- 5 Aralık 2019
- 787
- 3.211
- 33
- Konu Sahibi Ondokuzdokuzondokuz
-
Tesekkur ederim sizlerde buyutun gule gukeEvet sadece anne sütüyle az almış.. Hemen vermemişsin zaten mama.. Doğrusunu yapmışsın,güle güle büyüt çocuğunu. Haklılık payları yok boş konuşuyorlar.
Yani3 aylık bebege don bicmeye calisyor herkesAlah allah normalde çocuk kilolu diye ovunmeleri sevinmeleri gerekiyordu bu çocuk çok zayıfcı değil sizinkilerneyse en iyi siz bilirsiniz çocuğunuzu bebek doymuyorsa tabi ki mama vereceksiniz kim ne derse desin benim bebeğim 4 ay boyunca kusuyor her yediğini çıkarıyordu ve zayıftı her gören bu çocuk çok zayıf bakamamışsın gibi aptal aptal şeyler söylüyordu yani kısacası herkes bisey söyleyecek kimseyi sallamayın
Dogru valla canim ama tesekkur ederim bilgilendirdigin icinMama şirketleri verilmesi gereken miktarları kutulara çok yazıyorlar hem kar için hemde sanırım hiç anne sütü almayanlara göre ayarlıyorlar.
Bunların alayını ........ neyse.Merhaba hanımlar
Benim 3 gün sonra 3 ayına girecek bir oğlum var
Sütüm yeterli gelmediği için mama veriyorum
Dün eşimin ailesinin yanina gittik hem orada hem emzirdim hemde mama verdim çocuk emiyor ama doymuyor 10 dakika 15 dakika uyuyor ve aç olduğu icin uyanıp ağlıyor bende mama yapıyorum bunu yapinca kv, kp bu çocuk yine mi mama yiyor çok mama yiyor hazmedemiyor cocuk midesini cok genişletme oyala emzik ver diyip diyip durdular . ( sanki ben keyfimden veriyorum çocuğu emziriyorum doymuyor kac saat emziriyorum sutümde yeterince geliyor doymuyor) herneyse birsey olsa eşimde karışmazdı sorardim hep sen annesisin ben anlamam sen bilirsin ne doğru neyin yanlış olduğunu derdi bugünde köyden ailesinin yanindan dönüyoruz baya kilo almış çocuk dedi bende alsın o boya giderzamanla merak etme dedim oda insallah ama biyada gider biraz kiloluda olur gibi duruyor dedi bende ne yapim cocuk doymuyor ac mi birakim gunde 3 ogun veriyorum dedim oda ben ne zaman görsem mama yapiyorsun dedi bende ne alaka cok zor kalmadigim surecr 4. Mamayi yapmıyorum dedim gelişimi mi gerilesin saglik ocagi bile böyle devam et cocugun gelişimi cok iyi dediler dedim orada birsey dedi hatırlamıyorum suan
(Bu arada benim oğlum 2650 kilo dogdu ve daha sonradan cok kilo alamadi hep boya gitti çocuk cok zayifti mama ile kendink toparladi)
Sonuca gelirsek eşim annesi ile babasi öyle konusunca bir anda değişti ama devamli anne sutu emimp bu kiloya ulaşmış olsaydi öve ove bir hala getirirdiler ne yapabilirim cocuk doymuyor düzenli olarak emziriyorum cocuk ağlıyor uyuya kalıyor.
Her neyse eve geldiğimde kaynanam aradi e bütün işini bırak kızım onu oyala aciksada mama verme saatli ver 11 bucuk gibi yemisti hesap yapiyor 4 bucuk 5 gibi ver fazla da verme az yap iste cok yedirirsen mudale ederim diyor
Bende strese bindim devamli emziriyorumda çocuğu garibim zaten dogdugu50 gun hep acti cocuk ne yapacagimi sasirdim esimde oyle ailesini pek dinleyen bir insansa degil bir anda fikri değişince acikcasi üzüldüm.
Fikirlerinizi almak istedim açıkçası
Benim oglum heo ayni 130 da birakiyor hep ayni iciyor bazen cok nadir fazla yiyor oda bayadir yiyorsa sabahlari az yiyor aslinda ama olcu deneyiminiz cok iyiBi de zaten çocuğunuz doyunca diliyle itecek mamanın fazlasını bırakacaktır. Ben bi ara hep 180 veriyordum baktım ki çocuk bazen 30-40 ml artırıyor içemiyor 150 e düşürdüm.ama doymadığını hissettiğimde 180 verdim.
3 gun sonra 3 ay olacakYazılanları kaçırdım kızı uyuttum. Bebiş kaç aylıktı
3 e girecek 19.09.2019 dogum tarihi canim3 ay bitti mi 2 bitti 3 e mi girecek?
3 aylık bebek kutu mamayı bitirecek değil ya. Zaten bebekler küçükken biraz tombik olur hareketlerin ce erir biraz. Önemli olan gelişimi. Bence kafana hiç takma ağlayacak açlıktan ebeyn açıkınca nasıl yiyorsa onun da hakkı var yemeye. Yazık günah. Hangi bebek tika basa yer ki zaten. Az az yer . Canını hiç sıkma . Bir dahakine de gerçekten gül geç. Ben biliyorum doktorum böyle öneriyor dersin. Keserler seslerini . Herkes biliyorsa doğursun baksın istediği gibi.3. Ay kontrolüne gelecek esim kendi istedi zaten bende gelim bir bakayim diye ama babasi devamli cok yedirme dedigi icin oda boyle dedi
Güncel boyu ve kilosu nedir su anda? Bir beslemede kac ml ve ne kadar süre aralikla veriyorsunuz mamayi? Gazlı bir bebekse zırt pirt uyanir ve aglar.. reflü ya da alerji olabilir.. ortam asiri sicak asiri soguksa yine aglayabilir.. kolikse zaten devamli aglar.. yani doktorunuzla bunlari istişare ettiniz mi? Kakası cisi nasil? Bezler doluyor mu? Kv.kp i bir kenara birakip bunlari arastirin ve bir baska doktora daha goturun. Mamayı sevmemis de olabilir alternatif mamalara da bakin.Merhaba hanımlar
Benim 3 gün sonra 3 ayına girecek bir oğlum var
Sütüm yeterli gelmediği için mama veriyorum
Dün eşimin ailesinin yanina gittik hem orada hem emzirdim hemde mama verdim çocuk emiyor ama doymuyor 10 dakika 15 dakika uyuyor ve aç olduğu icin uyanıp ağlıyor bende mama yapıyorum bunu yapinca kv, kp bu çocuk yine mi mama yiyor çok mama yiyor hazmedemiyor cocuk midesini cok genişletme oyala emzik ver diyip diyip durdular . ( sanki ben keyfimden veriyorum çocuğu emziriyorum doymuyor kac saat emziriyorum sutümde yeterince geliyor doymuyor) herneyse birsey olsa eşimde karışmazdı sorardim hep sen annesisin ben anlamam sen bilirsin ne doğru neyin yanlış olduğunu derdi bugünde köyden ailesinin yanindan dönüyoruz baya kilo almış çocuk dedi bende alsın o boya giderzamanla merak etme dedim oda insallah ama biyada gider biraz kiloluda olur gibi duruyor dedi bende ne yapim cocuk doymuyor ac mi birakim gunde 3 ogun veriyorum dedim oda ben ne zaman görsem mama yapiyorsun dedi bende ne alaka cok zor kalmadigim surecr 4. Mamayi yapmıyorum dedim gelişimi mi gerilesin saglik ocagi bile böyle devam et cocugun gelişimi cok iyi dediler dedim orada birsey dedi hatırlamıyorum suan
(Bu arada benim oğlum 2650 kilo dogdu ve daha sonradan cok kilo alamadi hep boya gitti çocuk cok zayifti mama ile kendink toparladi)
Sonuca gelirsek eşim annesi ile babasi öyle konusunca bir anda değişti ama devamli anne sutu emimp bu kiloya ulaşmış olsaydi öve ove bir hala getirirdiler ne yapabilirim cocuk doymuyor düzenli olarak emziriyorum cocuk ağlıyor uyuya kalıyor.
Her neyse eve geldiğimde kaynanam aradi e bütün işini bırak kızım onu oyala aciksada mama verme saatli ver 11 bucuk gibi yemisti hesap yapiyor 4 bucuk 5 gibi ver fazla da verme az yap iste cok yedirirsen mudale ederim diyor
Bende strese bindim devamli emziriyorumda çocuğu garibim zaten dogdugu50 gun hep acti cocuk ne yapacagimi sasirdim esimde oyle ailesini pek dinleyen bir insansa degil bir anda fikri değişince acikcasi üzüldüm.
Fikirlerinizi almak istedim açıkçası
19 Eylül doğumluysa 19 Aralık'ta 3 ayını bitirip 4. Ayına giriyor demektir. Şuan 0-6 ay mama miktarlarını tam hatırlayamadım ama kutunun üzerindeki belirtilen öğün sayısınca ver ama her öğün miktarını talimattan bi 30 ml eksik ver bence. Hatta kendi sütünü takip ederek 45 ml eksik bile verebilirsin.3 e girecek 19.09.2019 dogum tarihi canim
3 e girecek 19.09.2019 dogum tarihi canim
3 ogun de 150 ml yapiyorum gece 11 bucukda uyuyor sabah 6 da kalkiyor emiyor 9 da kalkiyor 11 e kadar vermiyorum mama veriyorum 3 bucukda veriyorum birde 10 30 veriyorum oglende 2 saat filan uyuyor3 ögünmü veriyorsun? Bir bebek o yasta günde en az 8 defa yemesi lazim. Bak en az diyorum. En fazla 10-12 defa. Her 2-3 saatte yemeli. (Aksamlari uyuyorsa, uyandiramaya gerek yok ama).
Ne kadar mama veriyorsun? Eminmisin aciktigindan dolayi uyandigini? Eger bebek reflü ise, bunu birseye emerekte acisini gidermeye çalisabilir.
Kv'denin karismasini dogru bulmadim ancak "bebegin migdesi büyümesin" dogru bir cümledir. Birçok ebeveyn sürekli bebegi yediriyor ve fazla yediriyor. Hali ile bebegin migdesi büyüyor ve bu ilerde obezite, seker hastaligina yol açiyor.
Sadece bu cümle, bu durumda dogrumu bilmiyorum. Bu üstteki sorulari cevaplarsan, durum daha netlesir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?