Kv.Kp

Çevremizdekiler tabi ki iyiliğimiz için doğruyu söylüyor. Ama ben 45-50 dakka emzirdiğim halde çocuk doymuyordu . zaten sıkınca bazen bi damla süt ya çıkıyordu ya çıkmıyordu. Bunu görüp bilen annelerimiz de aman sütün yetmiyorsa aç kalmasın mecbur mama ver dediler.

Ahh şu anaları bir rahat bırakmıyorlar ahh.
Bilen de bilmeyen de konuşuyor..
Doktoruna güveniyorsan devam eet canım aç mı kalsın çocuk yahu kilo alıyormuş ne güzel..

Sıktığınızda sütününüz akıyorsa var demektir. Emzirmeye ağırlık verin derim. Benimki
gibi bi damlacık bile zor çıkıyorsa önce yine emzirin sonra mamayı az ölçüde verin derim

Ben de 4 aylık olana kadar sağarak verdim arada da emziriyordum. Çocuk 36+6 fa doğdu 2500 doğdu ama ortalamanın üstündeydi kilosu hep. Kv sağma emzir diye diye sütümü kaçırttı. Şimdi anca günde 2 öğün emiyor 3-4 kere de mama veriyorum. İnsanı deli ediyorlar deli.

3 ogun de 150 ml yapiyorum gece 11 bucukda uyuyor sabah 6 da kalkiyor emiyor 9 da kalkiyor 11 e kadar vermiyorum mama veriyorum 3 bucukda veriyorum birde 10 30 veriyorum oglende 2 saat filan uyuyor
3 aylık bebek 2 -3 saate bir emer.Gece kalkar. Kayınvaliden kötü bir şey dememiş mamayı bırak sürekli emzir emzirdikçe artar sütün.Bu arada ağlıyor diye doymuyor anlamına gelmez. Kolik olabilir.

150 ml üç aylık bi bebek için çok fazla gibi geldi bana. Bizimki 10 aylık bazen 150 bazen 180 içiyor. Midesi genişlerse bi kaç ay sonra 210 la bile doymayabilir. 1. Çocuğumda öyle oldu biberonu bitirir doymaz yine ağlardı. Mecbur 2. biberonu hazır lardık. biz getirene kadar ağlardı

Bana da hem emzirip hem mama verirken Kv de mama yiyince sakinleşiyor diyordu. Hatta bir keresinde kp bile dedi. Ben beş aya kadar mama ve anne sütü şeklinde besledim. Sonra hala anne sütü ve ek gıda. Hala da emiyor. Şu an düşünüyorum ne gereksiz üzdüler beni. Ben öyle mamayla uğraşırken yok benim sütüm muhallebi gibiydi bile diyordu ya ama geçti bitti. Emziririrken bile arada saçma sapan şeyler söylüyor ama artık hiç yanında emzirmiuorum bile. Kendi bebeğiniz duymazdan gelip istediğiniz gibi besleyin

3 ogun de 150 ml yapiyorum gece 11 bucukda uyuyor sabah 6 da kalkiyor emiyor 9 da kalkiyor 11 e kadar vermiyorum mama veriyorum 3 bucukda veriyorum birde 10 30 veriyorum oglende 2 saat filan uyuyor

Tek öğünde 150 ml 3 aylık bebeğe çok değil mi?
Öğün sayisini arttirip miktari mi azaltsaniz?

Valla fazla takma kafaya sütün stresle iyice kesilir gider he de geç.. Valla bebek olunca herkes çocuk gelişimi uzmanı oluyor akıl veren eden çok oluyor herşeyi duyma boşver sen bildiğini oku .. annelik yasarak öğreniliyor kim ne derse boş her çocuk farklı çünkü..

Sütsüz inek espirisini bile yaptılar bana..çok zoruma giderdi de bişey demezdim..şimdi keşke deseydim diyorum..bebek 5 günlük...annem moral için kızım sütün gelecek yolda... diyor. Kaynanam ise ne yolu, yolu mu kaldı kaç gün oldu gelse zaten gelirdi diye güya espri yapıyo...banyoya gidip ne kadar ağlamıştım..

hesap yapiyor 4 bucuk 5 gibi ver fazla da verme az yap iste cok yedirirsen mudale ederim diyor
Müdahale mi demek istediniz burada? Ne alaka, o kim oluyor da karışıyor yahu. Açın ağzınızı söyleyin. Susarsanız daha çok siniriniz bozulur.

Sağma ile bebeğin emmesi bir olmuyor. İlk oğlum mememi tutmadı. Hep sağdım ama kesildi.

Yani

Sabah 6da meme aliyor
Sonra uyuyor
Saat 9da kalkiyor ve süt vermiyormusun saat 11e kadar?

Yada saat 9da verip ve 11de tekrarmi veriyorsun?

Ve saat 11den 3bucuga kadar vermiyormusun? Yani öglen saat 12de yatarsa, saat 2de kalkiyor demek (2 saat uyuyor) diyorsun. Yani uyandiginda saat 2de veriyorsun degilmi?

Bence detayli bir yaz tam ne zaman yemek verdigini.

Ve bence 150ml çok gibi daha 3 ayini doldurmamis bir bebek için. Yanlis hatirlamiyorsam o aylarda kizima 60ml veriyordum. Ve kesinlikle eger öncesinden emziriyorsan, 150ml çok fazla.

Tam ne kadar mama sütü vermen için bir formül var.

Su an bebek 3üncü ayinda ve formül söyle

130ml x bebek kilosu/ yeme ögünleri

Yani su an bebek 4 kilo diyelim ve yeme ögünleri 8

O halde 130*4/8 yapiyorsun, yani 65ml çikiyor. Yani asagi yukari 60 ml veriyorsun her sise basi.

Benim kızımda meme bağımlısıydı emzik de almadı uzun uzun emdikçe ve sık isteyince herkes sütiün az bebek aç dediler kilosunu da daha çok boydan almıştı bende her hafta asm de tartmaya götürdüm eğer aç kalsaydı kilosu eksilirdi ama üstüne ekliyordu annelik içgüdüseldir tamamen herkesi dinlerim ama kendi bildiğimi yaparım oya gibi işliyorum emek veriyorum siz de önemsemeyin içgüdülerinize inanın.

Bu arada herkesin sütü olmayabilir .Süt veremedik diye anneliğimizi bile sorgulayanlar olabiliyor.İnsanı taze anneyken bu durum çok üzüyor.İlk bebeğimi hiç emziremedim mememi tutamadı. Çok üzülmüştüm . İkinci oğlumu emzirmek nasip oldu. Sürekli emzirdim saatlerce ilk aylar memede kaldı . Gece 2 saate bir emzirdim. Sütüm yetti sükür. Şuan bir yaşında gece 2 saate bir kalkıp mutlaka emiyor

Sağma ile bebeğin emmesi bir olmuyor. İlk oğlum mememi tutmadı. Hep sağdım ama kesildi.
Benim aksine arttırdı. Bir defa daha sağmayı bırakıp emzirmiştim yine azalmıştı tekrar sağmaya başladım yine arttı sonra emzir baskıları neticesinde yine emzirdim sütüm yine azaldı. Bebek ne kadar çok emerse o kadar çok geliyor. Benim bebeğim 1 hafta küvözde kaldı bir de meme ucum 1 ay falan yara oldu o sürede de ememedi bu nedenle emmeyi sevmiyor. Ememediği için uzun süre meme boşalmıyor meme boşalmayınca süt üretmiyor. Ben makineyle son damlaya kadar sağardım, elimle de devam ederdim 3 saate 200 küsür cc lerde süt çıkardı. Şimdi 5-6 saate anca 90-100 hem üzülüyorum hem kızıyorum yok yere sütümü kaçırdılar. Ben kendimi de bebeğimi de biliyorum.

Daha geliyosa kesilmemiş .Üzülme bebeğim biberona alıştığı için emmek istemiyor sanırım sen ısrarla ver memeni tekrar artabilir.

3 aylik bebek için ogun basi 150 ml cok cok fazla. 450 ml mama ve hadi diyelim totalde 200 ml de anne sütü alsa ki bu da zor.. fazla besliyor gibisiniz ve bence bebek acliktan degil gazdan ağlıyor. Saat basi 30 ml gibi dusunmelisiniz. 3 saat icin 90 eder ve kutu uzerinde yazana degil (mamalarin cogu ithal ve ithal edildikleri ülke standartlarina uygun oneriler iceriyor) doktorun onerdigi periyotlara ve hacme gore mama vermelisiniz. Geri kalanlar anne sütü olmali. Bir de, sütünüzu sagip baktiniz mi kac ml çıkıyor bir sagimda 2 memeden toplam? Eger 150 olarak zorluyorsaniz midesi tabiki siser ve haddinden fazla genisler. Her agladiginda beslemeyin sakinlestirmeye calisin. Gazli bebek uyudu dersin 10 dk sonra baslar aglamaya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…