- 19 Kasım 2013
- 18.792
- 33.893
- 798
- Konu Sahibi acemi_anne_91
Yani bencede. Tek çeşit yemeği ben kızıma dahi koymuyorum,yanına bir yoğurttur,salatadır,pilavdır ekliyorum. Koysam o bile der anne başka ne var yanında diye.Onlarda yemek sadece doymak icin yapilan bir eylem.
Ben tek yerken bile tabagimi duzgun hazirlarim, yanına yogurt vs cikariririm, onlara da bu tuhaf geliyor mesela, alti ustu yemek yiyecek amma ugrasti diyorlar :)
Ya da ozenli bir masa hazirladigimda hadi oturun dedigimde bosa caba/ugras geliyor kayinvalideme, oturmamak icin de direniyordu onceden, ben ac degilim sonra yiyecegim diyordu, zorla oturttum hep, alıştı...
Her yemeğin yanına bir yardımcı yaparız bizde,hele anneme gideceksek kadın bu yaşında üsenmez çeşit çeşit koyar sofraya.
Birde bazı insanlar yemiş olmak için yiyor sanırım. Maddi sıkıntı olabilir ondan dolayı tek çeşit yapılabilir amenna ama aksi haldr tuhaf. Birde masada yenmemesi herkesin kafasına göre takılması kötü. Ben iki öğün yiyorum akşam yemek yemiyorum ama yinede sofrada eşimle kızımla oturuyorum. Sofra adabi açısından önemli ve birleştiri oluyor bence birlikte oturulan masa.