Kv nin evden kovmadigi kaldi! Bizi catir catir ayirdi!

altin istemek altin icin pazarlik yapmak falan bana cok ters seyler oldugu icin haklısın diyemeyecegim. ikinizde betersiniz bence

kesinlikle aynı fikirdeyim. sen de bohça alışverişine 10 binle gelmişler diye beğenmiyorsun. pardon da 10.000 tl yi hayatında kaç defa bir arada gördün? annesi terbiyesizmiş ama işte Allah dağına göre kar veriyor sen de az değilsin bence şu anda daha yeni gelin olduğun için pek sesini çıkaramıyosun. neyse sözlün kurtulmuş

Ya bizim toplumumuz ilkel
Hic hoslanmam yabancilari ovmekten ama bu konuda oyle ozeniyorum ki avrupa insanina anlatamam
Bizdeki bu rezillikler ilkellikler yok onlarda
Evleniyor musun cok guzel git evlenq
Bu nedir yahu soyguncu gibi yankesici gibi

bide kv kp der bişey yapmayacagız da dememiş ki

Hic hoslanmam yabancilari ovmekten ama bu konuda oyle ozeniyorum ki avrupa insanina anlatamam

Aynen öyle çok haklısın
Konun başından aslında gelinin içerlediği anlaşılıyor altın şu bu konusunda
Bırakın şu malı mülkü arkadaş ya herşey ticaret değil
Gittiğimiz yer toprak gerisi dünyada kalacak anlık değil şu insanlarımız ömürlük düşünse aslında bunlar yaşanmayacak.

bide kv kp der bişey yapmayacagız da dememiş ki

Yapmayadabilir. Doğurdu büyüttü bir de kendi ailesini kuracak diye benden neden bir şey beklesin.
Evlenecek kadar büyüdüysen kendi sorumluluğunu da alacaksın.
Gerçi bu aile terbiyesidir.
Ben tek çocuğum annem tek başına beni büyüttü okuttu. Bize kayınpeder adetleriniz nelerdir dediğinde hiç bir şey istemedi. Nişanda takı seti almaya gittiğimde kayınvalidemle annem tembihledi mesela çok pahalı şeylere koşma diye. Aynı şekilde eşime saat alınırken de eşim annemden abartılı saat beklemedi yani.
Evleniyoruz diye de ailenin ocağına incir ağacı dikme hakkımız yok. Çok bencilce.
Çok şükür ne annem benim değerimi altınla ölçtü beni utandır, ne ben açgözlü gibi kayınvalidemi söğüşledim. İki tarafta o süreçte birbirine saygısını yitirmedi.
En önemlisi o.
Aradan on yıl geçince ay o zaman annesi resmen kızına başlık parası alır gibi altınlar istemişti kız da çok açgözlüydü demelerinden iyidir.
Kalitesizlik yani bence öyle takmayacağın halde sırf birikim için insanlarla oturup gram pazarlığı yapmak. Biz bilezik sayısı sordular mesela siz bilirsiniz dedik. Kayınvalidem zorla beni götürdü bilezik koluna göre alınır diye. Orada ben siz seçin dedim mesela gramını bile orada söyledi öyle öğrendim hani konuşulmadı. Sadece adet söylediler tamam dedik gramını da orada alırken öğrendim. El sıkışıp hani koyun alır gibi pazarlık yapmadık çok şükür kalitemizle hallettik.
Çok çok ayıp ben çok şaşırdım.
Yok beşibiryerde olmasın ama cumhuriyet yapalım yok beş gram indirdim o da güzel hatrınıza falan çirkin şeyler

buna genelleme yapmak yanlış olur mesela bizde de vardı böyle istekler adet adı altında ama ne ben ne ailem hiç bi talepte bulunmadık yapılacak diye bi zorunluluk yok ama işte böyle dayatma yapanlarda yok değil mesela benim akrabalarım da da yok görmedim böyle isteklerde bulunanı eskide kalmış eşim tarafı desen oldukça uzak bu tür adetlere anlıycağın herşey gibi bu da kafada bitiyo

Ayy duygularıma tercüman oldunuz hem tebrik hem teşekkür ediyorum:) konu sahibi de pişman oldu konu açtığına:))

Kepaze kadin rezil etti bizi.

Yoksa zararin neresinden donsem kar mi ?

Kepaze oldugu konusunda hak verdim. Ama senin de ondan aşağı kalır yanin yokmus. Ne demek onu istemem bunu al. Kimse sana bisey almak zorunda değil. Ortak bi iş değil bi ev kuruyosunuz siz.

Bence herkes zarardan dönmüş. Ne cirkef kv nin, ne anansina 'seni keserim' diyen oğlunun, ne de senin gibi evlilik sürecine 'ne istersem almak zorundalar, ne aldirirsam kardır' gözüyle bakan birinin kimseye faydası olmaz..

Bunların yanı sıra ben şundan da korkarım: ya onlar da bana şunlar şunlar da bizim adetimiz diye sıralarsa...

Var öyle bir arkadaşım,hiçbir bayramda eşiyle birlikte ailesinin evinde kalamadı el öper 20 dk oturur çıkar gelir, erkek tarafının adetin göre erkek kız tarafında yatıya kalamazmış, laf edince diyorlar ki biz sizin tüm adetlerinizi yaptık

tepkini diğer konularına bakarak az buldum; sokak ortasında kv yi saçından tutup ,bir güzel çevirmen gerekliydi

Akıllı biri konu sahibi. Kadından istediklerinin fazlalığını ve orada resmen pazarlık yapmasını unutturmak için mazlumu oynamışta ondan. Yoksa sokak ortası demez belli de. Nişanlısına ay ben ne dedim kiii sadece azıcık para istedim onda da bağırdı demek için yapmış resmen.
Yani kadını o noktaya getirmiş pazarlıklarla, isteklerle kadın carlayınca ay ben ne dedim kiii demiş.
Çok zeki bir konu sahibi var yani.

işine gelmeyince Allah'a havale et. asıl eski sözlün ve ailesi seni Allah'a havale etmiş ki işiniz bozulmuş. verilmiş sadakaları varmış. inşallah herkes layığıyla evlenir.

Tabii yapinca her iki tarafin da adetleri yapilmali madem
Damadin ailesine listeyi verip su kadar su bu kadar bu istersen onlar da sana al bunlar da bizim adetimiz der
Bu adet dedigin ne olaki, sacmalik
Evlen mutlu ol arkadas

Konuyu sonuna kadr okumadım ama olayı siz başlatmış gibisiniz. Yok öyle bilezik istemem yok 10 lira alışveriş filan. Maddi beklenti içine girip laf den sizsiniz. Bırakın insanlar ne takarsa taksın. Beğenmezsen değiştirip takacağın şeyler alırsın. Ayrıca koskocaman insanlarsınız, yok elbise alınmadı falan filan.

Hiç tarzım değil, giyeceğim elbiseyi de hiç tanımadığım insanlara aldıracak değilim. İçlerinden gelir hediye alır kabul ama ticaret gibi onu al bunu al demek bana saçma geldi.

Siz çalışıyor musunuz merak ettim. Çalışan insanlar paranın nasıl kazanıldığını bildiklerinden beklentileri de belli derecede oluyor. 10 bin tl küçümsenir mi ya? Anne baba bohça parası vermek zorunda mı? Bir gelinin gram pazarlığı yapması ne ayıp. Valla kadın da berbat birisi ama siz de az değilsiniz. Bence bi anne babanın görevi evladına iyi bir ahlak verip iyi bir eğitim olanağı sağlamaktır. Doğurdular diye evlenip kendi yuvasını kuracak kadar büyümüş birine sırf evladı diye donuna kadar almak nedir yani. Ben ailemden ya da karşı aileden asla böyle bir beklentiye girmem. Okutmuş, kazık kadar olana kadar bakmışlar. Yememiş yedirmişler, giymemiş giydirmişler. Allah razı olsun daha ne yapacaklar yahu. O insanları anne babaları mı evlendirdi o kadar bilezikle de size yapsınlar. Herkes genç yaşında kendi kazanıp, kendi didinip birşeyler yapıyor. Ben çok affedersiniz eşşek gibi çalışayım kursağımdan kesip biriktireyim kızın biri gelsin bana 10 binlik alışverişi küçümsesin ve oğlum da buna çanak tutsun. Valla oğlum bohça parasını bile benden bekliyorsa öyle oğula da posta koyarım.

O kadar vicdansiz yorumlar var ki! Sanirsin saray istemisim! Ben zaten sadece paylasmak icin actim konuyu icimi dokmek icin... O yuzden o yorumlari su an gormezden gelmek durumundayim.. Daha kotu olamam.

Sen takilma cok fazla, o kadar yaygara yapip, 3 bilezigin lafini ediyorsa, evlendirmesin oglunu.

Bizim burda erkek tarafi ev alir, bilezik yapar. Kiz da tum evi duzer. Bilezik de oyle 3,4 tane olmaz. Tabi her yer farkli. Gelenek boyle, herkes de bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…