- 1 Aralık 2019
- 3.200
- 7.329
- 108
- 43
- Konu Sahibi Ondokuzdokuzondokuz
-
3 aylık bebek 2 -3 saate bir emer.Gece kalkar. Kayınvaliden kötü bir şey dememiş mamayı bırak sürekli emzir emzirdikçe artar sütün.Bu arada ağlıyor diye doymuyor anlamına gelmez. Kolik olabilir.3 ogun de 150 ml yapiyorum gece 11 bucukda uyuyor sabah 6 da kalkiyor emiyor 9 da kalkiyor 11 e kadar vermiyorum mama veriyorum 3 bucukda veriyorum birde 10 30 veriyorum oglende 2 saat filan uyuyor
3 ogun de 150 ml yapiyorum gece 11 bucukda uyuyor sabah 6 da kalkiyor emiyor 9 da kalkiyor 11 e kadar vermiyorum mama veriyorum 3 bucukda veriyorum birde 10 30 veriyorum oglende 2 saat filan uyuyor
Valla fazla takma kafaya sütün stresle iyice kesilir giderMerhaba hanımlar
Benim 3 gün sonra 3 ayına girecek bir oğlum var
Sütüm yeterli gelmediği için mama veriyorum
Dün eşimin ailesinin yanina gittik hem orada hem emzirdim hemde mama verdim çocuk emiyor ama doymuyor 10 dakika 15 dakika uyuyor ve aç olduğu icin uyanıp ağlıyor bende mama yapıyorum bunu yapinca kv, kp bu çocuk yine mi mama yiyor çok mama yiyor hazmedemiyor cocuk midesini cok genişletme oyala emzik ver diyip diyip durdular . ( sanki ben keyfimden veriyorum çocuğu emziriyorum doymuyor kac saat emziriyorum sutümde yeterince geliyor doymuyor) herneyse birsey olsa eşimde karışmazdı sorardim hep sen annesisin ben anlamam sen bilirsin ne doğru neyin yanlış olduğunu derdi bugünde köyden ailesinin yanindan dönüyoruz baya kilo almış çocuk dedi bende alsın o boya giderzamanla merak etme dedim oda insallah ama biyada gider biraz kiloluda olur gibi duruyor dedi bende ne yapim cocuk doymuyor ac mi birakim gunde 3 ogun veriyorum dedim oda ben ne zaman görsem mama yapiyorsun dedi bende ne alaka cok zor kalmadigim surecr 4. Mamayi yapmıyorum dedim gelişimi mi gerilesin saglik ocagi bile böyle devam et cocugun gelişimi cok iyi dediler dedim orada birsey dedi hatırlamıyorum suan
(Bu arada benim oğlum 2650 kilo dogdu ve daha sonradan cok kilo alamadi hep boya gitti çocuk cok zayifti mama ile kendink toparladi)
Sonuca gelirsek eşim annesi ile babasi öyle konusunca bir anda değişti ama devamli anne sutu emimp bu kiloya ulaşmış olsaydi öve ove bir hala getirirdiler ne yapabilirim cocuk doymuyor düzenli olarak emziriyorum cocuk ağlıyor uyuya kalıyor.
Her neyse eve geldiğimde kaynanam aradi e bütün işini bırak kızım onu oyala aciksada mama verme saatli ver 11 bucuk gibi yemisti hesap yapiyor 4 bucuk 5 gibi ver fazla da verme az yap iste cok yedirirsen mudale ederim diyor
Bende strese bindim devamli emziriyorumda çocuğu garibim zaten dogdugu50 gun hep acti cocuk ne yapacagimi sasirdim esimde oyle ailesini pek dinleyen bir insansa degil bir anda fikri değişince acikcasi üzüldüm.
Fikirlerinizi almak istedim açıkçası
Müdahale mi demek istediniz burada? Ne alaka, o kim oluyor da karışıyor yahu. Açın ağzınızı söyleyin. Susarsanız daha çok siniriniz bozulur.hesap yapiyor 4 bucuk 5 gibi ver fazla da verme az yap iste cok yedirirsen mudale ederim diyor
Sağma ile bebeğin emmesi bir olmuyor. İlk oğlum mememi tutmadı. Hep sağdım ama kesildi.Ben de 4 aylık olana kadar sağarak verdim arada da emziriyordum. Çocuk 36+6 fa doğdu 2500 doğdu ama ortalamanın üstündeydi kilosu hep. Kv sağma emzir diye diye sütümü kaçırttı. Şimdi anca günde 2 öğün emiyor 3-4 kere de mama veriyorum. İnsanı deli ediyorlar deli.
3 ogun de 150 ml yapiyorum gece 11 bucukda uyuyor sabah 6 da kalkiyor emiyor 9 da kalkiyor 11 e kadar vermiyorum mama veriyorum 3 bucukda veriyorum birde 10 30 veriyorum oglende 2 saat filan uyuyor
Bu arada herkesin sütü olmayabilir .Süt veremedik diye anneliğimizi bile sorgulayanlar olabiliyor.İnsanı taze anneyken bu durum çok üzüyor.İlk bebeğimi hiç emziremedim mememi tutamadı. Çok üzülmüştüm . İkinci oğlumu emzirmek nasip oldu. Sürekli emzirdim saatlerce ilk aylar memede kaldı . Gece 2 saate bir emzirdim. Sütüm yetti sükür. Şuan bir yaşında gece 2 saate bir kalkıp mutlaka emiyorMerhaba hanımlar
Benim 3 gün sonra 3 ayına girecek bir oğlum var
Sütüm yeterli gelmediği için mama veriyorum
Dün eşimin ailesinin yanina gittik hem orada hem emzirdim hemde mama verdim çocuk emiyor ama doymuyor 10 dakika 15 dakika uyuyor ve aç olduğu icin uyanıp ağlıyor bende mama yapıyorum bunu yapinca kv, kp bu çocuk yine mi mama yiyor çok mama yiyor hazmedemiyor cocuk midesini cok genişletme oyala emzik ver diyip diyip durdular . ( sanki ben keyfimden veriyorum çocuğu emziriyorum doymuyor kac saat emziriyorum sutümde yeterince geliyor doymuyor) herneyse birsey olsa eşimde karışmazdı sorardim hep sen annesisin ben anlamam sen bilirsin ne doğru neyin yanlış olduğunu derdi bugünde köyden ailesinin yanindan dönüyoruz baya kilo almış çocuk dedi bende alsın o boya giderzamanla merak etme dedim oda insallah ama biyada gider biraz kiloluda olur gibi duruyor dedi bende ne yapim cocuk doymuyor ac mi birakim gunde 3 ogun veriyorum dedim oda ben ne zaman görsem mama yapiyorsun dedi bende ne alaka cok zor kalmadigim surecr 4. Mamayi yapmıyorum dedim gelişimi mi gerilesin saglik ocagi bile böyle devam et cocugun gelişimi cok iyi dediler dedim orada birsey dedi hatırlamıyorum suan
(Bu arada benim oğlum 2650 kilo dogdu ve daha sonradan cok kilo alamadi hep boya gitti çocuk cok zayifti mama ile kendink toparladi)
Sonuca gelirsek eşim annesi ile babasi öyle konusunca bir anda değişti ama devamli anne sutu emimp bu kiloya ulaşmış olsaydi öve ove bir hala getirirdiler ne yapabilirim cocuk doymuyor düzenli olarak emziriyorum cocuk ağlıyor uyuya kalıyor.
Her neyse eve geldiğimde kaynanam aradi e bütün işini bırak kızım onu oyala aciksada mama verme saatli ver 11 bucuk gibi yemisti hesap yapiyor 4 bucuk 5 gibi ver fazla da verme az yap iste cok yedirirsen mudale ederim diyor
Bende strese bindim devamli emziriyorumda çocuğu garibim zaten dogdugu50 gun hep acti cocuk ne yapacagimi sasirdim esimde oyle ailesini pek dinleyen bir insansa degil bir anda fikri değişince acikcasi üzüldüm.
Fikirlerinizi almak istedim açıkçası
Benim aksine arttırdı. Bir defa daha sağmayı bırakıp emzirmiştim yine azalmıştı tekrar sağmaya başladım yine arttı sonra emzir baskıları neticesinde yine emzirdim sütüm yine azaldı. Bebek ne kadar çok emerse o kadar çok geliyor. Benim bebeğim 1 hafta küvözde kaldı bir de meme ucum 1 ay falan yara oldu o sürede de ememedi bu nedenle emmeyi sevmiyor. Ememediği için uzun süre meme boşalmıyor meme boşalmayınca süt üretmiyor. Ben makineyle son damlaya kadar sağardım, elimle de devam ederdim 3 saate 200 küsür cc lerde süt çıkardı. Şimdi 5-6 saate anca 90-100Sağma ile bebeğin emmesi bir olmuyor. İlk oğlum mememi tutmadı. Hep sağdım ama kesildi.
Daha geliyosa kesilmemiş .Üzülme bebeğim biberona alıştığı için emmek istemiyor sanırım sen ısrarla ver memeni tekrar artabilir.Benim aksine arttırdı. Bir defa daha sağmayı bırakıp emzirmiştim yine azalmıştı tekrar sağmaya başladım yine arttı sonra emzir baskıları neticesinde yine emzirdim sütüm yine azaldı. Bebek ne kadar çok emerse o kadar çok geliyor. Benim bebeğim 1 hafta küvözde kaldı bir de meme ucum 1 ay falan yara oldu o sürede de ememedi bu nedenle emmeyi sevmiyor. Ememediği için uzun süre meme boşalmıyor meme boşalmayınca süt üretmiyor. Ben makineyle son damlaya kadar sağardım, elimle de devam ederdim 3 saate 200 küsür cc lerde süt çıkardı. Şimdi 5-6 saate anca 90-100hem üzülüyorum hem kızıyorum yok yere sütümü kaçırdılar. Ben kendimi de bebeğimi de biliyorum.
3 aylik bebek için ogun basi 150 ml cok cok fazla. 450 ml mama ve hadi diyelim totalde 200 ml de anne sütü alsa ki bu da zor.. fazla besliyor gibisiniz ve bence bebek acliktan degil gazdan ağlıyor. Saat basi 30 ml gibi dusunmelisiniz. 3 saat icin 90 eder ve kutu uzerinde yazana degil (mamalarin cogu ithal ve ithal edildikleri ülke standartlarina uygun oneriler iceriyor) doktorun onerdigi periyotlara ve hacme gore mama vermelisiniz. Geri kalanlar anne sütü olmali. Bir de, sütünüzu sagip baktiniz mi kac ml çıkıyor bir sagimda 2 memeden toplam? Eger 150 olarak zorluyorsaniz midesi tabiki siser ve haddinden fazla genisler. Her agladiginda beslemeyin sakinlestirmeye calisin. Gazli bebek uyudu dersin 10 dk sonra baslar aglamaya...3 ogun de 150 ml yapiyorum gece 11 bucukda uyuyor sabah 6 da kalkiyor emiyor 9 da kalkiyor 11 e kadar vermiyorum mama veriyorum 3 bucukda veriyorum birde 10 30 veriyorum oglende 2 saat filan uyuyor
Tek öğünde 150 ml tuketen henuz 3 ayini da doldurmamis bebek????? Bu iste bir gariplik var.Tek öğünde 150 ml 3 aylık bebeğe çok değil mi?
Öğün sayisini arttirip miktari mi azaltsaniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?