Kv nin evden kovmadigi kaldi! Bizi catir catir ayirdi!

Çağrı operatörü olduğunu yazmış bir konuda

böyle konuları gördükçe kendimi sorguluyorum. kendi nişan bohçamı kendi biriktirdiğim paradan aldım verdim ellerine getirdiler, bizimkilerin haberi yoktu. nişanda takılacakları gene eşim aldı bana. kv nişana 1 kuruş harcamadan misafir gibi geldi yedi içti gitti. düğünde takılacak bilezikleri ucundan bile görmeden daha önce... eşimle beraber kırdık sardık herşeyimizi kendimiz yaptık. ama noldu ben kötü gelinim gene... ben mi doğruyum sen mi anlamadım ki

Sizde kvnizden aşağı kalmamışsınız. O diliyle dövmüş belki; ama sizde para konusunda inanılmaz aç davranmışsınız. Allah işini biliyor işte.. Evlilikte parasızlıklar oluyor, muhtemelen siz o zaman boşardınız. Belki de ayrılmanız daha hayırlı olmuştur.

O zaman herkes kendi memleketlisi ile evlenecek, eşimin ailesinin bize ev alacak durumu yok diye evlenmese miydim,ya da ailenin tüm evi düzecek maddi durumu olmasa evlenmeyecek miydin

Parası olmayan ya da karşı tarafı tatmin edecek kadar parası olmayan evlenmesin mi yani,kapitalizm gönül işlerine de mi bu denli girdi

bende sorguluyorum kendimi eltim çatır çatır istedi herseyi kaynım ya yapılacak ya yapılacak dedi kp der agladı kv de hastalandı ama eşimle ben kötü olduk onlar el üstündeler

arkadaşlar gelenek ise kanlı çarşaf da gelenek, berdel de gelenek, abisi ölenin yengesi ile evlenmesi de gelenek...

Senin en azından minnetin yok sıkıntı çıkarırlarsa görüşmüyorum dersin ekmeğimi aşımı onlar mı verdi der çekilirsin kenara, iyi gelin olmaya çalışma zaten

adetlere lafımız yok. adettir diye karşı tarafı yolmak, arsızca şunu isterim bunu isterim diye tutturmak adet değil, görgüsüzlüktür. adetler madem çok mühim, aileler alışverişe çıkmadan önce evde konuşur, anlaşır, ondan sonra alışverişe çıkılır.
burma bilezik almışsa, tamam derdi, daha sonra istediği modelle değiştirirdi konu sahibi. kuyumcuda sanki dükkanına mal alır gibi gram pazarlığı yapmak, sokakta ağız kavgası yapmak, bir de üstüne bu kadar rezilliğe rağmen utanmadan onların evinde sabahlamak. nereden baksan baştan sona edepsizlik yaşananlar.

bende sorguluyorum kendimi eltim çatır çatır istedi herseyi kaynım ya yapılacak ya yapılacak dedi kp der agladı kv de hastalandı ama eşimle ben kötü olduk onlar el üstündeler

valla istemek lazımmış demek ki, aileme sorduklarında bile babam o sizin şanınız ne isterseniz onu yaparsınız dedi çekildi. hiçte aklıma gelmedi 1 buçuk sene oldu evleneli onlar arkamdan sürtük diyolar ama ben takılan bileziğin gramını bilmiyorum daha

Zaten oyle birsey varsa da, ev tutup, daha makul sartlarda evlenirler.
Benim demek istedigim gelenek, gorenek... Tabiki seven, sevdikten sonra herseyi kabul eder fakat kimseyi goreneklere gore evlenmek istiyor diye yadirgayamayiz cunku o bize dusmez.

Senin en azından minnetin yok sıkıntı çıkarırlarsa görüşmüyorum dersin ekmeğimi aşımı onlar mı verdi der çekilirsin kenara, iyi gelin olmaya çalışma zaten

aynen şu an doğudayız eşimle arası bozuldu ailesinin bazı konulardan dolayı bende görüşmüyorum telefonla sadece memlekete gidince meraba meraba en fazla sürtük diyolar arkamdan :)) iyi ki de böyle olmuş bir de şunu yaptık bunu yaptık diye ezmelerine izin veremezdim

sizin de isteklerinizi çok yadırgadım. ne ayıp ya bilezik için gram pazarlıgı yapmanız falan... ben asla bir talepte bulunmamıstım. kimin gücü neye yeterse, kimin gönlü ne kadarına el verirse onu takar. ayrılın bence de iki tarafta da hayır yok

Benim demek istedigim gelenek, gorenek... Tabiki seven, sevdikten sonra herseyi kabul eder fakat kimseyi goreneklere gore evlenmek istiyor diye yadirgayamayiz cunku o bize dusmez.

Ben bu kadar pazarlığı hiçbir yerin geleneği göreneği diye duymadım açıkçası,çok gelenekçi bir kız havası da yok ayrıca,takıya gelince mi adet gelenek oluyo yani,benim geleneksel arkadaşlarım da var baya baya kaneviçe işleyen domestik ceyiz düzen kızlar bunlar

arkadaşlar gelenek ise kanlı çarşaf da gelenek, berdel de gelenek, abisi ölenin yengesi ile evlenmesi de gelenek...
geleneklerimiz var evet ama gelinkızda edebli olacak para altın diye tutturmayacak adet adet deyip işine geleni yapıp işine gelmeyene tü kaka demeyeceksin ki dinimizde kanlı çarşaf vs yoktur bu erkek dünyasının çıkardıgı aptalca şeyler ve günah tır . benim ailem de böyle adet ler yok mehir apayrı bir olay ama bu konu apayrı ben bir genç kıza bunu yakıştıramıyorum bizim oralarda söz yüzüğü takıldı mı kuyumcu açtırılır akşam gelin kız bir saat yüzük ve küpe alır ama bu adettir kp der durumunu alabilecegini söyler bunlar alınır ki bu kız sözlü nişanlı diye bilinsin diye ...çogu kp der yapmıyor ama kişiye göre değişiyor benim kp der söz yüzüğü bile almadı

bebişim gelenek istiyorda dil pabuç kadar kv tek söz söylenmez o tür geleneklerde tüm işi yapılır ,
ne derse he denir ayyyy on bin mi getirdiniz demez gelin denecekse büyükler der anasından evvel çuvala giriyo diye alınmaz o gelin konu sahibi özgür karşı taraf gelenek mahkumu
dayıya laf yetiştirilmez büyükten özür istemiş konu sahibi bulunmaz hint kumaşı onlara adetse onada adet
başka bir konuda damat dövülmüş hangi tür adettir ..
aynı yastığı sevdiğin adamla koyacaksın o iki bilezik için bırakılabilir mi

bende bundan bahsediyorum adet gelenekse kv de der bizim adetimizde gelin kv ye seccade işler namazlık getirir vs vs..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…