- 21 Ağustos 2023
- 967
- 2.469
- 33
- Konu Sahibi Komodo ejderi
-
Ay ne olur boş şeylerle gününüzü gecirmeyin ya ! Demediyse demesin aman yani. Mesele etmeye bile.tenezzul etmem.Kızlar merhaba
Konuya geçeyim uzatmadan . Bugün kv deydik. Kp ve kardeşi bahçede oturuyor biz de eşimle içerdeydik. Ben kızımla cebelleşiyordum durmuyordu . İçeri geldi dışardekilere kahve yapıcam sen de içer misin oğlum dedi . Eşim yaparsan içerim anne dedi sonra bana sordu eşim benim de yüzüm düştü yani içmicem dedim. Zaten kv bana sormadı oğluna sordu. Aradan 10-15 dk geçti bana diyor ki kahve içmek istersen yap sen de kendine . İçmedim ben de sizce ben mi hatalıyım annem diyorki sen deseydin anne ben kahveleri yapyım sen çocuğa bak . Çocuğum onda durmuyor .düşüncenizi merak ediyorum. Annem beni hep suçlu bulduğu için artık morfinleştim :))
Kaynana yorum yapmam ama sende içermisin diye soran koca sende varken sırtın yere gelmez merak etme. Kaynana meseleside basit takılmaKızlar merhaba
Konuya geçeyim uzatmadan . Bugün kv deydik. Kp ve kardeşi bahçede oturuyor biz de eşimle içerdeydik. Ben kızımla cebelleşiyordum durmuyordu . İçeri geldi dışardekilere kahve yapıcam sen de içer misin oğlum dedi . Eşim yaparsan içerim anne dedi sonra bana sordu eşim benim de yüzüm düştü yani içmicem dedim. Zaten kv bana sormadı oğluna sordu. Aradan 10-15 dk geçti bana diyor ki kahve içmek istersen yap sen de kendine . İçmedim ben de sizce ben mi hatalıyım annem diyorki sen deseydin anne ben kahveleri yapyım sen çocuğa bak . Çocuğum onda durmuyor .düşüncenizi merak ediyorum. Annem beni hep suçlu bulduğu için artık morfinleştim :))
Bi kahve de yapsaydıKızlar merhaba
Kahve ya ne kadar yorucu olacak bugün kaynana yapar yarın gelinYaşlılar genelde ataerkil zihne sahip oldukları için orada size laf çaktırmak istemiş. Aslında kahve teklifini sizden bekliyormuş ama siz akıl edemeyince böyle yapmış.
Bir de sanırım ben yaşlı insana hizmet ettirmeyi doğru bulmadığım için kalkıp anne ben yapayım sen otur hep birlikte içelim derdim
Çünkü onlar birer kayınvalide adayları :)vayy be şu saçma olayda bile kvyi haklı görüp olayın arka planını kendine göre yorumlayanlar varmış ya ben şok.
Oğlundan bekleseymiş o zaman. Kadınların ev işi yapmaya doğuştan sözleşmesi mi var? Oğlu da kendisinden küçük o deseymiş anne sen otur ben yapayım diye. Kör mü görmüyor mu karısı da çocukla ilgileniyor.Yaşlılar genelde ataerkil zihne sahip oldukları için orada size laf çaktırmak istemiş. Aslında kahve teklifini sizden bekliyormuş ama siz akıl edemeyince böyle yapmış.
Bir de sanırım ben yaşlı insana hizmet ettirmeyi doğru bulmadığım için kalkıp anne ben yapayım sen otur hep birlikte içelim derdim
Oğlundan beklemeyeceği belli bir şey. Türkiye'nin genel yapısı bu. Konu sahibi konuyu anlatmış ben de kayınvalidenin zihninden geçenleri söyledim. Ondan bekleseymiş bundan bekleseymiş kısmı bambaşka bir boyut. Toplumsal cinsiyet eşitliği bilmem kaçıncı dalga feminizme kadar gider bunun mevzusu ama hayat maalesef böyle işlemiyor işte. Çok olgun ve aydın kayınvalideler de var ama bu kişi öyle değil demek ki. Oğlu da şöyle yapsaymış kısmı da aynı şekil.Oğlundan bekleseymiş o zaman. Kadınların ev işi yapmaya doğuştan sözleşmesi mi var? Oğlu da kendisinden küçük o deseymiş anne sen otur ben yapayım diye. Kör mü görmüyor mu karısı da çocukla ilgileniyor.
Tam olarak eleştirdiğim anne sen otur ben yaparım kısmıydı. Yaşlılara kıyamıyorum demişsiniz ya ona da cevap yazdım. Siz zaten böyle kadınlar iş yapar erkekler oturur felsefesini içselleştirip aman toplumun da normali bu dediğiniz sürece toplum böyle kalmaya devam eder tabii ki. “Anne sen otur ben yaparım” derdim diyeceğinize siz çocuğa bakıyormuşsunuz eşiniz kv’den daha genç o yapsaydı da yazabilirdiniz mesela ama hizmet etmek kadının görevi gibi gördüğünüz için bu fikir aklınıza bile gelemedi sanırım. Bir de konu sahibine “siz akıl edemeyince” falan yazmışsınız sanki eleştirir tarzda neden konu sahibinin akıl etmesi gereken bir şey bu. Alt tarafı bir kahve kayınvalide de 16192618 yaşında değil herhalde bir kahve de yapabilir. Laf sokmalara gelince maşallah cin ama işe gelince yaşlı yazık :)Oğlundan beklemeyeceği belli bir şey. Türkiye'nin genel yapısı bu. Konu sahibi konuyu anlatmış ben de kayınvalidenin zihninden geçenleri söyledim. Ondan bekleseymiş bundan bekleseymiş kısmı bambaşka bir boyut. Toplumsal cinsiyet eşitliği bilmem kaçıncı dalga feminizme kadar gider bunun mevzusu ama hayat maalesef böyle işlemiyor işte. Çok olgun ve aydın kayınvalideler de var ama bu kişi öyle değil demek ki. Oğlu da şöyle yapsaymış kısmı da aynı şekil.
Annenize hak vermemek elde değil.
Bazen kadınlar çocuğu bahane ederek kayınvalideye gidince ellerini zerre bir şeye sürmüyorlar. Kayınvalide onu sizden hissettiyse de yapmak istememiş olabilir.
Ben küçümseyecek bir şey görmedimBu kadarcık sorunu bile annenize anlatmanizi doğru bulmadım. Annenize haklı ayrica
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?