Vallaha laf sokmak için değil aklıma gelen başka da çözüm yoktu ondan dedim...biz eşimin görevi nedeniyle ailelerden başka sehirdeyiz..başka ne yapılabilir ki dimi ama? Gerçi şimdilerde kaynimin,kayinpederimin dilinden düşürmediği ne zaman oraya donegimiz...hatta oğlunun işi bırakırsa kaç sene sonra emekli maaşı almaya başlayacağını bile sordu bana KP ....Cuk diye oturmuş bu cevap.
Oğluna düşkün olmayan ana baba, oğulları evlenince evlatlarının yuvasına parasına göz dikiyor ben anlamadım. Gelin sanki hizmetçi. İstiyorlar ki gelin kendi ailesini unutsun, damat tarafının kölesi olsun. Çok iyi demişsin ağzına sağlık. Benim kayınvalide de birkaç kez özlüyorum sizi, köye taşınsanız dedi. Olmazsa ilçeye taşının sık sık gelin dedi. Ve bunu her gittiğimizde der. Ben de ben büyük şehire alıştım, buralarda yaşayamam ama oğlunuz isterse gelsin burda otursun dedim. O zaman Yok öyle olmaz diyor. Anneme çok yakın oturuyorum ben. Kendi annemi bırakıp saatlerce uzaktaki bir şehre mi gidecem hem de gelişmemis bir ilçenin hiç gelişmemis köyünde oturuyorlar. Her gittiğimizde de ne zaman buraya yerleşeceksiniz muhabbeti. Ben köye 1 hafta katlanamıyorım. Kaldı ki yerleşeyim. Eşim de hiç istemez kendi memleketini. Herkes kendini düşünüyor valla. Sinir oldum yazıkçaKayınpeder eşim masada oturuyoruz.KV hasta annesinin yanında...KP biraz hüzünlü " anneniz anasına -babasina baktı ....bakalım biz ne yapacağız ilerde " dedi cümleyi birakti.Ben "baba üzülmeyin tripleks bir ev tutariz bir de yardımcı ...benim ailem siz hep beraber yaşarız " dedim....kayinpederin yüzünden anladığım kadariyla hic sevinmedi lafima.Sanki onlar yaslaninca benim ailem genclesiyor..onların da bakıma ihtiyacı olmayacak.Bu arada benim eşimin lafima cevabı "ben de evin müştemilatinda kalayım bari " !! Herkes kendini dusunuyor bu tür olaylarda
Eşimin ailesi çocuklarına düşkündür bu konuda haklarını yiyemem...ama oğullarının ayrı bir aile kurdukları ,eşlerinin de bir ailesi olduğu , bireysel hayatları olabileceği ,sürekli bir arada olunduğunda ve herşeye mudehale edildiğinde (mini firinimi degistirdigimde nasıl benim haberim olmaz diyen bir KV ye sahibim) iyi aile olunmuş olunmayacaginin farkindaliginda değillerOğluna düşkün olmayan ana baba, oğulları evlenince evlatlarının yuvasına parasına göz dikiyor ben anlamadım. Gelin sanki hizmetçi. İstiyorlar ki gelin kendi ailesini unutsun, damat tarafının kölesi olsun. Çok iyi demişsin ağzına sağlık. Benim kayınvalide de birkaç kez özlüyorum sizi, köye taşınsanız dedi. Olmazsa ilçeye taşının sık sık gelin dedi. Ve bunu her gittiğimizde der. Ben de ben büyük şehire alıştım, buralarda yaşayamam ama oğlunuz isterse gelsin burda otursun dedim. O zaman Yok öyle olmaz diyor. Anneme çok yakın oturuyorum ben. Kendi annemi bırakıp saatlerce uzaktaki bir şehre mi gidecem hem de gelişmemis bir ilçenin hiç gelişmemis köyünde oturuyorlar. Her gittiğimizde de ne zaman buraya yerleşeceksiniz muhabbeti. Ben köye 1 hafta katlanamıyorım. Kaldı ki yerleşeyim. Eşim de hiç istemez kendi memleketini. Herkes kendini düşünüyor valla. Sinir oldum yazıkça
sizin evlenmenizi mi beklemişler zulümden kaçmak için çok saçma,belliki beklemişler şartların olgunlaşmasını bence çok çirkin..fakat size geldilerse kovmak olmaz ama aynı çatı altında da olmaz uygun bir ev bulunmalı..Merhaba hanımlar size bişey danışmak istiyorum bugun kv evini terketti kp yıllardır köle gibi davrandırtmış kendisine çalıştığı parayı almış harçlık vermemiş çocuklarına bişey almamış onlara babalık yapmamış biri...
Bugun de en son evden kovmuş bize geldi görümcemle beraber kesinlikle boşanacağını soyluyo zaten eşimde görümcem de kv destekçi arkasındalar bende oyle...
Adam ekmeğini bile pişirtiyo kadına yani kısacası yıllarca zulmetmiş.. ben bi anda afalladım napcagımı sasırdım böyle bişey beklemiyodum ve artık burda kalacaklar çünkü gidecek başka yeri yok ve eşim tek oğlan...
Bu süreçte biz nasıl davranmalıyız daha doğrusu ben nasıl davranmalıyım bilmiyorum görümcem bekar bu arada ikiside bizde kalacak bizde yeni evliyiz offf bilmiyorum duygularım cok karısık ama biz varken onu başkasına muhtaç edemem oyle değil mi bu vicdana sığar mı
2 kişiyken 4 kişi olduk bi anda...
siz olsaydınız böyle bi durumda neler yapardınız sizlerden tavsiye istiyorumuzun oldu kusura bakmayın.
Kayınpeder eşim masada oturuyoruz.KV hasta annesinin yanında...KP biraz hüzünlü " anneniz anasına -babasina baktı ....bakalım biz ne yapacağız ilerde " dedi cümleyi birakti.Ben "baba üzülmeyin tripleks bir ev tutariz bir de yardımcı ...benim ailem siz hep beraber yaşarız " dedim....kayinpederin yüzünden anladığım kadariyla hic sevinmedi lafima.Sanki onlar yaslaninca benim ailem genclesiyor..onların da bakıma ihtiyacı olmayacak.Bu arada benim eşimin lafima cevabı "ben de evin müştemilatinda kalayım bari " !! Herkes kendini dusunuyor bu tür olaylarda
Vallaha oğullarından kendilerine bakmasini beklemelerine bile razıyım ama "hem oğlum hem gelinim baksın " şeklinde davranıyor çoğu erkek ailesiBir oğlum var ama yemin ediyorum şurada okuduğum erkek aileleri yüzünden artık niyetimden şüphe duymaya başladım ben mi yanlış düşünüyorum diye.
Ben şimdiden diyorum ki sağlıklıyken gezerim tozarım iyice çökünce bir emekli maaşım olsun ev geçindiremezsem de veririm bir huzurevine kafam rahat yaşarım diyorum.
Torun bakma hevesim bile yok.
Eşim de "çocuk evlenir zaten burada bir evi var şimdiden, biz de gider memlekette bahçeli bir evde yaşarız" diye.
Nedir bu insanlardaki birinin evine çökme hevesi ya?
İnsan önce sağlık sıhhat ister, elden ayaktan düşmeden hayırlı ölüm ister..
Ben ileride bana baksın diye yapmadım ki çocuğu. Ben şimdi bakayım yaşlanınca o bana bakar denir mi?
Bu fikri daha 25-30 yaşındaki insanlarda bile duyup hayret ediyorum..
Kizinada damat beni istemez demiş yani kadin illa damatla kalmam dememis arada fark var. Illaki bu süreçte kızında da kalir ama bunu yaşamadan kimse göremez.
Damadın istememe hakkı varken gelinin hakkının olmaması asıl sorun. Kimse geline sormuyor.
Erkek ailesi damattan çekindiği kadar gelininden çekinse, saygı duysa, aile ilişkileri bu kadar kopmayacak.
Böyle zamanlarda altından ne çıkacak diye dert etmeyecek.
Vallaha oğullarından kendilerine bakmasini beklemelerine bile razıyım ama "hem oğlum hem gelinim baksın " şeklinde davranıyor çoğu erkek ailesi
İnsanoglu gucune yettirebildigine hukumdar. Eger ki esin annesi bu kadar zor bir hayat yasarken kedi gibi sinerek olani biteni sineye cekerek bir soz etmediyse bir tavir koymadiysa ben ne anladim onun sertliginden, cekinilir insan olmasindan. Sen ortada yokken cekip alaydi anasini iste o zaman hayirli evlat olurdu. Onunla hayat yolunu birlestirecek kadin da bile isteye ise koyulurdu.
Evlendi senin getirilerine gore olaylar boyle sekillendi bence. Ve bu haliyle manzara cok sakil.
Ne yazık ki son cümlesine kadar haklisinOğulları tek yaşasa bu kadar hevesli olmazlar zaten beraber yaşamaya. Evi çekip çeviren bir kadın varsa o herkesin emrine amadedir nasılsa.
Ama bunu kızları ve damatları için düşünemezler.
"Orası benim oğlumun evi" deyimi hala çok yaygın malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?