- 22 Eylül 2020
- 420
- 619
- 23
- Konu Sahibi Ahkalbimsenden
-
Benim kayınvalidem bana da görümceme de yaptırmaz 13 senede 3 kere ancak çay demlemişimdir belki orada. Birinde kayınvalidem kanser için biyopsi yaptırmıştı öyle yaptım diğerleri de o evde yoktu kpeder ve eşimle otururken benim canım çay istedi yaptım. Sofra kurup toplamaya yardım ederim gidince tuvaleti kullanıyoruz yaşlı insanlar uğraşmasın diye hemen çamaşır suyu döker fırçalarım. Bi de yolda sorarım bir şey lazım mi diye isterse getiririm. Zaten son 10 senedir kızım da var (engelli) hiç yaptırmıyor sen çocuğunla ilgilen diyor. Geçen sene hamileyken geldi giderken evimi filan süpürdü yemek doldurdu dolaba gitti. Önceden bu kadar samimi değildi ama kanser sonrası böyle oldu. Ama dediğim gibi görümceme de yaptırmaz siz oturun çocuklarınıza bakın der fakat onlarla da yedirmesi uyutması ilgilenir üşenmez. Senede en fazla 2-3 kere görüşünce bu kadar oluyor. Kayınpeder de kahve filan yapınca ben instagramda filan paylaşıyor az iş çok gösteriş yani benim durum.Merhaba, eşinizin ailesinin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz? Yemek vs yapıyor musun inanın bu ayarı tutturamiyorum. Yapmıyorum gibi geliyor sofra kurmayanve kaldırmaya yardım ediyorum ama işin açığı yapmayı sevmiyorum
Siz kimleri ağırlıyor ya da gidiyorsunuz bilemem, benim evime ayağını altına toplayıp koltuğa yayılmayacak, çok geç oldu eve dönmeyelim diyemeyecek, iki tabak kaldırmayı kendine eziyet görecek insan gelmez. Resmi olanları dışarda hallediyoruz.Sadece samimi olana gidilmiyor ki daha protokol ziyaretler de olabiliyor ayrıca müsait olmayabilir vs. Ben sormadan girmem herkesi de dibime köşeme sokmuyorum. Evime gelmiş ama biliyorum arkamdan konuda ak ya da yüzüme akıl öğretecek. Gerek yok hallederim diyorum illa ısrar ederse de geriliyorum
Siz bu bir görgü kuralıdır demişsiniz. Görgü kuralı olan kimsenin alanına izinsiz girmemektir.
Benim kayinvalide de oyle. Laf arasında diyorki, sizin bizim mi var burasıda sizin eviniz. Bize geldiginde de torunlarina sey derdi 'burasida sizin eviniz bugun kalin burda'.Bneim kaynanam oyle kendı evı gıbı gormenı ıstyor
Herkesin tarzı farklıdır. Bu sizin görüşünüz.Siz kimleri ağırlıyor ya da gidiyorsunuz bilemem, benim evime ayağını altına toplayıp koltuğa yayılmayacak, çok geç oldu eve dönmeyelim diyemeyecek, iki tabak kaldırmayı kendine eziyet görecek insan gelmez. Resmi olanları dışarda hallediyoruz.
Çok özür dilerim ben mutfakların kadınların mabedi olduğunu unutuyorum arada çevremde böyle insanlar olmadığı için. Kusuruma bakmayın
Kimin evine gidersem gideyim.. Yanımda iş yapan birileri varsa kalkıp yardım ederim.. Otururken de beraber otururuz.. Kayınvalidemde de aynı birlikte yaparız herşeyi.. Ama sonuçta birlikte yaşamıyoruz gittiğimizde sadece işte masa hazırla çay yap kaldır falan işi oluyor.. Bulaşıkları bile birlikte yapıyoruz o kaldırır ben bulaşık makinesine dizerim o çay koyar ben servis yaparım falanMerhaba, eşinizin ailesinin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz? Yemek vs yapıyor musun inanın bu ayarı tutturamiyorum. Yapmıyorum gibi geliyor sofra kurmayanve kaldırmaya yardım ediyorum ama işin açığı yapmayı sevmiyorum
1 yildir evliyim 6 7 kez falan yemek yapmisimdir. Yemek sonrası yediklerimizi toplarım. Zaten ayda yilda bir gidiyorum artik. Birlikte yenip icilecekse yapmak gerek diye düşünenlerdenim. Ki ben orda hicbir sey yemem. Ben oturup koca insanlari calistirmak olmaz. Aranizdaki iliskiye bagli olarak değişir bu durumlar.Merhaba, eşinizin ailesinin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz? Yemek vs yapıyor musun inanın bu ayarı tutturamiyorum. Yapmıyorum gibi geliyor sofra kurmayanve kaldırmaya yardım ediyorum ama işin açığı yapmayı sevmiyorum
Enazindan anlamışlarBenim kayinvalide de oyle. Laf arasında diyorki, sizin bizim mi var burasıda sizin eviniz. Bize geldiginde de torunlarina sey derdi 'burasida sizin eviniz bugun kalin burda'.
Yahu benim evim benim. Baskasinin nasil oluyor, asla yuz vermedim torunla sunla bunla ugrasamam. Ben kal demeyince kalamadilar bak hatirladim yine sinirlendim
Dikkatimi çekti senin kayinvalideyle benimki ne kadar benziyor ya. Allah bol sabır versin bizeEnazindan anlamışlar
Bende kal demedım
Ama kendılıgınden kaldılar
Amın ınşallahDikkatimi çekti senin kayinvalideyle benimki ne kadar benziyor ya. Allah bol sabır versin bize
Sofra kaldırma bulaşığı toplama filan bunlar zaten kadınların arkadaşlarının evine de gidince nezaketen yaptığı şeyler. Benim kayınvalidem başka şehirde ama gidince de toplarım yardım ederim.Merhaba, eşinizin ailesinin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz? Yemek vs yapıyor musun inanın bu ayarı tutturamiyorum. Yapmıyorum gibi geliyor sofra kurmayanve kaldırmaya yardım ediyorum ama işin açığı yapmayı sevmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?