Kv beni asagiladimi simdi 😶

Berabermi oturuyorlar valide hanımla,ne olursa olsun davet yapıyorsa bu sofrayla bence misafir ağırlanmaz.
Hayır beraber oturmuyorlar. Yedik doyduk col sukur ona lafim yok. Esime dedim zaten hazir mantıyla hazir icli kofteyi hazirlayip onlerine koyamayacak kadarda mi gözüne kestiremedi beni diye.

Tatlıdaki şekeri az koysaydın, şekeri çıkmış.

Eşiniz gerekli cevabı vermiş, siz de güzelim yemeklerinizi önüne koyun. Çok büyük maharet canım, sulu köfteyi güzel yapmak

Ikinci kez kurabiye yapmak falan.
Kendinizi neden bu kadar yoruyorsunuz ?
Bu enerjiyi kendinize ve esinize harcasaniz daha iyi olmaz mi ?
Boyle ruhen çok yorulursunuz, her begenmedigine böyle begenecegi sekilde yapmaya calisarak.
Ikinci yaptiginizi da begenmeseydi ?

Bence begenmedi. SSekesiz kurabiye Olur mu bir deneyin derim. Ic harci bile tutmadı. Karamel olmadi yani. Kendi tarif ettigim sekilde yapinca sesini cikarmadi. Yiyemedide. Ben hepsini yapmadim kucuk bir kaba yaptim sadece. Malzemeyi zayi etmeyim diye. Biz digerini yemeye devam ettik.

Yanlış yapmışsınız 2.kez kurabiye yaparak..

Bende yeni evliyken şekerpare yapmıştım. Kv bize gelmişti. Başka misafirlerimde vardı. Tatlı tabağı elimde servise başladım. Bizde ikram ilk önce büyükten başlanır. Ona doğru yöneldiğimi görünce, birden bağırmaya başladı. Gelin şekeri bastı içine, beni şekerden öldürecek diye, Halbuki şeker hastalığı falanda yok. mutfağım açık mutfak, şerbeti dökerken görmüştü. Neyse kendisi yemedi. Başladı yiyen kişilere, işte yemeyin gençken sağlığınızın kıymetini bilin falan diye nasihat etmeye, tabi kimse sallamadı bunu. Ama ben çok üzüldüm, sabah oldu diğer misafir aradı, Allah yardımcın olsun, o neydi öyle dedi. Biz çok üzüldük dediler. Bunun gibi laf sokmuşluğu var. Ben artık hiçibiri ile görüşmüyorum.

Bence asiri bir ihtimam gösteriyorsunuz karşılığı olsa güzeldi ama yok. Bir çok yemek saydınız, Ikinci ana yemek yapsam mi yazmanız beni şaşırttı. Kendinizi kimseye ispatlamak zorunda değilsiniz.
Aynı versiyonun kayınbabası var bende de :) asciliktan emekli hic beğenmiyor yaptıklarımı. Bir kere eşimle kurabiye gönderdim sesleri çıkmadı bi daha yapar miyim bilmiyorum bi tesekkur zor degil :) bende sevmiyorum kabaligi.
Evime ne zaman gelse ya da ben orada bisey yapsam doğradigim domatese kadar bunu kim doğradı deyip gülüyor ya sabir:)) eşimde "ben doğradım ne var ki baba" dedi ,bende hemen ne oldu ben doğradım dedim. Bisey demedi.
Benim kaynanam hic böyle değil ama kayın babam aynen böyle yemek tarifi verir vs. Hiç sormam ben hi hi der geçerim. Bizde boyle yapılır derim. Ben kahvaltıya böyle doğruyorum domatesi derim. Çünkü bu tarz ınsanlara beğendirmeye çalışmak bence kendimize eziyet.
Kaldi ki beğeneceğini de yine sanmiyorum.
Yeri geliyor bende babamda bisey beğenmez diye lafımı söylüyorum :) napalim sinir bozucu evet ama koskocaman ınsanların ağzını tikayamayacagimiza göre fikir sormayarak hareket edebiliriz.
Mesela sizin yerinizde olsam sulu köfte yapmayarak tepkimi koyarım. Iftarda sorarsa da evet anne degistirdim ben şu yemeği daha güzel yapiyorum onu sunmak istedim der geçerim.

Son düzenleme:
Mercimek corbasi
Eksili kofte
Yaprak sarmasi
Kiru biber dolması
Sogan mezesi
Capya biber mezesi
Salata
Komposto
Yaparsam birse mercimek koftesi .
Ikinci ana yemek yapsammi
ay daha ne yapacaksın bence fazla bile. aslında güveçte sucuklu veya kuşbaşılı kuru fasulye- pilav da çok iyi gidiyor iftarda.

Mercimek corbasi
Eksili kofte
Yaprak sarmasi
Kiru biber dolması
Sogan mezesi
Capya biber mezesi
Salata
Komposto
Yaparsam birse mercimek koftesi .
Ikinci ana yemek yapsammi
Oha bide bayıl istersen sjdjfkfkf
Sizin kaynanalar beni görse kalp krizi gecirir heralde. Dün iftara makarna domates corbası ve salata koydum kaynanaların gözü yaşlı

Diger gelini yaptigi hazir manti hazir icli kofte patates salatasi . Mercimek çorbası. Zoruma gidende bu .hani gercekten döktürür de ben yeni gelin oldugumdan yaninda ezik kalmayim diye dese anlarim.

iftarda bunlarımı yediniz kn nin evinde ,

bizim burda 5 çayına bile bunlar yapılmaz , birde seni mi begenmiyor

iftara misafir

evlendiğim 2, yıldı kvnın evine misafir gidecekti benide çağırdı ıslak kek yaptım götürdüm eltimin taş gibi kurabiyesi övdü devamlı ama devamlı ,
heee sana insanlık yaramıyor birdaha görürsün sen dedim ,

16 yıl içindeyim birdaha ne misafirini ağırlamaya gittim nede birşey yaptım ,

herkese ederi kadar değer vereceksin,

Hiç alinmam. Yemek yapmak isteyen yapabilir.

Kendinizi boşuna yordugunuzu söylemek istemistim aslinda.
Zaman çok degerli, böyle insanlari memnun etmeye çalisarak gecirmek zaman israfi gibi.
Benim kayinvalide yeni evliyken kendilere götürdügüm pastayi biz yemeyiz deyip gözümüzün önünde kabiyla birlikte komşusuna götürmüştü
Nisanliyken geldiginde bir keresinde ayni pastayi yapmistim, çok guzel olmuş demiş yemiş hatta ikinci dilimi istemisti
Bir daha yapip götürmedim

İyi de sulu köfteyi ince mi kalın bulgurdan mı yapacaksın ne biliyor.ne alaka bulgur var mı diyor o yemeği yapacaksan zaten düşünürsün ne yapacağını demeseydin gelince görecekler nasılsa boşverin güzelce hazırlarsın görür yapıp yapamadığını ilk olacak diye konuşmuş.işte

Diger gelini yaptigi hazir manti hazir icli kofte patates salatasi . Mercimek çorbası. Zoruma gidende bu .hani gercekten döktürür de ben yeni gelin oldugumdan yaninda ezik kalmayim diye dese anlarim.

İftara çağıran birinin de bu kadar hazır alacağını sanmıyorum açıkçası nerden anladınız ki hazır aldığını..daha yeni evlisiniz sizde eltiyi çekiştiriyorsunuz yanii..altta kalmak istemiyor gibi hem tamam işte siz de çağıracaksınız iddialısınız madem döktürürsünüz bu kadar basit kaynananın bulgur var mı demesi garip yoksa da alınır sonuçta..

Laf işte. Buyuk bulgurun biraz kirik gibi olani varya onla yapiyor sanirim onlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…