• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KV-KPin bu hareketlerini hazmedemiyorum! Aklıma geldikçe sinirleniyorum!

• Konu Sahibi Konu Sahibi fyz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ne dedın anlatsanaa.) vercekmıymıs

Evet, açtığım diğer konumda yazmıştım. İşte beni çok seven yengeye "bak sevdiğin gelin bu" mu demek istedi bilmem? Aradım az önce, 15dak konuştum, içimdekilerin yarısını da olsa söyledim, rahatladım:1:

ne dedın anlatsanaa.) vercekmıymıs

Vercekmiş ama acındırdı, işte bizde şundan borç alırız birazda bundan isteriz fln diye. Bende öyle iş mi olur ondan al, öbürüne ver yine borçlu kal dedim. Napalım yetmiyor etmiyor saydı saydı. Eşimden için o da anlamıyor yetmediğini dedi. Ben de bizimle kıyaslıyor, bizimde elimizde o kadar kalıyor diye düşünüyordur vs dedim. Sonra baktım konu uzuyorda uzuyor. Eşimin dayısından yani abisinden borç almışlardı aynı dönemde 5bin, onu daha o zaman ödemişlerdi. Ee ozaman onu nasıl ödemiştiniz dedim. Ödedik işte bir şekilde, ık mık dedi. Öyle olunca sinirlendim başladım konuşmaya "iyi de dedim dayımmı daha yakın babam mı? Dayım senin kardeşin ama babam daha 3yıldır tanıdığın, benden dolayı akraba olduğun biri. Hatta benle bile kan bağı yokki, dayıdan çekinip babamdan çekinmiyorsunuz" dedim. Ses yok, nasıl yani anlamadım vs:1: Anlatayım diye aynı cümleleri açıklayarak söyledim. Tamam vermicez demedikki, vericez, ağır konuşuyorsun farkındamısın dedi. Bende neyse uzatmıcam o zaman herkese slm söyle deyip kapattım:1:

Son düzenleme:

Yok ya hiçte kötü değil. Bizim elimize kira vs çıkınca ne kalıyorsa onlarda o kadar kazanıyordur. Kendi evleri var. Hatta eski evlerini müteahhite verdiler 2tane daha daireleri yapılıyor. Bunların mı durumu kötü? KVye dedikki o 2daireden birini sat, borçlarınızı kapatın sonra rahat rahat da hacca gidersiniz. Yoook, o 2 eve kiracı yerleştircekmiş, onların kiralarıyla 3.evi alcakmış. Gözü toprağa bakıyor, düşündüğüne bak!

Canım ben kaynana kayınpeder tarafından ev alınırken birşey yapılırken bir beklentinde olmaması gerektiğini düşünüyorum haberleri var alacağınızdan zaten yardım yapmak isterlerse kendileri söyler bizimde tuzumuz bulunsun diye ama özellikle aranıp laf söylenmesi doğru değil. Anne babadır tamam yardım beklenir tabi ama ikiniz oturacaksınız o evde kendiniz almanız lazım birkaç evleri var ama dediğim gibi onların tercihleri. Şimdi siz onların evler olduğunu başka daireleri olduğunu biliyorsunuz nasıl sizin bildiğinizin farkında oldukları halde borç alp vereyim diyebiliyorlar 3 bin sizden borç alan insanın nasıl evleri var ? Bence hiç dillendirmeyin bile borçlarını versinler yeter. Dediğim gibi ben öyle kaynanamla çıkıp alışveriş bile yapamadm ne aldıysa onu kabul ettim eşyalarımı kendim seçemedim sizinkiler hadi kınada düğünde oturmuşlar olabilir dediğim gibi zaten kaynana dolaşmaz ki masaları kapıda karşılama olur. Benimkiler kınaya da gelmedi ben napıyım. Ama ben eşimle mutluluğuma bakarım benim kaynana kayınpederinde durumu çok çok iyi oturmadıkları küçük bir evleri vardı bize yapıldı ben ne eşya seçtim ne birşey. Bir ek mutfak dolanbı yaptırcam diye ki kendi paramızla yani, ben karar veririm benim evim dedi eşyaları topladık talşınıyorduk kp çok iyidir o karar veremez dedi oturttu bizi. Bize gelir misal işte kepçe yumurta ayracı fişan koymuşya eve alır yumurta ayracını bunu kullanıyor musun şunu kullanıyor musun ay ne güzel ev yaptık söyler durur. Etiler gibi yerde evleri vardı baya bir paraya sattılar kaynım okurken kalıyormuş orada ona almışlar yurtdşında kendisi ve parası ona verildi. Bizim ev onun yarısı etmez ama satıp üstüne koyup daha büyük eve çıkamıyoruz dillendiremedik bile ona verildiyse bizde bunu satalım diye kredi çekmek istemiyoruz eşimin maaşı iyi bende çalışıyorum biriktiriyoruz cüzi bir kredi çekip ev alıcaz kendimize. Hiçbirşey beklemiyorum. Düğünde inan iki bilezik taktı bir de set onların durumunun çeyreği kadar olanlar kaç bilezik yapıyor ama hç neden böyle demedim dediğim gibi eşim çok iyi biri onlar yapsınlar yapmasınlar umrumda değil onlara göre ayağımı uzatmıyorum yanii sende öyler yap zaten farklı şehirlerdesiniz sürekli görüşmüyorsunuz kendi yağınızda kavrulun zaten sonra başına kakar pişman olursun.

• Beğen
Reactions: fyz
aferın ıste bu ya.bak bu zmna kdar boyle konusabılseydın belkı farklı olucaktı.ıslerıne gelmeyınce anlamadım olur zaten.ıns uzatmazlar cok verırler prayıda canım..

Vercekmiş ama acındırdı, işte bizde şundan borç alırız birazda bundan isteriz fln diye. Bende öyle iş mi olur ondan al, öbürüne ver yine borçlu kal dedim. Napalım yetmiyor etmiyor saydı saydı. Eşimden için o da anlamıyor yetmediğini dedi. Ben de bizimle kıyaslıyor, bizimde elimizde o kadar kalıyor diye düşünüyordur vs dedim. Sonra baktım konu uzuyorda uzuyor. Eşimin dayısından yani abisinden borç almışlardı aynı dönemde 5bin, onu daha o zaman ödemişlerdi. Ee ozaman onu nasıl ödemiştiniz dedim. Ödedik işte bir şekilde, ık mık dedi. Öyle olunca sinirlendim başladım konuşmaya "iyi de dedim dayımmı daha yakın babam mı? Dayım senin kardeşin ama babam daha 3yıldır tanıdığın, benden dolayı akraba olduğun biri. Hatta benle bile kan bağı yokki, dayıdan çekinip babamdan çekinmiyorsunuz" dedim. Ses yok, nasıl yani anlamadım vs:1: Anlatayım diye aynı cümleleri açıklayarak söyledim. Tamam vermicez demedikki, vericez, ağır konuşuyorsun farkındamısın dedi. Bende neyse uzatmıcam o zaman herkese slm söyle deyip kapattım:1:

Ama bakın burada siz hatalısınız. Kadın zaten veremeyiz dememiş vericez demiş neden bu kadar laf söylüyorsunuz ki nereden bulursa alırsa borçlanırsa borçlansın boşverin sizi olur paranzıı verecek ya tabii sinirlenmekte haklı sorgular gibi öyle borçla iş mi olur filan ben kaynanama konuşmam yani öyle ha söylerse bunları eşin söyler ona siz gelin olarak öyle patlamamanız gerekirdi istersiniz paranızı tamam vericez dedi tamam anne sağol dersin olay biter. Daha önce o borcu nasıl ödemiştiniz de filan demek gerçekten çok gereksiz yani sorguya çekmek size açıklama yapmak durumunda değil ki. Verecek paranızı sonuçta önemli olan bu.Bir daha vermezsiniz olur biter. Yukarıda da yazdığım gibi kimseye zorla yardım ettiremezsiniz kendi tercihidir kimseye göre hareket etmeyin ev alacaksınız kendi paranızlaalın kafanız rahat olsun.

canım arkadasta kendısıne yapılan haksızlklardan artık oyle konusma geregı duyuyor.oda kendınce haklı.belkı gercekten de cok ıhtıyac var o paraya ? yanı ustune kv de bıraz dusse oda bu kdar skıntı ypmazdı ben emınım.bncede onlara guvenerek ev falan alnmaz ztn.o bır gercek..

Ama bakın burada siz hatalısınız. Kadın zaten veremeyiz dememiş vericez demiş neden bu kadar laf söylüyorsunuz ki nereden bulursa alırsa borçlanırsa borçlansın boşverin sizi olur paranzıı verecek ya tabii sinirlenmekte haklı sorgular gibi öyle borçla iş mi olur filan ben kaynanama konuşmam yani öyle ha söylerse bunları eşin söyler ona siz gelin olarak öyle patlamamanız gerekirdi istersiniz paranızı tamam vericez dedi tamam anne sağol dersin olay biter. Daha önce o borcu nasıl ödemiştiniz de filan demek gerçekten çok gereksiz yani sorguya çekmek size açıklama yapmak durumunda değil ki. Verecek paranızı sonuçta önemli olan bu.Bir daha vermezsiniz olur biter. Yukarıda da yazdığım gibi kimseye zorla yardım ettiremezsiniz kendi tercihidir kimseye göre hareket etmeyin ev alacaksınız kendi paranızlaalın kafanız rahat olsun.

Neden bu kadar laf söylüyorum biliyormusunuz? Çünkü bu borç 3yıllık ve de bu 3yılda biz isteyene kadar lafı edilmedi! Sadece biz isteyince biliyoruz, vercez dediler. Halbuki bu 3yıl içinde kimlerden ne borç aldılarda, geri verdiler bile. Neden borçla borçmu kapatılı dedim? Çünkü ömür boyu acınmaya devam edecekler. Bize 3bin verecekler sonra "siz para istemiştiniz ya size vermek için şundan almıştık daha ödeyemedik" diyecekler! Bize verip başkasını yine mağdur edecekler. Tamam vericez dediğinde de iş bitmiyor, en son 3 ay önce de tamam vericez demişlerdi. Daha önce başkasının borcunu nasıl ödediniz diye sormamda ki amaç da- o kişi abisi, ondan çekiniyor biran önce borcunu verip rahtlayayım diyor ama babamı umruna bile takmıyor. Lafını bile etmiyor! O kişiden çekindinde babamdan neden çekinmedin diye düşünürmek için sordum onu. Kimseye zorla yardım ettirme buna göre ev alma gibi bir derdimiz yok zaten, anlamadığınız şu: 3bin lira 3yıla verilemeyebilir-durum olmayabilir ama konu açılıp vereceğiz denilebilir bu sürede BİZ İSTEMEDEN ÖNCE! Ama onlar tamamen unutmuş, yok saymış gibi davrandılar. En sonunda da böyle konuştum...

Son düzenleme:
Benim konularımı oku haline şükret. Tek diyebleceğim bu...

Benim konularımı oku haline şükret. Tek diyebleceğim bu...

ben sizin konunuzu okumuş hatta cevap da vermiştim zaten. Vermeyin o parayı, nasıl dükkan açıp batırmayı biliyorsa, hiç bir giderinden kısmıyorsa ödemeyide bilmeli demiştim. Ama sizin ki öyledirde belki manevi yönden çok değer veriyordur size bilemeyiz? O yüzden hepsi ayrı cins olan insanları da karşısındaki kişinin kırılma-üzülme durumunu da kıyaslamamak lazım...

Arkadaşlar haftasonu görümcemdeydik. Bu görümce eşimin babadan öz-anneden ayrı ablası. Ama birlikte büyümüşler. Eşimin babasının 2 çocuğu olmuş ve sonra o eşi ölmüş. Babası da eşimin annesi ile evlenmiş. Bu 2 çocuk da kız ve eşim ve ben değil ama sanki ailenin diğer fertleri ayrı davranıyor onlara. Sadece kullanmaya çalıştıklarında arayıp soruyorlar onları. Hatta eşimin annesi benim samimi olmamı bile istemiyor o 2 ablayla ve sürekli kötülüyor onları-kendi öz kızlarının daha beterini yaptığı konularda üstelik. Herneyse haftasonu onlara gitmiştik. Laf lafı açtı ve kayınvalidemin ne yalanlarını öğrendim! Öncelike bir arabamız var ve satıp ev almayı düşünüyoruz. Görümcem "daha bileziklerinde duruyordur, rahat alırsınız inş." dedi. Bende nişan-düğün takılarının tamamının bu araba olduğunu söyleyince şaşırdı. Ee babamın taktıkları? diye sordu. Hepsinin bu arabanın anca çeyrek parası ettiğini söyleyince ama diğer geline 20binlik altın takmışlardı! dedi. Biliyordum eltime ne alındığını. Ama kayınvalidem bana sormadığım ve hiç ilgilenmediğim halde bastıra bastıra defalarca "X gelinin babası illaki 10bilezik istedi, ah ne zorlandı oğlum maaşını arttırıp da o bilezikleri alayım diye" deyip durmuştu. Ne gerek vardı yalana? Görümcem şaşırdı kaldı bana böyle dendiğini duyunca. Evet oğlu evlenirken bilezik almış ama sadece birini. Sanki onlar 1tane bile almamış, hepsini oğulları çalışıp almış gibi anlattılar sürekli. Üstelik oğlunun bilezikleri almak için çalışıp kendini yorduğuna üzülüp gözleri yaşlanarak!!!

Sonra bu kv taşınırken buzdolabını değiştirmemişti. Ondan sonra da başka bir şehirdeki eltim taşındı ve buzdolabını değiştirdi. KV eltimin eski buzdolabını istemiş, kargoyla gönderin diye. Kargo parası yeni buzdolabı parasına denk gelir diye düşündükleri ve KV çok ısrarcı olduğu içinde eltim ve kaynım onlara yeni buzdolabı almışlar. Ama KV bunu nasıl anlattı? "Gelinim sağolsun geldi bir baktı ki benim dondurucu kısmı bozuk gibi az donduruyor, koyduklarım bir süre sonra bozuluyor. Kıyamadı bana da gitmişler buzdolabı almışlar, süpriz yaptılar":)) Aynen böyle anlatışı! Alt mesaj: Diğer geline bak, sen de bişeyler al. Her gördüğüne "sağolsun bunu da şu aldı, bunu bu aldı" diye anlatır. Sonra anlattığı kişi psikolojik olarak eziklik hissetsin ve evdeki eksik başka bir eşyayı da o alsın. Alınacak şeyler öyle küçük değil ha, buzdolabı-çamaşır kurutma mak.-ütü vs gibi şeyler! Daha ne fırıldaklar...

Sonra kayınpederin babama 3bin TL borcu vardı. 3 senedir vermedikleri... O 3 senede kimlerden borç alıp geri verdiler halbuki. En son geçen hafta ben dayanamayıp aradım KVyi, borcu sormak için. Taşındıklarında eşyalarını değiştirmişlerdi ve eşya borcu ödediklerini sıkışık olduklarını söyledi. Yine laf arasında bu görümcenin eşi taa 2 sene önce, o eşyaları almaya beraber gittiklerini ve hepsinin peşin parayla alındığını söyledi. Düşünün kadın hala eşya borcu ödediklerini, ne kadar zorlandıklarını anlatıyor!

En sonuncusu en şaşırdığım, KV, KP umreye gitmişlerdi geçen kış. Bize(eşime ve bana) kendilerini acındırarak umre parası bulmaya çalıştıklarını söylemişlerdi. Sonra eski bir evleri vardı onu müteahhite verip yerine 3daire alacaklardı, o müteahhiti arayıp daireleri ver bir de bizi umreye gönder diye ikna ederek umreye gittiklerini anlatmışlardı. Görümceme ise mahallenin imamının onları umreye götürdüğünü, ona şuan borçlu olduklarını anlatmış.Hangisi doğru kimbilir? İnsan ibadete giderken bile yalan söylermi şaşırıyorum?! Sonra herkesin söylediğini kendine göre yontar öyle aktarır. Kişi bambaşka birşey söylemiştir çevirip onu kötü gösterecek şekilde yorumlayıp gider herkese yayar! Bu nasıl kadın, nasıl insan! Allahım uzak tutsun benden!

Son düzenleme:
Haa bir yalanları daha var ki yazmayı unutmuşum! Bizim düğün salonu 8bin tutmuştu. O dönem KP 5bin veririm demişti ve gerisini de babam tamamlayacaktı. Salona anlaşmak için gittiğimizde KP 2binini göndermişti. Sonra 3bin daha göndercem deyip aylaaar yıllaaaar geçtiği halde bahsetmemişti bile. Bu bahsettiğim babama olan borç da burdan geliyordu. Sonra duydum ki sağda solda "oğlana bir düğün yaptık sadece salon 10bindi" diyorlarmış.:47: Sanki kendileri parasını vermiş gibi! Aslında düğünü onlar değil babam yapmış gibiydi, onlar 2bin babam 6bin vermişken hala kendileriyle arsız arsız övünüyorlarmış meğerse. Hem 10 değil 8 bindi, hem de onların verdikleri çeyreği anca ederdi. Ama elaleme hava atmak için yalan söylemeye geldi mi sorun yok!:20:

Son düzenleme:
babam elden para fln vermedi. Düğün salonu tutulacağında biz eşimle beğendik sonra babamla pazarlığa gittik, o malum insanlar uzaktalar diye gelmediler. Düğün neden onların şehrinde olmadı derseniz? Onların tümü görgüsüz insanlar, düğüne diye gelip daha kapıdan çıkmadan dedikoduya başlayan, hele düğün yemekliyse torun torba hepbirlikte doluşup gelen tipler. Orada yapıp boşuna masrafa-eziyete girmeyelim gerçekten seven gelir zaten dedik. Salon tutulacağı sırada kp az bir miktar gönderdi haftayamı bidahaki aya mı ne 3bin daha göndercem dedi. Ama tabi anlaşma sırasında para verildi, e kim verdi? babam! O para haaala gelecek! Babam yaptı düğünümüzü diye düşünüp vermeyeceklermi? Kimbilir! Terbiyesizler...

Torun torba dolup gelemedikleri icin vermemislerdir belki de. Ben de dusundum simdi de, bizim dugunlerde hep torun torba toplanir gelinir, cok gorgussuz bir cevrem var yani benim. :1:

Torun torba dolup gelemedikleri icin vermemislerdir belki de. Ben de dusundum simdi de, bizim dugunlerde hep torun torba toplanir gelinir, cok gorgussuz bir cevrem var yani benim. :1:

Torun torba gidilmesini küçümseyerek söylemedim yanlış anlaşılmasın. Tanıdık tanımadık kim varsa yanında çağırmayı kastettim. Sizin çağırdığınız aile yanlarında komşularını dahi getirebiliyor. Yada 2kişilik bir aile 7-8kişi olarak gelebiliyor, bunu kastetmiştim. Ki sırf gezmek görmek-yemek yemek için tanımadığın birinin düğününe gitmek hediyesiz de çıkıp dönmek görgüsüzlüktür bence.

Son düzenleme:
Burda anladigim kadariyla borc sizin sahsiniza deyil, babaniza. Bunu babaniz istemeliydi, yada en kotusu esiniz istemeliydi sizin istemeniz cok garip olmus. Bu kadar yuz goz olunmaz bence kimseyle.

Sizde isteyip israr etseydiniz keske evlenmeden once o kadar altin isterim diye, bunlardan dert yanmazdiniz simdi. Ugrasirsiniz biriktirirsiniz sizin de maliniz olur. Adamlar ugrasmis didinmis, ev yapmislar iki tane, kiraci oturtup ucuncu evi almak istiyolarmis, buna laf ediyosunuz, gozleri topraga bakiyo diyorsunuz, ki bu soylediginiz seyleri esinizin ailesine soyluyorsunuz. Sirf pintiler diye bu kadar agir lafi haketmiyorlar bence. Sukredin halinize, sizin kazandiginiz maasa goz dikmiyorlar, siz de onlarin kendi mallariyla mulkuyle ne yapicaklarini dusunmeyin derim. Butun problemlerinizin sebebi para, kayinvalideniz de dediginize gore yalanciymis.

Son düzenleme:
Bak canim biraz sert yamism hakkini helal et. Niy tepki cerdim biliyormusun snde kendimi gordum bir an. Ben de evlenirken yasadiklarimi anlatsam dudagin ucuklar. Hic girmiyim cunku canim sIkiliyor aklima geldikce. Bu isler boyledir kolay deyildir. Hicbirsey dort dortluk olmaz. Ben esimden birde ustune ustluk ayri kaldim bir donem. Birlikte oldugumuz donemlerde bu sorun yuzunden benim unutamama hazmedemem yuzunden heba oldu. Hic deymezmis is isten gecince anladim. Bosver yuz goz olma. Babanin ihtiyaci mi var sanki o paraya. Emin ol onlar utanir. Sen kendi isine bak, su an gencsin esinle mutlu olup guzel anilar kurmaya bak.

• Beğen
Reactions: fyz
Burda anladigim kadariyla borc sizin sahsiniza deyil, babaniza. Bunu babaniz istemeliydi, yada en kotusu esiniz istemeliydi sizin istemeniz cok garip olmus. Bu kadar yuz goz olunmaz bence kimseyle.

Sizde isteyip israr etseydiniz keske evlenmeden once o kadar altin isterim diye, bunlardan dert yanmazdiniz simdi. Ugrasirsiniz biriktirirsiniz sizin de maliniz olur. Adamlar ugrasmis didinmis, ev yapmislar iki tane, kiraci oturtup ucuncu evi almak istiyolarmis, buna laf ediyosunuz, gozleri topraga bakiyo diyorsunuz, ki bu soylediginiz seyleri esinizin ailesine soyluyorsunuz. Sirf pintiler diye bu kadar agir lafi haketmiyorlar bence. Sukredin halinize, sizin kazandiginiz maasa goz dikmiyorlar, siz de onlarin kendi mallariyla mulkuyle ne yapicaklarini dusunmeyin derim. Butun problemlerinizin sebebi para, kayinvalideniz de dediginize gore yalanciymis.

Babam asla istemez, isteyemez. Bunu da çok iyi biliyorlardı. Eşim de istedi "kayınpedere mahçup oluyorum, istemiyor ama soruyor" dedi. Belki 4-5 kez. 3 yıldan bahsediyorum yılda 1kez demiş olsa bile 3 kez eder. Ben malında mülkünde değilim acaba çok mu yüzeysel okudunuz. Ben varken yok göstermeye çalışmak için söyledikleri yalanlardayım. Öyle tavır takındılar ki Dünyanın en fakiri onlardı o dönem. Babama olan borç için de "eşya taksitimiz var napalım" diyip duruyorlardı hala. Evlerinin tüm eşyalarını bizim düğünden sadece birkaç ay sonra değiştirdiler ve de halbuki peşin parayla almışlar. Adam gibi yok veremiyoruz yada şu zaman veririz demek yerine olmayan eşya taksidini söylemek nedir? Yada ben asla şu kadar altın isterim vs demediğim halde sırf istemeyeyim diye "büyük oğlan hep kendi çalıştıda aldı" diye kendi aldıklarından bahsederek yalan söylemeye gerek varmıdır? Ben işin yalan kısmındayım. Umursamazlık kısmındayım. Borç meselesinde de diğerlerinde de...

Son düzenleme:
kız tarafında yapılan düğünün masrafını kız tarafı karşılar.iş nedeniyle çok yer gezdim.oralarda da böyleydi:34:

Adamlar ugrasmis didinmis, ev yapmislar iki tane, kiraci oturtup ucuncu evi almak istiyolarmis, buna laf ediyosunuz, gozleri topraga bakiyo diyorsunuz, ki bu soylediginiz seyleri esinizin ailesine soyluyorsunuz.

Bunu söylememin sebebi de 3binlik borcu veremiyoruz diye ağlanırken, daha çıkmamış hac sırası için şimdiden "hacca da gideceğiz ama bakalım hangi parayla" diye 3evi olan insanlar sürekli aciz rolü oynayarak sağdan soldan toplamayı düşünürken nasıl bir mantıktır diye yazdım. Benim sağa sola borcum olacak, umreye hacca bile borç parayla gitmeyi düşüneceğim ama 3evim varken 1ine otururum, 2sine kiracı koyar onların kirasıyla da yeni ev alırım diye plan yapacağım. Bu normal mi? Onların malının hesabında değilim ama bizden birşeyler istemekten vazgeçsinler artık. Varken yok oynamayı bıraksınlar. KV evime heeeer geldiğinde bişeyimi götürür. En son halımı götürmeye kalktı düşünün! Hayal edin çingene gibi herkesten birşeyler isteyen, evindekini bile çok beğendim, benim olsunmu diye götüren, kendinden asla birşey çıkmasın ama herkesi kullansın isteyen bir insan...

Son düzenleme:
kız tarafında yapılan düğünün masrafını kız tarafı karşılar.iş nedeniyle çok yer gezdim.oralarda da böyleydi:34:

Kız tarafında yani benim memleketimde değildi ki düğün. Orta nokta sayılabilecek, bizim evlendikten sonra oturacağımız şehirdeydi.

Arkadasim senin konuna yaziyorum denk geldi. Sahsi algilama ama size birsey almak zorunda degiller. Dugundu, esyaydi, takiydi bunlardan siyrilmak lazim artik. Adet gelenek diyoruz ama eskiden 15-16 yasinda cocuklari evlendirince aileler evlerini kurarlarmis. Simdi bizi buyutuyorlar, okutuyorlar geliyoruz 25-30 yasina hala onu alsinlar bunu taksinlar.2 kisi evleniyorsa calisip yapacak. Yok karissinlar isin icine girsinler dersen yarin kv soyle dedi bunu yaptiya hazir olucaksin.evlilik oncesi ailelerin sunu takin, bunu alin pazarliklarini da cok itici buluyorum. Benim icin bu konusulsaydi ben MAL miyim pazarligimi yapiyorsunuz diye ortaligi ayaga kaldirirdim acik konusayim.
Konuya bakiyorum yalanlar hep para maddiyat deger mi bunlara uzulmeye? Allah korusun yarin oburgun sagliginiza birsey olsa daha buyuk acilar yasasaniz cok kizarsiniz kendinize ben neleri takmisim kafaya diye bosverin gitsin. Ayrica kimsenin cuzdanindaki para kimseyi ilgilendirmez. Borcunuzu istemisiniz vermeleri lazim tamam ama gozu topraga bakiyor evin pesinde ne cirkin bi tabir. Kimin ne zaman topraga gidecegini kimse bilmez. Begenmesenizde, sevmesenizde o cok sevgili esinizi var eden onlar. size vahiy yoluyla gelmedi ya bu adam
Sevgiyle huzurla kalin gerisi bos

Back
X