- 27 Eylül 2020
- 7.638
- 11.179
- 248
- Konu Sahibi Ahkalbimsenden
-
33 yıllık evliyim,sadece buraya geldiğimizde ev tadilatı olduğunda 4 ay kadar onda kaldık.Önceden ara ara süpürge açardım
10 yıllık evlilikte sanırım senede bir camini silmisimdir
Her zaman yemeği ben yapmam gittiğimde çoğunluğu hazır olur, akşam uemegi ise salata bana kalır sofrayı beraber kurariz
Her zaman bulasiklari ben atmam
Ama bu sofra kısmı son yillarda böyle oldu eskiden ben gider herşeyi yapardım artık yapmıyorum kiminkini begeniyorsa o yapsin
Mecburmusuz yapmaya peki,direk söylermi cam sil filan diye..Benım kaynanam olsa gıder gıtmez soyler zaten
Beklemene gerek kalmaz
Okadar tuhaf
Gelın degıl hızmetcı almıs sankı
Görgü kuralı demeyelim de yani teklif edilir diyelim. Ev sahibi istemiyorsa yapacam diye tutturulmamalı.Sofra kurmaya kaldırmaya yardım etmek iş değil ki. İnsan kimin evine yemeğe giderse gitsin sofra kurulup kaldırılmasına yardım eder. Görgü kuralı bu bence.
Yani yapsan da Allah razı olsun demeyince ne edeceksin ki iste bende artık sadece çocuklar dagitirsa topluyorum daha yapmiyorim ..kalkarken tam koltuk örtülerini düzeltip birakiyorim33 yıllık evliyim,sadece buraya geldiğimizde ev tadilatı olduğunda 4 ay kadar onda kaldık.
O zaman yaptım ne yaptım dersen yemek süpürge işi sadece...
Zaten tüm gün dışardayız eşya işleri filan.
Birlikte oturdugumuz icin sana yardimci olmak isterdim kuzumMerhaba, eşinizin ailesinin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz? Yemek vs yapıyor musun inanın bu ayarı tutturamiyorum. Yapmıyorum gibi geliyor sofra kurmayanve kaldırmaya yardım ediyorum ama işin açığı yapmayı sevmiyorum
Yani yapsan da Allah razı olsun demeyince ne edeceksin ki iste bende artık sadece çocuklar dagitirsa topluyorum daha yapmiyorim ..kalkarken tam koltuk örtülerini düzeltip birakiyorim
Aynen ılk gıttıgımde bırton ıs buyurdu sacma sapanNe diyor şunu şunu yap mı? Eşin ne diyor peki?
Buda yanlış bir tutum bence,bir masayı kaldırmak bu kadar zor gelmemeli bence.6 yıllık evliyim. Kvnin evinde hiçbisey yapmadim bugune kadar.
Sadece kendi yedigim tabagi, ictigim bardagi kaldirir toparlarim.
Ben misafirim sonuçta niye yemek, temizlik yapayim. Evime gelen insanlara da sofra kurdurup kaldirtmadim hiç, agirlayamiyorsam cagirmam, agirlayamayan da beni cagirmasin.
İstemeyene denk gelmedim ben. Evine gittiğim, evimize gelen insanlar samimi olduğumuz arkadaşlarımız ya da ailemizdir zaten. Teklif edecek kadar mesafeli olduğum birini evime davet etmem, davete icabet etmem. Bahsedilen de kayınvalide evi zaten. Anne izin verirseniz sofrayı ben toplayayım denmez.Görgü kuralı demeyelim de yani teklif edilir diyelim. Ev sahibi istemiyorsa yapacam diye tutturulmamalı.
Şu var birde gittiğimiz yerdeki kişileri bildiğimiz için vereceği kararı az çok biliyoruz.Görgü kuralı demeyelim de yani teklif edilir diyelim. Ev sahibi istemiyorsa yapacam diye tutturulmamalı.
Kayınvalide sofra kurarken, kaldırırken insan bacak bacak üstüne atıp nasıl oturur ki zaten? Çok ayıp bence.Buda yanlış bir tutum bence,bir masayı kaldırmak bu kadar zor gelmemeli bence.
Benim düşüncem bu yöndedir.
Ben ılk gıttgımde sok oldumTamMecburmusuz yapmaya peki,direk söylermi cam sil filan diye..
Ben yapamam bunu zaten,hemen hazırlar kuaraım sofrayı.Kayınvalide sofra kurarken, kaldırırken insan bacak bacak üstüne atıp nasıl oturur ki zaten? Çok ayıp bence.
2 gelin aynı evde değil demi.Ben ılk gıttgımde sok oldum
Benı tanımaz hıc aynı ortamda bulunmadım mesela
Ikı gelinle yaşıyor
Benım evım uzak ona
Bır gıttım sonra 5ay gıtmedım zaten
Cam mam herşey der
Çekinme yok tuhaf kadın
Hayatımda ılkdefa boylesını gördüm
Baktım evdekilere de oyle sunu supur suraya yemek yap vsvs
Hanı ben orda yaşamıyorum kı
Sofrayı vs zaten kaldırırım ama sunu yap vs hıc hos gelmedı cevabı yapıstırdım
Tercih meselesi mi bilmiyorum bana pek tercih gibi gelmiyor. Görgü meselesi bence, aileden görülenle alakalı. Nasıl annemin evinde işin ucundan tutuyorsam kayınvalide evinde de tutarım. Yapmazsam annem canıma okur zaten ben seni böyle mi yetiştirdim diyeBen yapamam bunu zaten,hemen hazırlar kuaraım sofrayı.
Tercih meselesi bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?