kv-çocuk bakımı

Tabiki hayır eşim sabah alıp getirir akşamda yemekten sonra götürürüz diye düşündüm
Çünkü kv.o evde yıllarca oturmus konu komşu çok orda ona
Valla çok bencilce geldi bna kadın hem çocuklarınıza bakacak hem de sizin istediğiniz gibi olacak çok rahatsızsınız bu durumdan kv den hiç yardım istemeyin bakıcı tutun

O cocuklara 3 kisinin birden bakmasi ne derece saglikli bilemedim. Neden krese vermiyorsunuz?

Meşhur laftır arkadaşım anne-baba evladına bağ bağışlamış evlat bir salkım üzüm tattırmamış.
Annem yarım kilodan daha az kıymadan bol ekmekli köfte yapardı biz çocukken,sayıyla 5'er köfte koyardı babamın,benim ve kardeşimin tabağına,kendisi 2 tane alırdı,
ben anne sana kalmadı deyince;
'Siz yeyin yavrum ben çok sevmiyorum zaten' derdi.
Anacığım yemedi yedirdi,sabaha kadar uyumayıp folklor kostümümü dikip yetiştirdi.
Bunlar ilk aklıma gelenler,yoksa fedakarlıkları say say bitmez.
Anamın,babamın yediği lokmayı sayarsam, saygısızlık,hürmetsizlik edersem Allah evime bereket ve huzur vermez,ben böyle düşünüyorum.
Kaldı ki sabahtan akşama iki çocuğuma tertemiz,şefkatle,sevgiyle bakacak elini bırakır, ayağını öperim.
Bu kayınvaldemler için de geçerli,kocam da ağaç kovuğunda büyümedi.
Akşam olunca yanına sokulduğumuz,canım cicim dediğimiz kocalarımızın analarını sığdıramıyoruz evlerimize,ayıptır,günahtır.
Böyle kıymet bilen kaldı mı ya? Ben uzun zamandır göremiyorum da.

Kayinvalideniz kendisi talep etse boyle bir seyi olabilir ama sizin soylemeniz hic hos olmaz. Ben her konuda isi gorulenceye kadar ses cikarmayip, isi bitince de yollari ayirmak isteyen insanlari bencil buluyorum. Benim de cocuguma iki yasina gelene kadar annem ve kayinvalidem donusumlu baktilar hem de yurtdisinda, biz talep etmeden kendileri soylediler, biz gelecegiz bakacagiz diye. Ilk gunden dedim, burasi sizin eviniz, neyi nasil istiyorsaniz oyle yapin, bebege bakmaniz disinda hicbir sey istemiyorum, ben isten gelince ya da haftasonu yaparim dedim, tabi yine bos durmadilar sagolsunlar. Cocukla ilgili konularda tavsiyelerine uydum, tabi ki akla yatkin olmak kosuluyla, hep orta yolu bulduk bir sekilde. Cocuk bakmak buyutmek kolay mi, o kadar minnet duyuyorum ki annem ve kayinvalideme, ellerini ayaklarini operim.

Back
X