• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ilerde bizimle yasayacakmis :)

Seni çok iyi anlıyorum canım.
benim kayınpederim de vefat etti eşim de ailenin tek oğlu 2 tane de kız kardeşi var ama bizde de durumlar karışık bütün kavgalarımız bu konulardan çıkıyor hep valla ne yapacağımı bilmiyorum. Benim istemediğimi eşim biliyor hatta kayınvalideme de dolaylı yoldan anlatmaya çalışıyorum örnekler vererek vs. ama hiç sanmıyorum anladığını, anlamak istemiyor. Ama gün gelir bu mevzu ciddi ciddi konuşulursa direk kayınvalideyle konuşucam aynı evde yapamayız,oğlunla aramız bozulur vs diye tabi anlarsa. Sanki anneye bakmak sadece erkek evladın(gelinin) görevi ya adalet mi bu? Kızları huzurla evlerinde kocalarıyla yaşasın biz kaynanamızla aynı evde sığıntı gibi diken üstünde duralım. Hak mı bu ? En Büyük KK:cry:
Aynen boyle goruyolar
Benim kendi gorumcelerim kaynanalarina bakmiyolar ama anneme bakmak zorundasiniz diyolar

Bende esime dedimki bi anaya kizi bakmazsa el kizi hic bakmaz.

Kendileri anasina 1hafta ancak bakarlar.
Gelin el kizi ya.
Kaynanayada bakacak,hizmetde edecek,cocukda yapacak,kocasi ne dersede yapacak.

Bu zihniyetteki cahil insanlar insani zorla kaynana dusmani yapiyolar.

Aynen boyle goruyolar
Benim kendi gorumcelerim kaynanalarina bakmiyolar ama anneme bakmak zorundasiniz diyolar

Gelin el kizi ya.

Kesinlikle katılıyorum. İnsanı bu yaşta sinir,stres sahibi yapıyorlar kaynanaya da düşman. :KK62:

öncelikle şunu söyleyim. kaynanan kocanı öğütlemiş, git geline söyle ne diyecek diye. sanma ki kadının haberi yok. bu işler böyle olur çünkü. sen hayır dedikçe kaynanan bak görüyor musun gelini falan filan diye kocanı dolduracak haberin olsun. biraz gözü açıkmışsınki şimdiden niyetini belli etmişsin ama daha bitmedi. bu meseleyi seni yumuşatıncaya kadar ısıta ısıta önüne sunacaklar. hatta sırf kabul et diye yalan bile söylerler dikkat et. onlar sana laf ettikçe ciddiyetle geri çevireceksin, ileri giderlerse cıngar çıkar başka yolu yok. ben bu olayları çok gördüm, çok şahit oldum çevremde, bu kadınların taktiklerini avucumun içi gibi bilirim.
çok haklısınız ben önce kyaınvalidemin haberi yoktur diye düşündüm ama aralarında eğer yok arsayı satın ev alın vs. lafları geçtiyse ve eşimde bunları konustuktan hemen sonra söylüyorsa eminim onların arasında da geçmiştir bu konusma.. valla üzgününm kimin çocuğuna baktıysa ona gitsin benim eyvallahım yok. dün eşim hiç konusmadı bende inadına odalara kapanmak yerine yanında tv falan izledim sonra ben erken yattığım için uyumaya gittim ben öksürmeye başlayınca ufoyu falan getirdi sonra geldi uyurken sarıldı saçımı okşadı. ya anladı hatasını ya da yumuşatma taktiğine geçti bilemiyorum..

Aynen boyle goruyolar

Gelin el kizi ya.

insan hayatını gasp resmen. sanki biz mecburuz. birine bakacak olsak kendi annemize bakarız. iyi valla hem kocanı mutlu et hem kaynanayı promosyon gibi bune böyle. valla bir gün toplanıp eylem yapalım En Büyük KK:KK70:

Tavrını şimdiden koymakla çok iyi etmişsin. Hiç öyle bunları şimdi konuşmaya gerek yok falan deme. Yoksa ileride kocan "ben sana zamanında söylemiştim, sen de karşı çıkmamıştın" der. Bence net olmak en iyisi. Neyi istemiyorsan söyleyeceksin. Yoksa kocam kızar, kayınvalidem üzülür diye diye senin hayatın kalmaz.

Tavrını şimdiden koymakla çok iyi etmişsin. Hiç öyle bunları şimdi konuşmaya gerek yok falan deme. Yoksa ileride kocan "ben sana zamanında söylemiştim, sen de karşı çıkmamıştın" der. Bence net olmak en iyisi. Neyi istemiyorsan söyleyeceksin. Yoksa kocam kızar, kayınvalidem üzülür diye diye senin hayatın kalmaz.
çok haklısınız bazı konularda bencil olmak zorundayız.. hoş bu bencillik bile sayılmaz..

insan hayatını gasp resmen. sanki biz mecburuz. birine bakacak olsak kendi annemize bakarız. iyi valla hem kocanı mutlu et hem kaynanayı promosyon gibi bune böyle. valla bir gün toplanıp eylem yapalım En Büyük KK:KK70:
Bende bunu anlamiyorum
Oglunu alana anasi bedava
Resmen supriz yumurta.

He hastalik olur, kendine bakamaz durumda olur, maasi biseyo yoktur cocuklar dönusumlu bakar.
Yada tek evladi olur yine hastadir bakilir mecburen.

Ama ne eli tutuyo ayagi tutuyo masraf olmasin 2 ev masafi olmasin zihniyeti nedir ya.
Ozaman o adam evlenmesin totosuna guvenemiyosa.

O ihtimal her zaman olan bir ihtimal eşiniz sadece dile getirmiş. Gelecek için bu konularda plan yapmaya gerek yok bence. Yarına kimin çıkacağı ne malum. Kimin kime muhtaç olacağını biliyor muyuz ? Bir kazayla sakat kalabiliriz. Dusunmeyin bunları. Ne olacağı belli olmayan şeyler için bugünü harcamayın.

Yahu daha baba hayatta, babaanne hayatta neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamadım ki yani çok detaylara girilmiş bakalım o oturacak mı sizinle? bu hayatta kimin daha önce hayata gözlerini yumacağı belli mi? ayrıca arsa varken satıp üstüne kredi çekmek daha mantıklı değil mi araba parası nerdee ev parası nerdee belki ileride ayn ev olmasa da altlı üstlü oturmak ister. Ama şimdiden yok bana bakmadılar, halimi sormadılar, çocuğuma bakmadılar ne konulara girmişsiniz yani

Yahu daha baba hayatta, babaanne hayatta neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamadım ki yani çok detaylara girilmiş bakalım o oturacak mı sizinle? bu hayatta kimin daha önce hayata gözlerini yumacağı belli mi? ayrıca arsa varken satıp üstüne kredi çekmek daha mantıklı değil mi araba parası nerdee ev parası nerdee belki ileride ayn ev olmasa da altlı üstlü oturmak ister. Ama şimdiden yok bana bakmadılar, halimi sormadılar, çocuğuma bakmadılar ne konulara girmişsiniz yani

ben açmadım konuyu durup dururken eşime ben annenle oturmam ileride demedim eşim böyle bir şey söyledi ben de bunun olmayacağını söyledim eşiminde bu durum karşısındaki tavrı beni rahatsız etti fikir almak için konu açtım sadece... ayrıca tabikide kimseye mecburiyetim yok kimsenin bana olmadığı gibi. özellikle belirttim yapmak zorunda değil yeterki engel olmasın diye.

O ihtimal her zaman olan bir ihtimal eşiniz sadece dile getirmiş. Gelecek için bu konularda plan yapmaya gerek yok bence. Yarına kimin çıkacağı ne malum. Kimin kime muhtaç olacağını biliyor muyuz ? Bir kazayla sakat kalabiliriz. Dusunmeyin bunları. Ne olacağı belli olmayan şeyler için bugünü harcamayın.
haklısınız.. teşekkür ederim yorumunuz için..

Benim kv de de bana diyor diğer gelinlerin yanına gitmem senin yanına gelecem dedim yok öyle diğerlerine de gideceksin bana da geleceksin tabi kaynana şok :) şimdiden soyleyeceksin valla sonra dan başımıza falan kalırlar :)

Back
X