- 24 Temmuz 2009
- 1.043
- 2.220
- 658
- 42
Yok suç bilinç altımıza kendimizi kocaya verilecek hediye duygusunu işleyenlerde, e koca kv kp herkes beğenmeli sevmeli bizi dimi? Bunun çabasıyla başlatırız evlilik hayatını,kimisi bunu görür başına taç yapar,kimi de yer bezi kadar kıymet verir.O yüzden mesafe candır,sıfır risk :)
Keşke evlenmeden önce bu yazıyı okusaydimhaklisiniz da o zamanlar öyle düşünülmüyor ki kavak yelleri esiyor kafada.Ne derlerse inaniyorduk.Yine suç biz gelinlerde değil bizim iyi niyetimizi kullananlar onlar
Haklısınız en başta hep o mantık .Ama işte kıymet bilene.Yok suç bilinç altımıza kendimizi kocaya verilecek hediye duygusunu işleyenlerde, e koca kv kp herkes beğenmeli sevmeli bizi dimi? Bunun çabasıyla başlatırız evlilik hayatını,kimisi bunu görür başına taç yapar,kimi de yer bezi kadar kıymet verir.O yüzden mesafe candır,sıfır risk :)
Ne güzel şanslısınız.Esiniz sizin arkanizda duruyor diye yüz-göz olmuyorsunuz işte.Ama mesala benim eşim tamam haklısın der hatta o da tavrını koyar ama bisey olur haydiii hiçbirşey olmamış gibi can ciğer kuzu sarması.Bende buna uyuz oluyorum işte ondan sonra da ben istediğim kadar mesafe koyayım bilmem bisey artik o da islemiyor.
Evet canim aynen oyle kesinlikle inanmam yok kv severim eltimi severim .Birnden birinin icinde ila kiskanclik dusmanlik oluyor cevremdede hep denk geliyormBende sizin gibi düşünüyorum hatta bazen bu konuda çoğu kişiyle didisiyoruz.Asla inanmıyorum öyle yok kızı gibi yok annesi gibi gòruyormusta . Yada bu konuda niyeyse hiç pozitif olamiyorum
Yok ya benim eşim de mesafenin m si yoktur.O anlık onunki .Sonra da hiç bisey olmamışEvet iş biraz da eşlerde bitiyor, o kadar ki evlenmeden önce eşim beni ailesi ile ilgili uyardı çok samimi olma diye. Benim zaten yapım öyle mesafelidir herkese karşı. Allah herkese anlayışlı eş nasip etsin.
Peki diyelimki sizin dediğiniz gibi yaptık karşıdakiler işi yüzsüzlüge vurup anlamamaktan geliyorsa.Keske dediginiz gibi olsa ama gerçekten olmuyor .Mesafe+ kendini ezdirmemek. Rahatsiz oldugunuz seylerde guzelce en basta sesinizi cikarirsaniz sizi oyle kabul ederler. Yok nisanliyim yok yeni evliyim hadi sineye cekeyim derseniz, goze girmeye calisirsaniz olmuyor tepenize cikiyolar. Esimin annesinin bi huyu vardi nisanliyken farkettim hic sormadan gelinlerin evine misafir cagiriyo. Yeni evliyim ilk haftalar eltimle annesine bana hic sormadan ( memleketine gidecek bende kalcak bi kac gun) yarin bekliyorum dedi. Disari ciktik arabay bindik kp ve esimin yaninda sen bize mi cagardin? Benim islerim var bi dahakine danisirsan musait olunca ayarlariz minvalinde bi seyler geveledim. Derin bi sessizlik sonra evimde gayet guzel agarladim ertesi gun de kimseyi arayip geliyonuz mu demedi. O oldu ondan sonra ne bana ne eltimlere sormadan kimseyi cagarmadi. Eltim ise benden once rahatsiz oluyordu ama tepkisini kv vermek yerine bize surat asip hosgeldin etmeyerek veriyodu. Ama kv yine bildigini okuyodu. Acik olmak ise yaradi. Bunun gibi seyler. Isler cozutmadan kirmadan onunu alirsaniz, kisiliginizi ortaya koyarsaniz sizi oyle benimsiyolar. Memlekete gittigimizde pesin pesin dedim ben yemege karismam evin hanimi sensin. Tabi oturmuyorum sonucta buyugum ama gelin her seyi yapmali mantigini sildirdim, gelin isterse yapar, guzellikle soylersem yapar. Oyle evlenip aylarca kolelik et sonra tak etsin dersen, sonradan degistiginde daha cok tepkiyle karsilasirsin. Cunku beklentiyi nirvanaya yukseltmissin. Yukseltmissin derken konu sahibinden bahsetmiyorum iliskisi boyle olanlardan :)))
Bende yaradi. Belki bayilmiyolar bana ama sinirlarimi cizdim, ne diyecegini tartabiliyolar, aramizda gayet iyidir. Kisilik olarak da susamayan bi insanim zaten babam da olsa kizdim mi cevabini veririm kv diye degil yani. Yani benim kv iyi de aslinda oyle pek bi seyini gormedim klasik bazi konularda rahatsiz olmusumdur onlarinda onunu almisimdir bu yontemle. Ama cok ariza tiplerse cirkeflerse zaten tabi zor. Sen cagirma dersin o inadina cagirir misal. Ona napilir bilmem. Bogsak? :)Peki diyelimki sizin dediğiniz gibi yaptık karşıdakiler işi yüzsüzlüge vurup anlamamaktan geliyorsa.Keske dediginiz gibi olsa ama gerçekten olmuyor .
Aman benim kv.artik açıktan yapıyor.Ee benim eşimde biliyor.Hatta dalga geçiyor bazen birbirimize laf sokunca .Sonra bisey oluyor ne yapayım haklısın biliyorum ama onlar benim ailem diyor.Hadi çık işin içinden.Valla is kocada bitiyor kocan senin arkanda durmuyorsa ve mesafe koyamıyor da kendini de yırtsan olmuyor.. Mesela benim esim tam ana kuzusu onun için ne varsa ailesiseverek evlenmedigimiz için öyle aşık falan da deil yani pek bir kiymetimm yok .. Birde kaynanam sinsi dışardan benim için deli olur vay gelinim yere oturma usutursun yok hasta misin hastaneye götürelim vs. Vs . Ama içten yapar yapacağını yani esim onun kötülük yapacağını ...ona gore annesi bir melek.! Hayatımda ondan daha çok kimseden nefret etmiyorum..Ve onun yüzünden eşime olan bi gram sevgim varsa oda uçtu gitti artik esimi de sevmiyorum çünkü onlar için ettiğimiz kavgalar 1000 i geçti ve artik ben onun bu halinden yoruldum
Aman benim kv.artik açıktan yapıyor.Ee benim eşimde biliyor.Hatta dalga geçiyor bazen birbirimize laf sokunca .Sonra bisey oluyor ne yapayım haklısın biliyorum ama onlar benim ailem diyor.Hadi çık işin içinden.
Güldürdünüz beni bir örnek veriyim ben önümüzdeki ay tatile gidicem kv ile aylardır konuşmuyorum yani o derecedeyiz.Gecen gün eşimle tel.konusuyorlar onlar önce gitti diyorki siz gelmeden odanızı eşyalarınzi.hazirladimBende yaradi. Belki bayilmiyolar bana ama sinirlarimi cizdim, ne diyecegini tartabiliyolar, aramizda gayet iyidir. Kisilik olarak da susamayan bi insanim zaten babam da olsa kizdim mi cevabini veririm kv diye degil yani. Yani benim kv iyi de aslinda oyle pek bi seyini gormedim klasik bazi konularda rahatsiz olmusumdur onlarinda onunu almisimdir bu yontemle. Ama cok ariza tiplerse cirkeflerse zaten tabi zor. Sen cagirma dersin o inadina cagirir misal. Ona napilir bilmem. Bogsak? :)
Canım benim yapsada görselerde.bisey değişmiyor kivalla keske benimkide açıktan yapsa da bak annen boyle diyebilsem adam diyor kavga anında benim annem napti sana ne kadar kotu kaynanalar var annemin neyini gördüm deyip çıkıyor çünkü onun yaninda hic bisey yapmiyorki
Çok dolusun belli .Hiç üzülme bende com takardm.kafaya şimdi kv.ile çok çok büyük bisey olmazsa eşime hiç söylemiyorum.Veriyorum ağızlarının payını ve ne oluyor biliyormusun hiç sesleri cikmiyor.Cunku eşimin yanında bisey deseler ben haklıyım .Bazen kv. Oğlunu görünce bir şeyler diyecek oluyor bu sefer eşim devreye giriyor ben hiç karismiyorumYa bunlar ne biçim insan anlamıyorum ne anlıyorlar bizim huzurumuzu bozunca yani madalya mi alıyorlar oğlumun huzurunu bozdum brova mi bana diyorlar
3 senemi mahvetti o pislik kadın 3 sene boyunca kavga kavga ne yeni gelinliğimi yaşattı ne hamileliğimi ne lohusaligimi .. Ama tabi suçun büyüğü benim odunda.. O benim karım anne sen benim için değerlisin ama oda değerli diyebilseydi herşey degisecekti. Ama onun umrunda bile deilim
Nerdeyse hepimiz öyle yaptık .Yalniz değilsin yani.Aklima bisey geldi .Ilk evlendiğim yillardi işte kv.büyuk eltimle bayağı bozuklar kaynimda gelmiyor küsler .Kv.agliyor bilmem bisey dedimki ya biraz oluruna bırak aradan zaman geçsin eltimden için işten yengenin siniri geçsin gelirler dedim.Bana ne dedi biliyormusun yengen kimin umrunda istersen sittin sene gelmesin ama ben oğlumu istiyorumArkadaşlar ben ilk evlendiğim yıllar yalakalığın kitabını yazdım çizdim kayinvalideme bi guzel imzalayip verdim...alisti simdi her yıl benden düzenli olarak imza günü istiyor offff çok pişmanım aglanicak halime guluyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?