Öncelikle gecmis olsun,Merhaba hanımlar size bişey danışmak istiyorum bugun kv evini terketti kp yıllardır köle gibi davrandırtmış kendisine çalıştığı parayı almış harçlık vermemiş çocuklarına bişey almamış onlara babalık yapmamış biri...
Bugun de en son evden kovmuş bize geldi görümcemle beraber kesinlikle boşanacağını soyluyo zaten eşimde görümcem de kv destekçi arkasındalar bende oyle...
Adam ekmeğini bile pişirtiyo kadına yani kısacası yıllarca zulmetmiş.. ben bi anda afalladım napcagımı sasırdım böyle bişey beklemiyodum ve artık burda kalacaklar çünkü gidecek başka yeri yok ve eşim tek oğlan...
Bu süreçte biz nasıl davranmalıyız daha doğrusu ben nasıl davranmalıyım bilmiyorum görümcem bekar bu arada ikiside bizde kalacak bizde yeni evliyiz offf bilmiyorum duygularım cok karısık ama biz varken onu başkasına muhtaç edemem oyle değil mi bu vicdana sığar mı
2 kişiyken 4 kişi olduk bi anda...
siz olsaydınız böyle bi durumda neler yapardınız sizlerden tavsiye istiyorumuzun oldu kusura bakmayın.
zaten barıştılar ama durum henüz net değil bilmiyorum cok karısık bi durumSaf olma bir şekilde kendi evlerine çıkmalarını sağla. Bu nedir ya pat diye senin evine süresiz yerleşmek.
elhamdülillahAllah'tan eşim çok anneci değil şükür
ahh ahhh eşimin bu kadar anacı olduğunu bilseydim evlenmezdimElbette ki destek olmalısınız evliliginizin ilk zamanlarına denk gelmesi iyice zor olmuş ama inanın hayatın her aşamasında belli zorluklar var.
Ben olsam destek olurdum bir süre bu süreci atlatması için yardımcı olurdum bir süre sonra da bir ev tutardık madem kv çalışıyor kızıyla birlikte hayatlarına devam ederler.
haklısınız ki kp bugun bize geldi geri döndüler ama hersey henüz net değil.Valla tüm mesajları en baştan sırayla okudum konu sahibi yazmış...yıllarca eziyet gören ama kocasını bırakmayan kadın KV korkusuna bavulunu cekistire cekistire evi terk ediyor.....ama gencecik kadın KV ve kızı ile yaşasın bekleniyor
ya geçici kalabilir tabiki ama uzun soluklu değilŞu aşamada mecburen sizinle olmalılar aynı durumda sizin anneniz veya kız kardeşiniz olabilirdi onlara nasıl davranrsanz kv zede öyle davranın zaten zamanla neyin ne olacağı belli olur aynı evde yaşama durumunz olur mu olmazmı kvniz gorumcenz çalışıyorsa eğer siz onlara onlar size destek olur duruma göre size yakın bı eve de geçebilirler herhangi bi anlasamama durumunda.
baba ayrılmaz mal sevdalısı bugun ayrılacaksan arsayı evi bana geri vereceksin oyle ayrılırız dediniye evi onlar terkediyo. Baba biye ayrılmıyor evden. Birde oğlu evlenmemiş ve ayrı bir evi olmassaydı yine de boşanma kararı verecek miydi. Bir de kv nin emekli olmasını sağlayın ve kendi evinde otursun. baba ayrılsın evden onun da maaşı vardır. Yani sürekli beraber oturmak zor olur. Bi düzen kurmaları gerekir illa ki
oyle davrandım ama bi kelime söyledim ve tam dediğiniz duruma düştümALLAH göstermesin annenizin başına gelmiş gibi davranın
illa aynı olay değil bugün eşine yarın sana
en azından eşinin elinde koz olmaz
bende sürekli istemiyorum ama oturduğumuz evi onlar satın aldığı için söz hakkı varmış gibi konusuyolar ki keza eşimde aynı fikirde... ben tek basıma 3 kişiye nasıl yeteyimMoralinizi bozmak için yazmıyorum ama şu anda olay çok taze olduğu ve tecrübeniz olmadığı için, olayın ciddiyetini anlamadığınızdan dolayı iyi niyet gösterdiğinizi düşünüyorum.
Ayrıca yazan arkadaşlara katılıyorum ki zamanlamaları da çok manidar..
Kimse size kapıya koyun, asla kabul etmeyin demez. Ama bu işin ilerisi için kafalar toparlanınca çözülecek bir durum olarak algılanmasını sağlayın. Aynı evde olmaz. Bu kadar net diyorum bakın.
Ne kadar iyi insanlar olsalar da evliliğiniz yıpranır emin olun buna.
Bir zaman gelecek evde karar merci olmadığınızı, kafanıza estiği gibi davranamadığınızı, istediğiniz zaman yatıp istediğiniz zaman kalkamadığınızı, evin büyük kızı gibi muamele gördüğünüzü, çocuk olunca neyi nasıl yapacağı söylenen olduğunuzu anlayacaksınız.
Bir defa cinsel hayat ciddi anlamda sekteye uğruyor. Orası cepte.
Benim kv çok iyidir. Oğluma da çok iyi bakıyor. İlk kış bizimle kaldı bu yüzden. Ama ben buna bile zor dayandım. Ki ona da çok zor oldu.
Şimdi hemen aynı sokakta bir evi var. Kirasına yardım ediyoruz. Ki emekli maaşı bile yok. Ama huzurumuz var. Sabah geliyor yemek falan yiyor akşam evine gidiyor.
Siz ne yapın edin eşinizi ikna edin. Yoksa yıpranan sadece siz olursunuz..
zaten sanırım barışacaklar tekrarı olma ihtimalinde daha temkinli davranacağım bende ki bende sizin gibi düşünüyorumBana planlanmis gibi gelmedi 1.5 senelik evlisiniz hemeb evlenince 4-5 ay içinde ayrılmamış 1.5 sene durmus kimbilir neler çekmiş en son zaten adamda kovmuş, kendide bıkmış tabiki gidecek kapisi olmak onu rahatlatir karar alirken ama oturup oğlum evlenince boşanayım düşüncesi yoktur.kalbinizi bozmayın su akar yolunu bulur. Dün bir bugün iki insanlar mantikli düşünmeye başlasınlar bakalim . Kizinada damat beni istemez demiş yani kadin illa damatla kalmam dememis arada fark var. Illaki bu süreçte kızında da kalir ama bunu yaşamadan kimse göremez.
ya oyle demeyelim de soyle diyelim kadının gidecek bi kapısı olduğu için evden çıkabilmiş bundan öncesinde görümcem defalarca demiş gel kiraya gidelim diye ama kabul etmemişsizin evlenmenizi mi beklemişler zulümden kaçmak için çok saçma,belliki beklemişler şartların olgunlaşmasını bence çok çirkin..fakat size geldilerse kovmak olmaz ama aynı çatı altında da olmaz uygun bir ev bulunmalı..
bende sordum aynı soruyu neden önceden çekip almadın anneni dedim küçüktük dediİnsanoglu gucune yettirebildigine hukumdar. Eger ki esin annesi bu kadar zor bir hayat yasarken kedi gibi sinerek olani biteni sineye cekerek bir soz etmediyse bir tavir koymadiysa ben ne anladim onun sertliginden, cekinilir insan olmasindan. Sen ortada yokken cekip alaydi anasini iste o zaman hayirli evlat olurdu. Onunla hayat yolunu birlestirecek kadin da bile isteye ise koyulurdu.
Evlendi senin getirilerine gore olaylar boyle sekillendi bence. Ve bu haliyle manzara cok sakil.
valla bende tavrımı koydum artık ama daha ilk günden konuşmak doğru olmadı bu konuda kendimi haklı görmüyorum...Ben şahsen durumunuza çok üzüldüm. Siz fazla iyi niyetlisiniz. Eşiniz birlikte yaşamak gibi önemli bir kararda fikrinizi sormak bir yana, ağzınızı açtığınız an “sakın bir daha duymayayım” şeklinde sizi susturmaya çalışıyor. Ben kayınvalide ile yaşamayı kabul etsem bile eşimin bu tavrını asla kabul edemezdim.
İki yetişkin kadın kendi hayatlarını sizin de yardımınızla yeniden kurabilirler. Kayınvalidenizin kızının evinde - eşinden dolayı- kalamayacağını söylemesi de çok ironik. Siz nesiniz peki? Öz evladı mısınız? Yoksa size söz hakkı mı düşmüyor?
Sizi etkilemek istemem ama bu tavırlar asla kabul edebileceğim şeyler değil. Yaşlı ve muhtaç olurlarsa, böyle size yapılan gibi emrivakiyle değil de rızam ve davetim aranırsa o başka.
Ama siz her öneriye asla mümkün değil demişsiniz. Bu durumda bu yolun sonunda üç ihtimal görünüyor, ya ömür boyu birlikte yaşarsınız, ya kavga gürültüyle evleri ayırırsınız ya da boşanırsınız.
ya suan barıştılar kendi evlerine gittiler ama işte insan elinde olmadan vicdan yapıyo bende belli süre kalsınlar dedim ama sürekliliği benimde canımı sıkar...Ya cok üzüldüm adınıza
Bunca yıl zulm cekmiş oglunun evlenmesini mi beklemiş keske vaktiyle ogluyla gidip baska evde yasasaymıs cok normalde görmedim suanda size gelmelerini
Tabiki atamazsın satamazsın ama mecbur ayrı bi eve ilerde cıkmaları lazım
ama o kadın ev karıştıran bi kadın benim kv hiçbişeye karışmazKayinvalide gelecek diye evini terk edip oğluna yerleşen bir kadını ilk anda bile sıcak karşılayamazdim ben sanırım. Balık baştan kokar çizgileriniz net olsun.
tamda oyle oldum gibi ilk günden laf söyleyen gelin durumuna düştüm maalesefValla erkek çocuk bakmalı durumuna uyuz oluyorum sanki sadece onu buyutyolar Tabiki anne babaya bakılır ama illa erkek niye ??çünkü oğlum benim gelin kafayı yerse yesin ama kızımın huzuru kaçmasın mantık bu ...
Benim dedem vefat etti anneannem alzheimer ve yaklaşık 2 yıldır yatalak artık hortumla besleniyor .Bir bakıcı ablamiz var ve annem haftada en az 4 gün orada gece kalma işi zor olduğu için bakıcı var .İki teyzem var sadece bir yerden para geleceği zaman ortaya çıkıp kayboluyorlar annemle hep kavga halindeler ve sıkışınca ee abla x baksın iki gün diyorlar (dayımın eşi ) annem direk diyo erkek kardeşim de bizde bakmak zorundayız ama gelin gidip annemin altını değiştirmek zorunda değil hele ki siz kiziyken yapmiyosunuz o kıza asla gelir misin diye bile sormam.
Benim eşimde tek erkek ,onlar Karadenizli ben bursaliyim bizde de aynı mantık var .Birgün elden ayaktan düşerse tabiki bakılır .Yada Allah korusun böyle bir durum olsa belli bir süre misafir edilir elbet ama uzun süre aynı evde zor .
Bir süre bekleyin .Çünkü olurda barisurlarsa filan yada kendiliğinden bir durym ortaya çıkarsa siz bencil ,fesat vs gibi damga yemeyin eşinizden .Biraz sabredin ama en fazla 1 ay sonra duruma göre konuşun
maalesef konuştum iki kelime ve kötü oldum...Daha çok erken sakın şimdi konuşmayın. Imada bile bulunmayın.
valla hiç kandıramaz ben huzursuzluk çıkardım mı kadın kendiliğinden gider ben sadece kendi vicdanımı sorguluyorumAcıma ve sakın kabul etme böyle bir şeyi. Kimse seni düşünmüyor kendileri yazmış kendileri oynuyorlar sana fikrini soran yok. Ayrica boyle bir seyi kabul etmek zorunda da değilsin. Madem anne baba kardes bunlarla yasayacaktin kendi anne babanla yaşasaydin ya elalemin anasiyla kardesiyle degil. Bence bu böyle asla kabul etmem. Ayri ev şart ayni binada olur yakin yerde olur ama ayni evde olmaz. Kendini buna mecbur hissetme seni kandiriyor esin resmen.
ama bizimkinin üstünden 1.5 yıl gecti sizce bu kadar bekler miydi oyle olsaÖncelikle gecmis olsun,
Ama bana kalıcı gibi geldiler.Planlı biseydir o.
Bi arkadasımda öyle yaptı:)
Evlendi 3 ay sonra annesi bosandı kıza yerlesti, damat sok:)
2 senedir durumu da cok cok iyi olmasına rağmen kızla yasıyr.Yalnız kalamam ben dedi.
Tmm yıllrca cekmis ama yeni evlisiniz,gelip sizde aylarca kalmaları ayıp bikere,
Esiniz uygun bi dille ayrı ev fikrini anlatsın.
valla tamda oyle oldum eşime dün söyledim bugun barışıp gittilerŞimdilik bir şey demeyin. Eğer barışırlarsa kv' sine 1 gün bile katlanamayan kötü gelin olacaksınız çünkü.
Ama baktınız ki bu iş uzun sürecek eşinize restinizi çekin, yoksa ilerde söyleseniz bile faydasız olacak.
Yalnız şu da var ki, siz de bu eş olduktan sonra hep ezilirsiniz gibi geliyor bana.
Konuşup tartışıyoruz ama bizimki fazlaya kacıyo bende sinirliyim oda oyle en iyisi kavga etmeyelim diye alttan alıyorum ben.. zaten belirli bi çizgim var onu aşarsa biterSürekli "eşime onu diyemem eşime bunu diyemem, ayrılırız net" falan demişsiniz. Kendi fikirlerinizi beyan edemediğiniz bir evlilik sizce ne kadar sağlıklı. Sürekli alttan alarak içinize atarak mı mutlu olacaksınız.
Mutlu ve huzurlu bir evlilik çiftlerin birbirleriyle hiç tartışmadığı evlilik değildir. Saygı sınırları içinde tartışıp sorunlarına çözüm bulduğu bir evlilik huzurlu bir evliliktir. Kişiliğinizi ezdirerek daha ne kadar devam edeceksiniz acaba.
Sadece bu konu için yazmak istemedim. Bugün kv olur yarın başka bir şey olur. Fikrinizi beyan edemediğiniz kişiliğinizi yaşayamadığımız bir evlilikte devam etmeye calışmanız çok zor. Karşılıklı konuşup tartışmayı öğrenmeniz lazım.
Bence öyle düşünmeyin böyle bir durumda herkes amacı olur bence . Şuan evladiniz var mı bilmiyorum ama inanın o bebek içinize düştüğü an anneleri anliyosunuz. Ben zorlu bi hamilelik geçiriyorum ve bazen diyorum ben onun kılına zarar gelmesin diye neler çekiyorum ilerde büyüyüp anne sen benim hayatıma karisamazsin deme curretinde bulunacak. İnanın hayatınızda başka birine bu kadar emek verip sonra size sırtını dönse vs söylenecek tek şey nankördürKonuşup tartışıyoruz ama bizimki fazlaya kacıyo bende sinirliyim oda oyle en iyisi kavga etmeyelim diye alttan alıyorum ben.. zaten belirli bi çizgim var onu aşarsa biter
bırak çok iyi niyetliler ,ısrarla öyle bilmek istiyorSeni bu iyi niyetinle o aile yer.
Kimseyi kapıya atacak değilsin zaten buna rağmen istemeyen çeker gider diyerek, ya da eşin emeklilik konusunda bile ağzını açtırmayarak sana gözdağı veriyorlar, sindirip susuturuyorlar. Ben senin ladar iyi niyetli bulamadım diğerlerini.
Kendisi öyle olduğu için karşısındakini de öyle görüyor bence. :)bırak çok iyi niyetliler ,ısrarla öyle bilmek istiyor
haklısınız ki kp bugun bize geldi geri döndüler ama hersey henüz net değil.
ama bizimkinin üstünden 1.5 yıl gecti sizce bu kadar bekler miydi oyle olsa
Evinize yerleşen insanlar hakkında bile fikrinizi söyleyemeyip buraya konu açmışsınız.Konuşup tartışıyoruz ama bizimki fazlaya kacıyo bende sinirliyim oda oyle en iyisi kavga etmeyelim diye alttan alıyorum ben.. zaten belirli bi çizgim var onu aşarsa biter
Keşke 2 defa beğenme imkanı olsaydı forumda..
Sakin yapılı karısına rest çekmek, yorum yaptırmamak kolay. Tecrübesiz herkesi kendi gibi bilen kızcağız tabi ki set çekemez..
Neden 1,5-2 yıl önce yapamamış babasına o resti beyimiz?
Çünkü önce bir düzen kurulmalıydı. Bu da ancak evlilikle mümkündü. İlk zamanların balayının kaymağı da yenmeliydi..
Bakma 'anneme ayrı ev tutun diyemem' edebiyatına. Asıl mesele giderlerin x2 olacak olması..
Msj tekrari
Keşke 2 defa beğenme imkanı olsaydı forumda..
Sakin yapılı karısına rest çekmek, yorum yaptırmamak kolay. Tecrübesiz herkesi kendi gibi bilen kızcağız tabi ki set çekemez..
Neden 1,5-2 yıl önce yapamamış babasına o resti beyimiz?
Çünkü önce bir düzen kurulmalıydı. Bu da ancak evlilikle mümkündü. İlk zamanların balayının kaymağı da yenmeliydi..
Bakma 'anneme ayrı ev tutun diyemem' edebiyatına. Asıl mesele giderlerin x2 olacak olması..
Kız ne dedin merak ettem:)zaten barıştılar ama durum henüz net değil bilmiyorum cok karısık bi durum
elhamdülillah
ahh ahhh eşimin bu kadar anacı olduğunu bilseydim evlenmezdim
haklısınız ki kp bugun bize geldi geri döndüler ama hersey henüz net değil.
ya geçici kalabilir tabiki ama uzun soluklu değil
baba ayrılmaz mal sevdalısı bugun ayrılacaksan arsayı evi bana geri vereceksin oyle ayrılırız dedi
oyle davrandım ama bi kelime söyledim ve tam dediğiniz duruma düştüm
bende sürekli istemiyorum ama oturduğumuz evi onlar satın aldığı için söz hakkı varmış gibi konusuyolar ki keza eşimde aynı fikirde... ben tek basıma 3 kişiye nasıl yeteyim
zaten sanırım barışacaklar tekrarı olma ihtimalinde daha temkinli davranacağım bende ki bende sizin gibi düşünüyorum
ya oyle demeyelim de soyle diyelim kadının gidecek bi kapısı olduğu için evden çıkabilmiş bundan öncesinde görümcem defalarca demiş gel kiraya gidelim diye ama kabul etmemiş
bende sordum aynı soruyu neden önceden çekip almadın anneni dedim küçüktük dedi
valla bende tavrımı koydum artık ama daha ilk günden konuşmak doğru olmadı bu konuda kendimi haklı görmüyorum...
ya suan barıştılar kendi evlerine gittiler ama işte insan elinde olmadan vicdan yapıyo bende belli süre kalsınlar dedim ama sürekliliği benimde canımı sıkar...
ama o kadın ev karıştıran bi kadın benim kv hiçbişeye karışmaz
tamda oyle oldum gibi ilk günden laf söyleyen gelin durumuna düştüm maalesef
maalesef konuştum iki kelime ve kötü oldum...
valla hiç kandıramaz ben huzursuzluk çıkardım mı kadın kendiliğinden gider ben sadece kendi vicdanımı sorguluyorum
ama bizimkinin üstünden 1.5 yıl gecti sizce bu kadar bekler miydi oyle olsa
valla tamda oyle oldum eşime dün söyledim bugun barışıp gittilerkötü ben oldum ama eşime kendimi ezdirmem ben kavga etmeyelim diye alttan alıyorum sadece
Ilk etapta sizde kalmalari normal ama surekli yillarca olmaz ev ev ustune..gorumcenz calissin kv genc ise onada duzgun bi is bulsun esiniz sizin evin civarinda bi kiralik daire tutsunlar tabi sizde manevi destek olmalisnz herzamanMerhaba hanımlar size bişey danışmak istiyorum bugun kv evini terketti kp yıllardır köle gibi davrandırtmış kendisine çalıştığı parayı almış harçlık vermemiş çocuklarına bişey almamış onlara babalık yapmamış biri...
Bugun de en son evden kovmuş bize geldi görümcemle beraber kesinlikle boşanacağını soyluyo zaten eşimde görümcem de kv destekçi arkasındalar bende oyle...
Adam ekmeğini bile pişirtiyo kadına yani kısacası yıllarca zulmetmiş.. ben bi anda afalladım napcagımı sasırdım böyle bişey beklemiyodum ve artık burda kalacaklar çünkü gidecek başka yeri yok ve eşim tek oğlan...
Bu süreçte biz nasıl davranmalıyız daha doğrusu ben nasıl davranmalıyım bilmiyorum görümcem bekar bu arada ikiside bizde kalacak bizde yeni evliyiz offf bilmiyorum duygularım cok karısık ama biz varken onu başkasına muhtaç edemem oyle değil mi bu vicdana sığar mı
2 kişiyken 4 kişi olduk bi anda...
siz olsaydınız böyle bi durumda neler yapardınız sizlerden tavsiye istiyorumuzun oldu kusura bakmayın.
benim burda gözüm açıldı zaten o kadar saf bi insanmışım ki ama bidaha tekrarlanırsa buna izin vermeyeceğimi eşime söyledimSeni bu iyi niyetinle o aile yer.
Kimseyi kapıya atacak değilsin zaten buna rağmen istemeyen çeker gider diyerek, ya da eşin emeklilik konusunda bile ağzını açtırmayarak sana gözdağı veriyorlar, sindirip susuturuyorlar. Ben senin ladar iyi niyetli bulamadım diğerlerini.
ama biz sırt dönmüyoruz bi dönem kalsın basımın tacı ama sürekli olmaZ sağlıklı düşkün olmayan bi kadın sonuçtaBence öyle düşünmeyin böyle bir durumda herkes amacı olur bence . Şuan evladiniz var mı bilmiyorum ama inanın o bebek içinize düştüğü an anneleri anliyosunuz. Ben zorlu bi hamilelik geçiriyorum ve bazen diyorum ben onun kılına zarar gelmesin diye neler çekiyorum ilerde büyüyüp anne sen benim hayatıma karisamazsin deme curretinde bulunacak. İnanın hayatınızda başka birine bu kadar emek verip sonra size sırtını dönse vs söylenecek tek şey nankördür
burda ne demek istediğinizi anlamadım kim iyi niyetli kim ısrarla bilmek istiyobırak çok iyi niyetliler ,ısrarla öyle bilmek istiyor
aynen dediğiniz gibi oldu ertesi gün geri döndüBarisip evine dönecek , siz boşuna kötü oluyorsunuz.
Kalsa kalsa bir ay kalır ve konuşmak için erken. Evine dönsün , ufaktan işlersiniz eşinizi.
aynen tamamen bu sebeptenKendisi öyle olduğu için karşısındakini de öyle görüyor bence. :)
hayır etmemiş gidecek kapısı yokmusKv daha önce terketmiş mi evi? Kp ne deyip ikna etti onları?
Dua edin araları hep iyi olsun. Yoksa sizin başınız çok ağrır..
yaparsa yapsın arkasındayız tutarız bi ev düzen kurarız onadaBöyle kötü bir evliliğe yıllarca sabreden, çocuklarına bile bu kötülüğü yaşatan pasiflikte bir kadın anca cesaret etmiş olabilir. Bu seni yanıltmasın..
Şu anda "oğlumun evi var" algısı var kafasında. Denedi ve kocası ayağına geldi. Bunu tekrar yapacaktır..
bakın söylediğimiz Kişiler basit insanlar değil annesi... daha geldiği ilk günden ne diyeyim Kadına ben ya yada eşime ayıp değil mi ilk günden üstüne gitmek adam zaten üzgün kırgın bide ben mi darbe vurayım adama ilerde bende söylerim elbet fikrimiEvinize yerleşen insanlar hakkında bile fikrinizi söyleyemeyip buraya konu açmışsınız.
Fikirlerinizi açıklayamadığınız bir ilişkide aslında "yoksunuz". Bence önce bunu Bi kendinize itiraf edin. Sonra evin düzenini düşünürsünüz.
ben sinmedim sadece bu dönemi desteğimle atlatmaları için sustum ve bugun onlar barışıp gittikten sonra ben eşimle konuştum durumu izah ettim anlayış gösterdi i... zaten burda daha cok gözüm açıldı benim iyi ki burası var...Onceden neden anneni cekip almadin sorusuna es kisisi kucuktum demis ya.
Gorumce 25 yasinda o halde agbi en az 26.
1.5 yil cik evlilikle gecen etti 24.5.
Yani 24 yasinda bir adam babanin zalım dunyasindan annesini ve kardesini alip refaha cikartabilir ki ucu de calisiyor.
Kolaya kacmis es, ince hesaplar yapilmis evlilik uzerinde. Ozetle hepsinin isine gelmis bu evlilik konu sahibi disinda. Anneye sahip cikmak elbet gerekir isin etik tarafina girmiyorum. Ama olaydaki kisilerin tutumu -sus bir daha duymayayim, oglum varken damata mi gideyim vs.- gelini yok saymak, sindirmek.
Anne ogluna guveniyor. Kendince hakli. Gelin de iyi niyetli diyoruz da konu acarken kv bana geliyor onu nasil rahat ettirsem kafasinda degil ki ozel alanim kisitlanacak kaygisinda. Boyle tatli tatli anlatmis ama genc yasinda o kadar insanla ayni evde kendine bicilen rolle yasayacak diye madalya takacak degil kimse. Dogal gorev cunku. Kaygilarin da o da hakli.
En rasyonel cozum annenin bakima muhtac olmadigi goz onunde tutuldugundan ayri bir ev. Herkesin bir omru var be kardesim. Mumkun mertebe kisiler birbirlerini yormadan, kirmadan, tuketmeden temasta bulunmali.
Seviyoruz ama biz huyumuz kurusun boyle ayni ev icinde kv bazen kp -ogul-gelin uclu motif seklinde simbiyotik yasam arzusuyla kavruluyoruz. Yaslilik hayallerimizi susluyor ogulcugumuzla dip dibe olmak. Gelinin surat asmasi, bikkinligi falan ...
Kadinin esin ailesine karsi duymasi gereken saygi ile onlarin kulu kolesi olmak arasinda hassas bir cizgi var. Onu tutturabilsek makus talihimizi yenecegiz.
keske 200 gününü doldursaydı dedimKız ne dedin merak ettem:)
Kötu ben oldum demissin ya
Tabiki zaten bunu eşimle konuştum her zaman arkasındayız ama sürekli kabul edemem hasta değil yatalak değil kendi annemde keza dedim Allah korusunIlk etapta sizde kalmalari normal ama surekli yillarca olmaz ev ev ustune..gorumcenz calissin kv genc ise onada duzgun bi is bulsun esiniz sizin evin civarinda bi kiralik daire tutsunlar tabi sizde manevi destek olmalisnz herzaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?