- 19 Mart 2019
- 516
- 446
- 23
- 37
Üstelik KV nin yıllar sonra görümce ile birlikte evi terketmelerinin nedeni kocasının eve annesini getirmek istemesiymis....inanamadim. Madem kayınvalide ile yaşanmaz e be adam sen neden karını KV ile yaşamaya mecburmus gibi davraniyorsun.?Esim ona kizar..
Esim buna patlar..
Esime bunu diyemem..
Bu nasil bir korku.Sindirilmissin.Uzuldum.
Bunları kabul etmeyin.Hayır görümcemin bütün çeyizi eşyalar falan
Gerçekten mi? Ben şokkk.Üstelik KV nin yıllar sonra görümce ile birlikte evi terketmelerinin nedeni kocasının eve annesini getirmek istemesiymis....inanamadim. Madem kayınvalide ile yaşanmaz e be adam sen neden karını KV ile yaşamaya mecburmus gibi davraniyorsun.?
Benımki olsa o da bizle aynı yerde kalsınlar derdı. Evlerinde erkek yok bilmem ne derdi ki kv zaten cok duygu sömürüsü yapan birisi.. Bana da sen de benım kızımsın; hatta onlardan daha değerlisin..Onlar gidiyor sen kalıyorsun demişti demek bundan demiş
evet cok haklısın ama ben kocamla cok kavga ettim sinmemin sebebi kavga etmeyelim diye çünkü yıllarca kavga etmekten nefret ettim kimse yüksek sesli konuşmasın bile benimde tersim pis gece gece bişey dedim mi daha ilk günden konuştuklarına bak demez mi bunda da haklı görürüm daha bi gün olmus konuştuğuma bak ama zamanla kabul etmem tabiki ama sanırım buna gerek kalmayacak gene barışacaklarRabbin seni falan seçmemiş sen kendin bu hayatı seçmişsin esinle evlenmissin,az kurnaz olsa keske su kadınlarımız
Bak canim sana bise dicem benim kaynanam 20 senedir bekar. Esi rahmetli olmus tek yaşıyor. Kızı baska şehirde uzakta ogluda benle evli zaten
Biz evlenirken ben kafami kullandim degil ayni ev ayni semtte bile oturmam dedim eşime. Ha o bana birlik yasayalım demedi zaten. Gittim kayinvalideme 19 km kadar uzak sehre uzak bir yerden ev tuttum ki istedigi zaman gelip gidemesin.benimde ayarimla oynamasin.
Ayni sekilde annemlerede 11 km uzakti.
Sonra dayanamadım çarşıya taşındım suanda yine yürüyerek gelemez evime. Dolmusa binecek,inecek 5 8 dakika yuruyecek anca. Onu da yapamaz zaten çalışıyor
Kaynanamin hastaligi da var ama hastaligini hic kabullenmedi calismaya devam ediyor
Bana bigun dediki siz uzaktan ev tutunca ben ağlamıştım biliyor musun soylemedi mi oglum sana dedim yooo soylemedi. Cidden de soylememisti esim bana. Ne sacmalik be oglun senelerce orda burda yatili okullarda okumus kizinda uzakta zaten senelerdir 8 sene falan olcak evlenince kiymete biniyor oğulları bunlarin. Simdi Allah korusun bir hastalık vs olur tabiki gelip kalabilir ya da biz gider kaliriz. Sizin durum oyle degil. Yalniz basina ayakta durmali bi defa gorumce çalışıyormuş. Kadin in illaki nafakasi bilmemnesi olur idareten 15 20 gun yada 1 ay kalir ama temelli olmasi seni mahveder ve buraya birsuru konu acarsın. Kocandan korkma.
Seni sindirmesine izin verme. Hosgorulu guleryuzlu iyi bir gelin olunca sana kimse madalya takmaz :)
nerden bileydim ki böyle anacıBurada yapilan yorumlara hep esime bunu soylesem kavga eder sunu söylesem kesin boşanırız falan diye cevap vermissin
Bu kadar anaci biriyle neden evlendin kendine hicmi güvenin yok yani kendinizi boyle ezdirmeyin su erkek milletine
ya yaptıysa da ben anlamamış olabilirim biraz safım bu konulardaSizin kv de benim duruma benziyor biraz , konuyla alakasız ama bir şey sorucam . Hiç sizde kalmanın yolunu yapar gibi oldu mu kv niz. Benimki rahat edemem diyordu hep ama son zamanlarda sanki arkadaşlar falan diyor ayağına benim nabzımı ölçüyor gibime geldi. Fesat da olmuş olmak istemiyorum gerçi.
tabiki oda istemez annemi .. benim uzun vadeli istemediğim gibi... ben sinmedim ama bu kadar tazeyken üstelemek istemedimAynen bu yoruma katılıyorum konu sahibi,vicdansız ol demiyoruz sana ama akıllı ol arkadaşım! Kesinlikle "bu ev sizin de eviniz,bız size bakarız, başımızın üstünde yeriniz var" falan diye keskin konuşmayın,herşeye "hayırlısı" diyip kestirin derim ben. Hemde o ev sizinde eviniz,ne demek eşinizi ikna etmek yahu,size danismasini niye lütufmus gibi görüyorsunuz yani ne münasebet anlamadım.o zmn sende anneni,kardeşini getir oda seni ikna etmeye çalışsın ayrı eve çıkmaları için olur mu böyle şey canım ne tuhafsiniz.
Olay çok tazeyken nasıl başlarsa öyle gider,tabi ki bı sure ses etmeyin ama sindirmelerine de izin vermeyin sizi.ozellikle eşinizin! akıllı olun
Allah korusun ama sanırım barışacaklarÇoookk zor bir durum gerçekten, kendimi yerinize koyuyorum bir yandan yanlıs anlasılma korkusu diğer yandan çok büyük bir sorumluluk altına girme durumu. Birşey diyeyim mi bu konu Allah korusun ama sizin eşinizle aranızdaki muhabbeti bile bitirebilecek seviyelere ulaşabilir. O yüzden çok dikkat etmeniz, dikkatli konusmanız gerekiyor. Allah sabır versin
suan an için sindim evet olay bu kadar tazeyken diş göstermek ne kadar dogru olur bilmiyorumİyilikten maraz doğar
Bu arada aşırı sinmişsiniz gibi geldi bana,verdiğiniz cevaplar çok tuhaf.keske biraz dişli olsaydınız üzüldüm adınıza...
ahahah iyiki demişsin de işte ben demedim hiç ki zaten barışacaklar gibiBenimki demişti. 15 gün bende kaldığı sırada “kızımın evi olsa kalamazdım bu kadar oğlumun evi diye kalabiliyorum” dedi. Bende “ olur mu annecim kız evlat daha hayırlı oğlandan daha iyi anlaşıyorsun” demiştim.
Ama bunu gayri ihtiyari konuşma esnasında içimden geldiği gibi söyledim. Benim ağzımı aradığını çok sonra çakmıştımAma allah söyletmiş. Bir de utanmıştım resmen kadına kızına git dedim gibi oldu diye.
İyi ki demişim.
cok haklısınız zaten barışacaklar sanırsamİlk etapta destek olun sesinizi çıkarmayın ters teper çünkü bi boşanma işi netleşsin mahkeme şu bu olsun o zaman dersiniz aynı sokakta bir ev tutalım gözümüz desteğimiz üstlerinde olur diye ikna etmeye çabalarsınız
eğer barışmazlarsa bende koyarım ama barışacaklar gibiBir çok kişi akıllıca yazmış zaten ama bir de ben söyleyeyim:
Kayınvalideye ilk etapta yardımcı olun tabii ama densiz kocanızın cevabını bir verin. Iyi kalpli olmak beraber yaşamak demek değil bir tek. Kayınvalideniz çalışsın sigortasını alsın, boşanmada nafakası bağlansın ve sizin de yardımınızla kendi düzenini kurşun. Eşiniz de bir zahmet çekirdek ailesinin düzenini de düşünsün annesinin hayatı yanında. Orta yolu bulması lazım, bu yaptığı büyük saygısızlık şu anda. Ben olsam çok açık bir şekilde konuşur sınırları koyardım.
bende dedim eşim sinirlendi sanki ben çalışsın da eve para getirsin anlamında söylemişim gibi sonra dedim ki biz dışardan ödeyelim onu hoş karşıladıEşinizle iyilikle konuşun. Tabiki kısa vadeli olarak sizde kalmaları lazım. Yeni bir düzen kurana kadar. Ama uzun vadeli olarak böyle yaşamanın zor olacağını eşinize tatlı dille anlatın. Sizinle aynı apartmanda veya aynı mahallede küçük bir ev tutun, maddi durumunuz iyiyse eşya vs konusunda yardımcı olun. Kayınvalideniz yıllarca çalışmış zaten eğer sgk primleri dolmadı ise bence sırf emekli olabilmek için bile çalışmaya devam etsin
yok doğruGörümcen bu kadar evlilik lafı yapıyor da aday bile yok gibi hissettim. Doğru mu?
sanırım bunlara gerek kalmayacakAnnedir, kardeştir. Elbette sokakta bırakmayacaktınız. Tamam da. Onca sene çekmiş. Şimdi oğlu evlenince mi ayrılmak aklına gelmiş? Yani bana kötü niyetli deyin ama planlı, programlı birşeye benziyor bu. Yeni evliymişsiniz üstelik.
Tavrınız net olsun. Kendi düzenlerini kurana kadar yanınızda kalsınlar. Küçük bir ev tutulur. İçine ihtiyacı kadar eşya alınır. Kv de bir zahmet işine dönüp gününü doldursun. En azından oradan bir emekli maaşı olur. Görümce evlenip giderse ona çok ihtiyacı olacak. Kirasını öder, çocuklardan gelecek yardımlarla da geçinip gider.
Bu düşüncenizi eşinizle de ailesiyle de açıkca paylaşın. Ev ev üstüne olmaz. Ayrı olalım tatlı olalım diyebilirsiniz. Annesi yıllarca çekmiş zaten. Sizinle biraz empati yapmaya davet edin.
oyle tabiki bu rahatlık cok başka bişey ve kesinlikle ev ev üstüne olmaZ katılıyorum ama cok taze bunları eşimle konuşmak içinBende buradaki birçok arkadaş gibi herşeyin planlanmış olduğunu düşünüyorum. Kv ve görümce arasında geçen damat beni istemezki konusu bunu açıkça belli ediyor zaten.
Bu kadar anne düşkünü olan kardeşler el ele verir annelerini kurtarırlardı o evden daha önce.. O ev ikinizin eşinizde olsa emrivaki şeklinde annesini ve kardeşini getirip bundan sonra bizimleler diyemez. Aynısını siz yapsanız eşiniz aynı vicdani boyutta olucak mıydı acaba sizinle????
İnsan belli bir yaştan sonra kendi ailesiyle aynı evde yapamıyor bekar bile olsa. Eşinizle doya doya cilveleşemeyip kızdığınızda kavga bile edemiyeceksiniz evde birileri varken. Siz annesinin olayını öbensememiş yeni bir ev tutma konusunda eşinizin yanında durmasanız o zaman derim yazık kadına yardımcı olmuyormusunuz diye. Ama aynı evde yaşamayı kabul etmemek bence vicdanla alakası yok. Çünkü ev ev üstüne olmaz. Aynı evde kendi ailenizde olsa yapamazsınız bu yaştan sonra
evet zaten bundan dolayı diyolarBenımki olsa o da bizle aynı yerde kalsınlar derdı. Evlerinde erkek yok bilmem ne derdi ki kv zaten cok duygu sömürüsü yapan birisi.. Bana da sen de benım kızımsın; hatta onlardan daha değerlisin..Onlar gidiyor sen kalıyorsun demişti demek bundan demiş
cektirmez sanmıyorum ki 1.5 senedir hiç yapmadı terslemişliği bile yoktur beniTamamen planlanmış organize. Kadın yıllarca çekmişmiş kimse annesine acımamış ne hikmetse siz evlenince akıllar başa gelmiş.
Evet kimse sokakta kalacak değil ama onlar temelli gelmiş. Siz gidersiniz onlar gitmezler. İyi insan olsalar böyle kasıtlı plan yapmazlar.
Herkesin aksine böylesine acımayacaksın.
Kocam anneci demişsin. Resmen seni bu duruma hazırlamışlar. Azıcıkta vicdanına oynamışlar.
Boşversene. Temelli kalışlarını kabul edersen ya ruh hastası olursun ya kayınvalide çektiğini sana çektirtecek.
işte eşim görümcem söylemiş ama kv kabul etmemişTamam çektikleri çok zor olabilir ama bu yaptıkları planlı. Ev ev üstüne olmaz geçici olarak kabul edeceğini eşine söylemelisin o evde sadece eşin yaşamıyor. O zaman evlenmeseydi ayrı evde yaşasaydı annesiyle kardeşiyle
sindirilme değil de olay cok tazeyken hır gür çıkarmanın anlamı var mıEsim ona kizar..
Esim buna patlar..
Esime bunu diyemem..
Bu nasil bir korku.Sindirilmissin.Uzuldum.
mecbur değilim olmadı o bu evde kalır biz giderizÜstelik KV nin yıllar sonra görümce ile birlikte evi terketmelerinin nedeni kocasının eve annesini getirmek istemesiymis....inanamadim. Madem kayınvalide ile yaşanmaz e be adam sen neden karını KV ile yaşamaya mecburmus gibi davraniyorsun.?
yok sanırsam barışacakKaç yıl durdu durdu, bugünü mü buldu kv.
Valla ya, yıllarca dayanmış .. Çoluk çocuk evlenmiş.. Şimdi boşanıyor.
Tam da öyle.Benim kaynanamda bana hep der özellikle kızlarının yanında onlar gitti bana sen geldin sen kızımsın falan o da bana mı ayak yapıyor acaba şimdiden :)
Elbette ki destek olmalısınız evliliginizin ilk zamanlarına denk gelmesi iyice zor olmuş ama inanın hayatın her aşamasında belli zorluklar var.Merhaba hanımlar size bişey danışmak istiyorum bugun kv evini terketti kp yıllardır köle gibi davrandırtmış kendisine çalıştığı parayı almış harçlık vermemiş çocuklarına bişey almamış onlara babalık yapmamış biri...
Bugun de en son evden kovmuş bize geldi görümcemle beraber kesinlikle boşanacağını soyluyo zaten eşimde görümcem de kv destekçi arkasındalar bende oyle...
Adam ekmeğini bile pişirtiyo kadına yani kısacası yıllarca zulmetmiş.. ben bi anda afalladım napcagımı sasırdım böyle bişey beklemiyodum ve artık burda kalacaklar çünkü gidecek başka yeri yok ve eşim tek oğlan...
Bu süreçte biz nasıl davranmalıyız daha doğrusu ben nasıl davranmalıyım bilmiyorum görümcem bekar bu arada ikiside bizde kalacak bizde yeni evliyiz offf bilmiyorum duygularım cok karısık ama biz varken onu başkasına muhtaç edemem oyle değil mi bu vicdana sığar mı
2 kişiyken 4 kişi olduk bi anda...
siz olsaydınız böyle bi durumda neler yapardınız sizlerden tavsiye istiyorumuzun oldu kusura bakmayın.
Kayınpeder eşim masada oturuyoruz.KV hasta annesinin yanında...KP biraz hüzünlü " anneniz anasına -babasina baktı ....bakalım biz ne yapacağız ilerde " dedi cümleyi birakti.Ben "baba üzülmeyin tripleks bir ev tutariz bir de yardımcı ...benim ailem siz hep beraber yaşarız " dedim....kayinpederin yüzünden anladığım kadariyla hic sevinmedi lafima.Sanki onlar yaslaninca benim ailem genclesiyor..onların da bakıma ihtiyacı olmayacak.Bu arada benim eşimin lafima cevabı "ben de evin müştemilatinda kalayım bari " !! Herkes kendini dusunuyor bu tür olaylardaTam da öyle.
Valla tüm mesajları en baştan sırayla okudum konu sahibi yazmış...yıllarca eziyet gören ama kocasını bırakmayan kadın KV korkusuna bavulunu cekistire cekistire evi terk ediyor.....ama gencecik kadın KV ve kızı ile yaşasın bekleniyorGerçekten mi? Ben şokkk.
Şu aşamada mecburen sizinle olmalılar aynı durumda sizin anneniz veya kız kardeşiniz olabilirdi onlara nasıl davranrsanz kv zede öyle davranın zaten zamanla neyin ne olacağı belli olur aynı evde yaşama durumunz olur mu olmazmı kvniz gorumcenz çalışıyorsa eğer siz onlara onlar size destek olur duruma göre size yakın bı eve de geçebilirler herhangi bi anlasamama durumunda.Merhaba hanımlar size bişey danışmak istiyorum bugun kv evini terketti kp yıllardır köle gibi davrandırtmış kendisine çalıştığı parayı almış harçlık vermemiş çocuklarına bişey almamış onlara babalık yapmamış biri...
Bugun de en son evden kovmuş bize geldi görümcemle beraber kesinlikle boşanacağını soyluyo zaten eşimde görümcem de kv destekçi arkasındalar bende oyle...
Adam ekmeğini bile pişirtiyo kadına yani kısacası yıllarca zulmetmiş.. ben bi anda afalladım napcagımı sasırdım böyle bişey beklemiyodum ve artık burda kalacaklar çünkü gidecek başka yeri yok ve eşim tek oğlan...
Bu süreçte biz nasıl davranmalıyız daha doğrusu ben nasıl davranmalıyım bilmiyorum görümcem bekar bu arada ikiside bizde kalacak bizde yeni evliyiz offf bilmiyorum duygularım cok karısık ama biz varken onu başkasına muhtaç edemem oyle değil mi bu vicdana sığar mı
2 kişiyken 4 kişi olduk bi anda...
siz olsaydınız böyle bi durumda neler yapardınız sizlerden tavsiye istiyorumuzun oldu kusura bakmayın.
Ayni şeyi bigun bende eşime söyledim hep beraber yaşarız diye sanki başka çocukları yokmuş gibi benim ailemin benden başka bakacak çocuğu yok çünkü herkes dediğinz gibi kendini düşünüyor sadece eşim hiç bişey diyemedi tabiki senin ailene senden başka bakacak kimse yok demeye başladı kendisi 3 kardeş e bizde insanız yaniKayınpeder eşim masada oturuyoruz.KV hasta annesinin yanında...KP biraz hüzünlü " anneniz anasına -babasina baktı ....bakalım biz ne yapacağız ilerde " dedi cümleyi birakti.Ben "baba üzülmeyin tripleks bir ev tutariz bir de yardımcı ...benim ailem siz hep beraber yaşarız " dedim....kayinpederin yüzünden anladığım kadariyla hic sevinmedi lafima.Sanki onlar yaslaninca benim ailem genclesiyor..onların da bakıma ihtiyacı olmayacak.Bu arada benim eşimin lafima cevabı "ben de evin müştemilatinda kalayım bari " !! Herkes kendini dusunuyor bu tür olaylarda
Cuk diye oturmuş bu cevap.Kayınpeder eşim masada oturuyoruz.KV hasta annesinin yanında...KP biraz hüzünlü " anneniz anasına -babasina baktı ....bakalım biz ne yapacağız ilerde " dedi cümleyi birakti.Ben "baba üzülmeyin tripleks bir ev tutariz bir de yardımcı ...benim ailem siz hep beraber yaşarız " dedim....kayinpederin yüzünden anladığım kadariyla hic sevinmedi lafima.Sanki onlar yaslaninca benim ailem genclesiyor..onların da bakıma ihtiyacı olmayacak.Bu arada benim eşimin lafima cevabı "ben de evin müştemilatinda kalayım bari " !! Herkes kendini dusunuyor bu tür olaylarda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?