- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Siz çalışıyor musunuz merak ettim. Çalışan insanlar paranın nasıl kazanıldığını bildiklerinden beklentileri de belli derecede oluyor. 10 bin tl küçümsenir mi ya? Anne baba bohça parası vermek zorunda mı? Bir gelinin gram pazarlığı yapması ne ayıp. Valla kadın da berbat birisi ama siz de az değilsiniz. Bence bi anne babanın görevi evladına iyi bir ahlak verip iyi bir eğitim olanağı sağlamaktır. Doğurdular diye evlenip kendi yuvasını kuracak kadar büyümüş birine sırf evladı diye donuna kadar almak nedir yani. Ben ailemden ya da karşı aileden asla böyle bir beklentiye girmem. Okutmuş, kazık kadar olana kadar bakmışlar. Yememiş yedirmişler, giymemiş giydirmişler. Allah razı olsun daha ne yapacaklar yahu. O insanları anne babaları mı evlendirdi o kadar bilezikle de size yapsınlar. Herkes genç yaşında kendi kazanıp, kendi didinip birşeyler yapıyor. Ben çok affedersiniz eşşek gibi çalışayım kursağımdan kesip biriktireyim kızın biri gelsin bana 10 binlik alışverişi küçümsesin ve oğlum da buna çanak tutsun. Valla oğlum bohça parasını bile benden bekliyorsa öyle oğula da posta koyarım.
Emekçi bir kadın kendisi de yani. Buna rağmen bunu anlamaması fenaymış. Resmen evlenip hayatımı kurtarayım zihniyeti. Yazık be iyi ki erkek kardeşim yokÇağrı operatörü olduğunu yazmış bir konuda
Sen takilma cok fazla, o kadar yaygara yapip, 3 bilezigin lafini ediyorsa, evlendirmesin oglunu.
Bizim burda erkek tarafi ev alir, bilezik yapar. Kiz da tum evi duzer. Bilezik de oyle 3,4 tane olmaz. Tabi her yer farkli. Gelenek boyle, herkes de bilir.
bende sorguluyorum kendimi eltim çatır çatır istedi herseyi kaynım ya yapılacak ya yapılacak dedi kp der agladı kv de hastalandı ama eşimle ben kötü olduk onlar el üstündelerböyle konuları gördükçe kendimi sorguluyorum. kendi nişan bohçamı kendi biriktirdiğim paradan aldım verdim ellerine getirdiler, bizimkilerin haberi yoktu. nişanda takılacakları gene eşim aldı bana. kv nişana 1 kuruş harcamadan misafir gibi geldi yedi içti gitti. düğünde takılacak bilezikleri ucundan bile görmeden daha önce... eşimle beraber kırdık sardık herşeyimizi kendimiz yaptık. ama noldu ben kötü gelinim gene... ben mi doğruyum sen mi anlamadım ki
Sen takilma cok fazla, o kadar yaygara yapip, 3 bilezigin lafini ediyorsa, evlendirmesin oglunu.
Bizim burda erkek tarafi ev alir, bilezik yapar. Kiz da tum evi duzer. Bilezik de oyle 3,4 tane olmaz. Tabi her yer farkli. Gelenek boyle, herkes de bilir.
böyle konuları gördükçe kendimi sorguluyorum. kendi nişan bohçamı kendi biriktirdiğim paradan aldım verdim ellerine getirdiler, bizimkilerin haberi yoktu. nişanda takılacakları gene eşim aldı bana. kv nişana 1 kuruş harcamadan misafir gibi geldi yedi içti gitti. düğünde takılacak bilezikleri ucundan bile görmeden daha önce... eşimle beraber kırdık sardık herşeyimizi kendimiz yaptık. ama noldu ben kötü gelinim gene... ben mi doğruyum sen mi anlamadım ki
adetlere lafımız yok. adettir diye karşı tarafı yolmak, arsızca şunu isterim bunu isterim diye tutturmak adet değil, görgüsüzlüktür. adetler madem çok mühim, aileler alışverişe çıkmadan önce evde konuşur, anlaşır, ondan sonra alışverişe çıkılır.Sen takilma cok fazla, o kadar yaygara yapip, 3 bilezigin lafini ediyorsa, evlendirmesin oglunu.
bende sorguluyorum kendimi eltim çatır çatır istedi herseyi kaynım ya yapılacak ya yapılacak dedi kp der agladı kv de hastalandı ama eşimle ben kötü olduk onlar el üstündeler
O zaman herkes kendi memleketlisi ile evlenecek, eşimin ailesinin bize ev alacak durumu yok diye evlenmese miydim,ya da ailenin tüm evi düzecek maddi durumu olmasa evlenmeyecek miydin
Parası olmayan ya da karşı tarafı tatmin edecek kadar parası olmayan evlenmesin mi yani,kapitalizm gönül işlerine de mi bu denli girdi
Senin en azından minnetin yok sıkıntı çıkarırlarsa görüşmüyorum dersin ekmeğimi aşımı onlar mı verdi der çekilirsin kenara, iyi gelin olmaya çalışma zaten
arkadaşlar gelenek ise kanlı çarşaf da gelenek, berdel de gelenek, abisi ölenin yengesi ile evlenmesi de gelenek...
Zaten oyle birsey varsa da, ev tutup, daha makul sartlarda evlenirler.
Benim demek istedigim gelenek, gorenek... Tabiki seven, sevdikten sonra herseyi kabul eder fakat kimseyi goreneklere gore evlenmek istiyor diye yadirgayamayiz cunku o bize dusmez.
geleneklerimiz var evet ama gelinkızda edebli olacak para altın diye tutturmayacak adet adet deyip işine geleni yapıp işine gelmeyene tü kaka demeyeceksin ki dinimizde kanlı çarşaf vs yoktur bu erkek dünyasının çıkardıgı aptalca şeyler ve günah tır . benim ailem de böyle adet ler yok mehir apayrı bir olay ama bu konu apayrı ben bir genç kıza bunu yakıştıramıyorum bizim oralarda söz yüzüğü takıldı mı kuyumcu açtırılır akşam gelin kız bir saat yüzük ve küpe alır ama bu adettir kp der durumunu alabilecegini söyler bunlar alınır ki bu kız sözlü nişanlı diye bilinsin diye ...çogu kp der yapmıyor ama kişiye göre değişiyor benim kp der söz yüzüğü bile almadıarkadaşlar gelenek ise kanlı çarşaf da gelenek, berdel de gelenek, abisi ölenin yengesi ile evlenmesi de gelenek...
bebişim gelenek istiyorda dil pabuç kadar kv tek söz söylenmez o tür geleneklerde tüm işi yapılır ,Zaten oyle birsey varsa da, ev tutup, daha makul sartlarda evlenirler.
Benim demek istedigim gelenek, gorenek... Tabiki seven, sevdikten sonra herseyi kabul eder fakat kimseyi goreneklere gore evlenmek istiyor diye yadirgayamayiz cunku o bize dusmez.
bende bundan bahsediyorum adet gelenekse kv de der bizim adetimizde gelin kv ye seccade işler namazlık getirir vs vs..Ben bu kadar pazarlığı hiçbir yerin geleneği göreneği diye duymadım açıkçası,çok gelenekçi bir kız havası da yok ayrıca,takıya gelince mi adet gelenek oluyo yani,benim geleneksel arkadaşlarım da var baya baya kaneviçe işleyen domestik ceyiz düzen kızlar bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?