- 23 Haziran 2017
- 299
- 487
- 23
- 44
- Konu Sahibi Trophy Wife
-
Biz karşılıklı anlaşıp aile ilişkisini kesiyoruz biz bize olacağız diye anlaştık ilk başta barıştığımızda. O nedenle benim de buna takılacağımı düşünmedi muhtemelen. Düz bir adam, hafif öküzdür böyle konularda. Bende tam fikrimin ince gülü, detaycı. Çok iyi anlaşmasak ve o depreme rağmen hala birbirimize gülerek severek bakmasak çoktan yol vermelik de. Zaman verdik evliliğimize.Eşin bayramda aileni niye aramadı nasıl savundu kendini? Buna rağmen nasıl anasını arattırabiliyor? Niye bu kadar eziyorsunuz kendinizi?
Yok küçük değilim 36 yaşım kayınvalidem dediğiniz gibi bir profil herkese sorulmasa da akıl veren benim dediğim doğru ben bilirim iticiliğinde. Beni de kendince yola getirmeye çalıştı durun bakalım orası benim alanım dediğimde de olaylar patladı. Düne kadar numaradan canım cicim diyen kadın gün gün saat saat kendince gördüğü kusurlarımı (tahmin edebileceğiniz gibi oldukça varoş konular) tek tek önümüze dizdi.Yaşınız küçük mü
Profilinize bakmadım
Kv 80 e yakın demişsiniz o yaştaki çoğu kadın bu dediklerinize karışır hele de Kv ise
Para gider kuaföre ne gerek var
Öyle gece yatılmaz
Pamuklu değil giyilmez
Çok açık balkona çıkılmaz
O yemek öyle yapılmaz
O sabun temizlemez
Sıvı yağ ile yemek yapılmaz gibi gibi
Yani bazı şeylerde ben hatta X öyle istiyor deyip susturmak bazılarını da duymamak gerekir
Evliliğin başı biraz da hükümranlık kurmaya çalışan dominant bir tipse az diş göstermek gerekmiştir
Evet bir kayinvalide klasigiyle karsinizdayim.
Kayinvalidem 2 aylik evliyken bana olmadik iftiralar atip, genelinde kasimin altında gözümün olmasi gibi olmadik sebeplerle esimle bizi bosanma noktasina kadar getirdi. Bosanma kararimıza ailem karsi ciktiginda ise onlara da telefonda hem benim hakkimda hem onlarla ilgili gordugu tum kusurlari tabir-i caizse kusarak bosanmamizi destekledi.
Fakat sevgimiz agir geldi esim de bana adim atti ve baristik. 3 aydir aramiz cok iyi. Cok daha ozenliyiz. Bayramda esim annesine gitti, destekledim. Aslinda esimin isinden oturu az gorusuyoruz ve bizim icin iyi bir firsatti bu tatil ama sesimi cikarmadim. Onca laftan sonra da icim sogumamisti kendim gitmedim. Bayrami kendi ailemle gecirdim. Son 2 gunu basbasa gecirdik. Esim kurbani annesinde yazliklarindayken kesti. Evimize hicbir sey yollamak filan yok. Telefon dahi etmedigim icin neyse dedim. Tabii bu arada esim de ailemi aramadi bayram tebrigi icin halbuki aralarinda bir problem de yok.
Gelelim meseleye; esim su an sehir disinda is seyahatinde. Annesi catkapi istanbula gelmis. Burada bir kızı var aslında ama onda kalmıyor. Değişik bir kadın. Oğluna aşık kızlarıyla arası açık. Doktorluk bir vaka. Zaten beni de sindirememe nedeni bu. Şimdi eşim de bana diyor ki "arayıp bir davet etsen, nasılsa gelmez?" Annesini tanımamış koşa koşa geleceğine eminim maksat hızurumuzu bozsun, hadsiz bir kadın. Gelmesi değil elbette mesele. Bu hadsizliği. Abuk subuk konuşacak, canımı sıkacak sınırları zorlayacak. Eşim de maalesef annesini sevimli bulduğu için gülüp geçiyor ama ben kriz geçiriyorum.
Bir de hastayım halsizim yatıyorum 3 gündür eşim de biliyor.
Benim cevabım biraz düşündükten sonra "sen yarın geldiğinde ararım peki" oldu. Fakat o zaman bir işe yaramazmış o yokken davet etmem manalıymış.
Sırf eşimi mutlu etmek için dediğini yapıversem ve üç maymun mu olsam yoksa gelir tepeme çıkar diye mesafeyi koruyup eşime sen davet et canım beni hiç karıştırma mı desem emin olamıyorum.
Siz olsanız ne yapardınız. Kadın 80'ine yakın. Gelin görün ki hadsizliği almış başını. Of of bir akıl verin dostlar...
Ailem kızımız büyük bir hata yapmadı bizim için hata ancak haşa namussuzluktur evlilik bitirmek için dediğinde o kadarını bilemiyoruz artık diyen sözde onun hediye getirdiğim tabaklarını kırdığımı falan söyleyen bir kadın. İftiranın kötü niyetin arkası bucağı yok evet :) ailemle tel konuşmasında onu tehdit ettiklerini filan söylemiş oğluna kızına. Allahtan ben huyunu bildiğim için ses kaydı aldırtmıştım dinlettim benimkiler nasıl asil o nasıl çirkef çıktı ortaya. Evlilik danışmanımız zaten eşimin annesinin ciddi problemleri olduğunu düzgün bir şekilde eşime de sürekli düzgünce izah ediyor. Maalesef oğulların çoğu bunu bilse de biz gelinler bu durumları yaşamaktan, kendimizi ezdirmeden sıyrılmaktan bitap düşüyoruz. Ben çalışan eğitimli kendi ayakları üzerinde düşen yaşı başı olmuş bir kadın olarak bu kadar zorlanıyorsam benim şartlarıma sahip olmayanlar neler yaşıyordur düşünmek bile istemiyorum. Her gün okuyoruz işte. Tek derdimiz hayatımızı bir çatının altında geçireceğimiz huzurlu bir yuva. Ona da izin vermiyor bu anneler...İftira atmasaydi size davet edin büyüklük sizde kalsın olmadı bayramda seyranda arardiniz fazla gorusmezdiniz diyecem ama iftira atan bı insansa eğer mümkün olduğunca uzak durmak lazım. Eşiniz de üzülecek belki çok sorun olacak aranızda ama ben iftira atan birine yakın olamam. En çok iftira kısmına takıldım gördüğünüz üzere
Eşiniz ne tepki veriyor annesinin böyle biri olmasına? Terapist konuştuğunda falan?Ailem kızımız büyük bir hata yapmadı bizim için hata ancak haşa namussuzluktur evlilik bitirmek için dediğinde o kadarını bilemiyoruz artık diyen sözde onun hediye getirdiğim tabaklarını kırdığımı falan söyleyen bir kadın. İftiranın kötü niyetin arkası bucağı yok evet :) ailemle tel konuşmasında onu tehdit ettiklerini filan söylemiş oğluna kızına. Allahtan ben huyunu bildiğim için ses kaydı aldırtmıştım dinlettim benimkiler nasıl asil o nasıl çirkef çıktı ortaya. Evlilik danışmanımız zaten eşimin annesinin ciddi problemleri olduğunu düzgün bir şekilde eşime de sürekli düzgünce izah ediyor. Maalesef oğulların çoğu bunu bilse de biz gelinler bu durumları yaşamaktan, kendimizi ezdirmeden sıyrılmaktan bitap düşüyoruz. Ben çalışan eğitimli kendi ayakları üzerinde düşen yaşı başı olmuş bir kadın olarak bu kadar zorlanıyorsam benim şartlarıma sahip olmayanlar neler yaşıyordur düşünmek bile istemiyorum. Her gün okuyoruz işte. Tek derdimiz hayatımızı bir çatının altında geçireceğimiz huzurlu bir yuva. Ona da izin vermiyor bu anneler...
İnanın dışarıdan bakıldığında durum öyle belki ama içyüzü öyle değil. Ben normalde yakın mesafe götürmüyor diye taksicilerle yaşlılar için kavga eden bir insanım. Yaşlı insanlara dayanamam yumuşak karnımdır. Kayınvalidem yaşını başını almış birinin olgunluğunda yahut naifliğinde değil. Eli ayağı tutuyor aklı çenesi gayet işliyor. Size de haksız yere iftiralar atılsa, suçsuz olduğunuz halde eşinizin annesi eşinize o kadını boşayacaksın diye baskı yapsa peki diyip boşanmayı mı tercih ederdiniz merak ediyorum? 36 yaşında doğru insan olduğuna karar verip evlendiğim karşılıklı sevgi olan bir ilişkiyi anne gönlü yapmak için yıkma niyetinde değilim şu an için. Annesinin değil eşimin bana bir yanlışı olursa da gereğini yaparım tabii ki. Zamanında beni bu yüzden üzmedi de diyemem ama çok yeniydik hatalarını anladı kabul etti ve uzlaştık.Bahsettiginiz Eşinizin annesi bir düşman değil. Besle büyüt ilerde gelin böyle laflar etsin yazık ya çok yazık. 80 ine merdiven dayamis demek kolay kadın artık çocuk sayılır biraz insaf yahu
Yok küçük değilim 36 yaşım kayınvalidem dediğiniz gibi bir profil herkese sorulmasa da akıl veren benim dediğim doğru ben bilirim iticiliğinde. Beni de kendince yola getirmeye çalıştı durun bakalım orası benim alanım dediğimde de olaylar patladı. Düne kadar numaradan canım cicim diyen kadın gün gün saat saat kendince gördüğü kusurlarımı (tahmin edebileceğiniz gibi oldukça varoş konular) tek tek önümüze dizdi.
Kabul ediyor tabii ki. En yakın arkadaşları dahi beni teselli ediyor tanıdıkları için annesini. O her şeyin farkında elbette ama annesi işte. Hata da yapsa istediği kadar kızsa etse de yarın bir gün ölüp gidiverecek diye ses etmiyor haliyle... vicdansız insan kötüdür elbette ama biraz da adil olunmalı. İşte o da onun savaşında kendince.Eşiniz ne tepki veriyor annesinin böyle biri olmasına? Terapist konuştuğunda falan?
Eşler zaten üzülür bu durumlara bu olağan bişey tabiki çağırmanı isteyecek annesi o. Bana kalırsa hiç çağırma. Birde aranızda başka sorun yoksa kv yüzünden aranızı bozmayın birbirinizi üzmeyin. Kadın gelmiş 80 yaşına ununu elemiş eleğini asmış ona hiç bişey olmaz. Siz daha yolun başındasınız. Mesafeyi koruyun.Eşim bu konuya çok üzülüyor yalandan soğuk bir diyaloğumuz olsa ona yeter. Normal zamanda aramamı sormamı gitmemi beklemiyor ama önceden eşim bekarken onda kalırmış şimdi milletin evinde kalmasına üzülüyor sanırım. Arasan şu salak durum çözülse diyor ama işte cesaretim yok açıkçası. Beni de kudurtacak aramız açılacak sonra yine. Daha önce haklıyken dayanamayıp konuştuğum için haksız duruma düştüm çünkü neredeyse...
Kesinlikle yaptıkları için benden ve ailemden özür dilemediği sürece benden bir adım beklemesin. Dilese bile mesafemi korurum, evine barkına adım atmam bayramdan bayrama ararım en fazla bu kadar.Aramam ve davet etmem. Bana zararı dokunacak insanı neden evime sokayım? Zaten anlaşmışsınız aileler dahil edilmeyecek diye, o da senin aileni aramamış anlaşmaya uyuyor. Sen eşimin hatrı var diye adım atarsan gelecek belalara davetiye çıkarmış olursun. Seninle barışmak isteyen, artık huzursuzluk çıkarmamaya karar veren adım atar. Demek ki aynı tas aynı hamam.
İyi etmişsiniz eve gelecek olursa saygıda kusur etmettizsiniz, çok da laubali olmazsınız olur biter.SON DURUM: Eşime telefon edip içimin hala soğumadığını, yakın bir zamanda zor günler geçirdiğimizi, 5 gün önceki bayramda bile içimden gelip aramamışken şimdi aramamın kendime haksızlık olacağını bana anlayış göstermesini istedim. Burası sadece benim evim değil, sen koluna alır getirirsen de 3 gün ağzımı bile açmam asla çizgimi bozmam kendini annem eve giremiyor gibi de hissetme dedim. Tamam canım anlıyorum seni tabii ki dedi. Bakalım bizi önümüzdeki günlerde neler bekliyor güncelleyeceğim çok teşekkürler değerli yorumlarınız için :)
Gelmedi neyse ki. Eşim de gelmedi diye trip yapmadı dün beraber geçirdiler zaten vakitlerini. Atlattık gibi çok şükür.İyi etmişsiniz eve gelecek olursa saygıda kusur etmettizsiniz, çok da laubali olmazsınız olur biter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?