- 18 Aralık 2017
- 65
- 44
- 3
- Konu Sahibi Melisammelisay
-
Aynen katiliyorum canim cok sagolİyide su dediğiniz telefon açıyorsunuz eve geliyor. Neden gidip alıyor ki.
Sizde evde su ,ekmek,bez vb elzem eksikler varsa tamamlayıp öyle bırakın bebeği derim. Bebekle soğuk havalarda zor olur gidip almak.
Ha bırakıp gitmemeliydi o ayrı ama ,mecbursanız kayınvalidenize baktırmaya,size bir işaret olsun bu durum,herşeyi tamamlayın,evden çıkarkende söylersiniz "evde herşey var dışarı çıkmanıza gerek yok "diye.
Eşiniz anneciyse aman ne olacak bebek uyurken gitmiş gelmiş ne var bunda demesi muhtemel. Bu sebeple siz tedbirinizi önden alın.
Bebek evde tek başına bırakılmaz,yangın çıkar,deprem olur,o ara eve hırsız girer,çıkarken dalgınlıkla anahtarı almayı unutur kayınvalide vs vs aklıma gelmeyen bir dolu şey olabilir yani,olmaz olmaz o an olur.
Arabada uyuyor kızim bazen alışveriş dönüşü. Alıyorum kucağıma getiriyorum,poşetleri uyanınca gidip alıyorum,ki kapının önündeki arabaya gidip gelmem 2 dakikamı alır ama o riske giremem.
Moda. Burada çok oluyor bu.allah allah?bu akşam ki ikinci konu bu.
birinin kayınvalidesi,lokma almaya gitmişti evde çocuğu bırakıp,sizinki de su almaya mı gitmiş?
inanamadım,nedense.
Yaşlı başlı insanlara doğurduğunuz çocukları emanet edip bir de bakıcı muamelesi yaparak azarlamayınız efendim.. Ya da oğluna şikayet etmeyiniz lütfen efendim.. Kadın doğurmuş doğuracağını adam etmiş, evlendirmiş yetmemiş bir de torun bakıyor ama velakin yaranamıyor bir de azarlansın mı? Genç eğitimli bir bakıcı bulun, evinizde suyunuz mu yok ekmeğiniz mi yok neyiniz yoksa temin edeceksiniz efendim.. O kadın markete su ekmek almaya gitmeyecek efendim.. Böylece de çocuğunuzun psikolojisi bozulmaz...
Psikolog öneriyorum gerçekten.. Bir çocuk uykuda sadece boğularak olebilir yastık yorgan vs.. Evet ilk zamanlar nefes alışverişi düzensiz olabilir ama bir rahatsızlığı yoksa neden yani... dersinizki küçük yastık yorgan bogulur başında bekleyeyim anlarım.. Ben şundan bahsediyorum sizin deyiminizle hiç uyumamaniz gerekir birsey olmasın diye ama bu mumkun değil... ha 5 dakka bakkala gitmisin ha yanında uyumussun sen uyurkende olabilir kötü şeyler allah korusun tabi.. Ama sakınan göze çöp batarKizim dogdugunda en derin uykum 15 dakika sürerdi bu durum 3 hafta devam etti böyle. Sonra baktim olmicak bebegin minderinin altina konulan bi alet var nefesini kontrol ediyor bebegin. Eger 15 saniye nefes alip vermediyse ufak bi alarm toplam 20 saniye sonra da büyük bi alarm veriyo. Ondan almistim. Iki kere 15 saniyelik bi alarm gelmisti. Bir kerede 20 saniye sonra olan büyük bi alarm. Kosup kizimi kucagima aldigimda birden derin bir nefes almisti. O alet olmasaydi neler olabilecegini düsünmek bile istemiyorum.
Kul köle olsun gibi bir mana yok ki.. Gayet açık en başta böyle bir teklifle kaynınvalideye, anneye gidilmesini ben doğru bulmayablardanım.. Bakamam dese yine sorun olacaktı. Sizce de öyle değil mi? Burda kaç kişi var öz annesiyle bile kavga eden bu yüzden.. Açılan birçok konu var böyle.. Kimse kimseyle sorun yaşamak istemiyorsa bakıcı tutsun.. Şahsem çalışsam bakıcı tutardım.. Ama kayınvalideme gözüm kapalı güvenirim.. Bu yüzden aramızın açılmasından korkarım..Anneanne babaanne torununa bakiyor diye bebegin annesi kul köle olamaz. Istedigini yapsin ben susim hic bir sekilde egitimiyle ilgili bir laf etmeyim diyemez. Ha eger anneanne babaanne annenjn istedigi gibi bakmayacaksa yada bakamayacaksa o zaman soruldugunda ben yapamam desin. Cok basit. Mecbur degiller tabiki torun bakmaya ama kimsede silah zoruyla baktirmiyor cocuguna.
Psikolog öneriyorum gerçekten.. Bir çocuk uykuda sadece boğularak olebilir yastık yorgan vs.. Evet ilk zamanlar nefes alışverişi düzensiz olabilir ama bir rahatsızlığı yoksa neden yani... dersinizki küçük yastık yorgan bogulur başında bekleyeyim anlarım.. Ben şundan bahsediyorum sizin deyiminizle hiç uyumamaniz gerekir birsey olmasın diye ama bu mumkun değil... ha 5 dakka bakkala gitmisin ha yanında uyumussun sen uyurkende olabilir kötü şeyler allah korusun tabi.. Ama sakınan göze çöp batar
Koltuklara tununup kalkan cok hareketli bebek . Sakin birbebekte degil kimse anlamiyorki simdiki bebekler boyle degil . Harekerli akilli ve hiperaktif derdimi anlatamadim . Resmen soguttunuz beni ya ben nasil tatli dille soylenebilir dedim millet yerden yere vurmaya calisti . Can bu can heran herşey olabilir fesatlik degil bir onlem burda kv kotulemedim sadece birakip gitti birdaha olmamasini istiyorum esimle konusucam
Araya girmek gibi olmasın ama ben de sana acilen bir avukat öneriyorum. Gerçekten.. Bir çocuğu evde yalnız bırakmak, Çocuk Koruma Kanunu’na göre ihmal ve istismar sayılır. Yüzlerce çocuğun ölümüne sebebiyet verdi yüzlerce ebeveyn. En çok yangınlar sebep oldu buna. Devlet bu işin yakasını bırakmıyor. Hiçbir ihtiyaç için değmez evde çocuğu yalnız bırakmaya. Bu bir sakınan göze çöp batma konusu değildir. Gözünüzü sakınmadan serin havada çocuğunuzu nispeten ince giydirebilirsiniz. Ama uyur veya uyanık, 7 aylık bebeğinizi evde yalnız bırakıp, kapıyı üzerine çekip çıkamazsınız. İlk örnekte çocuk grip olur. Ama bizim konumuzda doğacak her olumsuz sonuç için kanun önünde suçlu sayılırsınız. Bilginize..Psikolog öneriyorum gerçekten.. Bir çocuk uykuda sadece boğularak olebilir yastık yorgan vs.. Evet ilk zamanlar nefes alışverişi düzensiz olabilir ama bir rahatsızlığı yoksa neden yani... dersinizki küçük yastık yorgan bogulur başında bekleyeyim anlarım.. Ben şundan bahsediyorum sizin deyiminizle hiç uyumamaniz gerekir birsey olmasın diye ama bu mumkun değil... ha 5 dakka bakkala gitmisin ha yanında uyumussun sen uyurkende olabilir kötü şeyler allah korusun tabi.. Ama sakınan göze çöp batar
Kul köle olsun gibi bir mana yok ki.. Gayet açık en başta böyle bir teklifle kaynınvalideye, anneye gidilmesini ben doğru bulmayablardanım.. Bakamam dese yine sorun olacaktı. Sizce de öyle değil mi? Burda kaç kişi var öz annesiyle bile kavga eden bu yüzden.. Açılan birçok konu var böyle.. Kimse kimseyle sorun yaşamak istemiyorsa bakıcı tutsun.. Şahsem çalışsam bakıcı tutardım.. Ama kayınvalideme gözüm kapalı güvenirim.. Bu yüzden aramızın açılmasından korkarım..
Uyku apnesi mi vardı bebeğinizin? Umarım düzelmiştir eğer öyleyse.. Elbette çok zor dönemler..Cok sükür piskologluk bir durumum yok. Öneriniz icin tesekkürler. Benimde size önerim www.google.com -> ani bebek ölümü
Bi bakin bakalim neymis neciymis.....
Hayir yoktu cok sükür kocaman oldu simdi. Ama iste olabiliyor. Ani bebek ölümü diye bi illet var malesef hayatta. Gecenlerde uzaktan tanidigim biri ikizleriniden birini kaybetti bu yüzden hic bir saglik sorunu da yoktu.Uyku apnesi mi vardı bebeğinizin? Umarım düzelmiştir eğer öyleyse.. Elbette çok zor dönemler..
Koltuklara tununup kalkan cok hareketli bebek . Sakin birbebekte degil kimse anlamiyorki simdiki bebekler boyle degil . Harekerli akilli ve hiperaktif derdimi anlatamadim . Resmen soguttunuz beni ya ben nasil tatli dille soylenebilir dedim millet yerden yere vurmaya calisti . Can bu can heran herşey olabilir fesatlik degil bir onlem burda kv kotulemedim sadece birakip gitti birdaha olmamasini istiyorum esimle konusucam
Allah tüm evlatlarımızı korusun.. Tabi eskilerin söylediklerini yabana da atmamak lazım..Hayir yoktu cok sükür kocaman oldu simdi. Ama iste olabiliyor. Ani bebek ölümü diye bi illet var malesef hayatta. Gecenlerde uzaktan tanidigim biri ikizleriniden birini kaybetti bu yüzden hic bir saglik sorunu da yoktu.
Eskiler bebekler nefes almayi unutur uykusunda derdi demek ki buymus dedikleri
Yahu 5 dakika içinde mi insanlar gün içinde pek çok mecburi yalnız birakabiliyor.. olacak yine olur.. Banyo uyku tuvalet bunlar için bırakılınca istismar mi oluyor yuh... Herkesin çocuk bastırarak durumunu insanı yok...Araya girmek gibi olmasın ama ben de sana acilen bir avukat öneriyorum. Gerçekten.. Bir çocuğu evde yalnız bırakmak, Çocuk Koruma Kanunu’na göre ihmal ve istismar sayılır. Yüzlerce çocuğun ölümüne sebebiyet verdi yüzlerce ebeveyn. En çok yangınlar sebep oldu buna. Devlet bu işin yakasını bırakmıyor. Hiçbir ihtiyaç için değmez evde çocuğu yalnız bırakmaya. Bu bir sakınan göze çöp batma konusu değildir. Gözünüzü sakınmadan serin havada çocuğunuzu nispeten ince giydirebilirsiniz. Ama uyur veya uyanık, 7 aylık bebeğinizi evde yalnız bırakıp, kapıyı üzerine çekip çıkamazsınız. İlk örnekte çocuk grip olur. Ama bizim konumuzda doğacak her olumsuz sonuç için kanun önünde suçlu sayılırsınız. Bilginize..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?