Kv evinde iş yapma ölçüsü

kafam nasıl esiyorsa öyle yaparım
canım ister bulaşık yıkarım, canım ister sofrayı kaldırrım, canım ister hiç yerinden kalkmam
onlarda istemez zaten hiçbişeye dokunmamı, dokunsam da bin bir dua ederler Allah razı olsun diye
ama süpürge ve yemek yapma olaylarına girmem
zaten senede 1 - 2 gidiyoruz onda da ağır yemekler yapılır haliyle kendileri hazırlar

Burada danıştığına göre yapmaya gönlün yok biz ne desek de gönülsüz işten hayır gelmez. Sofra bulaşık da işten sayılmaz bunlara da üşeniyorsan bari habire gidip yük olma. Görüyosa oğlu görsün gelsin.

Ben gıtmedım pek buna ragmen mesafeden anlamıyor
Cok asırı arsız bır kadın
Yapmıyorum dedıgm halde baska gıtmemde baska ıs soyler
Onun gözünde gelin hızmetcı

Görgü kuralı demeyelim de yani teklif edilir diyelim. Ev sahibi istemiyorsa yapacam diye tutturulmamalı.

Bence de görgü kuralıdır. Şimdi şöyle biri bana yapayım mı dese yok sen geç otur derim o da geçer oturur. Yapıcam illa tutturana hiç denk gelmedim. Diyelim ki kendiliğinden yardım etti sofra toplamaya o zaman sen otur, bırak vs demiyorsam yardım etmesini istiyorumdur zaten

Aynı şehirde yaşarken misafirlige gittiğimizde sofra kurma kaldırma, yemeğin yanına salata yapma, bulaşıklara yardım etme yapardım hep. farklı şehire taşınınca yatılı olarak üç beş gün kalırız, o zaman da öncekinden farklı olarak kahvaltı hazırlamaya yardım ederim. Yemek yapmadım hiç. Evin hanımı varken yemeği başkasının yapması bana saçma geliyor. Hazırlanması aşamasında soğan doğrama vs yapılır ama tamamen akşam menüsü bana kalsa bozulurum.

Yemek yapmıyorum çünkü aynı apartmanda ve ayrı yiyoruz 40 yılda bir belki beraber yeriz ama sofra kurmaya kaldırmaya bulaşık makina dizmeye yardım ederim.

Böyle şeylerin de bir ölçüsü olduğunu düşünmüyorum insanın içinden geliyorsa yapar.

Temizliğe gitmiyorum çünkü benim evim anca bitiyor kayınvalidemin de böyle bir beklentisi zaten yok. Geçen gün temizlikçi çağırdı dip köşe yaptırdı.

Bırde daha ynı gelınsın
Amacı orayı benımsememmıs
Iyıce soguttu benı ordan

Yılda 2-3 kere kayınvalideme gidiyorum, gidince 1 hafta kadar kalıyoruz. Ev kalabalık oluyor, gorumcelerimde geliyor ve sağolsunlar çoğu işi onlar hallediyor. Çok nadir yemek yapmışımdır ama tuvalet banyo temizliği de dahil yapıyorum. Benden bişey bekleyen yok ama kendi adıma rahat edemem, oturup beklemek falan yapıma ters. Kendi evimde ne yapıyorsam kvdemin evdeki düzenini bozmadan yapmaya çalışıyorum.

Sofra kurmak ve toplamak dışında bir şey yapmıyorum. Bunu da zaten gittiğim her evde yaparım olması gereken budur

Sofra kurma ve kaldırma dışında bir şey yapmıyorum. Arada bulaşıklara yardım ediyorum ama daha fazlasını yapmak istemem bana müdahale etmek gibi geliyor ki benim evime gelindiği zaman da ben yapılmasını istemem. Tatlı falan yaptığımda götürürüm, hasta olduğu zaman yemeği evde yaptım öyle götürdüm mesela. Düzenine karışmak da istemem o konuda mesafe olması daha iyi bence.

Ben 2 ayda bir eşimle gidiyorum. Gittiğimde yemek yapılacaksa basit işleri yapıyorum. Salata hazırlama, çay taşıma, masayı silip kurma, çorba karıştırma vs sonrasında masayı hep beraber toplarız. Kv bulaşık mak kendisi yerleştirmeyi ister. Bana koydurmaz. Bana kimse hizmetçi muamelesi yapmadığı için yapabileceğim ne olursa yaparım. Ama misafirliğe gelmiş gelin değil de her işi yapacak hizmetçi gibi görseler içimden gelerek yapmam oyalanırım zaten sinir olurum. Bence her şey karşı tarafın size karşı olan tutumuna bağlı

Eltilerle birkaç kez bayramda ufak tefek süpür sil yaptık birkezde kendim eşimle yaptım. 15 yıllık evliyim.Banyo wc yapamam oda beklemez zaten. Yazın sürekli tarlada,bağda çalıştığı zamanlar bunlar. Evdeyse kendi yapıyor. Yemekte nadir yapmışımdır ama gocunduğumdan değil denk gelse yapar yer toplarız zaten makine var elde yıkama derdide yok. Aranın iyimi kötümü olması büyük etken bu konuda. Samimiyetinize dayalı birşey. Ama sofra kurma tabak kaldırma görüştüğüm tüm arkadaşlarda yaparım onlarda bende yapar bu yardım sayılmaz bence nezaket için yapılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…