• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv evinde tatil.patlamak uzereyim

e o zaman tatil planınızı kıştan yapın.. ayarlayın bir otel.. bu sene tatilde şurdayız deyin gelirse gelir gelmezse gitsin bahçe bellesin..yapışık şekilde hareket etmek zorunda değilsiniz ki..
Maddi olarak biraz sıkışık bir dönemdeyiz
Araba falan aldık
Hoş o da şuan köy yollarinda rezil oluyor
Ondan otel falan işi zor

Eşim tam bir öküz afedersiniz
20 günü nerdeyse burda 1 hafta falanda annemlerde geçiriyoruz
Kaç defa söyledim
Buraya gelince zor gidiyoruz annemlere
Annemler yaşadığımız şehre daha yakın
Aralarfa kısa tatillerde ordayız
Yazında burda duracakmışız
Ama dayanamıyorum
Kendide arada bahçede çoğunlukla evde yatio
Tüm yıl çalışıyoruz
Sıkıldım emekli yaşı gelmislerin tatili gibi memlekette tatil yapmaya

Kv kp bahçe işinden bizimle ilgilendiği yok genelde
Kv kendininki bitse kardesie yardıma gider

Evlenmeden once hiç böyle planları yoktu beyin
Şimdi memleket meraklısı oldu
Söyleyince de kötü ben oluyorum
Sen burda kalmak istemiyorsun oluyor
Biktim artık nerdeyse 5 yıl oldu aynı

Evlenmeden once gayet elit cool olan şuan ki okuz kocama nasıl dert anlatıcam bilmem

Hata baştan bende oldu
Eşimde bizim is bozulur diye düşünerek ailesinden bu şekilde bahsetmedi
Emekli evdeler dedi
Bilseydim böyle bir düzenleri var bir kere daha düşünürdüm
Benim ailem çok farklı
Şehirde büyüdüm
Bilmemde böyle işler
10 kişiye yemek falan yapmak
Offffff
O kadar aynı ki eşlerimiz .
Sen gitmesen vicdan yapar anam babam orda çalışırken sen yan gelip evde yatiyosun diye ki seni asla kendi evinde birakmaz . Zihniyetleri sacma bir sekilde Allahın bi emri gibi geleceksin demeleri beni çileden çıkarıyor . Başka seçenek sunulmuyor insanin önüne. Gitmemek gibi bi imkanın yok değil mi? Çok merak ettim eşin nereli?

Yazık gitti tüm yılın hayali, e siz kendi emeğinize acımazsanız kimse acımaz.

Benim kardeşimin eşi de tatilde köy işleri ile uğraşıyor. 2 ay tatilleri var. Kardeşim bayramda gider ziyaret eder, sonra annemlere geçer, köy işi yapamam bir se tatilde diye, eşi de birşey demeZ. Siz de rest çekin artık.

Maddi olarak biraz sıkışık bir dönemdeyiz
Araba falan aldık
Hoş o da şuan köy yollarinda rezil oluyor
Ondan otel falan işi zor

ya o zaman oturun evde ya da 3-5 gün kalıp dönün, sürükleyerek zorla götürmüyordur herhalde,
evli bir çiftin ailelerinin evinde 1 ay kalması çok çok tuhaf, siz yıllardır kanıksamışsınız sanki, çok tepkisiz geldi bana anlatım tarzınız.

10 kişiye yemek yapabildiğinizi ve evi hakkıyla çekip çevirdiğinizi gördükten sonra eşinizin ve ailesinin gitme isteğinizi sevgiyle karşılayacağını pek sanmıyorum..eşiniz anlayışsız olabilir ama unutmayın herkesin bir zayıf noktası vardır..tatlı sözlerle ikna yoluna gidin zıtlaşmadan..

Kayınvalide evine gitmemek uğruna az izin kullanmaya razi gelirmisin.. tabi para durumunda sıkıntı olabilir..
Eşimin izin süresinin çoğunu kv evinde onlara yemek yaparak geçiriyorum
Yılda 30 gün izni var
Çoğu burda gec iyor
Daha yaşım 30
Onlar sürekli bahçe işlerindeler
Bende yemek temizlik ve kızımla uğraşıyorum
Biktim artık bu nedir
Ama derdimi anlatamıyorummmmm

10 kişiye yemek yapabildiğinizi ve evi hakkıyla çekip çevirdiğinizi gördükten sonra eşinizin ve ailesinin gitme isteğinizi sevgiyle karşılayacağını pek sanmıyorum..eşiniz anlayışsız olabilir ama unutmayın herkesin bir zayıf noktası vardır..tatlı sözlerle ikna yoluna gidin zıtlaşmadan..
Tatlı sözlük hal kalmadı bende
5 yıldır kötülük olmasin normal tatlı dille söylemeye çalışıyorum
Biktim anlatamıyorum ama
Hatta geçen yıl yeter birazda annemlere gidelim dedim tartıştık oyle çıktık burdan
Ne anlamı kaldı annemlerdede burnumdan geldi
Onlarada bisey demiyorum üzülmesinler diye

Hepimiz yaşıyoruz bunu.."Aman huzursuzluk olmasın,birşey demeyeyim" diyerek rahatsızlık duyup tepki göstermediğimiz durumlar üzerimize yapışıp kalıyor..işte bu yüzden bizlere uygun olmayan durumları baştan kabul etmememiz gerekiyor ama ediyoruz çünkü iyi niyetli gelin olmak bunu gerektirir :)) umarım çıkar yol bulursunuz en azından gelecek yaz için.

"Söyleyince de kötü ben oluyorum
Sen burda kalmak istemiyorsun oluyor"

Evet istemiyorum diyeceksin ,net.
Bunda bozulacak bir şey yokki,orda kalmaya bayılmak zorunda değilsin.Eşin istiyorsa gitsin,sen de ister evinde otur,ister annene git istersen de başka bir yere.
Nefret ederim bu emrivaki durumlardan.

Kaç defa söyledim
Ama dayanamıyorum
Tüm yıl çalışıyoruz

Evlenmeden once gayet elit cool olan şuan ki okuz kocama nasıl dert anlatıcam bilmem

Evet Kocacık haklısın burda kalmak istemiyorum demelisin bence tatilin 30 günü evinde hizmetçilik yapmaya niyetim yok kalksın yatacagina yardım etsin bir haftada temizlik yemeği o yapsın az yesin de uşak tutsun kendine terbiyesize bak ya.
Sizde kizinizla ilgilenin o yüzden yapamadım diye biraz kızı kullanmak olacak ama kızımla ilgilenenlerin diye atın topu üzerine gitsin yapsın o tatil yapacak söz çalışacak mısınız adalet bunun neresinde afedersin de konusmazsaniz daha çok aranız açılabilir

Tabii ki çekirdek aile olarak yıllık izninizde tatil yapmak en doğal hakkınız. Ama madem böyle bi mecburiyetiniz var, bence evde durup dirdir edeceklerine bağa bahçeye gidip sizinle ilgilenmemeleri daha iyi

Kaç defa söyledim
Ama dayanamıyorum
Tüm yıl çalışıyoruz

E Tamam neden doğruyu söylemiyorsun?
Kalmak istemiyorsun demiş.
Evet istemiyorum de

Sonraki sene sen plan yap.
1 hafta sizde, 1 hafta annesinde, 1 hafta otelde kalacak şekilde.

Yaptır rezervasyonunu öde parasını
Gelmezse al kızını git
Mis gibi tatilini yap.

Resti çekmelisin

Eşinize fikirlerinizi açık seçik söylemediğiniz sürece hep böyle emrivaki sürüklenmelere devam edersiniz. Fikrinizi ve orada kalmak istemediğinizi söyleyin boşuna eziyet çekmeyin.

Benim esimin ailesininde bahce isleri olu yaz boyu. Banada nisanliyken yazin 1 ay burda kalirsin dediler. Allah var kv ve kp hic demedi cevredekiler dedi. Kaynim en son bu yaz sende koydesin dedi cevap bile vermedim.Diger eltilerim gider yaz boyu köyde kalirlar bahceye giden gider gitmeyen evde yemek yapar bahceden gelenlerin camasirlarini makineye atar vs. Biz esimle en bastan bu durumu konustugumuz icin ben yazin 1 hafta kalir dönerim. Allahtan esim ogretmen degilde yazin calisiyor yoksa belki bizim durumda ayni olurdu. Bence sizde tavir koyun. Bu kadat uzun kalmak istemediginizi tatile ihtiyaciniz oldugunu söyleyin.

Gitmeyin. Sıkılıyorum orda çok uzun kalıyoruz ayrıca tüm gün is yapıyorum dinlenemiyorum deyin. Yemek yapmayın bakalım yatın siz de, ne yapacak.

Kocana gitmek istedigini orda kalmak istemedigini acik ve net bir sekilde soylemezsen bizler ne diyebiliriz ki?
Uzuldum valla sana

Back
X