Kv evindeki eski yatağı çocuklarıma vermek istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O şartlarla şu an ki şartlar bir mi?

Eskiden kardeslerimle dizilmis baliklar gibi cekyatda yattik
Bende kanepede hatta bazen keyfiye tekli 2 koltuğu birleştirip yatardım çocukluk işte. ve sobalıydı ev sıcacık sobanın yanında tv karşısında hiçbirşeye değişmezdim inanın 50 tane yatak alsalar o keyfi vermedi hiçbir zamanülkece cok gerginiz heralde. çekyat veya yer yatağı ne zamandan beri bukadar linç sebebi oluyor ya durumunuz yokta 2 çocuk niye yaptınız diyor

Çünkü yatakları bile yoksa giysi dolapları, masaları, oyuncakları falan da yok diye düşünüyoruz. Yanlışsak lütfen düzeltin

Cocuklariniz kac yasinda bilmiyorum ama yeterli kadar büyükseler onlarin fikrini de alin. Onlar böyle rahatsa sorun yok.

O şartlarla şu an ki şartlar bir mi?
Daha zor değil mi şuan ki şartlar :) kişiye göre değişir bence. Dediğim gibi oda yapamayacak kadar yoksulluk içine 2 çocuk yapmadım ki ben. Bizim konular tamamen farklı

Çünkü yatakları bile yoksa giysi dolapları, masaları, oyuncakları falan da yok diye düşünüyoruz. Yanlışsak lütfen düzeltin
Yok yok öyle değil odada kıyafet dolapları var oyuncakları var tabiki hatta orası giyinme odası gibi birşey ara ara çok sık savaş alanına dönüyor sürekli giyinip çıkardıkları için oyuncaklar vs tamamen rahatca oynadıkları bi oda. Sadece yatak yok. Kaldı ki oğlum biraz daha büyümeden ben eşya almam maalesef çok zor bi çocuk ve hiperaktif bi düzenimiz yok eşya alsam heralde birbirimizi yeriz şuan düşünüyorum da

Sanırım biraz şöyle bir düşünce oldu. Torunlarını düşünmeden önce kendilerini düşünüyorlar keşke önce buraya biraz destek olsalar gibi bir beklentiniz oldu.
Şöyle ki yatak kullanılamaz vaziyette ise reddedin. Anne zaten çok eskidi ne yapalım. Ya da kötüye kullanacaklarını düşünüyorsanız (çocuklara oda yapacağınız zaman eşinizin kulağına su kaçırıp zaten var yatak, oda yapmayın demeleri gibi..) yine bir şekilde eşinizin huyuna giderek reddedin. Ama normal şartlarda kötü insanlar değilse ne olacak ki?

Bizim sülalede bir esya atilmadan once herkese sorulur lazim mi diye. Kuzenimden kalan dosegi kizimin yatağında kullaniyorum bende. Isteseydim alirdim 600tl gibi biseydi dogum yaptigimda. Ne gerek var ki tekrar satın almaya? Olay yatak degil bence baska mevzulardan öfkelisiniz

1 1mirac bazasıyla beraber verilmeyecek yatak olarak anladım ben. Yani aslında yine yerde yatılacak, tek fark yatılan yatağın yaylı olması olacak, değil mi ?

Daha zor değil mi şuan ki şartlar :) kişiye göre değişir bence. Dediğim gibi oda yapamayacak kadar yoksulluk içine 2 çocuk yapmadım ki ben. Bizim konular tamamen farklı

Eski zamanlarda tüm aile bireyleri beraber otururlarmış.Gelinler,çocuklar,kayınvalide,kayınbaba.O zamanın normali o olabilir.Ama bu zamanda değil.Çocuklara ayrı bir yatak ve oda oluşturabilmek,daha rahat daha güvenli bir şekilde yatabileceği,oynayabileceği,ders çalışabileceği bir ortam oluşturabilmek önemlidir.Kendi odaları,yatakları,oyuncakları,çalışma masaları,giysi dolapları.
Kayınvalidenizden alın yada almayın yatağı.Ama çocukların o odaya ihtiyacı var.

Ayıp falan değil.
Sadece imkan varken reddetmenizi belki şımarıkça bulmuş olabilirler.
Çocuklar kaç yaşında?

Ben hala yer yatağında, mindere yatmayı çok severim.

Şuan çok küçükler birde şöyle birşey var ben alsam 1 seneye sağlam kalmayacağından okadar eminim ki. Şuan dolapları var kıyafetleri vs için. Ama kıyafetler bile durmuyor içinde herşey yerlerde oyuncakları dökerler toplarlar vs. Oğlum ufak mesela ve çok şımarık. Kendi yatak odamız daha 4-5 senelik ama çekmeceler rayında durmuyor döküldü heryeri o derece el attı heryere sağolsun. Hele ranza türü asla almam kesin düşer oradan. Yüksek dolap dahi istemem tırmanıyor diye. Eşimin yengesi var 4 çocuklu. 2 oğlu liseye gidiyor daha yeni oda yaptılar çünkü oyle şımarıklar ki büyüyene kadar evine çöp alamadı kadın.

Bilemiyorum belki de o yüzden büyüdükçe insanlara sınırlarımızı çizemiyoruz.

Konu sahibinin evinin fiziksel şartlarını bilmiyoruz. İçine çocukların dolaplarını koyduğu ve yer yataklarını serdiği bir odası varmış zaten. Evi sobalı ve diğer oda daha sıcak diye, akşamları çocuklarını diğer odada yatırıyormuş.

İki bebeğim var, çekmeceleri bantlamazsam boşaltıyorlar.
Robot süpürgemin 3 kere tekerini kırdılar.
Çamaşırlığımı kırdılar.
3 lambader attım çöpe, kırdılar.

Ama odaları var. Yatakları var. Çünkü olması gereken bu, cezalandırmak değil mi yaptığınız? Çocuk yaramaz olur zaten, arkasını siz toplayacaksınız ama önlem alacaksınız. Mesela uzun süredir evde bir şey kırılmıyor çünkü kapıları kapatıyorum belli alanda oynuyorlar.

Liseye giden çocuğa anca oda yapmak sorumsuzluk ayrıca.

Siz aslında kayınvalidenizin yeni yatağı önce çocuklarınıza almasını bekliyordunuz. İkinci çocuk olayını ben durumu kötü olan, geçim zorluğunu çeken, anne babadan, kayınvalide kayınbabadan beklenti içinde yaşayan herkese söylüyorum. İlla ki çocuklarınızın açlıktan nefesi kokasıya kadar kötü durumda olmalısınız diye bir şey yok. Ama konu da tam olarak iki çocuk olması değil zaten. Siz kayınvalidenizle anlaşamıyorsunuz en başta sorununuz kişisel. Bu yüzden ne yapsa sizi rahatsız ediyor. Size tavsiyem çocuklara bunu yansıtmayın. Siz mesafeli olabilirsiniz, haklı sebeplerinizde vardır belki bilmiyorum ama çocuklarınıza gelen küçük bir yardım bile faydalıdır bence ya da tamam diyip kullanmayın. Benim şuan ki yatağım eve gelen misafirin bile dikkatini çeker bazen evi gezdirir annem yatağımın küçüklüğüne şaşırırlar çünkü lise 1 de aldığım bu çocukların yattığı yatak boyutlarında diyebilirim. Annem bile hala inatla yatağını değiştir artık nasıl sığıyorsun der. Bense hem rahat ediyorum hemde çok fazla hareket etmeden yattığım için sorun bulmuyorum. Yatağımın eski olması bile bunca yeniliğin arasında hiç sorun teşkil etmiyor benim için. Yer yatağını da severim. Burada yorum yaparken asla yer yatağına, kanepeye, sobaya karşı bir eleştirim olmadı yanlış anlaşılmasın. Ama sizin durumunuz tamamen kişisel.

Cocuklar kucuk demissiniz. Aslinda park yatak alabilrsiniz. Sanirim 5 yasina kadar kullanilabilir. Kizimin odasi var ama yatak almadim, park yatak kullaniyorum. Benim kiz sifonyerin kulpunu ittire ittire sökmüş bugun, belli bir sure boyle kıra döke devam edecek. Bu yatak almamak icin gecerli bir sebep degil. Bence park yataklara bir goz atin. Bende 2 tane var birisi 2.el, dolapta uygun fiyata satiliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…