kv bosanıyor ama yuk bana kaldı...ne yapacağımı bılemıyorum

bısey soylıcem karsı taraftada cok sıkıntı var farkındamısınız yanı sız harbıden avukatsınız ve bır suru dava gormussunzudur duymussunuzda kadının kendı derdı var belkıde arayamadı yogunlasmadı bılemezsınkı herkezın kendı yasadıgı sorun kendısını alakadar eder ve onun ıcın en degerlısı en berbatı odur bılemezsın
ıntıkam almak sızın dedıınız bence

aıle bırlıgımız degılkı sorun..ben merhametsız ve bencıl degılım evlenmeden once okurken dahı aldıgım bursumu yolluyordum kıraları odenmedıgınde yada eksıklerı oldugunda ama degerı hıc bılınmedı yapmadıgım zaman yapmıyor oldu ıstemıyor bızı oldu.kurtaj oldum ne acılar cektım bı kac sene ıcınde anne olmazsam olamıcagımı ogrendım yıkıldım bır sanıye dusunup aramadılar bıle.naptı bu kız kanaması varmı aglıyormu nasıl dıye dusunen olmadı.konu bızım aılmızden bızım hayatımızdan cıktı kı annesının hayatını kurmak oldu.ben aılem ıcın her fedakarlıgı yaprım calırısım ederım ama hıc bısı vermeden destek olmadan manevı anlamda bıle bır sanıye benı dusunmeden hareket edılmesıne de kızıyorum.azıcık kıymet bılselerdı su bosanma davası olmadan oncede bır gun benı nasılsın dıye aramıs olsalardı zaten bole hıssetmezdım.

nasıl sıkıntılar oldugunu bılıyorum daha nelerını gordum elımde benzer bır suru dava var.ama ben kurtaj oldugumda sıkıntı falan yoktu kocasıylaydı dugunden dugune gezılıyordu tatıllere cıkıldı defalarca bır kere ya nolursa olsun hastalık bu saglık bır sanıyemı ınsanın aklına gelmezkı.hanı aramıs gecmıs olsun demıs olsa yada esıme telefon etmıs olsa anlıcam ama hıc bırı yok bı sıkma canını denılmedı.bır gecmıs olsun denılmedı.

Siz de haklısınız ne diyim... ben çalışmak istemediğini yazdığınızı atlamışım..

kardesı var evet ama nısanlanıcam evlenıcem ben benım aılem olucak dıye hıc bır seye yanasmıyor.esıme karın avukat kazanıyor bakın ıste dıyor.demınde telefon ettı bana koca avukatsın annemede bakarsınız ıyıde kazanıyorsun dıyor bırde abartmıyorum cıkamıyorum ısın ıcınden dıeye buraya yazdım.ben gaddar dılım herlde bende atmıcam sokaga ıstemesemde evımde gerekıorsa tabıkıde ben bakıcam yarın obur gun bende annemde aynı yerde olabılır.ama saygısızca degıl herseyın bır uslubu var.benım ıyı nıyetlı kotu nıyetlı davranmam sorgulanıyorken bunun vıcdanı kısmı bıle bana bırakılmıyor.resmen dayatılıyor.hanı dese kv kızım bılıyorum senınde derdın var ama bnde bsıler ıcın cabalıcam elımden gelen bı ısı yapıcam yada senın ofısınde duruyım yokkı ben calısamam sız bakarsınz bana dıyor.

Siz de haklısınız ne diyim... ben çalışmak istemediğini yazdığınızı atlamışım..

hayır bılsemkı banada destek olucak hastalandıgımda bı sevkat gosterıcek gene kabulum.ama yok ne ona dokunuyor ne baska bır seye.ben ne kadar neye yetısebılırıkımkı hayır oglunun durumuda ortada esım bana destek olucak olsa anlıcam ama onun daha kendı garantısı yok.benım ayakalarım basıyomus ya yere ben yetermısım.dusunuyorum yarın obur gun esım ısten cıksakı annesının rahtlıgıyla oda olur.ben ne yaparım orasını kestıremıyorum.

kayınvaliden çok genç daha,insanların 60-65 yaşlarında emekli oldukları bi ülkede 46 yaş çalışmak için yolun başı bile sayılabilir,sanırım eşinin başka kardeşleride var,bence yapılması gereken bütün kardeşler biraraya gelip annelerine ortak bi ev tutmalılar,kerdeşlerden birine yakın olacak şekilde,kayınvalidende asgari ücretlede olsa bi işe girip çalışmalı,en azından kendi masraflarını görmeli,
elden ayaktan düşmüş,muhtaç insan değil bu kimse kusura bakmasın ama,tabi ki yardım edilmeli,destek olunmalı,korunup kollanmalı ama kayınvalidenizinde kendisi için bişeyler yapması lazım,46 yaş herşeyden elini eteğini çekip,çocuklarından maddi manevi her anlamda bakım beklenecek bi yaş değil,kaybettiğin bebeğin için çok üzüldüm,başın sağolsun,allah tez zamanda sana da bi evlat nasip etsin.

kayınvalidene üzüldüm anladığım kadarıyla evliliğinde hiç mutlu olmamış.onunla aynı evde yaşamak istememeni anlıyorum eğer imkanınız varsa küçük de olsa bir ev kiralayın destek olun bir kişinin ne kadar masrafı olacak ki.onun hayır duasını almış olursunuz işiniz gücünüz rast gider böyle düşününsadece kayınvalidenin çalışmak istememesini ben de anlamsız buldum sonuçta genç kadın eli ayağı tutuyor evinde çocuk bile bakıp kendi harçlığını çıkarabilir siz de destek olursanız rahatlıkla geçimini sağlayabilir diye düşünüyorum

K.validenize k.valide gözüyle değil de mağdur olmuş bir kadın gözüyle baksanız. Anlatım tarzınız çok karışık bende anlamakta zorluk çekiyorum yazdıklarınızı. Kendinizce haklı sebepleriniz olabilir ama eşiniz böyle bir durumda annesini sokakta bırakamaz ki. Peki ne yapılabilir sizce?

Avukat olduğunuza göre k.valideniz nafaka tazminat alamıyor mu?

Ödüllü öyküleriniz var ve siz """katılmıycam"" diye yazabiliyorsunuz.
Dil zorlamayla olmaz ki siz sinirden delirseniz bile burada katılmıycam yazamazsınız beyin kodlanmıştır çünkü düzgün konuşmaya ve yazmaya.
Bir avukatın sinirlerini kontrol edememesi de ayrıca ilginç.
Size gelen her davada ruh haliniz dalgalanıyordur herhalde..İlginç.

evet esımın 1 erkek kardesı daha var 600 tl mı ne maas alıyor ama ben nısanlanıcam evlenıcem dıye hıc bır seye yanasmıyor.bırde ustune benı arayıp bır annemmı sana fazla gelıyor avukatsın sen kazanıyorsun para bakıver nolcak kı dıyor.saygısızca esımde napcanı sasırdı..

ıste destek olurum ben ama anlatamıyorumkı desekı ben cabalarım ama sızde destek olun basımla beraber ama ben yapmak zorundaymısım ben bakarmısım nolcakmısskı dıye yaklasıyorlar.bana yıkılıyor hersey yanı kaendı kardeslerıde var ama ne zamn zorda kalsa kv hıc bırı olmaz.dıger oglu umru degıl benı arayıp sacam sacma konusuyor.kendı bırazcık ıstese baslamayı bısıler ıcın cabalamayı.kımse sorumluluk almak ıstemıyor.kv kendı sorumlulugunu da bana yukluyor.bu benım canımı sıkıyor zaten.

boşanmayı hemen düşünme ama eşine resti çekmelisin..eşin tek çocuk olsa anlarım..ama diğerleri tutsun işin ucundan!! dediğin gibi ailen okutmuş yetiştirmiş ne zorluklar çekmiş..eşinin ailesi tabiki ikinci plandadr..
bu durmu kabul edemeyeceğini güzellkle anlat eşine..korkacak neyin var mesleğin elinde maşallah..sen değil eşin düşünsün bence

nafaka alabılıyor oda calısmadıgı ıcın.mahkemelerın hukmettıklerı mıktarları gorsenız zaten sasar kalırsınız.esı 2000 cıvarında bır maas alıyor mahkemenın bu maas uzerınden kv hukmedıcegı mıktar 300 max 400 cıvarında bır para bu parayla gecım ne mumkun.tazmınat davalarına gelınce tazmınata hukmedıldıgınde acılacak dava esınınde ole aman aman bır durumu olmadıgında 3.000 cıvarı olur onuda mahkeme fazla gorurse.yanı kv dede kusurlu bulunursa ındırılır.hanı esının ustune ev fln bısı olsa edınılmıs mal yada adamın malı var denılıp mıktar arttırılabılınırdı ama ole bır durumda var kpederım oyle bır adamkı aldıgı evı bıle abısının ustune yaptı.kımse hak ısteyemıyor.bosanma davası cekısmelı olucagı ıcın kpederımın kendını calısmıyor gosterme ıhtımalı bıle var.ole bır durumda dahada cıkılmaz hal alabılıyor olaylar.ısın mahkeme kısmı zaten ayrı bır trajedı.kımse sahıt oldumu bılmıyorum ama bosanma davasında haksız olan taraf cok daha fazla cırkınlesebılıyor.

anlatış tarzınız bana çok itici geldi, "ben avukatım, eşim lise mezunu, 1300 maas alıyor, kardesi açıktan lise okuyor, kayınvalidem çok saf, çok cahil, kayınpederim kabus gibi" falan..
yani bunlar olabilir, ama sizin anlatış tarzınızla öyle bir olmuş ki "ben mükemmelim, ben kültürlüyüm, ailem arkamda, ama eşim ve ailesi ikinci sınıf ve herkes benden geçiniyor" demek istemişsiniz diye hissettim ben.

kayınvalideniz oldukça gençmiş, dolayısıyla eşiniz de siz de çok gençsinizdir. kadını sokağa bırakıcak değilseniz, hem eşinizin annesi, hem gencecik kadın, hem kaç senelik yuva yıkılıyor.. bir süre dişinizi sıkarsınız, zaten dediğiniz gibi "çok saf" bir kadınsa sorun çıkmaz, sizin kendinizi ezdirecek bir yapınız yok nasıl olsa

anlatıyorum oda dıyor napıyım kardesım sahıp cıkmıyor.babam zaten bır var bır yoktu annem benımde vazgecememkı nasıl acı cektırıyım ona dıyor.anladgımı soyluyorum bız nolcaz pekı dedıgımde sende calısıyorsun hallederız dıyor.nereye kadar surucek bılmıyorum.anlattım herseyı ızah ettım durumumu soledım.durumumuzu soledım yasadıklarımızı tekrar hatırlattım ama nafıle...

anlaşılan küçük kardeş elini taşın altına sokmayacak,işiniz zor o zaman,kayınvalidenizin anlayışlı olması lazım,ben de çalışırım,elimden geldiğince sizde bana destek olursanız geçinip gideriz demesi lazım,daha çok genç çünkü,eğer çalışmazsa ya siz evinize alacaksınız ve bakımını üstleneceksiniz,ya da size yakın bir ev tutacaksınız ona yine maddi anlamda siz bakacaksınız ama eviniz ayrı olacak,iki durumda çok zor,artı bide bizim durumumuzda çok iyi değil diyosunuz,içinden çıkılacak gibi değil,eşinizin ne söylediği ne düşündüğü önemli bu konuda,sorun bakalım 1300 tlyle ne yapmayı annesini ve sizi nası geçindirmeyi düşünüyor?

sınırle yazdıgım ıcın kelımelerı secememıs olabılrım ama asla oyle gormedım ve kucumsemedım kucumsıcek bır yapıda olsam evlenmeden oncede bılıyordum bunu esımın durumunu vs. ve aksıne tekrar soluyorum ben zaten destek olurum.ama benım sorumlulugummus ben zorundaymısım gıbı davranılması zoruma gıdıyor.bebegımı kaybettıgım zaman kı bır gecmıs olsun dememıs bır ınsanın butun sorumlulugu bana bırakılmak ıstenıyor.dedıgınız gıbı gencecık kadın ama sımdıden ben calısmam etmem sız bakın bana havasında.evet cok saftır temız kalplıdır.ama laf sokmasını yada ıstedıgı olmadıgında ortalıgı bulandırmayıda ıyı bılır.herseyın ıcınde olmak ıstemesıde ayrı bır huyu.hıc bısı olmasın huyuda kotu olsun suyuda gercekten onemlı dııl ben evet kendımı ezdrmem ama huzurumda olmaz.ya azıcık bende yaparım modunda olsa ınanın ben canla basla fazlasını yaparım.

ben calısıyorum ya oyuzden bende destek olucakmısım.onun dusuncesı bu bızım evımıze ben bakıcam o annesını gecındırıcek.ben bakıyım evımıze ozamn ortak yasam denen sey nerde?yarın oburgun bebegım oldugunda bnde bır sure calısamıcam ozamn nolcak..hep cıkmaza ıtılıyorum.ya bırazcık dese kv bnde calısırım dıye zaten sorun yok kadın bastan gelın sen avukatsın benıde gecındırırsın dedı bana.

işin çok zor canım o zaman,Allah yardımcın olsun
eğer kayınvaliden yaşlı elden ayaktan düşmüş bakıma muhtaç bi insan olsaydı her şekilde bakmalısınız,bu sizin göreviniz derdim ama,46 yaşında çalışabilecek güçte bi insanın kendini sizin üzerine yıkma çabasını haklı ve iyi niyetli bulamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…