Evet durum aynen böyle oluyor eşin yapsın sen yapma yorumları burda işlevsiz oluyor çünkü evliliğimi birebir etkileyen bir durum bu. Eşim aracılığıyla da yapılıyor sadece aramayla bitmiyor. Eşim tek gitse serenity niye gitmedi diye onun ayrı hesabı veriliyor. Eşime bunu hep söylüyorum ama sadece benim gazımı alıyor halledeceğim diyor aynı şekilde sınır koymamaya devam ediyor. Bu sefer konuyu çözene kadar normale dönmeyeceğim, çözümü belki böyle sağlarızOnceki yorumda da yazdim
Tavri ve sınırı basta esiniz koyacak
Şöyle düşünün ortada bir saygisizlik var ve esiniz sustukca sizden de susmaniz beklenecek siz kendinizi de yirtsaniz sonuc degismez çünkü adam onlarin evladi ve esiniz dik duramadigi icin siz ne yaparsaniz yapın sınır ihlali yaparlar
Esinizle.net olarak konusun ben bu gel git akraba ara vs olaylarindan sıkıldım biraz basbasa evliligimi yasamak istiyorum anneni seviyorum yanlış anlama ama biz kari koca olarak kendi cekirdek aile olalim istiyorum gibi bir konuşma yapabilirsiniz
Net bir konusma yapin hayatim sen sınır koymadığında ben bir sey yapamiyorum.senin annen neticede diyebilirsinizEvet durum aynen böyle oluyor eşin yapsın sen yapma yorumları burda işlevsiz oluyor çünkü evliliğimi birebir etkileyen bir durum bu. Eşim aracılığıyla da yapılıyor sadece aramayla bitmiyor. Eşim tek gitse serenity niye gitmedi diye onun ayrı hesabı veriliyor. Eşime bunu hep söylüyorum ama sadece benim gazımı alıyor halledeceğim diyor aynı şekilde sınır koymamaya devam ediyor. Bu sefer konuyu çözene kadar normale dönmeyeceğim, çözümü belki böyle sağlarız
Haklısınız ama bazı ailelerde durum çok daha sınırsızca gerçekleşiyor çünkü biz çok uzak insanları da arıyoruz. Üstelik bize kvnin haber verip arattığı kişiyi laf arasında diğer gençlere söylediğimizde hiçbirinin haberi bile olmadığını görüyoruzCoğu Türk ailesi de var bu evladımız saygıli olsun diye diye el eline usak etmek istiyorlar benim ailem de ayni esimin ailesi de bilmem kimin kimi ölmüş arayın bilmem kimin bebesi olmus arayin her yere yarışa yarışa gittik o zaman maddi durumumuz kötüydü yok canımızdan hediye aldik götürdük ben cocuk dogurdum tamam pandemiydi ama ailelerin bizi arayin gidin ayip olur diye darladıgi hic kimseden hediye gelmedi hadi gelmesin mesele hediye de degil helali hos olsun covid sanki telefondan bulasiyormus gibi aramadılar bile mesaj bile atmadilar.Simdi esim de ben de aileler suraya gidin diye arasin bizim baska planimiz var diyip gitmiyoruz öyle karar aldik.Eskiden her pazar ya babasi bilmem kimin isi var diye esimi arar yollardi ya birinin mevkudu olurdu ya biri ölürdü biz hep yardima giderdik bir noktadan sonra ya biz salak miyiz bee bize ne diye aydinlanma geliyor insana.Siz de eşinle anlaşın bu kadar yönetmesinler gecenlerde eski enistemin eşinin annesi vefat etmis annem bana kadınin numarasini atiyor sükran ablani ara bas saglıgına diye aramam anne o beni dogum yaptigimda aramıs mi dedim koskoca kadinim akıl verme artık kafamda bir dünya is var kimseyi pohpohlayamam.Sınırlarınızi kendiniz cizeceksiniz eşin anlayacak ama önce bunu o diyecek ailesine bizi yönetmeyin diye
Haklısınız olayı geçiştirmesine benim de izin vermemem lazım. Benim kv ile iletişimim nasıl olmalı? Bazen söylemediğim şeyleri işine geldiği söylüyor. Örneğin serenity bize gelin bizde kalın diyor dediği oldu ben öyle bir şey demedenNet bir konusma yapin hayatim sen sınır koymadığında ben bir sey yapamiyorum.senin annen neticede diyebilirsiniz
O sizi gecistiriyorsa eger bunu da soyleyin sen tamam diyorsun ama bir sey yapmiyorsun ben net adim bekliyorum senden eger sen yapmazsan ben yapacagim ama o zaman gemileri de yakarim bilgin olsun o yuzden lutfen sen bu konuyu hallet diyebilirsiniz gerekirse sınırlar eğitimi alın youtubeda var bu tur seyler ya da bir psikologdan destek alin çünkü bazi seyler profesyonel desteksiz çözülmüyor
Tamam ararız dediğimizde unuttunuz aranmadığımızı fark edince unuttunuz sandım deyip mesajlar atıp aramaya devam ediyoraçıkça konuşmak lazım.
Doğru takılmamak lazım çok haklısınız birçoğu gelinini benimseyemiyor. Çok teşekkür ederim, dediklerinizi uygulayacağım
Kvnizi neden aklamaya çalışayım,dümdüz söyledim çocuğunu düzgün yetiştirememiş diye. Siz gerçekte takılmamanız gereken yerlere takılıyorsunuz sadece. Esas probleminiz bambaşka. Eşiniz hatalı,kvniz değil.Benim kv sizce sizin gibi mi düşünüyorcanı istediğinde bana gayet güzel emrivaki yaparken bu konuda ertesi gün işe gideceğini bildiği halde eşime yapıyor. Zaten ben bu diğerleri içinde sorun bile değil. bu kayınvalideyi aklamaya çalışıp beni suçlamaya çalışmak oluyor. Şakalarından davranışlarına zaten çok falsosu var. Üstelik kayınvalide bunun için yaklaşık yarım saat ısrar etti o kadar insanın içinde, yani işine geldiğinde çok da uzatıp aynı şeyi konuşur.
İkimiz yan yanayken eşimi kenara çekip davet et demesi normal değil yanımda da söyleyebilir. Tamamen bir dışarda bırakılma var. Evet annem eşime söylemez ama beni bir kenara da çekmez. Hazırlığı da eşim yapmayacağı için sorun olmaz. Kv eşimi benden daha iyi tanıyor. Eşimin bunları yapmayacağını bilerek eşime söylüyor yani.
Ev işi konusunda haklısınız belki hiçbir şey öğrenmediğinden ona baştan öğretmek gözümü korkutuyor
Evet ben de akrabaya hürmetin sadece bizim tarafımızdan olduğunu, her durumda yalnız bırakılmamızdan anladım. Benim de patlama noktası yaşamama çok kalmadıTamam akşam ararız deyip yine aramayacaksın ısrardaki amaç istediği olsun ama sen onun istediğini yapmayacaksın:) Böyle böyle anlayacak 3-4 gün sürmeyecek tabi 1-2 sene birbirinize alışacaksınız.
Kv ısrarını, aramalarını o kadar iyi bilirim ki ilk evlendiğimde napacağımı şaşırmış kaybolmuş gibiydim. Yapmak istemiyordum ama aramız kötü olsun sorun çıksın istemiyordum. Ama artık saçma bir hale gelince hayır demeye başladım. Vay efendim suçlu oldum, sen çok değiştin oldun, oğlumu dolduruyorsun oldum. Sonra bir patladım bu kadar kötüysem görüşmeyelim o zaman dedim. Sonra işte yok yanlış anladın falan sonrasında kendi istemediklerimi hiç yapmadım. Keşke baştan yapmasaymışım ama işte o zaman onun bilicinde değildim.
Hayır takılmamam gereken yerlere takılmıyorum. Kayınvalidem ile asla rahatsız olduğum şeyleri konuşamıyorum neden çünkü ağlayıp kvyi üstümüze salar diye, sürekli yalan söylüyor (bunun herkes farkında) bu durumun farkında olduğumuzu bile söyleyemiyoruz. Hadi bunu geçtim kaç yaşında bir insanın her yerde biliyor musunuz ben yaptım yemedi gelinden yemiş bir daha yemeyeceksin evlatlıktan reddedeceğim bunu git konuşma benimle demesi normal mi yahuKvnizi neden aklamaya çalışayım,dümdüz söyledim çocuğunu düzgün yetiştirememiş diye. Siz gerçekte takılmamanız gereken yerlere takılıyorsunuz sadece. Esas probleminiz bambaşka. Eşiniz hatalı,kvniz değil.
Kvniz ile ilgili eşinizle mi konuşamıyorsunuz? Yoksa kvniz ile mi konuşamıyorsunuz? Anlayamadım.Hayır takılmamam gereken yerlere takılmıyorum. Kayınvalidem ile asla rahatsız olduğum şeyleri konuşamıyorum neden çünkü ağlayıp kvyi üstümüze salar diye, sürekli yalan söylüyor (bunun herkes farkında) bu durumun farkında olduğumuzu bile söyleyemiyoruz. Hadi bunu geçtim kaç yaşında bir insanın her yerde biliyor musunuz ben yaptım yemedi gelinden yemiş bir daha yemeyeceksin evlatlıktan reddedeceğim bunu git konuşma benimle demesi normal mi yahueşimin işi ağır, yoruluyor ama bu konuda bencil bir insan değil ben yardım istesem eli yatkın olmasa da iyi kötü yapar. Burda sorun asla hiçbir problemin çözülemediği bencil kayınvalide. Dediğim gibi her detayı yazamıyoruz ama konumda sorunun ne olduğunu belirttim olabildiğince. Hayır dediğimizde sürekli ama sürekli bize ısrar kıyamet canı ne istiyorsa yaptırması sorun.
eşime de bu konuda gerekenleri söylüyorum ama inanın ben herkesle, her durumu konuşarak çözebilen biriyim kv ile ben de çözemiyorum. Örneğin eşim öyle dese niye böyle kızıyorsun oğlum şaka da mı yapamayacağım evlatlarıma diye anında ağlamaya başlar. Bizi hasta kişilerin olduğu bir ortama soktular. Sanırım covid gibi bir şeydi. 2 hafta hastalık geçirdik ne kadar ağır geçtiğini kv de biliyor aynısını yaşadı. Eşim deseydiniz oraya gelmezdik anne mahvolduk dedi amaan ordan kapmasan iş yerinden kapardın ne olacak sen de abartma biz de hasta olduk ağır geçti ama böyle şeylere takılmamak lazım geçti sonuçta diye sıraladı aynen bu şekildeKvniz ile ilgili eşinizle mi konuşamıyorsunuz? Yoksa kvniz ile mi konuşamıyorsunuz? Anlayamadım.
Kvniz gelinin yemeğini yemiş reddederim dediğinde eşinizin ağzı yok muydu,anne sen kafayı mı yedin,tabi ki yiyeceğim eşimin yemeklerini diyemedi mi? Bakın yine eşiniz hatalı.
Kv evin dışından bir insan, eşiniz de aradaki köprü. Eşiniz düzgün köprü olmayı beceremiyor hepsi bu. Takılmayın, siz normal davranın bence. Ben hiç karışmam mesela eşimin ailesiyle olan ilişkisine. Kendi kendine halleder. Bakıyor ki olmuyor müdahaleyi yine kendisi yapar. Ben ağzımı bile açmam. Her aşamada dediğim bir şey var hatta,siz ailesiniz aranızda halledin. Ben gelinim,ben dışarıdan biriyim sizden değilim der geçerim. Yıllardır kafam rahat. Ama eşim sağlam karakterli ve düzgün bir adamdır. Kimseden çekinmez,ağzına geleni söyler yeri gelince. Ailesinden kimse beni aramaz,herkes eşimi arar,eşim de onları arar. Ben sadece lazım olursa haber alırım hepsi bu. Yani zaten düşünün akıl var mantık var. Bir insanın enerjisi anne babasına anca yeter. Bir de üstüne kv kp eklemek inanılmaz gereksiz. Siz dimdik dursanız,ayaklarınız yere bassa,belli bir mesafeyle konuşsanız kimse size ilişemez ki. Biraz kendinizi soyutlayın bu ortamlardan,eşinize bırakın. Gerekiyorsa onlar yesin birbirini.
Kesinlikle öyle, başkası aramayınca onun huyu böyle ya diyorlar biz aramayınca direkt küsüyorlarne şekilde konuşmalıyım sizce kv ile
Eşim konuyu halledene kadar normale dönmeye düşünmüyorum. O kadar haklısınız ki. Bir sıkıntı oluyor halledeceğini söylüyor ama ben idare edip büyütmediğim için asla halletmiyor.
Siz icinizden nasil geliyorsa oyle davranin kendinizi cok kontrol de etmeyin yani ben ısrar edene isrardan hoslanmiyorum kararim.bu diyorum. Bir soylerim iki soylerim ucuncu de ayyhhh daral geldi derim.meselaHaklısınız olayı geçiştirmesine benim de izin vermemem lazım. Benim kv ile iletişimim nasıl olmalı? Bazen söylemediğim şeyleri işine geldiği söylüyor. Örneğin serenity bize gelin bizde kalın diyor dediği oldu ben öyle bir şey demedeno da apayrı bir problem. Ben nadir aralıklarla arayıp hal hatır sormak dışında konuşmayı kısa kesmeliyim olarak düşündüm çözümü
Ben her cagrilan yere gitmem eger hasta olsaydim hic esiniz kadar sakin de konusmazdim bana olsun diyecek vay haline! Sen benim hayatımı nasil riske atarsin maraz kalsa sen mi cekeceksin bundan sonra bizden bir sey istemeyin diye baya cıngar cikartirdim annen falan dinlemem saygi bekliyorsa gosterecek ben akraba istemiyorum diye esime de kizardim valla okurken sinir oldum.eşime de bu konuda gerekenleri söylüyorum ama inanın ben herkesle, her durumu konuşarak çözebilen biriyim kv ile ben de çözemiyorum. Örneğin eşim öyle dese niye böyle kızıyorsun oğlum şaka da mı yapamayacağım evlatlarıma diye anında ağlamaya başlar. Bizi hasta kişilerin olduğu bir ortama soktular. Sanırım covid gibi bir şeydi. 2 hafta hastalık geçirdik ne kadar ağır geçtiğini kv de biliyor aynısını yaşadı. Eşim deseydiniz oraya gelmezdik anne mahvolduk dedi amaan ordan kapmasan iş yerinden kapardın ne olacak sen de abartma biz de hasta olduk ağır geçti ama böyle şeylere takılmamak lazım geçti sonuçta diye sıraladı aynen bu şekildeağızlarından hiç kusura bakmayın veya düşünemedik diye bir şey duymadım. Ama ben yine de eşime dediğinizi söyleyeceğim orada annene senin söylemen lazım, anne tabiki eşimin yemeklerini yiyeceğim sağlıklı bir şey üstelik sevinmen lazım diye.
Ve çok haklısınız isterler ki evlatları gibi her gün arayayım her aradığımda yarım saat sohbet edelim ama iş bu noktaya geldiğinde bana hiçbir şey sorulmasın, emrivaki yapılsın. Canımı sıkan da bu. o zaman dediğiniz gibi iletişimimiz mesafeli olsa oğullarıyla misafiri vs konuşsunlar bu normal. Sadece bir karar söz konusu olduğunda dışlanıyorum. Ben de dediğiniz gibi ilişkiyi biraz daha farklı bir noktaya taşımayı düşündüm. Bundan sonra hal hatır sormak dışında muhabbeti uzatmayacağım eninde sonunda can sıkıcı bir yere gidiyor
Ben de bunu anlamıyorum benim annem dese ben de kesinlikle sakin tepki vermem. Eşim manipüle edilmiş sindirilmiş anlıyorum ama bu kadarı da gerçekten fazla. Diyorum diğer insanları hiç mi görmüyorsun, orda başkaları da vardı hangisi oğluna insan için davet et dedikten sonra olumsuz cevap alıp da yarım saat ısrar edip diretebilir? Ortamda bizden başka bunu yaşayan yok sürekli sadece bize direktif veriliyor.Ben her cagrilan yere gitmem eger hasta olsaydim hic esiniz kadar sakin de konusmazdim bana olsun diyecek vay haline! Sen benim hayatımı nasil riske atarsin maraz kalsa sen mi cekeceksin bundan sonra bizden bir sey istemeyin diye baya cıngar cikartirdim annen falan dinlemem saygi bekliyorsa gosterecek ben akraba istemiyorum diye esime de kizardim valla okurken sinir oldum.
Ilk konuyu okudugumda da benzetmiştim benim anneannem de öyledir hep kendi istekleri vardir, hosuna gitmeyen bir sey olmayinca hemen tansiyonum sekerim cikti diye ayilip bayilir ama gereksiz insanları saydiracagim diye de yirtar kendini. Ben artik kiyamam moduna girmiyorum lafimi soyluyorum saygisiz der ama yapsam da yaranamam o yuzden saygisiz desin umrumda degil derim. Bazen kotu olmayi goze almak gerek siz ondan da korkuyorsunuz neden?
Ben de böyle düşünüyorum kesinliklearadaki yorumları çok okuyamadım ama asla asla kv ile bu konuyu konuşmaya çalışmayın, asıl konudan sapacaktır eminim ve ağlayıp kp yine üstünüze salacaktır, eşiniz annemi ağlattın vs diyip işi başka bi boyuta dönüştürecektir.
biraz daha ağırlığınızı koymaya ve manipülasyonlarına gelmemeye çalışın.
Mesela istemediğiniz bir şey mi var, o an cevabını verin, size bir şey diyorsa hemen kabul etmeden bi düşünün, gerekiyorsa kabul edin, dayını arayın gelsin mi diyor, anne biz eşimle bi konuşalım uygun vakitte ararız şimdi böyle aniden çağırmaya müsait değiliz diyin.
ama konunun özü maalesef ki eşinizde, annesine gerekli cevabı verip alttan almasa sizi de arada bırakmaz.
Asıl ciddi konuşmayı eşinizle yapmalısınız.
Burada ben mi kendimi manipüle ediyorum bilmiyorum gerçekten ama uzaklaşınca bana şöyle şöyle iyiliği de dokundu haksızlık mı ediyorum acaba diye düşünüyorum. Uzaklaşmak dediğim de küslük değil daha az iletişim kurmak örneğin ayda bir telefonla konuşmak. Çünkü o her gün bile konuşmak ister. Ben mesafeyi açıyorum.Bir de her insanla konusarak anlasamayiz ya da iletisim.kuramayiz kurmak zorunda da degiliz siz herkesle iyi olalim diye düşünüyorsunuz ama kayinvalideniz normal iletisim kurulabilecek biri degil
Bunu kabullenerek hareket ederseniz daha az yorulursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?