Kv- görümce derdine sonn diyelim mi ???

Hiç güleceğim yoktu. O zaman bi olay anlatayım; eşimle nişanlanacağız, kayınvalideme elbise ve ayakkabı bakıyoruz. Ayakkabı hem güzel hem ortopedik olsun ama ucuz olsun istiyor çünkü çok pinti istediği gibi bir ayakkabı buldu ama 300 tl-400 tl gibi bir fiyatı vardı, öyle olduğu için de almadı. Birkaç gün sonra eşime demiş ki Sardenya gitsin o ayakkabıyı bana alsın iş çıkışı. Benim bir tepem attı, parasını isteyemeyeceğimi biliyor bana aldırmaya çalışıyor pintiliğe bakar mısınız nişanlanacak kıza parmağını oynatmamış bir de gidip ayakkabı alacakmışım. Yolumun üstü değil bir şey değil ayrıca. Ben onun beğendiği ayakkabıyı aklımda tutacak değilim arayıp da böyle bir şey istemesin dedim eşime. Dinlememiş eşimi, aradı beni. Kusura bakmayın çok ayakkabı baktık ben hiç hatırlamıyorum hangisini beğendiğinizi, alamıycam kusura bakmayın dedim. O gün bugün önce eşime sorar benden kırk yılda bir bir şey isteyeceği zaman. Eşim de bana sorar, kabul edersem muhattap oluruz kv ile. Bizde biraz bürokrasi var

Çok yüz verince astarini istiyorlar fazla samimi olmamk lazım ben baslarda oldum anladım gördüm kalbimi kırdı bebk olana kadar ne laflar söyledi bana kisirmisim muamelesi yaptı farkinda oldu olmadi oglunada laf söyledi bebegimiz olana kadar şuan hamileym ve ogreneli isten güçten elimi çektim simdide kendi cocugu gibi benim bebegimle hayaller kuruyor simarikliklar yaptırmakla ilgili halbuki ben karismam terbiyesini annesi versin diyordu ikilige bak sinirimi bozuyor zaten bana yaptigi muameleden dolayi cocugumu sevdiresim gosteresim gelmiyor artık çoğu şeyde lafimi esirgemiyorum kirilirsa kirilsin beni kirdiklarina saysin gorumcemde elini pek bir ise surmezdi simdi mecbur yapıyor kv rahatsiz ben hamile isler ona kaldi onca zaman bana yiktiklarina saysinlar evet iyi yönleri var anlasip gecindigimiz zamanlarda oldu ama en hassas noktamda annelik bebk konusunda kalbimi kirmasini unutamiyorm yüz verilmiyicek bu kadar basit çoğunuzun dedigi gibi mesafe bu kadar herkes yerini bilicek saygisini lafini bilicek kimse kimseyi sevmek zorunda degil kalp kırılinca sevmeyi bırak insan nefret ediyor ve es önemli gerçekten ben eşimden yana şanslym hamd olsun ezdirmedi beni hic hep korudu kolladi ailesine karşı çünkü annesinin patavazligini kardeşinin ikisinin tembelligini bilerek bana yemek islerini falan yiktiklarinda yapmak zorunda degilsin birak yapma dedi ama ben icim rahat etmeyerek yaptım sımdı bebegim sagolsun onun sayesinde elimi etegimi çektm cogu şeyden yine içim rahat etmiyor Allah öyle huy nasip etmiş onlar takmaz ama ben üzülüyorum bazen nitekim yapmiyorm çünkü bebegimden önemli degil halsiz oluyorum bulantm oluyor yapabildiğm kadar ay amma cok yazdım icimi döktüm kusura bakmayın

Her zaman herkese karşı mesafeli olmak en güzeli bu. Bir de etrafta yaşanılan olayları duyup bilip bu sayede tecrübe edip dikkatli davranmak

Bence de kv,kp,görümce hepsi hikaye. Bir kadını eşi çok sevip değer verse o kadın başkasının ne yaptığını çok da takmaz. Ama erkeklerin çoğu eşini baştan haklı görmüyor. Onlar da bu gücü oğullarından alıyorlar. Ben hiçbir söz söylemediğim halde kv öyle bir tavır alıp küsüyor ki düşman başına. Keza görümcem bir kere eşimin yanında bana kaç tane laf söyledi. Kavga çıkmasın diye o an duymamazlıktan geldim. Eve geldim eşime duyduğu halde beni savunmadığı için çok üzüldüğümü söyledim. Adam ne var bunda üzülecek dedi. Ben çok fesatmışım. Sonuçta o ablasıymış

Bende cok cektim. Kv kp gorumce bermuda seytan uclusu gibilerdi. Nisanliyken ilk zamanlar gormedim sustum. Baktim bunlar biz dugun yapicaz havasinda degiller daha da herseyi bize yiktilar birde düğünde takilacaklacaklari da bizden isteyince supurgeme bindim dişimi gosterdim resmen. Ve bir daha hic birsey icin susmadim. Ben inat edip kendimi ezdirmedikce eşimde beni savundukca daha cok dellendiler cok seyler yaptilar. Sinir krizleri gecirtip hastanelik oldum.etrafa kp kari gibi dedikodumu yapti. Ama bana yaptiklari hep ayaklarina dolandi. Allah hic yuzlerini guldurmedi. Esimle 2.5 senedir evliyim daha sen sensin ben benim diye hic şahsi tartismamiz olmamistir. Allah ondan bin kere razi olsun..hep onlar yuzune eşime yuklendim tartıştım.. ama cok yanlis yaptim bu yuzden adami cok uzdum. Bana zarar verenlere zerre hakkimi helal etmiyorum. ama hic ezdirmedim kendimi ailemde arkamda olunca tabi daha rahat diklendim. Gorumceye lafimi hic esirmem. kv kp de gerektigi yerde o an lafimi soylerim. Gerekiyorsa diklenirim. Birak saygisiz bilsinler. Ben yaparim o cekmek zorunda gibi bir zihniyet varsa karşımda zerre acimam. Esimde tavrini koyar. Lafini esirgemez. Lafimi da sokarim hic yuz vermem.nisanliyken benim damarima bastiklarindan beri hep mesafeliyimdir. Onlarla nereye gidersem gideyim etraftaki herkes anlar. Pek anne demem. Direk konusurum. Yuzune pek bakmam hep birseylerle ilgileniyormus gibi yaparim. Ama hic akillanmadilar. Ne zaman hamile oldugumu ogrendik. Onlara soyledik. Insan olmaya basladilar ama artik cok gec. Mesafeyi koymusum. Yuzsuzluklerini eskisi gibi yapamiyorlar. Bebegimi bahane edip iyi gorunmeye calisip yine bana baski uygulayacak haneme karisicak amac belli ben de musade etmiyorum. Gelin 1 ceker 2 ceker 3 ceker sonra bir patlar. Kaynana ömür boyu ceker... siz siz olun kendinizi sakin ezdirmeyin. Esim icin cocugum icin katlanmayin. Kendiniz icin iyi bir eş, anne olabilmek icin huzurlu olman lazim ki evininde huzuru olsun.

haklısın canım benim kaynvldemde bildgin profesyonel oyuncu .benim anlayamdgm nokta ewladınadamı acımıyor bu kadın 3çocgu var toplmda bnm eşim enküçk olanı ama hiç kıymeti yok ençok saygıyı gösternde benm eşim çok hakszlklar yapıldı kendi dgnümü kendm yaptm bn şimdi kaynm için hersy 4 dörtlük hazrlnıyor oda yeni ewlnck allah görüyor ne dyim

Benden 1 iyilik goruyorlarsa onlar bana 10 iyilik yapiyorlar, cok sukur. 2 yil olucak evleneli. Ilk yil zordur derler. Zor olmadi. Bi de cocugun olsun oyke gor derler, oldu gormedim. Yasin kucuk bunlar seni cig cig yer dediler, yemediler her seye saygi duydular. Kisacasi, ben onlari rakip gormedim onlarda beni evlat gorduler.

Gorumcelerimi soyleniyorum bile. Ikisiylede hergun konusuyorum. Whatsapp gurubumuz var :)

Ama tabiki suda var. 45 dakikalik bir mesafe var aramizda. Haftada 1 gorusuyoruz genelde. Bununda etkisi olabilir. Ayni evde yasamanin elbette zorluklari vardir.

Artık çocuklarının yuvalarından ellerini ceksinler be kardeşim. Utanma yok, arlanma yok, empati yok, acıma yok, vicdan yok da hadi el kızına peki ya kendi oğullarına yaptıkları???
Bir insan evladına deger veriyor ise evladının tercih ettigi eşe de deger verir evladı için... deger görmüyorsak kızlar bu bizimle ilgili degil kendi evlatlarına veremedikleri deger ile ilgili bence.
Çünkü benim ailemde eşimi istemedi ama ben istemiyorum diye tamam sen istiyorsan saygı duyuyoruz hersekilde arkandayız dediler. Çomak sormadılar, bu adamla mutlu olucam dedigimde mutluluguma golge düşürecek ne bir söz ne bir davranışta bulundular.
Gel gelelim karşı taraf tam tersi ne evladına saygı duyuyor ne evladının tercihlerine... ki bana duysun bana insan gibi yaklassın. Cok düşündüm 3 yıldır evliyim ve şuan hamileyim. Çektiklerimin açıklamasını nedenini cok düşündüm neden böyleler neden böyle yapıyorlar???
Tek cevap buldum kendi evladına deger vermediginden.
Ben ilk tanısma anından bu gune denk mesafe denilen şeyi korudum. Zaten yapımda da yapmacık davranama özürlüyüm. Beni soğuk buldular. Halbuki olması gerekenden az yada cok samimi davranmadım. Ama ben kimsenin gönlünü hoş etmek için gelmedim hayata nasıl onlar ben buyum diye koyuyorsa kendini ortaya,
Ben neden koyamıyorum ben buyum diye? En önemli sey eş faktörü kızlar. Evlenecek kişiler karşınızdaki kisiyi iyi tanıyın derim.
Size arka çıkıyor mu? Sizi ezdirmiyor mu ? Sizi degistirmeye ailesine göre yönetmeye mi çalışıyor bakın gözlemleyin iyice.
Ha hos sen bakmadın mi de baktım benim ki en basta nisanlikta beni asla ezdirmyen ailesi ikinci planda gibi davranan biriyken evlendikten sonra ailesi kıymete binenlerden oldu. Ailesi icin söylediklerini simdi yuzune vurdugumda cevap bile veremiyor.
Bide annenizi dinleyin kızlar annem bana esimi ilk gördüğünde dediki bu sana sahip çıkamaz dedi.
O zman anlamadım neden bana sahip çıkacak ben kendime yeterim dedim. İşin bu noktolara gelecegini tahmin etmemistim. Dedigi de oldu.

Bosver cnm. Boyle insanlar herseyi ben yaptim diyerek daha fazla yuvaya zarar verirler. Bende seni insan icine cikardim. Arkani topladim diyorum eziyorum bu kadar basit. Heeee bir de anne olsaydi evladimin huzuru derdi bizdede hata olsa bile orta yolu bulurdu. Bizde salak degiliz hos. Bizde gecinmek icin orta yolu bulurduk. Kizlari can ciger kuzu sarmasi oglunun allah belasini versin diyen bir kaynanaya sahibim. Ama sikisinca hastalikta kos oglum yetiş oglum. Evlatlik gorevi diyorsun yapıyorsun orada bile fesatlik hasetlik yalandan dolap dondurmeye calisiyor. Allahtan esim beni tanıyor yalandan nefret ederim birinin beni kesicegini bilsemde dogruyu soylerim. Hakedene hatir gönül işi demem. O yuzden birak kudursunlar. Bu diriligin birde yaşlılığı var. Biricik kizlari bakacak onlara.

hemde çok doluyum canim..

çok dgru söyledn artık görüşmyrum zaten eşim ara sıra görüyor zaten deli oluyrlar bnm bu kararıma ohhh sefamm olsunn yıllarım gitti ama olsun huzur kapım açıldı

3 senelik evli sayılırım kasımda 3 olcak bu zamana kadar eşim saolsun hiç ezdirmedi kimseye karşı beni Allah ondan razı olsun kp beni çok sever hiç bişey demez kv görümcede aynı iyiler tabi bişey deseler direk lafımı sokarım onlarda susar sonra gülüşürüz

Mesafe
Kayınvalidem arkamdan konuşmaya başladığında tadınız bozulmasın diye bilmiyor gibi davrandım ses çıkarmamak altıdan almak asla çözüm olmadığı gibi daha çok tepene biniyor
Sonra yüzüme yüzüme utanmadan ağır terbiyesizlik yaptığında görüşmeyi tamamen kestim

Hiçbir şekilde görüşmüyorum ölse cenazesine gitmem.

kızlar bence gereksz insanlara hak ettklrnden daha çok deger vermş oluyrz onları takarak annelik ve çock dogrmk farklı seyler zaten anne olsa müdahlsz olur kendi içlerndeki yasayamdklrnı bizden çıkarma hırsı bu bence içten içe kıskançlık

Konu sahibi benim ama bu hepimizin konusu.... ayrıca tavırlarınızı çok beğendim. Böyle net olmak gerek.

Haha çok güldüm valla. Karşılığını almıyorsan değiştir artık bu davranışını

Ben hep söylerim eşime, kv görümcenin hatası yok yaparlar el çünkü. Bunlara fırsat veren eşlerimiz hatalı

Ben de dertli olup bu konuda cekenlerdenim sesimi cikarmayip cikarmayip bi anda patlarim o zaman ailecek bana cephe alirlar ben kotu olurum esim zorla ozur dilettirirdi simdi bitti yine patliyorum ama ozur dilemiyorum tabi yine arkamda duran yok ama gozlemlerine gore her lafa laf veren insanlar yaraniyor ama benim gibi sert degil agzindan bal olup popsunda dikeni olan arilar yaraniyor bir oyle olamadim gitti

Oste en onemlisi bu es.Esin seni mahattap etmeden sorunlarini onlarla halletmesi boylece sen kotu olmuyorsun hem de aman oglumuzu kaybetmeyelim diye seslerini cikarmiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…