Kv evinde iş yapma ölçüsü

Yemek yapmam, sofra kurar, kaldırır, bulaşıkları makineye konulmasına yardım ederim. Kayınvalide söylerse eğer şöyle üstten bir süpürge tutarım o kadar.

Buda yanlış bir tutum bence,bir masayı kaldırmak bu kadar zor gelmemeli bence.
Benim düşüncem bu yöndedir.

Bu konuda esimin ailesi de dahil kimin neyi yanliş buldugu benim için hiç onemli degil.

Herkes kendi yedigini ictigini toparlayip kaldirirsa benim yaptigim gibi, herkes otururken bir kişinin butun sofrayi toplamasina gerek kalmaz zaten ve daha cabuk biter. :)

Yemegini bitiren yan tarafa gecip oturunca o sofrayi toplamak bana zor gelir. Kendi evimde yaparim o kadarini anca.

Var öyle bir tanıdığım bazen kılını bile kıpırtdatmaz..
Annem iyi yetiştirdi beni allah rahmet eylesin,aynını kızımada aşıladım.
O ble yapsa k.validesinin evinde kızarım cidden..

Tercin olayı dedim ya,5 kişi aynı anda mutfağa girse karışıklık çıkacak o anda.

Yemeği pek yapmam. Sadece kısır mercimek köftesi tatlı vs yaparım o da eşim yap fln derse. Günlük yemeği kv yapar. Biz onda yatılı kaldığımız için kahvaltıya yardım ederim arada kahvaltıyı ben hazırlarım. Çay vs demlerim aksamalr. Zten tatilde gidiyoruz bütün gün evde oluyorum yardım zor gelmiyor. O da bize kalmaya geldiğinde yemek vs yapıyor ben işte oluyorum gündüz.
Kv de ile aynı şehirde olsaydım nasıl olur bilemem o zmn bikac saatliğine oturmaya gittiğimizde yemek vs yapmazdım sanırım.

Kayınvalide yaslıysa yanında görümce falan yoksa bayaa yardım etmelisin yemegi beraber yapma bulasık yıkama vs

Kayınvalidem evdeyse yemekleri o yapar ben genelde sofrayı kurar ve kaldırırım. Çok iş üstünde denk geldiysem evi süpürdüğüm oldu bikaç kere. Onun dışında her işi yapayım diye kendimi paralamıyorum.

Tercin olayı dedim ya,5 kişi aynı anda mutfağa girse karışıklık çıkacak o anda.

Sirayla yapsinlar ne yapayim. Zaten eşim hariç ailedeki enisteler filan asla bişeye elini surmezler paşa gibide kuruluyorlar, onlarin kirlilerini artıklarini toplayacak degilim, eşleri toparlasin.

Rutin toplantılarımız olur zaten her zaman gitmem, gittiğimde görümcem de gelir. Sofrayı kurar, kaldırırız. Çay servisi yaparız. Bulaşıkları o sudan geçirir ben makineye dizerim. Meslek demeyeyim de aldığım eğitim sebebiyle tatlı-pasta falan yapılacaksa ben yaparım.
Salataya sos eklenecekse veya cacık kaselere dağıtalacaksa onları yaparım. Bu tarz şeyler. Bunları arkadaşıma gittiğimde falan da yapıyorum zaten.

Var öyle bir tanıdığım bazen kılını bile kıpırtdatmaz..
Annem iyi yetiştirdi beni allah rahmet eylesin,aynını kızımada aşıladım.
O ble yapsa k.validesinin evinde kızarım cidden..
O kılını kıpırdatmama durumu çok sınır bozucu.
Kendilerine kar olarak mi görüyorlar acaba. Yedim içtim kalktim diye vs
Asla anlayacağım durum değildir.
Kimse ölmez bir bardak kaldırıp bulaşık yikamakla.
Veya yatili kaldıgın evi süpürmek bunlar insana zarar vermez. Oturup hizmet bekleyeni de sevmem. Hepimiz insaniz ne var yani.

Nezaket acısından yardım edilir. Öyle kendi evinmiş gibi girişmek zaten yanlış olur bence. Sfra kurmak, bulaşık yıkamak, salata gibi

Bunun bi ölçüsü bir mecburiyeti mi varmış ki? Ben de öğreneyim

Çok nadir bir arada oluyoruz. Kendisi uzakta.

Birbirimize zararımız yoktur. Ama ev isi de yapmayız.

O benden beklemez( bekliyorsa da bana demedi) Ben de ondan. Görümcem de öyle. Genelde görümcem yapar her şeyi ben ordayken.

Ona gidince arabam oluyor. Nereye isterselerr götürüyoruz. Bazen de gezmeye götürüyoruz..gunubirlik gidiyorum ben kalmaya gitmiyorum hic.

Hastane isi olursa onlara bakiyoruz. Çoğunlukla görümcemin hastane isleri oluyor. Bi de para yardımında bulunuyorum görümcemin ihtiyacı var.

O şekilde ellerinden tutuyorum.

Bir kere geldiler kalmaya. Görümcem. Görümcemin kızı ve kv.
.hiçbirine is yaptırmadım.

Hatta kv özel yemek istedi. Yemeği bilmiyordum ama o tarif etti görümcem de yardim etti yaptık.

Atla deve değil birkac gün 3 kişi ağırlamak.

Bneim kaynanam oyle kendı evı gıbı gormenı ıstyor
Benim kaynanam da öyledir hatta bu yüzden onda kalmamı çok ister. Ama ben orda kalırsam aradaki mesafenin azalacağını ve ister istemez kendi evimmiş gibi iş yapacağını bildiğimden. Özellikle mesafeyi korumak için kalmiyorum. Yemeğe gideriz aksama kadar yapmam gerekenleri yaparım bu. Böylece o mesafe ortadan kaybolmaz

Sirayla yapsinlar ne yapayim. Zaten eşim hariç ailedeki enisteler filan asla bişeye elini surmezler paşa gibide kuruluyorlar, onlarin kirlilerini artıklarini toplayacak degilim, eşleri toparlasin.
Bayanlardamı çekiliyorlar köşelerine yoksa..
Mecburiyet bence
Hıcbırı hoslanmıyor ama gecımlerı ordan
Napsınlar el mahkum
O yüzden sesleri çıkmıyor tabi,gün gelir üsyan bayrakları açılır orada.
Bir kaç kere şahit oldum da ondan biliyorum.
Canı isterse yapıyor birazda tembellil ruhunda var onun.
Ben emır almaktan hoşlanmam
Normalde yapacağım seyelrı sayesınde yapmıyorum
Benı delırttı çünkü
Kşmse hoşlanmaz bundan.
Ben olsam bende yapmam bana ne evinin işlerinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…