Kv evinde iş yapma ölçüsü

Ben de yemek yapmam ama salata yaparım sofrayı kurarım kaldırırım çocuğun ütüleri bitirdim olunca uyanık kv kendi ütüleyeceklerini de verir ütülettirir yeni uyandım neyse yapıveririm iş varsa çünkü kimin evinde olursam olayım yaparım
 
Benim kayınvalidem bana da görümceme de yaptırmaz 13 senede 3 kere ancak çay demlemişimdir belki orada. Birinde kayınvalidem kanser için biyopsi yaptırmıştı öyle yaptım diğerleri de o evde yoktu kpeder ve eşimle otururken benim canım çay istedi yaptım. Sofra kurup toplamaya yardım ederim gidince tuvaleti kullanıyoruz yaşlı insanlar uğraşmasın diye hemen çamaşır suyu döker fırçalarım. Bi de yolda sorarım bir şey lazım mi diye isterse getiririm. Zaten son 10 senedir kızım da var (engelli) hiç yaptırmıyor sen çocuğunla ilgilen diyor. Geçen sene hamileyken geldi giderken evimi filan süpürdü yemek doldurdu dolaba gitti. Önceden bu kadar samimi değildi ama kanser sonrası böyle oldu. Ama dediğim gibi görümceme de yaptırmaz siz oturun çocuklarınıza bakın der fakat onlarla da yedirmesi uyutması ilgilenir üşenmez. Senede en fazla 2-3 kere görüşünce bu kadar oluyor. Kayınpeder de kahve filan yapınca ben instagramda filan paylaşıyor az iş çok gösteriş yani benim durum.
 
Siz kimleri ağırlıyor ya da gidiyorsunuz bilemem, benim evime ayağını altına toplayıp koltuğa yayılmayacak, çok geç oldu eve dönmeyelim diyemeyecek, iki tabak kaldırmayı kendine eziyet görecek insan gelmez. Resmi olanları dışarda hallediyoruz.

Çok özür dilerim ben mutfakların kadınların mabedi olduğunu unutuyorum arada çevremde böyle insanlar olmadığı için. Kusuruma bakmayın
 
Kaynanam olarak gordugum esimin teyzesi var,onlara gittigimde kimse bana is yaptirmaz. Sofra kurmaya yardima kalkarim yemin ettirir otuttururlar saka gibi. Halbuki sofra kurmaya yardimci olmak is bile degil genel gorgu kurali bence. Hic yemek temizlik falan yapmadim. Yilda bir defa salca yapmaya giderim bir onda calisirim o kadar. Gerisi full prenseslik
 
Sofra kurup kaldırmak,çay servisi falan işten sayılmaz bence. Onları yaparım. Onun dışında aslaa evinin temizlik, ütü vb. tarzı işlerini yapmam. Ben gelmeden nasıl yapıyorsa yine aynı şekilde yapabilir.. Bir kere yapınca senin görevin oluyor artık öyle işler.
 
Yemek, temizlik yapmam. Misafir gibi gider misafir gibi gelirim. Bir kere yaparsam devamını isteyecek yapıda bir kayinvalidem var. Zaten bir kere ağzıyla temizliğe yardim et dedi. Ben yaparsam arkamdan birdaha temizlersin diye cevap verdim. Esimde beni destekledi, evde birlikte yapiyoruz anne yapamaz diyerek. Ha elimden gelmez mi alası gelir ama 'bilmiyorum' demek gerek bazen.
Sofra kurma kaldırma bulaşık yıkama, salata yapmak ve cay servisi.. bu kadar yapıyorum
 
9 yıllık evliyim.
Kayınvalide evinde sofra kurmaya kaldırmaya yardımcı olurum. Kahve yaparım, çay servisine yardım ederim.
Hep yardım ederim dedim çünkü işleri ele alıp başrole geçip kendim yapmam.
Köy evindeysek bulaşık da yıkarım. Sabah ben yıkadıysam akşam o yıkar filan. Ben çocukluyum diye yaptırmak istemez bazen.

Doğrusu ben kimin evine gitsem yardımcı olmam gereken birşey varsa olurum zaten. Kayınvalidede de aynı şekilde davranırım. Ekstradan kendi evimmiş gibi davranmam, o da öyle istiyor hissediyorum. Biraz değişiktir benim valide. Asabidir mutfakta, pek kimseyi istemez ayak altında. Canıma minnet benim de.

Süpürme silme bayram temizliği misafir şeysi filan hiç olmaz.Çağırmaz,çağırsa da böyle emrivakilerden hoşlanmam. Denk gelir yaparım o ayrı ama yap deyince yapasım gelmez
 
Bneim kaynanam oyle kendı evı gıbı gormenı ıstyor
Benim kayinvalide de oyle. Laf arasında diyorki, sizin bizim mi var burasıda sizin eviniz. Bize geldiginde de torunlarina sey derdi 'burasida sizin eviniz bugun kalin burda'.
Yahu benim evim benim. Baskasinin nasil oluyor, asla yuz vermedim torunla sunla bunla ugrasamam. Ben kal demeyince kalamadilar bak hatirladim yine sinirlendim
 
Herkesin tarzı farklıdır. Bu sizin görüşünüz.
 
Ben kayınvalidemle pek sıkı fıkı değilim ama geçen yaz köyden şehre taşındılar , çok yaşlı ve çok hasta artık iş yapacak gücü kalmadı , o yüzden tüm evi görümcelerimle beraber evini kurduk . Çamaşır mandalına kadar aldık yerleştirdik . Hiç gocunmadım ama bilemiyorum tabi senin içinden ne geliyorsa onu yap . Yaptığının kıymeti olacaksa elime yapışmaz diye düşünebilirsin . Sonuçta fiziksel yorgunluk yatıp kalkınca geçer . Hayr duası almak var sonunda
 
Kimin evine gidersem gideyim.. Yanımda iş yapan birileri varsa kalkıp yardım ederim.. Otururken de beraber otururuz.. Kayınvalidemde de aynı birlikte yaparız herşeyi.. Ama sonuçta birlikte yaşamıyoruz gittiğimizde sadece işte masa hazırla çay yap kaldır falan işi oluyor.. Bulaşıkları bile birlikte yapıyoruz o kaldırır ben bulaşık makinesine dizerim o çay koyar ben servis yaparım falan ama aradaki muhabbet de önemli bazı kayınvalideler var gelin varken asla kalkmaz bazısı hiç geline yaptırmaz falan.. Bence sonuçta kayınvalidelerle yaşamıyoruz gittiğimiz zaman da bizden beklentileri neyse onu karşılaşmamız lazım.. Benim kayınvalidem benden hizmet beklese kendi hiç kalkmasa ben ona hizmet ederim sonuçta ne kadar bir aradayız ki gönlü olsun sizde bence bakın beklentisi ne yönde onu belirleyin..
 
Bizimkiler uzakta olduğu için kalmaya gidiyoruz. Salata yaparım en fazla yemek yaptırmaz. Sofra kur kaldır. Bulaşıkları elletmez ama o bi sigara içip gelesiye toplarım ben. Giderken kaldığımız odayı temizlerim. Uzun kaldığım halde hiç süpürge açmadım. Daha gençler. İleride yaşlandıklarında yemeğine işine yardım ederiz ama şu an pek ihtiyaçları olmuyor.
 
Görümcemin sözü olacaktı ,kayinvalidem de rahat kadındır;evi ortalama bir sekilde temizlemis ama ben temizligini begenmedim ve evi dip köşe temizlemeye giristim.icimden geldi diyebilirim.Kayinvalidem o kadar duygulandiki anlatamam.Yeter yoruldun gel diyor bana ama nasil bir gurur var yüzünde.14 senelik evliligimde sadece bu kadar yaptim.Diger yaptiklarimi isten saymiyorum.Olmasi gerekenler.Cay,yemek gibi isleri yani.Kv benden pek bir sey beklemiyor açıkçası rahatim ben bu konuda.
 
1 yildir evliyim 6 7 kez falan yemek yapmisimdir. Yemek sonrası yediklerimizi toplarım. Zaten ayda yilda bir gidiyorum artik. Birlikte yenip icilecekse yapmak gerek diye düşünenlerdenim. Ki ben orda hicbir sey yemem. Ben oturup koca insanlari calistirmak olmaz. Aranizdaki iliskiye bagli olarak değişir bu durumlar.
 
Enazindan anlamışlar
Bende kal demedım
Ama kendılıgınden kaldılar
 
Bir oturuşta 5 çeşit yemek yapan insanım ama kimsenin evinde pek öyle yerimden kalkmam. Alışkanlık meselesi uzun süre yalnız yaşayınca zaten kalabalık ortamda nereye koşacağını şaşırıyorsun. En iyisi hiç kıpırdamıyorum. Hepsi ayağıma geliyor. Onlar da bana gelince ben hizmet ediyorum. Oh misss
 
Sofra kaldırma bulaşığı toplama filan bunlar zaten kadınların arkadaşlarının evine de gidince nezaketen yaptığı şeyler. Benim kayınvalidem başka şehirde ama gidince de toplarım yardım ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…