- 10 Mart 2013
- 1.862
- 1.491
- 133
- Konu Sahibi elmalikurabiyee
-
Kocam hala onlarin lafina sozune bakmasa haklisiniz da hala annem de annem babam da babam diyor.eşimin aileside erkek tarafına düşen ne varsa herşeyi yaptı ama hepsini borca yaptı sonra üstümüze yıktı , yıllarca borç ödedik ,
şimdi bir allahın kulu karşımıza çıkıp sizi evlendirdik diyemez , kimseye eyvallahımız yok der kocam herzaman ,
kocayı boşayıp meydanı onlaramı bırakacaksın , daha çok sarıl kocana ve kimseye fırsat verme
Bir ust mesajda altinlari masa masa nasil topladiklarini anlattim. O ortamda mudahale edebilecegimiz bir pozisyon olmadi.düğünde altın toplarken neden ses çıkarmadınız ki?
Kocam hala onlarin lafina sozune bakmasa haklisiniz da hala annem de annem babam da babam diyor.
kocanla çok yuzgöz olmayacan , üzerine gidince bilerek yapıyor erkekler , biraz boş bırak emın ol kendıde uzaklaşır ,
İnanın çoğu kadın aynı şeyleri veya benzerlerini yaşıyo.. eşimin ailesi de görgüsüz ve gösteriş budalası.. senelerce sabrettim.. ama artık terbiyesizlikleri had safhaya vardı.. oğlumun ismini bahane edip kavga çıkardılar. Ağza alınmıycak laflar itiş kakış görümcem üstüme saldırdı bi ara.. üstelik eşim yoktu yanımda.. yemeğe gidelim diye götürüp rezillik çıkardılar.. şu anki durum eşim görüşüyo ben isimlerini bile duymuyorum.. mesafe en harika ilaç.. ve gayet de güzel geçiniyoruz çok şükür.. ki evlerimiz bitişik o gereksizlerle..Iste fikir alayim istedim. Belki de genclikten cok kiziyorum vs ama beni bu kadar aglatan bunaltan insanlarla gorusmek dahi istemiyorum. Ne ailemde ne cevremde boyle gorgusuz insalar gormedim. Kabul edemiyorum. Saygimi yitirdim. Esimin ailesi diye yalandan gulemiyorum :-(
bir an konuyu ben mı actım acaba dedımMerhaba hanimlar,
Evleneli yaklasik 1 hafta oldu. Oncesinde nikahimizi yapmis birlikte yasiyorduk dugun simdiye kismet oldu. Sorun su 11 ay nisanli kaldik kv kp 1 kez olsun ne istersiniz demediler. Elaleme yedirdiler icirdiler beni de esimi de yalniz biraktilar. Benim ailem herseyimizi yapti. Esimde adam akilli 1 aydir maas aliyo hem ceyizimi hem butun ev esyasini ben ve ailem yaptik. Dugunde de 1 bilezik takti kp. Misafirlerin takilarini da biz sahnede dururken kv masa masa gezip topladi. Mal gibi kalakaldik. Tabi ki takilarin hicbirini bize vermediler. Gorumcelerim falan 1 kupe dahi almadilar. 1 kerecik olsun eve gelmediler. Insan merakindan gelir yine gelir ya... Ve esim tek erkek cocuk. Lafa geldi mi soyle severiz boyle kiymet veririz canim oglumuz canim gelinimiz deyip duruyolar. 1 kez olsun adam yerine koymadialr. A dan z ye butun bohcasini yapti annem esimin. Daha onceden boyle karar almisti aileler. Anne babaya vs bohca yapilmasin herkes damadina gelinine caninin cektigini yapsin dedi annem. Onlarin cani bana 1 havlu dahi cekmemis ya. Cok uzuluyorum ben boyle sabir gosterirken 1 havlunun dahi cok gorulmesini.. Daha da birsuru olay. Evimiz baska sehirde. Son gun gule gule demedim diye adim saygisiza cikti. Resmen bunalima girdim. Annem defalarca evimize gitti gitti geldi. Kv yapmasi gerekenleri de annem yapti. Esim ailesine kiyamiyor hep bu yuzden bunlar basimiza geliyor. Bosanmayi dusunuyorum artik cok cok bunaldim...
Edit: Yanlis anlasilmak istemiyorum. Benim de ailemin de hali vakti yerinde. 1 pijama takimina uzulecek insan asla degilim. Sorun ben memnuniyetsizligimi soyledigim halde kv nin hic ilgilenmemesi...
Edit 2: Bütün anlattiklarima ragmen, esim huzurumuzu kaciracaksiniz demesine ragmen kv ve kp gezmeye bizim oturdugumuz sehre gezmeye gelmek istiyolarmis. Esim de ben gerekeni soyledim yine de geliyolar diye kestirip atiyor. Eger gereken uslupla soyleyebilseydi gelmezlerdi diye dusunuyorum. Bu yuzden cok kizginim ve konu actim.
Ay paççoooozzzz diyesim geldi kaynananıza kusura bakmayın tutamadım kendimi :)))bir an konuyu ben mı actım acaba dedım
Takmamayı öğreneceksiniz
aynı seylerı ben de yasadım
bız de farklı sehırdeyız, eşim benım yasadıgım yere geldı buraya yerlestık
bir kere olsun ne esımı ne benı aramadılar
evlendık 3 ay snr evımıze geldıler
geldıgınde de kv süreklı agladı
canım oğlum , en kıyletlim vs vs
eşimin arabası vardı, satıp peşinat yapacaktık ev için
kv satmayalım dıye anahtarı ve ruhsatı sakladı
ta kı gecen yaza kadar ıkı sene vermedı düşünebılıyor musun
ve bız ev alamadık ıkı sene boyunca
ev alınca da
hayattkı en buyuk ısteğim oglumun bır ev almasıydı Allah dualarımı kabul etti dedi
Kac kere telde duydum eşime karına maasını soyleme ( ben de calısıyorum )
karından para sakla
sen onu tercıh ettın , benı bıraktın gttin vs vs
snr eşim işsiz kaldı 6 ay boyunca evi ben gecındırdım
kiradaydık ustelık
cok zor gunlerdi,
kv her telefonda agladı oğlum aklım hep sende , aklım hep sende
ama cıkarıp bir 100 tl bile gondermedıler
dedikleri sey hep şu oldu, sen rahata alıskınsın yapamayacaksın , gerı geleceksın, bak kapımız sana hep açık dediler
kp mali müşavir , kv dem de emeklı
aylık gelırlerı cok ıyı ama aynen evlenırken bır kürdan dahı alıp da bunu sizin için aldık demediler
evime baska sehırden aylar snr ilk defa geldiğinde ne getırdı bılıyor musun, bir paket kahve
hiçbir zor zamanımızda yanımızda yoktular
snr şans bize güldü, eşim çok iyi sartlarda iş buldu, evımızı de aldık
şuanda allaha sukur maddı durmumuz cok iyi
bizim sartlar düzelınce o kötu nıyetlı kadın dagitti ve suanda hep benı cok sevdğini soyler eşime
ama ben ınanıyor muyum hayır
sen de eşini sevıyorsan eşine ailesini şikayet etme
bırak kendı görsün
ve onları takma kafaya
Kıızz ne boşanması çıkar şu düşünceyi aklından. Benim kv ve eşimin abisi düğüne gelmediler eşimin evimiz için aldığı eşyanın hesabını tuttular kumam gibi yarıştılar. Habersiz yaşadığımız şehre bizi görmeye geldiler düğünden sonra çok özlemişlermişmiş. Eşimi dolandırdılar babadan kalan miras satılırken. Benim namusuma kadar dil uzattı o kv daha neler neler oldu anlatsam roman olur bütün bunlardan sonra ne mi oldu hala utanmadan para isterler eşim de gönderir kıyamaz. Çoğu zaman tartışıyoruz bu para mevzusunda ama o da onun huyu çok merhametli napsın. Biraz sabır göster atsan atılmaz satsan satılmaz ana baba. Eşinin hatrı için geldiklerinde misafir gibi ağırla yüzlerine gülme defolup gitsinler bütün bunlar düğünden sonra olmadı sonuçta biliyordun böyle olduklarını. Kimseden bir beklentin olmasın uzak olsunlar boşver...Merhaba hanimlar,
Evleneli yaklasik 1 hafta oldu. Oncesinde nikahimizi yapmis birlikte yasiyorduk dugun simdiye kismet oldu. Sorun su 11 ay nisanli kaldik kv kp 1 kez olsun ne istersiniz demediler. Elaleme yedirdiler icirdiler beni de esimi de yalniz biraktilar. Benim ailem herseyimizi yapti. Esimde adam akilli 1 aydir maas aliyo hem ceyizimi hem butun ev esyasini ben ve ailem yaptik. Dugunde de 1 bilezik takti kp. Misafirlerin takilarini da biz sahnede dururken kv masa masa gezip topladi. Mal gibi kalakaldik. Tabi ki takilarin hicbirini bize vermediler. Gorumcelerim falan 1 kupe dahi almadilar. 1 kerecik olsun eve gelmediler. Insan merakindan gelir yine gelir ya... Ve esim tek erkek cocuk. Lafa geldi mi soyle severiz boyle kiymet veririz canim oglumuz canim gelinimiz deyip duruyolar. 1 kez olsun adam yerine koymadialr. A dan z ye butun bohcasini yapti annem esimin. Daha onceden boyle karar almisti aileler. Anne babaya vs bohca yapilmasin herkes damadina gelinine caninin cektigini yapsin dedi annem. Onlarin cani bana 1 havlu dahi cekmemis ya. Cok uzuluyorum ben boyle sabir gosterirken 1 havlunun dahi cok gorulmesini.. Daha da birsuru olay. Evimiz baska sehirde. Son gun gule gule demedim diye adim saygisiza cikti. Resmen bunalima girdim. Annem defalarca evimize gitti gitti geldi. Kv yapmasi gerekenleri de annem yapti. Esim ailesine kiyamiyor hep bu yuzden bunlar basimiza geliyor. Bosanmayi dusunuyorum artik cok cok bunaldim...
Edit: Yanlis anlasilmak istemiyorum. Benim de ailemin de hali vakti yerinde. 1 pijama takimina uzulecek insan asla degilim. Sorun ben memnuniyetsizligimi soyledigim halde kv nin hic ilgilenmemesi...
Edit 2: Bütün anlattiklarima ragmen, esim huzurumuzu kaciracaksiniz demesine ragmen kv ve kp gezmeye bizim oturdugumuz sehre gezmeye gelmek istiyolarmis. Esim de ben gerekeni soyledim yine de geliyolar diye kestirip atiyor. Eger gereken uslupla soyleyebilseydi gelmezlerdi diye dusunuyorum. Bu yuzden cok kizginim ve konu actim.
Gelecegimi gordum sizde :-D esinizde benimki gibi mi davrandi? 1 2 laf soyleyip cekiliyor. Hic gerekenleri konusmuyor. Annesi zaten hemen konuyu dagitiyor..bir an konuyu ben mı actım acaba dedım
Takmamayı öğreneceksiniz
aynı seylerı ben de yasadım
bız de farklı sehırdeyız, eşim benım yasadıgım yere geldı buraya yerlestık
bir kere olsun ne esımı ne benı aramadılar
evlendık 3 ay snr evımıze geldıler
geldıgınde de kv süreklı agladı
canım oğlum , en kıyletlim vs vs
eşimin arabası vardı, satıp peşinat yapacaktık ev için
kv satmayalım dıye anahtarı ve ruhsatı sakladı
ta kı gecen yaza kadar ıkı sene vermedı düşünebılıyor musun
ve bız ev alamadık ıkı sene boyunca
ev alınca da
hayattkı en buyuk ısteğim oglumun bır ev almasıydı Allah dualarımı kabul etti dedi
Kac kere telde duydum eşime karına maasını soyleme ( ben de calısıyorum )
karından para sakla
sen onu tercıh ettın , benı bıraktın gttin vs vs
snr eşim işsiz kaldı 6 ay boyunca evi ben gecındırdım
kiradaydık ustelık
cok zor gunlerdi,
kv her telefonda agladı oğlum aklım hep sende , aklım hep sende
ama cıkarıp bir 100 tl bile gondermedıler
dedikleri sey hep şu oldu, sen rahata alıskınsın yapamayacaksın , gerı geleceksın, bak kapımız sana hep açık dediler
kp mali müşavir , kv dem de emeklı
aylık gelırlerı cok ıyı ama aynen evlenırken bır kürdan dahı alıp da bunu sizin için aldık demediler
evime baska sehırden aylar snr ilk defa geldiğinde ne getırdı bılıyor musun, bir paket kahve
hiçbir zor zamanımızda yanımızda yoktular
snr şans bize güldü, eşim çok iyi sartlarda iş buldu, evımızı de aldık
şuanda allaha sukur maddı durmumuz cok iyi
bizim sartlar düzelınce o kötu nıyetlı kadın dagitti ve suanda hep benı cok sevdğini soyler eşime
ama ben ınanıyor muyum hayır
sen de eşini sevıyorsan eşine ailesini şikayet etme
bırak kendı görsün
ve onları takma kafaya
Kıızz ne boşanması çıkar şu düşünceyi aklından. Benim kv ve eşimin abisi düğüne gelmediler eşimin evimiz için aldığı eşyanın hesabını tuttular kumam gibi yarıştılar. Habersiz yaşadığımız şehre bizi görmeye geldiler düğünden sonra çok özlemişlermişmiş. Eşimi dolandırdılar babadan kalan miras satılırken. Benim namusuma kadar dil uzattı o kv daha neler neler oldu anlatsam roman olur bütün bunlardan sonra ne mi oldu hala utanmadan para isterler eşim de gönderir kıyamaz. Çoğu zaman tartışıyoruz bu para mevzusunda ama o da onun huyu çok merhametli napsın. Biraz sabır göster atsan atılmaz satsan satılmaz ana baba. Eşinin hatrı için geldiklerinde misafir gibi ağırla yüzlerine gülme defolup gitsinler bütün bunlar düğünden sonra olmadı sonuçta biliyordun böyle olduklarını. Kimseden bir beklentin olmasın uzak olsunlar boşver...
Ben de dayanamıyorum ki sinirlerim tepeme çıkıyor her seferinde hamilelik döneminde de tansiyonum yükseliyor onlar yüzünden günlerce baş ağrısı çekiyorum yine bana zarar oluyor. Eşime yapması gerekeni söylüyorum olacakları söylüyorum öyle yada böyle muhakkak haklı çıkıyorum eskisi kadar para göndermiyor en azından hele bekarken 100 isterler 200 gönderirdi ne borçlarını ödedi haddi hesabı yok şimdi de yeğenlerini kullanıyorlar çocuklar aç harçlıkları yok gibi çok düşük bir miktar arada gönderir. Onların eline 3 kuruş geçse ilk eşimi yok sayarlar. Ne yapayım eski halinden iyidir. Şimdi de torunum torunum diyo kv ne eşimi sever ne beni hele beni ve ailemi eşimin parasını yemekle suçlar cahil cahil konuşur deli saçması şeyler kurar kafasından inanır kurduklarına. Doğumda gelecekler diye aklım çıkıyor inşallah gelmezler diye dua ediyorumIste mesela benim esim bunca seye ragmen para yollasa dayanamazdim. Siz nasil dayaniyorsunuz? Yediremiyorum kendime onca sey yasanmis hala yuzsuz yuzsuz gelip gitmek istiyolar ya cildircam diyorum ya.
İstediğini deAy paççoooozzzz diyesim geldi kaynananıza kusura bakmayın tutamadım kendimi :)))
Eşim bastan sessiz kaldıGelecegimi gordum sizde :-D esinizde benimki gibi mi davrandi? 1 2 laf soyleyip cekiliyor. Hic gerekenleri konusmuyor. Annesi zaten hemen konuyu dagitiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?