- 20 Mart 2008
- 141.908
- 213.807
- 1.423
- 60
Berabermi oturuyorlar valide hanımla,ne olursa olsun davet yapıyorsa bu sofrayla bence misafir ağırlanmaz.Napsin kendi evi degil.
Hayır beraber oturmuyorlar. Yedik doyduk col sukur ona lafim yok. Esime dedim zaten hazir mantıyla hazir icli kofteyi hazirlayip onlerine koyamayacak kadarda mi gözüne kestiremedi beni diye.Berabermi oturuyorlar valide hanımla,ne olursa olsun davet yapıyorsa bu sofrayla bence misafir ağırlanmaz.
İşine gelmedi demek ki yemek hazırlamak,nasılsa hazır yemekler revaçta.Hayır beraber oturmuyorlar. Yedik doyduk col sukur ona lafim yok. Esime dedim zaten hazir mantıyla hazir icli kofteyi hazirlayip onlerine koyamayacak kadarda mi gözüne kestiremedi beni diye.
Ikinci kez kurabiye yapmak falan.Olur oyle hic.
Elmali kurabiye yapmıştım. Kv getirdim yiyelim diye.
Aradan zaman gecti. Sekeri basmissin ona yiyemedim dedi. Ki sekerini sadece bir kahve fincani pudra swkeri koydum. Ic harcina da ayni sekilde.
Elmali kurabiye sekersiz yapilir. Elmada seker var zaten dedi. Ben şok
Neyse gevtigimiz hafta yaptim ama ona verecegimi hic seker eklemeden yaptim goturdum. Senin istedigin gibi yaptim anne dedim. Hic ses cikmadi yorum da.
Bence begenmedi. SSekesiz kurabiye Olur mu bir deneyin derim. Ic harci bile tutmadı. Karamel olmadi yani. Kendi tarif ettigim sekilde yapinca sesini cikarmadi. Yiyemedide. Ben hepsini yapmadim kucuk bir kaba yaptim sadece. Malzemeyi zayi etmeyim diye. Biz digerini yemeye devam ettik.Ikinci kez kurabiye yapmak falan.
Kendinizi neden bu kadar yoruyorsunuz ?
Bu enerjiyi kendinize ve esinize harcasaniz daha iyi olmaz mi ?
Boyle ruhen çok yorulursunuz, her begenmedigine böyle begenecegi sekilde yapmaya calisarak.
Ikinci yaptiginizi da begenmeseydi ?
Yanlış yapmışsınız 2.kez kurabiye yaparak..Olur oyle hic.
Aradan zaman gecti. Sekeri basmissin ona yiyemedim dedi. Ki sekerini sadece bir kahve fincani pudra swkeri koydum. Ic harcina da ayni sekilde.
Neyse gevtigimiz hafta yaptim ama ona verecegimi hic seker eklemeden yaptim goturdum. Senin istedigin gibi yaptim anne dedim. Hic ses cikmadi yorum da.
Bende yeni evliyken şekerpare yapmıştım. Kv bize gelmişti. Başka misafirlerimde vardı. Tatlı tabağı elimde servise başladım. Bizde ikram ilk önce büyükten başlanır. Ona doğru yöneldiğimi görünce, birden bağırmaya başladı. Gelin şekeri bastı içine, beni şekerden öldürecek diye, Halbuki şeker hastalığı falanda yok. mutfağım açık mutfak, şerbeti dökerken görmüştü. Neyse kendisi yemedi. Başladı yiyen kişilere, işte yemeyin gençken sağlığınızın kıymetini bilin falan diye nasihat etmeye, tabi kimse sallamadı bunu. Ama ben çok üzüldüm, sabah oldu diğer misafir aradı, Allah yardımcın olsun, o neydi öyle dedi. Biz çok üzüldük dediler. Bunun gibi laf sokmuşluğu var. Ben artık hiçibiri ile görüşmüyorum.Olur oyle hic.
Bence asiri bir ihtimam gösteriyorsunuz karşılığı olsa güzeldi ama yok. Bir çok yemek saydınız, Ikinci ana yemek yapsam mi yazmanız beni şaşırttı. Kendinizi kimseye ispatlamak zorunda değilsiniz.Bence begenmedi. SSekesiz kurabiye Olur mu bir deneyin derim. Ic harci bile tutmadı. Karamel olmadi yani. Kendi tarif ettigim sekilde yapinca sesini cikarmadi. Yiyemedide. Ben hepsini yapmadim kucuk bir kaba yaptim sadece. Malzemeyi zayi etmeyim diye. Biz digerini yemeye devam ettik.
ay daha ne yapacaksın bence fazla bile. aslında güveçte sucuklu veya kuşbaşılı kuru fasulye- pilav da çok iyi gidiyor iftarda.Mercimek corbasi
Eksili kofte
Yaprak sarmasi
Kiru biber dolması
Sogan mezesi
Capya biber mezesi
Salata
Komposto
Yaparsam birse mercimek koftesi .
Ikinci ana yemek yapsammi
Oha bide bayıl istersen sjdjfkfkfMercimek corbasi
Eksili kofte
Yaprak sarmasi
Kiru biber dolması
Sogan mezesi
Capya biber mezesi
Salata
Komposto
Yaparsam birse mercimek koftesi .
Ikinci ana yemek yapsammi
Diger gelini yaptigi hazir manti hazir icli kofte patates salatasi . Mercimek çorbası. Zoruma gidende bu .hani gercekten döktürür de ben yeni gelin oldugumdan yaninda ezik kalmayim diye dese anlarim.
Olur oyle hic.
Hiç alinmam. Yemek yapmak isteyen yapabilir.Hayirli ramazanlar kizlar.
Ramazan geldi malum davetler oluyor.ilk iftarimizi kv nin evinde actik. Eltim yapacakmis yemekleri. Bizde tatlimizi alip gittik. Iftari yaptik eltimgil gidince biz kaldik .
Bende hafta sonu davet edeyim dedim. (Toplam 9 kisi ) ve ilk ramazan davetim olacak evimde.
Kayinvalidem dediki bulgur varmi var dedim. Oyle ince bulgur olmaz sulu kofteye sulu kofteyi falan kizim yapsin( gorumcem yani) dedi. Sok oldum. Ve bozuldum acikcasi.
Bende ben ayarlarim menuyu anne dedim.
Kv de de : davet etmek kolay agirlamak onemli dedi.
Esim anne sen kendi sagligina bak karim guzel yemek yapiyor o ayarlar gibi birseyler dedi.
Cok zoruma gitti. Ki ben gercekten guzel yemek yaparim . Ne yapayim kizlar.
Kendinizi boşuna yordugunuzu söylemek istemistim aslinda.Bence begenmedi. SSekesiz kurabiye Olur mu bir deneyin derim. Ic harci bile tutmadı. Karamel olmadi yani. Kendi tarif ettigim sekilde yapinca sesini cikarmadi. Yiyemedide. Ben hepsini yapmadim kucuk bir kaba yaptim sadece. Malzemeyi zayi etmeyim diye. Biz digerini yemeye devam ettik.
Benim kayinvalide yeni evliyken kendilere götürdügüm pastayi biz yemeyiz deyip gözümüzün önünde kabiyla birlikte komşusuna götürmüştüBende yeni evliyken şekerpare yapmıştım. Kv bize gelmişti. Başka misafirlerimde vardı. Tatlı tabağı elimde servise başladım. Bizde ikram ilk önce büyükten başlanır. Ona doğru yöneldiğimi görünce, birden bağırmaya başladı. Gelin şekeri bastı içine, beni şekerden öldürecek diye, Halbuki şeker hastalığı falanda yok. mutfağım açık mutfak, şerbeti dökerken görmüştü. Neyse kendisi yemedi. Başladı yiyen kişilere, işte yemeyin gençken sağlığınızın kıymetini bilin falan diye nasihat etmeye, tabi kimse sallamadı bunu. Ama ben çok üzüldüm, sabah oldu diğer misafir aradı, Allah yardımcın olsun, o neydi öyle dedi. Biz çok üzüldük dediler. Bunun gibi laf sokmuşluğu var. Ben artık hiçibiri ile görüşmüyorum.
Yani ben anlayamıyorum bu erkekleri evde ilgi bekleyen bir kadın varken tanımadığın tiplere yazınca neyden tatmin oluyorsun...evli bir erkeğin bu kadar abazan olması ayrıca mide bulandırıcı (düzenli ilişkisi olmayan erkeği bir noktaya kadar anlayabilirim). Bilemedim, bir kez iğrenince bu iş yama tutar mı artık tabi ki siz daha iyi bilirsiniz. Umarım hayırlısına karar verirsiniz.
Diger gelini yaptigi hazir manti hazir icli kofte patates salatasi . Mercimek çorbası. Zoruma gidende bu .hani gercekten döktürür de ben yeni gelin oldugumdan yaninda ezik kalmayim diye dese anlarim.
Laf işte. Buyuk bulgurun biraz kirik gibi olani varya onla yapiyor sanirim onlar.İyi de sulu köfteyi ince mi kalın bulgurdan mı yapacaksın ne biliyor.ne alaka bulgur var mı diyor o yemeği yapacaksan zaten düşünürsün ne yapacağını demeseydin gelince görecekler nasılsa boşverin güzelce hazırlarsın görür yapıp yapamadığını ilk olacak diye konuşmuş.işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?