- 27 Temmuz 2020
- 1.412
- 1.264
- 63
- 34
- Konu Sahibi Ahkalbimsenden
-
Dediğiniz gibi o dinamik önemli bende nişanlıyım henüz bazen haftada 1 bazen 2 haftada 1 akşam yemeğine gideriz 1 saatlik uzaklıkta işten çıktın gittin derken zaten yemekleri hazırlamış oluyor hemen ellerimi yıkayıp girerim yardım edilcek bişey var mı diye başlarda sen yorulma etme otur işten geldin derdi (kendisi de çalışıyor) ama bende o zaman kendimi rahat hissedemezdim bi arkadaşa komşuya gittiğimde de böyle insan orda o işi yaparken bi muhabbet kuruyo daha rahat oluyo , neyse şimdi salata yarım kaldıysa salatayı doğrayabilirsin der tabakları koymamıştım der sofrayı kurarım birlikte kaldırırız birimiz sudan geçirir birimiz makinaya dizeriz çayı demler servisi ben yaparım durduğum 2 saatlik zaman zaten şimdilik böyle eltimle denk gelirsek ikimiz yaparız sen otur deriz mutlu olur ama yinede içi rahat etmez mesela çay tatlı meyve falan yendi onları kaldırmaya müsade etmez falan şimdilik böyle ilerde nasıl olur bilmiyorum inşallah böyle gider ama dediğiniz gibi sende şunu yap sen bunu yap deseydi itici olurdu yani , eltim kalıyo mesela gözlemliyorum duyduğum kadarıyla da ona da çok fazla ev işi yaptırmıyo işte çocuklar evi çok dağıttıysa süpürüyo ya da kv rahatsızsa yardım eder, hiç öyle duymadım kv ler işe gittiğinde eltim onlarda durmaz zaten annesine gider , kv de de kalıp da onlara yemek hazırladığını falan kv bekler mi bilemiyorum ama hiç annesine gitti diye lafını duymadım ,birlikte pasta börek yapıp yiyolar falan yani kaldığın evdede bunları yapmak normal benceAileye göre değişir bu. Biz genelde kayınvalideme haftada-10 günde bir akşam yemeğine gideriz. Kadın zaten genç ve emekli, iş çıkışı bana yemek yaptıracak hali yok. Beraber sofrayı kurarız kaldırırız, çayları kahveleri bazen o getirir bazen ben, nasıl denk gelirse. Başka da bir iş yapmadım kayınvalidemin evinde. Ben de onu evime misafir edince iş yaptırtmam. Zaten çok sık görüşemiyoruz iş güç.
Ama mesela bir sebepten tüm günü onda geçirecek olsaydım, ya da atıyorum aile apartmanıdır her gün görüşülüyordur, elbet bir işin ucundan tutardım :) Aile dinamiklerine göre değişir bu. Ama yine de o yap dememeli, nezaketen otur kızım ben yaparım demeli, ben de nezaketen kalkıp yapmalıyım. Bizde bu şekilde oluyor.
Valizde kırışan gömleğimi ütülemek için ütü istedim. Nezaketen yapılacak ütün var mı diye sormuş bulundum 1 yıllık ütü getirdi gömlekler pantolonlar neler neler. Sonra eşimle kayınvalidem alışverişe gittiler saatler sonra geldiler baktı eşim ben hala ütü yapıyorum elimden aldı. Yani saatlerce ütü yaptım da gene bitmedi ben bittim. Bir kaç kere de mutfağı süpürmek için elektrikli süpürgeyi getirdi. Elinden alıp mutfağı süpürdüm şurayı da süpürüver, burası da var derken tüm evi süpürttü bana. O günden beridir. Sofra topla, sofra kurdan başka hiç bir işe elimi sürmem çünkü kendimi cam silerken bulabilirim
Kamu spotu : Ego öldürür....Çok alakalı bence.
Birine hizmet etme kriterlerim
Evimde olması veya
Benim onu çok sevmem veya
Kişiliğine olan saygım veya
Benden daha yüksek bir mevkide olması mesela öğretmenim aile büyüğü vs
Olayı bamvaska bir yöne cekmeyin. Egwr girdiğin bir ortamda tüm herkes eğitimli oldugum için sana ayrıca itibar ediyor( çünkü eğitimli olduğun halde hiçbirsekilde bunla övünmeyip ortama uyum sagladığın için) ama sadece iki kişi seni ekstra eziyorsa bu iki kişinin iyi niyetli olmadığını düşünürsün sen de. Kim ne derse desin bazı şeyler itibar sebebidir. Bana eğitimliyim şöyle davranılsın modunda olmadım ben, ama karsı taraf bunu bir kıskanclık mevzusu yapıyorsa ben de böyle düşünürüm.Kamu spotu : Ego öldürür....
Eğitimin sadece sana . Ayşe fatma dan hiçbir üstünlüğün fazlalığın yok. Eğitim almış olan bunu bilir di bence.
Söylediğiniz kişiye yani davranışlarına ise haklısınız. Anladım şimsi. İlk söylediğiniz böyle anlaşılmıyordu.Olayı bamvaska bir yöne cekmeyin. Egwr girdiğin bir ortamda tüm herkes eğitimli oldugum için sana ayrıca itibar ediyor( çünkü eğitimli olduğun halde hiçbirsekilde bunla övünmeyip ortama uyum sagladığın için) ama sadece iki kişi seni ekstra eziyorsa bu iki kişinin iyi niyetli olmadığını düşünürsün sen de. Kim ne derse desin bazı şeyler itibar sebebidir. Bana eğitimliyim şöyle davranılsın modunda olmadım ben, ama karsı taraf bunu bir kıskanclık mevzusu yapıyorsa ben de böyle düşünürüm.
Siz ne derseniz diyin konuyu tam bilmiyorsunuz ben de tam tarif edemiyorum.
Evet laf Baska yere gitti.Söylediğiniz kişiye yani davranışlarına ise haklısınız. Anladım şimsi. İlk söylediğiniz böyle anlaşılmıyordu.
Yok kadınlar toparliyor, erkekler yiyip yiyip kenara geciyor. Ben kendi yedigimi ictigimi kaldirirm dedim diye bana "sofra kaldirmak zor gelmemeli" dediniz.
Ben de, eşim de kendi yedigimizi ictigimizi dagittigimizi toparlariniz. Gerisi beni hiç ilgilendirmiyor. Enistelerin bulaşiklarini da toplayacak degilim dedim.
Ben de gittiğim yerde yediğimi içtiğimi toplarım genelde. Samimi arkadaşımsa yemeğe bile yardım ederim ama çok samimi değilsem çok fazla karışmam bir şeye.
Kayınvalide evi aile evi sayılabileceği için sofra kurup kaldırmaya yardım edilebilir ama dediğiniz gibi enişteler otururken ben de yapmak istemem. Zaten böyle şeyler sadece kadınlardan bekleniyor nedense.
Ne kadının ailesi "damat neden bizim evde iş yapmıyor" diye dertleniyor ne erkek "ayyii sofrayı toplamazsam ayıp olur mu" diye düşünüyor. Bir bize zimmetli galiba bu görevler.
Evli değilim ama düşününce "amaaan elime mi yapışır" dedim. Sonra eniştelerin toto yaydığını ve benim de elin adamlarının pisliğini topladığımı düşündüğümde bir anda elime yapıştı
Yani duruma gore degisir heralde. Hic ole onu yaparm bunu yapmam diye dusunmedm ama evini temizleyp silip supurmem. Ama beraber sofra kurariz. O yemek yapiosa ben tatli yaparim. Yemegi ben gelmedenbyaptysa bulasigi cayi ben veririm oyle.Merhaba, eşinizin ailesinin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz? Yemek vs yapıyor musun inanın bu ayarı tutturamiyorum. Yapmıyorum gibi geliyor sofra kurmayanve kaldırmaya yardım ediyorum ama işin açığı yapmayı sevmiyorum
Kahkaha attım yaÖnceden ara ara süpürge açardım
10 yıllık evlilikte sanırım senede bir camini silmisimdir
Her zaman yemeği ben yapmam gittiğimde çoğunluğu hazır olur, akşam uemegi ise salata bana kalır sofrayı beraber kurariz
Her zaman bulasiklari ben atmam
Ama bu sofra kısmı son yillarda böyle oldu eskiden ben gider herşeyi yapardım artık yapmıyorum kiminkini begeniyorsa o yapsin
Valla evinde kaç kere tatlı yaptım iki kere de baklava açtım ama baklava normal ziyaret için yani bayram için değilKahkaha attım ya
Kiminkini begeniyorsa o yapsın
Neye triplisin sen?kiminkini begeniyomus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?