- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.252
- 548
Arkadaşlar ben ilk evlendiğim yıllar yalakalığın kitabını yazdım çizdim kayinvalideme bi guzel imzalayip verdim...alisti simdi her yıl benden düzenli olarak imza günü istiyor offff çok pişmanım aglanicak halime guluyorum....
Evet onu kastettim. Genele yaziyorum demek istedim. :))Konu sahibi benim ama bu hepimizin konusu.... ayrıca tavırlarınızı çok beğendim. Böyle net olmak gerek.
Arkadaşlar ben ilk evlendiğim yıllar yalakalığın kitabını yazdım çizdim kayinvalideme bi guzel imzalayip verdim...alisti simdi her yıl benden düzenli olarak imza günü istiyor offff çok pişmanım aglanicak halime guluyorum....
Evet onu kastettim. Genele yaziyorum demek istedim. :))Konu sahibi benim ama bu hepimizin konusu.... ayrıca tavırlarınızı çok beğendim. Böyle net olmak gerek.
Ya arkadaşlar ben yıllarca mesafede koydum ,surat da yaptım, yeri geldi onların dilinden de konuştum yok bir yerden yine benim canımı sıkarlar.Takipteyim bu konuyu belki birşeyleri yanlış yapiyorumdur:)))
Sizinki lafı yiyince oturuyor demek ki,yada ilk baştan yüzünüzü yumuşak göstermişsiniz sizi belli bir yere koymuşlar gözlerinde.Sonradan olmaz bu mesafe olayı ilk tanışma anından itibaren başlıyacak.Hani bizim kızlarımızda vardır,kendini beğendirme sevdirme çabası,işte bu bazı kv lerde,tamam bu benim dişime göre duygusu uyandırıyor ve başlıyor kendince stratejisini uygulamaya.Sonradan mesafenin kralınıda koysan işe yaramaz zaten...
Kural 1 : kocalarınızı avucunuzun içine alın bayanlar:))
Sonradan koyunca adın kötü oluyor.Eşin annesinin gazına gelecek potansiyelde olsa belki sürekli doldurur ama şanslısınki onuda yapamıyor demekki...Bende basta koymadim mesefe, esimle giderdik her hafta iki uc gun yattigimiz olurdu annesigilde. Ama ben ne yaptiysam kaynanam altan laf sokmalarini birakmadi, gorumcemden hic bahsetimiyorum zaten .. sonrami noldu ? hic aramamaya basladim, esimle gidersek gidiyorum yoksa orali olmuyorum, haftada bir gune indirdik ziyareti ... simdi kendide beni hic aramaz oglunu arasada bana sadece selam soyler. Hamileyim, bebek nasil diye bile aramaz... evlerine gittigimde veya evime gelirlerse guler yuzumu eksik etmem tabi sonucta esim var arada ...
Yani ben sonradan koydum mesafemi, arkamdan esime diyorlar aramiyor sormuyor diye ama desinler ... esim bana dediginde bende soyledim kendine aradigimda sordugumda gittigimde birgun sagolsun demediler hep elestirdiler diye geri esimde sesini cikaramadi :)
Sonradan koyunca adın kötü oluyor.Eşin annesinin gazına gelecek potansiyelde olsa belki sürekli doldurur ama şanslısınki onuda yapamıyor demekki...
Evet bu durumlarda en iyi ilaç zaman...Sabırlı olabilen bu köprüyü geçiyor,tabi bu tür insanlar sayesinde hala hayatta kalabildi ise...yok ya nerde bende o sans ... esim tamda o potansiyelde, dolduruyor kaynanam ve esimde guzel doluyor fark etmeden .. yani esimde nankörlük ediyor ama zamanla gorcez kim daha yaman
Kocam beni her konuda dinler ezdirmez, ama bazen kaf ettilermi biz tık diye kesiliriz karı koca ağzımızı açamayız. Ama eşim tabiki benim yanımda. Eve gelince bir veryansın ederim anasına kendine dinler dinler haklısın der. Daha 9 seneden sonra adamın maşallah dili çıktı .84945959939 söylemeden sonra. Kolay değil bu işlerIyi de nasil ??? benki annesine laf diyemiyor, annesi bana birsey dese sesini cikarmiyor. Mesela gecenlerde isten ciktim kuzenlerimle gorustum bi saat, sonra kaynanamgile geldim. Kaynanam ve kocam oturuyorlar, kaynanam diyor nerdeydin bilmem ne bu saatte kadar felan. Bende dedim esimin haberi vardi dedim saskin bi sekilde, ama gel gorki esimde tik yok ... Gelde soguma bu adamdan
Aynen öyle yalancılar.Kv gorumce kaynata elti ķb kavramlarinin hepsinin bir geline karsi kizi gozuylen baktiklarina hayatta inaanmam. Elbet iclerinin bir kosesinde fesatlik bulunuyor kiskanclikta.Iyi gelin olcaz diye hic yaranilmaz kotu gelin ol her zaman en kiymetli en degerli olursun.Herzaman icin mesafe candir.
Tecrubeyle sabit.
Artık çocuklarının yuvalarından ellerini ceksinler be kardeşim. Utanma yok, arlanma yok, empati yok, acıma yok, vicdan yok da hadi el kızına peki ya kendi oğullarına yaptıkları???
Bir insan evladına deger veriyor ise evladının tercih ettigi eşe de deger verir evladı için... deger görmüyorsak kızlar bu bizimle ilgili degil kendi evlatlarına veremedikleri deger ile ilgili bence.
Çünkü benim ailemde eşimi istemedi ama ben istemiyorum diye tamam sen istiyorsan saygı duyuyoruz hersekilde arkandayız dediler. Çomak sormadılar, bu adamla mutlu olucam dedigimde mutluluguma golge düşürecek ne bir söz ne bir davranışta bulundular.
Gel gelelim karşı taraf tam tersi ne evladına saygı duyuyor ne evladının tercihlerine... ki bana duysun bana insan gibi yaklassın. Cok düşündüm 3 yıldır evliyim ve şuan hamileyim. Çektiklerimin açıklamasını nedenini cok düşündüm neden böyleler neden böyle yapıyorlar???
Tek cevap buldum kendi evladına deger vermediginden.
Ben ilk tanısma anından bu gune denk mesafe denilen şeyi korudum. Zaten yapımda da yapmacık davranama özürlüyüm. Beni soğuk buldular. Halbuki olması gerekenden az yada cok samimi davranmadım. Ama ben kimsenin gönlünü hoş etmek için gelmedim hayata nasıl onlar ben buyum diye koyuyorsa kendini ortaya,
Ben neden koyamıyorum ben buyum diye? En önemli sey eş faktörü kızlar. Evlenecek kişiler karşınızdaki kisiyi iyi tanıyın derim.
Size arka çıkıyor mu? Sizi ezdirmiyor mu ? Sizi degistirmeye ailesine göre yönetmeye mi çalışıyor bakın gözlemleyin iyice.
Ha hos sen bakmadın mi de baktım benim ki en basta nisanlikta beni asla ezdirmyen ailesi ikinci planda gibi davranan biriyken evlendikten sonra ailesi kıymete binenlerden oldu. Ailesi icin söylediklerini simdi yuzune vurdugumda cevap bile veremiyor.
Bide annenizi dinleyin kızlar annem bana esimi ilk gördüğünde dediki bu sana sahip çıkamaz dedi.
O zman anlamadım neden bana sahip çıkacak ben kendime yeterim dedim. İşin bu noktolara gelecegini tahmin etmemistim. Dedigi de oldu.
Bizim mutfak bir diy e her gun gidiyorum.Bende basta koymadim mesefe, esimle giderdik her hafta iki uc gun yattigimiz olurdu annesigilde. Ama ben ne yaptiysam kaynanam altan laf sokmalarini birakmadi, gorumcemden hic bahsetimiyorum zaten .. sonrami noldu ? hic aramamaya basladim, esimle gidersek gidiyorum yoksa orali olmuyorum, haftada bir gune indirdik ziyareti ... simdi kendide beni hic aramaz oglunu arasada bana sadece selam soyler. Hamileyim, bebek nasil diye bile aramaz... evlerine gittigimde veya evime gelirlerse guler yuzumu eksik etmem tabi sonucta esim var arada ...
Yani ben sonradan koydum mesafemi, arkamdan esime diyorlar aramiyor sormuyor diye ama desinler ... esim bana dediginde bende soyledim kendine aradigimda sordugumda gittigimde birgun sagolsun demediler hep elestirdiler diye geri esimde sesini cikaramadi :)
Sizinki anlıyormuş ne güzel ben nişanlandığımdan beri hoşuma gitmeyen her şeyi söyledim asla kendimi sevdirmeye beğendirmeye çalışmadım karakterimi açık açık belli ettim söyledim ama baktım tınlamıyor ve daha fazla yapıyorlar ben de görüşmeyi kestim napayım daha fazla. Görüşmeyi keserken de söyledim ben sizinle bir daha görüşmiycem diye onu da tınlamadılar şimdi 1 buçuk yıldır görüşmüyorum konuşmuyorum çıldırıyorlar ve yine ortalık karıştırmaya devam.Mesafe+ kendini ezdirmemek. Rahatsiz oldugunuz seylerde guzelce en basta sesinizi cikarirsaniz sizi oyle kabul ederler. Yok nisanliyim yok yeni evliyim hadi sineye cekeyim derseniz, goze girmeye calisirsaniz olmuyor tepenize cikiyolar. Esimin annesinin bi huyu vardi nisanliyken farkettim hic sormadan gelinlerin evine misafir cagiriyo. Yeni evliyim ilk haftalar eltimle annesine bana hic sormadan ( memleketine gidecek bende kalcak bi kac gun) yarin bekliyorum dedi. Disari ciktik arabay bindik kp ve esimin yaninda sen bize mi cagardin? Benim islerim var bi dahakine danisirsan musait olunca ayarlariz minvalinde bi seyler geveledim. Derin bi sessizlik sonra evimde gayet guzel agarladim ertesi gun de kimseyi arayip geliyonuz mu demedi. O oldu ondan sonra ne bana ne eltimlere sormadan kimseyi cagarmadi. Eltim ise benden once rahatsiz oluyordu ama tepkisini kv vermek yerine bize surat asip hosgeldin etmeyerek veriyodu. Ama kv yine bildigini okuyodu. Acik olmak ise yaradi. Bunun gibi seyler. Isler cozutmadan kirmadan onunu alirsaniz, kisiliginizi ortaya koyarsaniz sizi oyle benimsiyolar. Memlekete gittigimizde pesin pesin dedim ben yemege karismam evin hanimi sensin. Tabi oturmuyorum sonucta buyugum ama gelin her seyi yapmali mantigini sildirdim, gelin isterse yapar, guzellikle soylersem yapar. Oyle evlenip aylarca kolelik et sonra tak etsin dersen, sonradan degistiginde daha cok tepkiyle karsilasirsin. Cunku beklentiyi nirvanaya yukseltmissin. Yukseltmissin derken konu sahibinden bahsetmiyorum iliskisi boyle olanlardan :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?