Kv nin evden kovmadigi kaldi! Bizi catir catir ayirdi!

bana şeytan vs diyorlar hemde yüzüme ne kadar şeytansam tek yüzükle gelin oldum
 
Boşu boşuna trtışmış ve bu ilişkiye çirkin şeyleri karıştırmışsınız. Daha sözlüyken bilezik altın gram vs vs vs şeyleri konuşmuşsunuz. Utanmadınız mı çok merak ediyorum. Bana sorsalar kaç gr olsun diye utanır kızarırdım. Böyle bişeyi hiç konuşmadım. Konuşmamda. Benimde nişanım oldu. Ne takacaksınız dahi demedim. Çok güzel bir set taktılar senin şu aldırdığın bileziklerden bir hayli pahalı. Ama asla ağzımı açıp bana şu kadar gr şu kadarlık set alın demedim! Dememde. Ayrıca ben yoktum set alınırken bana resim gönderdiler bende gitmişim en ucuzunu beğenmişim kv dediki kızım bu günlük gibi bişey set ağır olur. Gitti kaç katını aldı. Ben Mutlu olmadım mı tabiki oldum. Beni düşünüyo dedim. Ama hiçbir zaman ağzımdan şu kadar gr vs çıkmadı. 10.000 ile alış verişe çıkmışlar sen farkında mısın millet 10.000 ile ev eşyasının nerdeyse hepsini aşıyor. Para ne zor şartlarda kazanılıyor biraz olsun bunun farkında mısın acaba?
 

ben de bundan bahsediyorum. gelenek olarak gördüğümüz herşeyi karşı tarafa diretme hakkımız yok. artık öyle bi devirde yaşamıyoruz ki. para pul olunca gelenek oluyo atıyorum sözden önce tüm gelinin damat tarafına yemek vermesi ayyy onla mı uğraşcam oluyo. gelenek lafının arkaasına sığınıyo bazı arkadaşlar ama nedense sadece para pul isteme konusunda. insan da biraz utanma olur ya. bi başlık parası istemediği kalmış gelenek diye.
 
oğlunu 6 ay önce evlendirmiş,bir "kaynana"olarak konuyu takip ediyorum.
anlayamadığım,anlamlandıramadığım bazı hususlar var.neden alınacaklar(takılar) konusunda karşı tarafla muhatap olunuyor ki.?

ben oğlumu muhatap aldım.şu kadar paramız var.nasıl yapalım diye konuştum.kıza ve ailesine ne istersiniz diye sormadım,çünkü " sizin şerefiniz",lafına acayip kıl oluyorum.yani yapamayan ya da yapmak istemeyen aile şerefsiz mi oluyor?
oğluma, düğünü, eşyaları benim yapmamı isterseniz,takı paranız azalır dedim.o da biz evlenirken,borçsuz evlenmek istiyoruz.bu yüzden,öncelik eşyalar olsun dedi.eşim yemekli düğün yapmak istiyordu.alternatif sunduk gelin hanıma,şu kadar bütçemiz var.yemekli düğün için ona göre yer bul diye.buldular.

gelinlik için,2000 tl ye bile gelinlik varken,5000 tl lik beğendi,saygı duydum ama dedim ki,benim alacağım takı miktarı azalır bu durumda.çünkü bütçem belli.olsun dedi,gelinliğim daha önemli.nihayetinde ufak teke sorunlarla(ailesiyle)düğünümüzü yaptık.4 adet bilezik(20 gr.denilenden)bir adet te set taktım.eşya ve ve kılık kıyafette lükse kaçmasaydı,bilezik 8 adette olabilirdi,10 adette.ama kendisi böyle tercih etti.

konu sahibine gelirsek,kayınvalideniz terbiyesiz,nişanlınız korkunç biri.ama siz onlardan daha fenasınız.bu devirde,böyle kızlarımızın olduğunu görünce,eğitim sistemimize,yetiştirilme tarzımıza isyan ediyorum.ne olur kız çocuklarımızı eğitelim.çünkü burada hala konu sahibini savunan,adettir tabi yapacaklar,az bile istemişsin diye yorum yapan kızlarımız var.
 
geleneklerimize göre gelinde kv kp dere hürmetli ve saygılı olacak sandık dolusu çeyizi olcak vs vs. eltim tek parça çeyiz sermedi kp kv ve tek birşey almadı ki adet adet deyip durdu bi kere evleniyorum diye evine 10.000 tl lik eşya aldırdı bizde adet deyip iki kere kuaföre gitti ama kp kv ye bohça getirmedi vs vs.
 

yani bi insanın ağzından adet, gelenek, görenek çıkıyorsa korkuyorum ben. çok eski kafa bunlar. hiç gerek yok.
 

Arkadaşım bizede kızımın nişanında sordular takı konusunu,bizde istemedik şunu bunu alın istiyoruz demedik asla..
Ama tek taş ve beyaz altın set aldılar..
Düğünde sorarlarsa şayet asla şunu istiyoruz demeyiz..
Kendileri ne takmak isterlerse onu taksınlar..

Bizim onlardan tek isteğimiz nikahın bizim burada olması idi,bize saygı duyup nasıl isterseniz öyle olsun dediler.
 
yani bi insanın ağzından adet, gelenek, görenek çıkıyorsa korkuyorum ben. çok eski kafa bunlar. hiç gerek yok.


Biz de bu gelenekler yok.

kusura bakmayın da sizin gelenekleriniz de olmayabilir ama ya erkek tarafı, bizim geleneklerimizde de bunlar var derse ne yapacaksınız?herşey kız tarafının geleneklerine göre yapılmıyor.
 
yani bi insanın ağzından adet, gelenek, görenek çıkıyorsa korkuyorum ben. çok eski kafa bunlar. hiç gerek yok.
anne baba durumu varsa yapar yoksa yapmaz ama hem durumu olup hemde hiçbirşey yapmayan ama saygı hürmet bekleyenlerde var karakter meselesi birazda kp derim hakkım olan mihrimi bile vermedi ki dini olarakta kanunlarımızda kadının güvencesi için mehir verilmesi gerekirken ben altın vs istemedim ailemde istemedi kp der ev eşyasının aldım dedi ama çeyiz sermeye bir gittik hiçbişey yok eşimi de odaya sokmamışlar kp der kv de eşime damat nikah kıyılmadan evi eşyaları görmez demişler eşimde üstünde durmamış anası babası sonuçta düğün salonuna gidiyoruzdiye arabayla çıktık arabada sagdıçlarımız eşim ve ben varız gide gide bi bahçe gibi park gibi bi yere geldik eşim o kadar bozuldu ki gözleri doldu baygınlık geçirecekti ocak ayında bahçede üztelik kar yagarken düğün yaptık düğün sadece 30 dk sürdü kp der yemek ten geçtim bi çay bile ikram etmedi misafirlere eşim akşam sabaha kadar aglamıştı bende aynı şekilde neler neler amann dünya boş vallahi...
 
Ehh. Ne adetiymis bu be. Yillarca erkek tarafı sömürüldü gelenek ayağına. Yok 10 bilezik yok besi bir yerde. Gelenekse ben sana sayayim gelenekleri. Gelin dediğin erkeklerle ayni sofraya oturmaz. Bekler beyler yer sonra kendi sofrada ne kaldiysa oturur yer. Kayinbabasinin yaninda asla konusmaz. Esiyle de konusamaz. Cocugunu aile buyuklerinin yaninda sevemez. Ilk gece kanli carsaf gosterir. Bayramlarda kayinvalidesinin evini temizler, yemegini yapar, misafiri agirlar. Ancak bayramin 4. Gunu ailesine gidebilir... daha coook var. O bilezik sayisini, gramini gelenek ayagina yutturmaya calisan kizlar iyi okusun bunu!
 
Paranın nasıl kazanıldığını bilmeyen insan için 'inanmıyorum 10 bin lirayla alışverişe çıkmışlar yeaa' gibi görgüsüz bir cümle kurmak çok kolay sanırım. Sen önce bir kazan da o paraları, bir arada gör, sonra oturursun gram hesabına pazarlığa.... Zaten bu anlayışla evlilik fln yürümez sen boşver zengin birini bul şekerim..
 
Biz saftriğiz heralde Ben annemden istemeyi bırak annem ne takmak istiyosa ayarlasamda ben alsam yük hiç olmasan nasıl ikna ederim diye düşünüyorum
 
kusura bakmayın da sizin gelenekleriniz de olmayabilir ama ya erkek tarafı, bizim geleneklerimizde de bunlar var derse ne yapacaksınız?herşey kız tarafının geleneklerine göre yapılmıyor.

önce bi geleneğe bakarım gelenek mi diye...
 
Konu sahibi gelenekçi bir insan değil ki...Gelenekçi olsa kayınvalidesine öyle terbiyesizlik etmez.
Gelenekçi olsa bir önceki konusunda olduğu gibi kayınvalidesine ukala ukala konuşur mu? Tam hatırlamıyorum ama kayınpederine çıkıştı diye yok öyle deme falan diye gayet üstten akıl vermişti.
Altın geliyorsa gelenek, kayınvalide geliyorsa ay hiiç çekemem modunda bir gelin.
Bohça mı kaldı bohça için para ayıramadı diye kadına rezil kepaze gibi hiç bir kadının ağzına yakışmayan laflar ediyor.
Kadından maddi bir sürü beklentisi de var gelenek diye ama bir daha kadını görmeyecek göstermeyecek öyle gelenekçilik mi var. O altınlar niye takılıyor? Eskiden gelin alınırmış, artık o aileden sayılırmış. Eğer o kadar gelenekçiyse kayınvalidesinin dibinde de yaşayacak kadın ne dese tamam da diyecek, saygı da hürmet de edecek.
Öyle işime geldiği gibi olmuyor yani.
Bir akıllı benim kayınvalideyi soyar soğana çeviririm ama kapıma da gelmez oğlunu da görmez demek de olmuyor. Kimse de aptal değil yani
 

sizinki de fenaymış ya. geçmiş gün ama. eşiniz kıymetinizi biliyosa unutun gitsin.
 
bu kadar şeye rağmen evlenmişsin ya, demek senin ve ailenin basireti bağlanmış.
sürekli yalan dolan, düğün hazırlığı yok ve sen ve ailen yine de olay çıkarmadan eşinle evlenmişsin.
yazık olmuş size.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…