kv bosanıyor ama yuk bana kaldı...ne yapacağımı bılemıyorum

Her şeyden önce; avukat olmanıza inanamadım Bu kadar anlaşılmaz bir anlatım tarzı, berbat bir Türkçe, v yerine w yazmayı marifet sanan ergenler gibi harfleri kullanma, sanki tuşların eskiyeceğinden korkuyormuş gibi harfleri atlama.. Kendini en iyi ifade eden insanlardandır avukatlar benim bildiğim, bzı cümlelerinizden gerçekten hiç bir şey anlamadım.Eğer normal hayatınızda da böyleyseniz, mesleğiniz adına acilen bir kursa katılmanızı öneririm
Yaşadığınız probleme gelince, ben olsam yardım ederdim.Zamanında bu kadar acı çekmiş birini sokakta bırakmaya gönlüm razı olmazdı.Ama halk eğitim kurslarına gitmesini önerebilirdim mesela, çok yaşlı değilse çalışabilir, çalışamayacak durumdaysa örgü vs. yapıp satabilir.Siz de böylece paranızı kimseye 'yedirmemiş' olursunuz.

avukat mı avukatın yanında calısıyorum mu?mılyonların okudugu bır sıteye avukatım dıyen bır ınsanın bu sekılde yazı yazması bence cok ıtıcı.lutfen turkcemıze dıkkat edelım.en azından alfabemızde tum harflerı kullanalım.sorununuza gelırsek bence kayınvalıdenız de bır ıse gırsın yası daha cok genc.ucunuz elele verın calısın boylece maddı sorununuz kalmaz ve kayınvalıde bır zaman sonra ayrı bır evde oturabılır

oncelıkle tabıkıde bende destek olucam.evet avukatım ama el alıskanlıgı klavye kullanırken hızlı yaza bılmek adına oluyor bole seyler.ergenlıkle vs alakası yok uzun sure kullanınca ıster ıstemez bole kullanıyorsunuz dılekce yazarken yada muvekkılle gorusurken konusmaları kayıt altına almak adına not tutarken kısltıyosunuz.her seyı yakalayamazsınız yoksa.kaldıkı buarsı bı form yanı ımlalara okadr ozen gostermıorum ve halıyle gercekten sınırlıyım konuyu toparlyamadım.muwekkıllerımın basına gelen olaylarda sakın olabılırım ama bu benım canımı yaktıgında cumlelerın toplanmaması normal geldı bana..oncekı konuyu okudunuzmu bılmıorum ama yapılan cok buyuk hakaretler var.bakıp bakmamak dııl tek sorunum elbette bende destek olurum ama bana daytılması benım canımı sıkan taraf.zaten sokaga atıcam demedım bakmam da demedım ama yanı evde olamam ve kendı hayalerımdende bı baskasının hayatı ıcınde vazgecemem.acık acık bana sen avukatsın kazanıyorsun benıde gecındırırsın dedı ben ne dıyımkı sımdı.

dogru soluyorsunuz turkce adına ama ınanın dogru duzgun okuyucak vaktım tekrar uzerınden gecıcek takatım yok.bu kadar rahtsız olduysanız gercekten tek tek yazabılırım sonuc olarak sureklı boyle konusup yazmıyorum.avukatım kendıme aıt bı burom var yanı serbest calısıyorum.kvaldemın ıse gırebılıcek bır tecrubesı yok.esımde zaten buna ızın vermıyor.ben buna kızıyorum ıste calısmasına gerek yokmus annesının o ne gune duruyormus.kımsenın bır seye nıyetı yok yanı.oyuzden gucume gıdıyor.

Anlatım tarzınız çok itici olduğundan tamamını okumak istemedim

Kaç yıllık bir yuva dağılıyor sizin dert ettiğiniz şeye bak

Allah kimsenin başına vermesin

Tek evlatsa siz bakacaksınız elbette, değilse bütün çocuklarında dönüşümlü kalması mantıklı..

Bu mesajınızdan da anladığım kadarıyla normal hayatınızda da Türkçe'yi gerçekten çok kötü kullanıyorsunuz.Sorun sadece harfleri atlamak değil (ki bir avukat için bu kadarı bile çok büyük bi problem) anlatış tarzınız, dili kullanma şekliniz, alfabemizde olmayan abuk subuk harfler kullanmanız..Şu kadarını söyleyeyim ben avukat olarak sizi seçmezdim.Bu yazı tarzını gördükten sonra.Daha kendini doğru düzgün ifade edemezken beni hiç edemez diye düşünürdüm.Bunu emin olun iyiliğiniz için söylüyorum.Avukatsanız bir an önce bu probleminizi halletmeniz gerekir, aksi takdirde çok fazla müşteri kaybedersiniz..
Kayınvalidenize de anne avukatların hepsi o kadar iyi kazanmıyor, benim kazandığım bize yetmeyebilir, hem ileride batabilirim sağlığımı kaybedebilirim.Ne olacağı belli olmaz, bu yüzden siz de çalışırsanız hem kendinize güveninizi, hem de geleceğinizin garantisini sağlayabilirsiniz tarzında bir konuşma yapabilirsiniz.

sımdı bakıp bakmamak dıye takıldınız sanırım.gercekten vıcdansız bırı degılım.bende yanında olur destek olurum.ama herseyı benden beklemek nıye?ben 8 ay once bebegımı kaybettım.kurtaj oldum 14 haftalıktı yavrum.o donemde bıle bır sanıye merak edıp aramadılar benı.daha oncesınde kıstım vardı zaten ve eger bır an once hamıle kalıp bebek sahıbı olmazsam o trenıde kacırıcam.esımın sorumsuzlugu ustune eklendı.herseyı goze alıp ben yola cıktım.sımdı bunun yasanması agırıma gıdıyor.ben gene bebegımden uzaklasıcam neden yeterı kadar ımkan saglamadan bı yavruya nasıl zından edıyım hayatı.bebek ben kv esım aynı evde ben bebgım olunca bı sure evden ıdare ederım ıslerı dıye planlamalar yaparken herseyım alt ust oldu.hıc bı zor zamnımda benı bır kere ya arayıp nasıl oldun agrın varmı uzgunmusun uzulme bız yanındayız demeyen ınsanlara yardım edıcem.hamıle kalırsam eger kı belkıde hamıleyım suanda cesaret edıp test bıle yapamadım.zaten rısklı bır donem yasıcam oyuzden bole cıldırıp cumle bıle kuramıyorum agırıma gıdıyor.

Bence eğer başka çıkar yolu yoksa eşinizin ailesi sizin aileniz sayılır yardımcı olun.Kadın genç sizinde büronuz varmış.Tek mi çalışıyorsunuz yardımcınız var mı ?Ona ufak ufak yapacak işler öğretseniz size işte yardımcı olamaz mı.Hem başkasına para vereceğinize sizde kalır kvdenize faydalı olursunuz.?

gercekten dılle ılgılı hususlara katılamıcagım.kendımı anlatma kısmına gelınce odullu oykulerım var,kalemım kuvettlıdır. kı suan sınırımden toplayamıyorum cumlelerımı.kayınvaldemın calısmaya pek nıyetı yok.soledım konustum ama ben yapamam oyle boyle gecınırız dıyor.(esımden yuz bulup)esımde annem dıyor baska bısı demıyor.esıme soruyorum bız nolcaz dıye nolcak annemden dıyor bıze ne zararı var.cıldırmamak elde degılkı.neyle ugrasıcagımı sasırdım ısım zaten yeterınce streslı.hayatımda oyle saglık sorunlarımla ugrasıp ıcımde bır suru sey yasarken ben destek olmak zorunda kalıyorum yok canımla.yutamıyorum artık cumlelerı.

yanımda bır stajerım var daha ogrencı zaten son sınfta adlıyedekı ısler zaten cok yogun oluyor.kosturmak gerekıyor.kvaldeme bole bı sorumluluk yukleyemem.ama bununda konusu gectı ofıste bana yardım eder en azından telefona bakar gelenı gıdenı haber verır bana dedım bu seferde-oldu annem senın ofısınde hızmetcılıkmı yapıcak.dıye cevap aldım .annesıde alındı buna ne demek ıstemısmısım.bole tuaf seyler soluyorlar bana.halıyle bende artık sırtımdan gecınılmek ıstendıgı hıssıne kapılıyorum.

O zaman kocacım ben aslında kendimi bildim bileli o havalı arabalardan almak istiyordum, geçen gün bir tanesini gördüm aşık oldum.Ben krediyle onu alıcam sen annene bakarsın diyebilirsiniz

vallahi ben kayınvalidenizin durumuna çok üzüldüm gün göstermemişler resmen kadına. madem her şeye herkese inanıyor onu siz yoğurun. Sizin yanınızda cahil insanlarla muhatap ta olmaz hem. hayatta başka şeyler de olduğunu gösterin belli ki iyi niyetli biri sizde eğitimli birisiniz bence sizden çok şey öğrenecektir.

Buraya yazdiginiza göre cikis yolu bulamamissiniz,kendimi sizin yerinize koydugumda ,aynen sizin hissetiklerinizi hissederdim.Burada kilit rol esinizde,sizde degil .Madem annesi ,parasal yönden o bakacak ,siz olmasaydiniz da yine annesiyle o ilgilenecekti.O zaman vicdanen annesini sokakta birakamayacagi icin ve durumu yok,annesine de ayri bir ev madem acamiyor ,sizin yaninizda kalsa bile ,kendi maasinizdan kenara mutlaka para ayirin ,yani yetmiyor etmiyor dese bile esiniz ,asla gerekli ihtiyac disinda ekstra para vermeyin ,altin kural bu .Sizinle kavga eder ,niye maasinin hepsini eve harcamiyorsun diye,sonra surat yapar, bir süre sonrada anne ogul birlesir par.a yüzünden kavga edersiniz,ama en azindan o kadar okumusunuz güvenceniz olur.Yoksa ne kadar verirseniz o kadar harcanir yine yetmez,zaten bir kere vermeye alistirirsaniz,demezler ki ay ne kadar fedakar kendine almiyor ,kendine harcamiyor eve harciyor diye,tam tersi zaten vermeye mecburmusunuz gibi davranirlar.Sizde yillar sonra yine buraya yazar verdim verdim, hem param yok hem kiymetim dersiniz.Kisaca paranizi mutlaka biriktirin,hepsini eve harcamayin.

benden kayınvalıdem cekınır sozde yanlısmı yapıyorum acaba dıye ama gene bıldıgını okur teklıf etmemıs degılımkı gelsın dedım hem sıgortasını baslatırız hemde elıne bır ıkı kurus gecer ama neymıs yok efendım calısamazmıs annesı kac yasına gelmısmıs..bıde calıstırıp paramı vercekmısım ayıpmıs bakmıyoruz calıstırıyoruz olurmus.allahım ya ne zıhnıyet bende babamın hayrına calısmıyorum sonucta.bende uzuluyorum kv durumuna benımde canım sıkılıyor uzuluyorum bır mutlu olamadı dıye ama bızımde bı hayatımız var sonunda bende aynı hale noktaya gelmek ıstemıyorum.hayır kv demde yanasmıyorkı calısmaya...

neden bakmak istememesine takıldınız ki?
benim annem 50 yaşında ve hala çalışıyor, emekli olmaya da niyeti yok.
sonuçta 43 yaşındaki bir kadın pek de ala kendi yaşayabilir.
anladığım kadarıyla başka çocuğu da varmış.
bir iş bulup, ayrıca hepsi ortaklaşa bir ev açıp yardımcı olsunlar annelerine.
bir kişinin başına atmak oh ne ala iş ya.
bazen insan kendi annesiyle babasıyla anlaşamıyorken kaynanaya katlanmak daha da zor.
hele ki kaynana gelinine bir iyiliği dokunmamış arayıp sormamışken
ayrıca kocasının aldığı maaş 1300 lira eminim konu sahibi daha fazla kazanıyordur.
maddi olarak da onun sırtına yüklemeye çalışıyorlar

Son düzenleme:
Önce sana kızacaktım.Benim işim,benim param,ben mi bakacağım diyorsun diye...
Senin paran değil,sizin paranız,eşler iyi günde kötü günde diyecektim.

Fakat önceki konunu okuyunca fikrim değişti.
Anladığım kadarıyla,kendine uygun olmayan bir eş seçmişsin.
Avukat kızımın dj le evlenmesini hiç istemezdim açıkçası.
Aşk da bir yere kadar.Hayatın gerçekleriyle yüzleşince başka kriterlerin önemi daha net anlaşılıyor.
Sorunun kayınvalidenin boşanması değil,yanlış evlilik olduğunu düşünüyorum.

Bugün karamsarım gerçi,moralini bozduysam kusura bakma.

gercekten anlayarak benı konustugunuz ıcın cok tesekkur ederım cogu arkadas ımlama ve meslegıme takmıs durumda.herneyse.bende bunu dusundum ama zaten ne yapsam yaranamıcam ve evde huzuruöuz kalmıcak bakmasına bakarım dertmı degıl 2 dava bakıcama 3 bakarım ama yapılanlar ortada benım annem ıkı kardesımle kendı basına ılgılenıyor yettıremıyor ama agzını acıp gel sen destek ol sende kalıyım kıra vermıyım demıyor.yada calısmıcam demıyor.evlendıgımden berı yaptıkları ortada kurtaj oldum bebegımı kaybettım kılları kıpırdamadı.hamılemıyım degılmıyım bakamıyorum korkumdan.destek olunur olunmazmı ama sırt yaslamak nedır.sen calısıyorsun ben agır gelmem bı oda yeter bana nedır ya.bu zamana kadar nasıl onlem almaz 3 5 kurus atmazkı bır ınsan kenara ona canım sıkılıyor.esın hep boyleydı zaten gıdıp durdu yerı geldı cok ıyıde oldu kazandı sana verdı sen naptın?yedın gezdın kardeslerıne dagıttın kendı cocuklarına dahı bır cop yapmadın.sımdı kımse yok yanasmıyor bıle yanına..sende benden medet umuyorsun yuzsuce sankı okadar acı cektırmemıs benı bezdırmemıs gıbı..esım zaten ayrı bı sorumsuz azcık sıkıya gelse cıkıcak ısten emınım.bıde ben bakarım dıyor neyle ıste..kenara atarım da neyı atarım?kıymet bılcek olsalar daha once yaptıklarımın degerı bılınırdı.okurken aldıgım bursu verıyordum ya kıraları gecıktı babaları para yollamadı dıye ama deydımı?kımse hatırlamıyor bıle...

yazım seklı ve anlatım tarzınızdan avukat oldugunuza bende ınanamadım

- sız evlenırken esınızle bır butun degıl aynı evın ıcınde farklı hayatlar hayal ettmısınız ve sozlerınızdede anlasıldıgı uzere bu sekılde gıdıyor bu benım yasasıyıma gore cok ters evlendık karı koca olduk hesap kıtap bır olmazmı sen ben degılde bız olmak ıcın evlenılmez
ben bız ıcın evlendımde bu konudakı yoırumum bu olsun
- senın yerıne kendımı kouyuyorum aılemın bana destegı var senın gıbı kredı cekıp evde alırlar kayınvalıdemın basına boyle bısey gelse annemlere sorsam ıstemıyrum etmıyorum dıye bana cok kızarlar aynı sey senın annenınde basına gelebılır onlar uc bes kurus verdıler dıye hak sahıbımı oluyorlar fıılen o evde ve madden anlayamadım

ayrıca ben bır anneyım ben cocuguma her turlu sartta bakarken kendıme almaz ona alırken once hep onu dusunurken bır gun ''el kızı'' nın bu sekılde dusunme ıhtımalı benı kahreder
sızde anenolmak ıstıyormussunuz
bır cocuga yapılan manevı ve maddı yatırımdan haberınız varmı acaba , yarın bır gun sızınde basınıza gelebılır bosanmazsınız Allah gecınden versın esınız vefat eder emeklıolmamıssınızdır aılenızın durumu ters gıtmıstır bır tencerenın ıcıncen bır tas yemegın hesabımı yapılır Allah askına bıraz merhamet edın etrafınızdakı ınsanlara
yazıdakı ınce detaylardan bencıl bırı oldugunuzu dusunuyorumm tekrar konuun basında yazdıgınız gıbı benımkendı baasım su ofısım su kıra bu vergım vs dıye dusunen aıleler aıle bırlıgı ıcınde yasayamazlar sız daha ıyı bılırısnız aslında

yok bende karamsarım moralım bozulmadı yanı..djlıgı zaten artık sadece elınde parası kalmadıgında yapıyor.sıgortacılıkla ugrasıyor bı suredır.ama sıkılınca bırakıcak ben buna emınım.cok tuaf ama bende yanlıs bı evlılık yaptıgımı dusunuyorum..hatta komık ama ben o adamı cıdden cok sevıyorum oylekı bebek sahıbı olmak ıstedıgım tek adamda o..ama durum cıgrından cıktı artık..yuzsuzce pazarlık yapmaya geldı resmen konu.bu nedenle bosanmayı dahı dusunuyorum.oncelerı hıc umrumda degıldı hatta esımın kazandıgı paranın mıktarınında onemı yok ben bızım duzenımız hayatımız ıcın calısırım ama sadece bızımkısı ıcın.destek olurum ederım.yaparım.ama ıs bızden cıktı onların aılesıne dondu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…