Kv evini terketti...

Cuk diye oturmuş bu cevap.
Vallaha laf sokmak için değil aklıma gelen başka da çözüm yoktu ondan dedim...biz eşimin görevi nedeniyle ailelerden başka sehirdeyiz..başka ne yapılabilir ki dimi ama? Gerçi şimdilerde kaynimin,kayinpederimin dilinden düşürmediği ne zaman oraya donegimiz...hatta oğlunun işi bırakırsa kaç sene sonra emekli maaşı almaya başlayacağını bile sordu bana KP .... Sanki esimin arada maaş almadigi yıllarda ekmeğimizi onlar veriyor ...güldüm "Cumadan cumaya oğlunuz gelir elinizi öper,siz de haftalık mutfak harcligimizi verirsiniz artık" dedim. İnsanların bencilliği beni çıldırıyor

Oğluna düşkün olmayan ana baba, oğulları evlenince evlatlarının yuvasına parasına göz dikiyor ben anlamadım. Gelin sanki hizmetçi. İstiyorlar ki gelin kendi ailesini unutsun, damat tarafının kölesi olsun. Çok iyi demişsin ağzına sağlık. Benim kayınvalide de birkaç kez özlüyorum sizi, köye taşınsanız dedi. Olmazsa ilçeye taşının sık sık gelin dedi. Ve bunu her gittiğimizde der. Ben de ben büyük şehire alıştım, buralarda yaşayamam ama oğlunuz isterse gelsin burda otursun dedim. O zaman Yok öyle olmaz diyor. Anneme çok yakın oturuyorum ben. Kendi annemi bırakıp saatlerce uzaktaki bir şehre mi gidecem hem de gelişmemis bir ilçenin hiç gelişmemis köyünde oturuyorlar. Her gittiğimizde de ne zaman buraya yerleşeceksiniz muhabbeti. Ben köye 1 hafta katlanamıyorım. Kaldı ki yerleşeyim. Eşim de hiç istemez kendi memleketini. Herkes kendini düşünüyor valla. Sinir oldum yazıkça

Eşimin ailesi çocuklarına düşkündür bu konuda haklarını yiyemem...ama oğullarının ayrı bir aile kurdukları ,eşlerinin de bir ailesi olduğu , bireysel hayatları olabileceği ,sürekli bir arada olunduğunda ve herşeye mudehale edildiğinde (mini firinimi degistirdigimde nasıl benim haberim olmaz diyen bir KV ye sahibim) iyi aile olunmuş olunmayacaginin farkindaliginda değiller

niye evi onlar terkediyo. Baba biye ayrılmıyor evden. Birde oğlu evlenmemiş ve ayrı bir evi olmassaydı yine de boşanma kararı verecek miydi. Bir de kv nin emekli olmasını sağlayın ve kendi evinde otursun. baba ayrılsın evden onun da maaşı vardır. Yani sürekli beraber oturmak zor olur. Bi düzen kurmaları gerekir illa ki

ALLAH göstermesin annenizin başına gelmiş gibi davranın
illa aynı olay değil bugün eşine yarın sana
en azından eşinin elinde koz olmaz

Moralinizi bozmak için yazmıyorum ama şu anda olay çok taze olduğu ve tecrübeniz olmadığı için, olayın ciddiyetini anlamadığınızdan dolayı iyi niyet gösterdiğinizi düşünüyorum.
Ayrıca yazan arkadaşlara katılıyorum ki zamanlamaları da çok manidar..

Kimse size kapıya koyun, asla kabul etmeyin demez. Ama bu işin ilerisi için kafalar toparlanınca çözülecek bir durum olarak algılanmasını sağlayın. Aynı evde olmaz. Bu kadar net diyorum bakın.

Ne kadar iyi insanlar olsalar da evliliğiniz yıpranır emin olun buna.
Bir zaman gelecek evde karar merci olmadığınızı, kafanıza estiği gibi davranamadığınızı, istediğiniz zaman yatıp istediğiniz zaman kalkamadığınızı, evin büyük kızı gibi muamele gördüğünüzü, çocuk olunca neyi nasıl yapacağı söylenen olduğunuzu anlayacaksınız.

Bir defa cinsel hayat ciddi anlamda sekteye uğruyor. Orası cepte.

Benim kv çok iyidir. Oğluma da çok iyi bakıyor. İlk kış bizimle kaldı bu yüzden. Ama ben buna bile zor dayandım. Ki ona da çok zor oldu.
Şimdi hemen aynı sokakta bir evi var. Kirasına yardım ediyoruz. Ki emekli maaşı bile yok. Ama huzurumuz var. Sabah geliyor yemek falan yiyor akşam evine gidiyor.
Siz ne yapın edin eşinizi ikna edin. Yoksa yıpranan sadece siz olursunuz..

Bana planlanmis gibi gelmedi 1.5 senelik evlisiniz hemeb evlenince 4-5 ay içinde ayrılmamış 1.5 sene durmus kimbilir neler çekmiş en son zaten adamda kovmuş, kendide bıkmış tabiki gidecek kapisi olmak onu rahatlatir karar alirken ama oturup oğlum evlenince boşanayım düşüncesi yoktur.kalbinizi bozmayın su akar yolunu bulur. Dün bir bugün iki insanlar mantikli düşünmeye başlasınlar bakalim . Kizinada damat beni istemez demiş yani kadin illa damatla kalmam dememis arada fark var. Illaki bu süreçte kızında da kalir ama bunu yaşamadan kimse göremez.

sizin evlenmenizi mi beklemişler zulümden kaçmak için çok saçma,belliki beklemişler şartların olgunlaşmasını bence çok çirkin..fakat size geldilerse kovmak olmaz ama aynı çatı altında da olmaz uygun bir ev bulunmalı..

İnsanoglu gucune yettirebildigine hukumdar. Eger ki esin annesi bu kadar zor bir hayat yasarken kedi gibi sinerek olani biteni sineye cekerek bir soz etmediyse bir tavir koymadiysa ben ne anladim onun sertliginden, cekinilir insan olmasindan. Sen ortada yokken cekip alaydi anasini iste o zaman hayirli evlat olurdu. Onunla hayat yolunu birlestirecek kadin da bile isteye ise koyulurdu.

Evlendi senin getirilerine gore olaylar boyle sekillendi bence. Ve bu haliyle manzara cok sakil.

Bir oğlum var ama yemin ediyorum şurada okuduğum erkek aileleri yüzünden artık niyetimden şüphe duymaya başladım ben mi yanlış düşünüyorum diye.

Ben şimdiden diyorum ki sağlıklıyken gezerim tozarım iyice çökünce bir emekli maaşım olsun ev geçindiremezsem de veririm bir huzurevine kafam rahat yaşarım diyorum.
Torun bakma hevesim bile yok.
Eşim de "çocuk evlenir zaten burada bir evi var şimdiden, biz de gider memlekette bahçeli bir evde yaşarız" diye.

Nedir bu insanlardaki birinin evine çökme hevesi ya?
İnsan önce sağlık sıhhat ister, elden ayaktan düşmeden hayırlı ölüm ister..
Ben ileride bana baksın diye yapmadım ki çocuğu. Ben şimdi bakayım yaşlanınca o bana bakar denir mi?
Bu fikri daha 25-30 yaşındaki insanlarda bile duyup hayret ediyorum..

Vallaha oğullarından kendilerine bakmasini beklemelerine bile razıyım ama "hem oğlum hem gelinim baksın " şeklinde davranıyor çoğu erkek ailesi

Ben şahsen durumunuza çok üzüldüm. Siz fazla iyi niyetlisiniz. Eşiniz birlikte yaşamak gibi önemli bir kararda fikrinizi sormak bir yana, ağzınızı açtığınız an “sakın bir daha duymayayım” şeklinde sizi susturmaya çalışıyor. Ben kayınvalide ile yaşamayı kabul etsem bile eşimin bu tavrını asla kabul edemezdim.

İki yetişkin kadın kendi hayatlarını sizin de yardımınızla yeniden kurabilirler. Kayınvalidenizin kızının evinde - eşinden dolayı- kalamayacağını söylemesi de çok ironik. Siz nesiniz peki? Öz evladı mısınız? Yoksa size söz hakkı mı düşmüyor?

Sizi etkilemek istemem ama bu tavırlar asla kabul edebileceğim şeyler değil. Yaşlı ve muhtaç olurlarsa, böyle size yapılan gibi emrivakiyle değil de rızam ve davetim aranırsa o başka.

Ama siz her öneriye asla mümkün değil demişsiniz. Bu durumda bu yolun sonunda üç ihtimal görünüyor, ya ömür boyu birlikte yaşarsınız, ya kavga gürültüyle evleri ayırırsınız ya da boşanırsınız.

Kizinada damat beni istemez demiş yani kadin illa damatla kalmam dememis arada fark var. Illaki bu süreçte kızında da kalir ama bunu yaşamadan kimse göremez.

Damadın istememe hakkı varken gelinin hakkının olmaması asıl sorun. Kimse geline sormuyor.
Erkek ailesi damattan çekindiği kadar gelininden çekinse, saygı duysa, aile ilişkileri bu kadar kopmayacak.
Böyle zamanlarda altından ne çıkacak diye dert etmeyecek.

Ya cok üzüldüm adınıza
Bunca yıl zulm cekmiş oglunun evlenmesini mi beklemiş keske vaktiyle ogluyla gidip baska evde yasasaymıs cok normalde görmedim suanda size gelmelerini
Tabiki atamazsın satamazsın ama mecbur ayrı bi eve ilerde cıkmaları lazım

Tabi ki orasi öyle ama iste erkeğe yüklenen bir misyon var sanirim toplumda , ama şuanda cok erken bunları düşünmek kadinda baska eve gitmeyi bence düşünür bi süre sonra olay cok sıcak. Şuanda bunlari düşünmek bisey kazandirmaz.
Birde ne kadar iyi kv olursa olsun kv sonuçta anne değil bana göre allah korusun böyle durumlarda kız çocuklarıyla olmali anneler. Ama konu sahibinin eşi buna izin vermezmiş o yüzden süreci iyi idare etmek lazim bugün değil ama bi kac ay sonra belki 6 ay sonra yakin bir eve cikartmalarina sağlamak gerek.

Valla erkek çocuk bakmalı durumuna uyuz oluyorum sanki sadece onu buyutyolar Tabiki anne babaya bakılır ama illa erkek niye ??çünkü oğlum benim gelin kafayı yerse yesin ama kızımın huzuru kaçmasın mantık bu ...
Benim dedem vefat etti anneannem alzheimer ve yaklaşık 2 yıldır yatalak artık hortumla besleniyor .Bir bakıcı ablamiz var ve annem haftada en az 4 gün orada gece kalma işi zor olduğu için bakıcı var .İki teyzem var sadece bir yerden para geleceği zaman ortaya çıkıp kayboluyorlar annemle hep kavga halindeler ve sıkışınca ee abla x baksın iki gün diyorlar (dayımın eşi ) annem direk diyo erkek kardeşim de bizde bakmak zorundayız ama gelin gidip annemin altını değiştirmek zorunda değil hele ki siz kiziyken yapmiyosunuz o kıza asla gelir misin diye bile sormam.

Benim eşimde tek erkek ,onlar Karadenizli ben bursaliyim bizde de aynı mantık var .Birgün elden ayaktan düşerse tabiki bakılır .Yada Allah korusun böyle bir durum olsa belli bir süre misafir edilir elbet ama uzun süre aynı evde zor .
Bir süre bekleyin .Çünkü olurda barisurlarsa filan yada kendiliğinden bir durym ortaya çıkarsa siz bencil ,fesat vs gibi damga yemeyin eşinizden .Biraz sabredin ama en fazla 1 ay sonra duruma göre konuşun

Vallaha oğullarından kendilerine bakmasini beklemelerine bile razıyım ama "hem oğlum hem gelinim baksın " şeklinde davranıyor çoğu erkek ailesi

Oğulları tek yaşasa bu kadar hevesli olmazlar zaten beraber yaşamaya. Evi çekip çeviren bir kadın varsa o herkesin emrine amadedir nasılsa.
Ama bunu kızları ve damatları için düşünemezler.
"Orası benim oğlumun evi" deyimi hala çok yaygın malesef.

Keşke 2 defa beğenme imkanı olsaydı forumda..

Sakin yapılı karısına rest çekmek, yorum yaptırmamak kolay. Tecrübesiz herkesi kendi gibi bilen kızcağız tabi ki set çekemez..

Neden 1,5-2 yıl önce yapamamış babasına o resti beyimiz?
Çünkü önce bir düzen kurulmalıydı. Bu da ancak evlilikle mümkündü. İlk zamanların balayının kaymağı da yenmeliydi..

Bakma 'anneme ayrı ev tutun diyemem' edebiyatına. Asıl mesele giderlerin x2 olacak olması..

Ne yazık ki son cümlesine kadar haklisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…