klasik kayinvalide taktigi, sakin tongaya dusme. eltileri birbirleriyle yaristir, kiskanclik damarini ortaya cikar, sonra da hangisi sana hizmet edecek diye yarismalarini izle. bundan sonra bir sey derse, anne ben beceremiyorum sen gelirken sama sarar misin su boregi yapar misin falan deAsla fesatlanmam severim onu. Ama aramiza fitne sokuyor gibi hissediyorum. O becerir sen beceremezsin gibi. Takdir ederim kendisini.
Yok sıkmıyorum ben artik ablam. Mesela bu akşam kendi ailem geliyor. Dünden kereviz yemegimde vardi onuda koycam yemebilirler darilmamda ben koyarim yemek isteyen yerKimse profesyonel aşcı değil k burada ,bak yıllık evliyim mesela benim bile arada ayarı kaçabiliyor yani.
Beğenmeyen yemesin gelmesin hatta,sıkma canını bile buşracım ..
Yatiya mi gelcek birdeVallabsevdikleri insanlara karsi kotude olsa el ustunde tutuyorlar. Boşverin siz de guzelce yapin yemekleri . Yesinler gitsinler. Benim kv kp ayri. Kp yemeklerimi sever cok görguludur. Kv kesin kalir gorumcemle birlikte. 1 hafta ya sabır derim herhalde.
Ahhh canım bi bilsemAyy bizde dügürcük derler hatta o yapılan bulgura yani kalın bulgurdan yapıyorlarsa yapsınlar da milletin yaptığına niye laf ediyorlar
Güzel yemek yapHayirli ramazanlar kizlar.
Ramazan geldi malum davetler oluyor.ilk iftarimizi kv nin evinde actik. Eltim yapacakmis yemekleri. Bizde tatlimizi alip gittik. Iftari yaptik eltimgil gidince biz kaldik .
Bende hafta sonu davet edeyim dedim. (Toplam 9 kisi ) ve ilk ramazan davetim olacak evimde.
Kayinvalidem dediki bulgur varmi var dedim. Oyle ince bulgur olmaz sulu kofteye sulu kofteyi falan kizim yapsin( gorumcem yani) dedi. Sok oldum. Ve bozuldum acikcasi.
Bende ben ayarlarim menuyu anne dedim.
Kv de de : davet etmek kolay agirlamak onemli dedi.
Esim anne sen kendi sagligina bak karim guzel yemek yapiyor o ayarlar gibi birseyler dedi.
Cok zoruma gitti. Ki ben gercekten guzel yemek yaparim . Ne yapayim kizlar.
Yani sen bilmezsin beceremezsin kızım yapsın falan ay ne bileyim ya kotuluk yani niye yapıyorlar ki bunuAhhh canım bi bilsem
İnceyle olmaz kalınla olur diyolar akıllarınca. öyle yemek olmuyomuş gibi.
İkiside bulgur işte yani neyini zorluyonki
Ama yok illa aklınla dalga geçer gibi bişey söyleyecekler hep haklı olmazlarmı bide
Aaaa öyle olurmu hiç diye
Yaşlı değillermi kendilerinde herşeyi hak görüyorlar
Mal mal hareketler cevap versen kuduruyon vermesen kuduruyon
asıl ince bulgurla yani düğürle olur.kalın bulgur şişer kocaman olur hamur gibi olur köfteAhhh canım bi bilsem
İnceyle olmaz kalınla olur diyolar akıllarınca. öyle yemek olmuyomuş gibi.
İkiside bulgur işte yani neyini zorluyonki
Ama yok illa aklınla dalga geçer gibi bişey söyleyecekler hep haklı olmazlarmı bide
Aaaa öyle olurmu hiç diye
Yaşlı değillermi kendilerinde herşeyi hak görüyorlar
Mal mal hareketler cevap versen kuduruyon vermesen kuduruyon
Ne bilim halbuki tam tersi ama onlar doğruYani sen bilmezsin beceremezsin kızım yapsın falan ay ne bileyim ya kotuluk yani niye yapıyorlar ki bunu
İnce bulgur kalın bulgur olayını da burda duydum bizde içli köfteyi pek yapmazlar ama sulu kofteyi annanem hep ince bulgurla yapar hiç ağzımızdan kaçmadı bu yaşıma kadar
Bacım çok doğru söylüyosunda bide onlara anlat bakalımasıl ince bulgurla yani düğürle olur.kalın bulgur şişer kocaman olur hamur gibi olur köfte
beni referans göster mesleğim otelcilik yeme içme.asıl kendileri iyi sulu köfte yapmayı bilmiyorlarmışBacım çok doğru söylüyosunda bide onlara anlat bakalım
Bi bakışlar bi şaşırmalar bi suratlar
Sulu köfte olsa iyi içli köftede , kısırıda kalın olanla yapıyolarbeni referans göster mesleğim otelcilik yeme içme.asıl kendileri iyi sulu köfte yapmayı bilmiyorlarmış
pek bi gurme lermiş tövbe tövbe.yemekleri kendilerince yeniden yorumlamışlarSulu köfte olsa iyi içli köftede , kısırıda kalın olanla yapıyolar
Anlatamıyonda
Bide o kadar yoğuruyolar
Aynen valla ruhumu yordularpek bi gurme lermiş tövbe tövbe.yemekleri kendilerince yeniden yorumlamışlar
Hayır bide kalın bulgurun dağılması daha kolay olur ya niye bu kadar zorluyorlar kiNe bilim halbuki tam tersi ama onlar doğru
Bide bunları söylerken gerim gerim gerilmeler sen ne anlarsın be edaları
Ruh sağlığı açısından en güzeli uzak durmak
Aman boşverin en güzel yemeklerinizi yapın o da görsünHayirli ramazanlar kizlar.
Ramazan geldi malum davetler oluyor.ilk iftarimizi kv nin evinde actik. Eltim yapacakmis yemekleri. Bizde tatlimizi alip gittik. Iftari yaptik eltimgil gidince biz kaldik .
Bende hafta sonu davet edeyim dedim. (Toplam 9 kisi ) ve ilk ramazan davetim olacak evimde.
Kayinvalidem dediki bulgur varmi var dedim. Oyle ince bulgur olmaz sulu kofteye sulu kofteyi falan kizim yapsin( gorumcem yani) dedi. Sok oldum. Ve bozuldum acikcasi.
Bende ben ayarlarim menuyu anne dedim.
Kv de de : davet etmek kolay agirlamak onemli dedi.
Esim anne sen kendi sagligina bak karim guzel yemek yapiyor o ayarlar gibi birseyler dedi.
Cok zoruma gitti. Ki ben gercekten guzel yemek yaparim . Ne yapayim kizlar.
Valla dağılmıyo dağılmadan yapıyoHayır bide kalın bulgurun dağılması daha kolay olur ya niye bu kadar zorluyorlar ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?