Kv evindeki eski yatağı çocuklarıma vermek istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esiniz hakli biriorada yatar. Alınacak ne var anlamadım. Yeni alinca da ihtiyaci olan birine verirsiniz

Ne alakası var ? Ekonomik ömrü bitmemiş, sağlam, temiz eşyanın kullanılmasında ne sorun var, neden eskici olasınız ? Eskiyi kullanmak ayıp mı ?

Ben sizin yerinizde olsam; alır, kullanırdım.

Son düzenleme:
Kayınvalidenizin eski yatağını vermesinden ziyade sizin çocuklarınıza yatak alamayacak maddi durumunuz yokken iki çocuk yapmanız daha mantıksız geldi bana.
Farklı durumlar var maddi durumumız yok demedim ben. şuan borcumuz var ev büyük bir tadilatta borca girdik bu yuzden. Taşınma durumumuzda vardı belirsizlik varken oda yapmadık çocuklara. Ki tadilattayken eşya olsa daha zor olurdu şimdi borcumuz hafifleyince tertemiz eve yaparız birşeyler. Buarada aceleden yazmışım da kanepelerde yatıyorlar şuan zaten. Diğer odada yatmak isterlerse mecbur yer yatağı yapıyorum. Allaha şükür dört dörtlük bakıyoruz çocuklarımıza merak etmeyin. İlla böyle herşeyi yazıp 5 sayfalık konu mu açalım ya?

Yatak derken bazayla bütün olraksa ve sağlam temiz ise kabul edin derim ne olacakki babaanneleri. Ama tek yataksa gereksiz olur. Durumu müsaitse torunlarına oda yapsa tabi daha güzel olurdu

Yok yok tam tersi eskiyi de verirse ilerde fırsat bulup başıma bile kakabilir ben asla onlardan birşey istemem farklı durumlar söz konusu ancak konuyu hızlı açtım umarım yanlış anlaşılmam
Laf eder diyorsanız almayın. Evdeki koltukları çocukların kaldığı odaya geçirin madem orada yatıyorlar

Daha yeni kayınvalidemin eski berjerlerini alıp kaplatıp cila yaptırıp çalışma odama koydum. Taş gibi vintage bir görünüm oldu. Tamamen keyfi. Hiç ihtiyacım yokken. Ben almasam atacaktı. Tek bir an bile ben eskici miyim diye düşünmedim. Eşyalar değerlidir. Eskiden her dk eşya alınmazdı. Bir takım bir ömür giderdi. Keşke herkes bu bilinçte olsa da kullan at yerine ruhu olan, anısı olan, kaplatılıp cilalanarak kullanılan eşyalar artsa ve bu normalleşse. Keşke eskisi gibi insanlar çocuklarının küçülenlerini yakınları ile paylaşsalar. Eşyadır bu, eski yatağa yattınız diye sırtınız eskimez ne olacak.

Eskici gibi değil öyle olmuyor işte. Yakın aile içinde olur ki böyle şeyler. Bilmiyorum linç mi yerim ama biz ablam ile bile hala birbirimizin birçok şeyine göz dikeriz, annem bir şey alır 2 tane vardır evinde birini ben alırım vs. Yine haksızsınız gözümde.

Kabul etmek zorunda mısınız?Hayır. E etmeyin o halde. Ama insanlar size sormadan çöpe atsaydı da benim çocuklarımın yatağı yok insan torununu düşünür diyecek birine de benziyorsunuz açık konuşayım.

Eşinizle konuşun madem,reddedin.Mesele değil.

Teyzem taşınırken kızının eski yatağını bana verdi. Ben yeni alacaktım para harcama dedi. Nevresim geçirip kullanıyorum. Bun da ne gibi bir sorun var ki? İstemiyorum deyin geçin
Eskici gibi diyor hanımefendi konu sahibi.

Yok yok tam tersi eskiyi de verirse ilerde fırsat bulup başıma bile kakabilir ben asla onlardan birşey istemem farklı durumlar söz konusu ancak konuyu hızlı açtım umarım yanlış anlaşılmam

Verilecek yatak tek kişilik mi, ekonomik ömrü bitmiş mi ?

Sizin şu an kullandığınız yataklar, yün döşeklerden mi ? Yatak eve taşımanıza değmeyecek durumdaysa almayın ancak yatak sağlamsa da alıp, kullanmaktan çekinmeyin.

Ben ihtiyacım olmayan eşyaları veririm, ihtiyacım varsa sevdiğim birinden de alırım.

Yatak da bir ihtiyaç hatta temel ihtiyaç, şu durumda alırdım. Çekyatta yatmak gerçekten rahatsız çünkü. En azından biri yerde biri yatakta yatar sırayla, siz yatak alana kadar.

Yeniyi size verip niye eskiyi kullansın ki zaten, yanlış düşünüyorsunuz bence.

Çok teşekkür ederim amin hepimize inşallah haklısınız.. Birde evimiz sobalıydı şimdiye kadar. Alsakta 3 ay falan odalarında yatabileceklerdi. Buda bi etkendi aslında almamamızda yeni yeni düzen oluşturuyoruz diyebilirim tabi bir borç bitmeden yenisine asla kalkışamam

Kayinvalideniz iyilik yapmis ama sizin iciniz kinle dolu sanirim ona karsi o yuzdendir bu tepki. Haksizsiniz sonuna kadar. Cocugumu yerde ya da kanepede yatircagima verilen yatakta yatirmayi tercih eder ustune tesekkur ederim ben olsam. Sizin icin degil torunlari icin vermislerdir zaten. Yoksa size ben olsam iyilik yapmam boyle tepkilere maruz kalmamak icin.

Gerekirse evet. Siz doğru düzgün ayrıntıya girmeden yazarsanız bizim yazdıklarımıza da bir zahmet tepki göstermeyin. Ayrıca açıklamanızdan sonra da aynı fikirde olduğumu belirtmek isterim. Çocuklarınız aç susuzdur demiyorum. Ama borçlarınız hangi sebeple olursa olsun var. Üstüne kayınvalidenin verdiği yatağı beğenmiyor sorun ediyorsunuz. Bizde zamanında zorluk çektik ben tek çocuğum ikinciyi iyi ki de yapmamış annem. Ama yardımı küçümsüyorsunuz. Kabul etmemek sizin seçiminiz tabi fakat tartışmaya yol açmak için bahane arıyorsunuz resmen. Kabul edip kullanmayabilirsiniz neden bu denli alınganlık gösterdiniz anlamadım.

Vermeyeceğini bildiğim için aslında inanın kabul etmem yeniyi de verse çünkü lafını da eder. Birde bişey verdi diye gelir şöyle koy boyle koyma şöyle dursun vs vs illet eder beni bende çok takıntılı bi insanım

Farklı durumlar var maddi durumumız yok demedim ben. şuan borcumuz var ev büyük bir tadilatta borca girdik bu yuzden.

Maddi durumunuz su anda kotu iste, basbayagi maddi durumunuz yok. Evde 2 cocuk var ama yataklari yok, siz hala kuyrugu dik tutma derdindesiniz

e o öyle desin, tamam diyip yine istediğiniz gibi koyarsınız.

Mesela benim kayınvalidem çok zevksiz, çocuklarıma çirkin çirkin kıyafetler alıyor, yanındayken 1-2 kere giydirip hop verileceklerin arasına koyuyorum kimsenin gönlü kırılmıyor ama bana alsa beğenmediğim şeyi giymem mesela ANCAK torunlarına aldığı için giydiriyorum çünkü çocuklarımla onun arasındaki ilişki.

Sizinki de öyle, size vermiyor. Belli ki torunları biraz olsun rahat etsin istiyor, bencillik olur reddetmeniz çünkü çocuklarınıza gelen bi teklif.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…