- Konu Sahibi turuncupipet
-
Bu örnek benim gözlerimin önünde yaşandı. O yüzden herkes bir kaç adım sonrasını düşünmeli. Kimse dünyaya kazık çakmıyor.
evetÖyle diyenlere öyle gelinler denk geliyor ki oğullarını bir daha zor görüyorlar. Büyük konuşmanın zararları
Evlendirmezsiniz olur biterKolayı var.
Ya işte çarpıklık. Zamanında yapılan yanlış evlilikler; yanlış çocuk yetiştirme; ilgisiz kocalar vs. vs. Bu liste uzar gider.Kesinlikle bir psikolog Türk toplumunda erkeklerin yuzde 70 i annesine yanlış sekilde bağlanmış deyince kıyamet kopmuştu adam az söylemiş yüzde 90 sınırı bu
Bence de %70 iyimser bir rakam olmuş.normal ,saglikli iliskiler kurabilen çok az .kiz cocuklarin da olmuyor bunlar mutsuz anne sevgi gormeyen kadin erkek cocugunda umudu ariyor sonuç da bu oluyor işte sonra da adam çekirdek ailesinde mutlu olamiyorKesinlikle bir psikolog Türk toplumunda erkeklerin yuzde 70 i annesine yanlış sekilde bağlanmış deyince kıyamet kopmuştu adam az söylemiş yüzde 90 sınırı bu
Eh işte. Kıskançlık başa bela.evet
benim eşim seneler evvel kendi yasadıgı sehırde bir kızı cok sevmıs
kız o kadar güzelmiş ki ben kendım faceden bulup baktım sonradan:)
6 senesini vermiş eşim.
kız da eşim de aynı sehırdelermiş
kv kıskanclıgından o kızdan ne yapıp edip eşimi ayırmış,ancak gorunurde bırsey yapmamıs
aynı sehirde oğlum hep bos vakıtlerınde o kızla gezıyordu dıye bana anlatmıslıgı var kv demın
biz eşimle sevgili iken.
e şimdi ne oldu acaba
oğlun baska sehırden beni sevdi, ve benle evlılık kararı alıp şehir değiştirdi
sen o kızcagızdan aynı sehırde oglunu kıskandın, hep onla zaman gecırıyor dıye
şimdi ne mi oluyor
uzak sehırlerdeyız ve eşim annesını senede 1-2 gün anca görebiliyor
iş guc kosturma arasında gitmez onların yasadıgı yere
bayramlarda da tatıle gideriz
denk gelırse kv deye gideriz
al sana ilahi adalet.
bekle dur oğlunu.
O zaman elin kirk kat yabancisini evine almak bayramlarda ziyaret etmek değil anne x anne bile demek yaslaninca evine almak yada bakilmasina yardımcı olmak zorunda da değilAksini soyleyen mi var.
Evet aynen oyle.
Ama oglu icin kirk kat yabanci degil
maalesef telefondan yazıyorum bazen kelime hatası olabilir hatta yorumda farkındaysan tam gelmemişmiğde değil, mide olarak yazılır.
miğde diye birşey yoktur.
Bizim sülale için eski bir kültür olarak kaldı Allah'tan. Ama işte ataerkillikten sıyrılamıyoruz yine de.ciddi mi ya.
ilk defa duydum böyle birşey..
Aaaaaaaaaaaa olur muuu!!!!!! Kırk kat yabancı da olsa bakacak o gelin. Boru mu doğurdu o? Oğğğğğluşşşşşşşşşşşşşşşşşşş, asssssllannnnnn parçası doğurdu. Kendi de graliçe. O kadar büyüttü baktı. Zaten biz kendi kendimize büyüdük.O zaman elin kirk kat yabancisini evine almak bayramlarda ziyaret etmek değil anne x anne bile demek yaslaninca evine almak yada bakilmasina yardımcı olmak zorunda da değil
Ama hepsini yapmak zorunda diye olay çıkarıyor kayinvalideler o ne olacak
Madem el alemin kadını gelini de rahat biralsinlar o zaman
Karşısına almak ile ilgili bir şey göremedim ben bu konuda hanımefendi. Gördüğüm; kendi donunu seçmekten aciz; kendi başına yıkanamayan bir eş. Üç yaşındaki bebenin yaptığı şeyleri yapamayan biri var. Bilmem kaç senelik annesi olabilir ama o adam evli artık ve önceliği karısı. İsteseniz de istemesenizde doğanın kanunu bu. El mahkum kabul edecek Kvler. Oğluşları artık evli ve sorumlulukları da öncelikleri de farklı.
Cakmiyor evet, kimin onden gidecegi belli degil kimin evliliginin devam edip etmeyecegi de.
Herkes yerinde sag olsun ama kimse bi annenin ogluna duskunlugunu kinamasin asiri olmadikca.
Nasil kizina duskyn anne takdir ediliyor da ogluna duskun anne iteleniyor bunu anlamiyorum bn
O zaman elin kirk kat yabancisini evine almak bayramlarda ziyaret etmek değil anne x anne bile demek yaslaninca evine almak yada bakilmasina yardımcı olmak zorunda da değil
Ama hepsini yapmak zorunda diye olay çıkarıyor kayinvalideler o ne olacak
Madem el alemin kadını gelini de rahat biralsinlar o zaman
İşte bunlar hep bakış açısı farku.
Kendi oğlum ergenlikten sonra bir sağlık sebebi yokken ana bana kese atıver dese, ben de onun ağzına tuvalet terliğini yapıştırırım. Az ye de kendine tellak tut derim. Bir erkek anası olarak bu adetlere karşıyım.
Benim kafadansınız bir erkek evladı olaraktanİşte bunlar hep bakış açısı farku.
Kendi oğlum ergenlikten sonra bir sağlık sebebi yokken ana bana kese atıver dese, ben de onun ağzına tuvalet terliğini yapıştırırım. Az ye de kendine tellak tut derim. Bir erkek anası olarak bu adetlere karşıyım.
Bunlar doğru da bugünün şartı ile
Hamamda herkes birbirini yıkardı bu ülkede
Bunlar çok eski değil 30 yıl önce bile değil
Hatta herkes biraz daha iğrensin
Babaannemin bağ evi vardı banyo vs yok
Alt katında dam var yani inek dana hatta bir dönem at vs var
Onun önünde beton alan kapıdan girilip merdivenden çıkılıyor bu alandan geçilip
Bahçede su kara kazanda kaynatılır içeri bakır kovalar ile taşınır soğuk su ile karıştırılıp yıkanılır
Bu süreçte de annem ve halam birbirlerinin sırtına lif de sürer su da döker
Çocukları ikisi birlikte yıkar biri yıkar biri giydirir
Annem oralı değil lakin yakın bir yerli kültür benzer
Şimdi bu annem ve halam 60 ı geçkin
ikisi de üni mezunu ve kimsenin okumadığı çalışmadığı Zaman'da okuyan çalışan kadın konumundalar
denize gidip tatil yapan mayo bikini giyen hatta herkesin kapalı olduğu o küçücük şehirde başı açık oldukları için dönüp herkesin baktığı
Şu an gayet modern hayatları duşları kombileri otomatik vites arabaları vs var
Ama o şartlarda olsalar yine yıkarlar birbirlerini
Çocukluk zamaninda yaşanir biter otuzlu yaşlarda da çocuk gibi davranirsak vay halimize.sonra ne oluyor çekirdek ailesinde mutsuz en ufak dertle kederle başedemeyen erkek musveddeleri cikiyor ortayaTabi oyle doganin kanunu bu.
Size gore don secmekten habersiz bi adamdir bana goreyse annesinin sectigi donu kalbi kirilmasin diye giyen adamdir.
Size gore yikanmaktan aciz bana gore annesinin kafasina masrabayi yapistirdigi gunleri yadeden adamdir.
Her banyoda koskoca adami keseleyecek hali yok.
Bakis acisi farkli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?