kv konusunda tecrubeliyim diyenlerden yorum destegi

kaç yıllık evlisin ? bide ilk gelin degilsin heralde ilk gelinler çok çekiyor yaa
ben 11 yıllık evliyim.
ilk gelin çok çekmiş hakikaten ve hala çekiyor. hala kv ile bir arada yaşıyor çoğu zaman, kocası dövüyor vs.
sessiz sakin bir kız olmasına rağmen kv onu bana "eşek, salak, gerizekalı bu kadın" diye çekiştirirdi, çok kızardım. ona bunları diyen, bana neler diyor kimbilir.
eğer ben de sessiz kalsaydım ona yaptıklarını bana da yapardı, kocamdır ailesidir diye sineye çekseydim herhalde hastalık dert sahibi olurdum. herkes layık olduğu gibi davranıyorum, huzurum da sağlığım yerinde şükür.
annem de çok kızıyor bana, onlara öyle davrandığım için. ama kusura bakmasınlar. anam babam kv evine gidince ben eşimle başbaşa kalıyorum. eşimle yuvamda huzur olmadıktan sonra onları görsem ne olacak, ağırlasam ne olacak.

babana ve sana hak verirdim eğer karşındakiler insan olsaydı.
o muamele insana layık, seni boşatmak isteyen, huzurunu kaçırana değil.
haklısın belkide benim sınavımda bu bilmiyorum gitsem boşansam ne olacak ki sadece oglum babaya hasret büyüyecek belki bişeyden sonra insanlar artık dinlemiyor seni malesef

ben annesiyle ilgili konulari asla esimle konusmam.
sinirden kudursamda duvarlara anlatirim ona bisey anlatmam cunku benimde oglum var,o kadin tek basina evlat yetistirmis cok cirpinmis,acikcasi sinir olsam da susuyorum,kendimi onun yerine koyuyorum.
sukur ki cok fazla karismaz ama karistigi zamanda ses etmem pek ama bildigimi okurum

haklısın belkide benim sınavımda bu bilmiyorum gitsem boşansam ne olacak ki sadece oglum babaya hasret büyüyecek belki bişeyden sonra insanlar artık dinlemiyor seni malesef
yok canım, boşanmadan önce son çıkış bence kapıya, telefona bakmamak, ne olursa olsun açmamak ve bunda kararlı olmak, en son çare polis ve baktın hepsinde eşin ailesini tutarsa "eşin senin değildir, hala ana kuzusudur"
eşin her ne kadar başa çıkamıyorum, ailem dese de eşin aileci canım. sana kıyıyor ama onlara kıyamıyor.
yumruğunu masaya vursa kim ne yapabilir, işe yaramazsa o masayı devirecek.
eşinin ailesi aile de siz nesiniz, evcilik oynayan çocuklar mısınız?

haklısın ama eşin gerçekten huzurlu mu ailesine böyle davrandıgın için ?benim yapım bu birazda yani ben ters olamıyrum laf çarpamıyorum mesela sadece kv deye yada eşimin ailesine degil kendi aileme ve akrabalarımada aynıyım benim ailemde eşimi sevmezler hemde hiç ama bşanlım desen ortadan kayboluyor aileler

babam da sende oglan büyütüyon yarın senide görecem diyor :)

Onun savunmasını bekleme,kendini savun saygı çerçevesinde. Ses tonunu ayarlayarak,mantıklı cevap ver.
Ve eşinin ailesinin söyledikleriyle eşini yargılama,evde sorun çıkartma yani,sonuçta onlarda onun ailesi yanlış veya doğru.

evet ailesine çok düşkün kv de çok çekmiş zamanında kpderden ama anası sonuçta eşim ah almaktan beddua almaktan çok korkar

ben de eşimin ailesi olduğu için laf çarpmam ama gerekeni de yaparım.
kv yi evden kovduğum gün eşime dedim, ya annen ya ben. beni seçti. elbette arada birlikte gitsek gelsek diyor ama kendi yalnız gidince bile pişman oluyor annesinin yaptıklarından.
kendisi annesinden yaka silktiği için bana diyecek sözü yok. kendisi görüyor ailesinin kötü huylarını.
o yüzden bana ısrar etmiyor, kendi arada bir gönülsüz gidiyor geliyor.

evet ailesine çok düşkün kv de çok çekmiş zamanında kpderden ama anası sonuçta eşim ah almaktan beddua almaktan çok korkar
ben de korkarım ama haksız beddua sahibine döner canım.
huzur kaçıran insanın ettiği beddua ancak kendine döner.

benim eşimde beni tercih etti bi kaç defa eşimin annesi 2 aylık evliyken beni kovdu bende eş bulunur ana bulunmaz f ... anandan vazgeçme dedim biz o kadar çok sey yasadık ki aglayarak sarılarak ayrıldık defalarca ama dayanmadık geri döndük olmuyor yani kestirip atmak tercih edilmek yetmiyor daha 1 haftalık evliyiz kv de ayrılın demişti o öyle diyince eşyalarımı bavulumu toplaım kardeşim almaya geldi bu seferde ayagıma kapandı agladı yuvanı yıkma affet diye

sen hep iyi niyetli davranmışsın, geçmişte ne olduysa oldu.
yaşadın ve gördün, bu aile iyilikten, güzellikten anlamıyor.
asıl önemli olan bugünün ve yarının.
nasıl bir evlilik istiyorsun, ona karar vermen ve adım atman lazım ama senin için çok zor biliyorum.
insanlar bir anda değişemez, sen de değişemezsin. ancak gerçekten istersen değişirsin.
bak kaç sayfadır yazıyoruz sürekli kendin ve eşin için bahaneler (muhakkak gerçektir hepsi, ama sonuçta kendini durdurmak için bulduğun bahane hepsi) öne sürüyorsun.
çünkü canım, insan mutsuzluğa da alışıyor. bunu kabullenince de değişmesi için çabalamak istemiyor, kendi kendine bahane/gerekçe öne sürüyor binlerce hem de.
ama unutma ki, sen değişmezsen hayatın, çevren değişmez.

babam da sende oglan büyütüyon yarın senide görecem diyor :)

hadi ya
bence cok kafaya takmamak lazim,iste yasliliktan hayat mesgalesi ariyorlar kendilerine,kimi zaman bilerek catiyorlar..
mesela ev tasidik,daha dogrusu esim evi tasidi annesiyle beraber,oglum cok kucuktu ben annemlere gittim 1 ayligina ayak altinda olmayim diye.(annemler cok uzakta oturuyorlar)
kv ve esim evi boyamislar filan..Allah razi olsun camlari filan silmis.
eve geldim balkonda bi suru bitki..bitki diyorum cunku Allah ne verdiyse saksilara dikip balkona koymus.
sarmasik almis koymus
hatta kaldigi sure boyunca hergun eve cicek aldi geldi.
oglum kucuk,emekliyor,topraklari eseliyor filan.
balkon desen bocek doldu ot yaprak yuzunden.
gitmesini bekledim sadece.
gittigi gibi ne var ne yok firlattim attim
esime de tek kelime etmedim oglan eseleyip heryeri pisletiyor dedim sadece.
kendi evi orman gibi,ogluna da aklinca jestler yapiyorsormuyor da gelin seviyor mu kudurmadim degil icten icer kudurdum,dedim dingonun ahiri mi filan,tabi kendi kendime ama ben evde balkonda cicek sevmiyorum.olabildigince az esya ivir zivir var evimde,oglum cok hareketli,girmedigi delik yok suan bakamam cicek filan.biraz buyusun ona cicek alirim beraber sulariz filan ama cocuk henuz anlamiyor oyle seyleri.
velhasil yuzgoz olmamak lazim.
hele ki oglan analari..asla kotulememek lazim.
benim oglumda bana cok duskun olacak gibi,gelin filan beni kotulerse kesin sorun cikarir,oyuzden biraz cuvaldizini kendime batiriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…