Kv nin evden kovmadigi kaldi! Bizi catir catir ayirdi!

birincisi karşı tarafın maddi durumu ne ise onu alırlar..
siz neden teklifte bulunuyorsunuz ki?
1 bilezik fazla olsa ne olur eksik olsa ne olur...
güzellikle işler halledilebilirdi..
sevdiğim adamdan hiç altın takmasalar vazgeçmem ki annesi kötü olsa da idare edilmeye çalışılmalı..
ya da uzak durmaya..
evlilik bambaşka durum çünkü..

k.validenin davranışları elbetteki kabul edilir değil ama sevilen adam için şimdilik susulurdu..

ayrılmak daha mı iyi..

bileemedim

Biz saftriğiz heralde Ben annemden istemeyi bırak annem ne takmak istiyosa ayarlasamda ben alsam yük hiç olmasan nasıl ikna ederim diye düşünüyorum

sen benden daha düşünceliymişsin

ailemin şükür durumu var takmaları gereken her neyse kendi aralarında karar verir takarlar. eğer bana senin istediğin bişey takalım illa derlerse benim yapacağım günlük kullanılabilecek bir kolye seçmek olur, anı olarak takabileyim ve çocuklarıma kalsın diye. ama eğer durumları olmasaydı takmayın bişey derdim. millete gösterme olsun diye ne ben ne ailem kimse zor duruma girmesin.
aynısını şuan sevgilime de diyorum. bişey takmak için kendilerini zora sokmasınlar. imkanları yoksa borç alayım gideyim bilezik takayım demesinler bana. düğünden sonra da onun parasını talep etmesinler benden. en fazla erkek tarafı düğünde bişey takmadı derler, onu da 1 gün derler 2. güne unuturlar bile. çok gereksiz hesaplar bunlar.

kp der nişanı atmak istedi eşimle 1 hafta ayrıldık ama eşim işyerinde kendine zarar vermeye kalkmış fenalaşmış bayılmış falan kv dem beni aramıştı .... çok aglıyor yaşayamam diyor yoksa seni gelin olarak istemiyorum vs dedi babam da amcasından duyunca barıştık ve evlendik babam zaten mülayim efendi ahlaklı bir adamdır parmakla gösterilir kader biraz da galiba

bende basiretimiz beglandı diye düşünüyorum

Genç kardeşlerimize,
Lütfen erkek tarafını yolunacak kaz olarak görmeyin,şunuda istiyorum demeyin,şayet alma durumları varsa zaten alırlar..Bunun terside olur varken almazlar oda ayrı bir sorun tabi..
Bir şeyler alınırken kendi ailenizin de maddi durumunu düşünün..
Altın dediğiniz nedir ki,bugün varsa yarın yok olur...

yorumları okumadım siz yamyam gibisiniz daha kibar tabirle profesyonel gelin bu ne ya ben evlenirken kayınvalidemden sofra bezi istemeye utanırdım para pul işleri olmasın diye.
yalnız kayınvalide de sizin ayarmış çünkü annemden biliyorum böyle bir durumda oturur ağlardı garbibim suç bende parayı yetiştiremedim diye .
tencere kapak durumu.
mevzu derin mevzu uzun bohça ,çeyiz ,sen - ben , altın beni aşar.
altınım yoktu düğünümü kendimiz yaptık bohça ne hala tam anlamam sonuç evliyim,mutluyum, çocukluyum.

Altın takılması lazım takılmadan olmaz ama bu kadar bilezik istiyorum şu kadar set istiyorum denir mi ? İnsan utanır yahu... Benim altınlarımın hepsini eşim yaptı. Kimseye laf düşmedi...
İnsan her şeyin en iyisi olsun istiyor karşı tarafta kötü niyet sezerse üzülüyor ama siz de iki tarafta cadı çıktığı için 3. dünya harbi çıkmış...

böyle yapanın da kıymeti olmuyor, ucuz görüyor karşı taraf, biz ne yaparsak yapalım oğlumuzla evlenecek çok hevesli gibi..
konu sahibi de karşı tarafın durumunu gözetmeden çok şey istemiştir bilemiyorum, hepsini okumadım..
çok şey istemek saçma tabi ama hiç bir şey istemeyince de karşı tarafın insanlığını göremiyorsun. değer vermiyorsa bi yüzüğü bile çok görür. en ufak bi şeyde cıngar çıkarır, insanlığını anlarsın.

3 yıllık gelinim şükürler olsun pamuk gibi kayın validem ve eşim var eşim görevdeydi ve nişan yüzüğünü bile ben seçtim ölçü verdik hatta küçük geldi parmağına çünkü adam görevde yüzük ölçüsü aldıracak biryer yok eşim telefonda tektaş ve küpede beğen dedi bende yok dedim nişan günü geldiler adam görevden zar zor gelebilmiş zaten bi baktıki tektaş yok beğen al birtane dedi bende yok gerek yok dedim oda sen sallanan aksesuarları seviyorsun nazar boncuğu sallanan bir yüzük beğendi ve onu aldı saolsun. Kayınvalimdem küpede al güzel gelinim dedi ama ben ceplerinde para varmı istanbulda kimseleri yok ya paraya ihtiyaçları olursa diye ağzımı bile açmadım açmamda. nişandan sonra babam bizde nisanlı kız çok bekletilmez araya şeytan girer kendinizi ne zaman müsait hissederseniz gelininizi alabilirsiniz dedi. Eşimin içi rahat etmemiş gitti ertesi gün kuyumcudaki en pahalı küpeyi almış. Kayınvalidem her geldiğinde bir bilezik taktı koluma 5 bileziğim vardı 20 gramdan fazla. ve kayınvalidem kızım set alayım istersen ama dedi 5i bi yerden hazır set de zarar edersin o ucuz ben sana 5i biryerde yaptım dedi altınlarda cumhuriyet altınlarının büyükleriydi. Saolsun kuzenimi 5 tane sahte bilezikle gelin ettiler. Bu ne çirkeflik. Biz karadenizliyiz bizde hasır alınır geline adet değildir ama herkeste alır aşim bunu öğrendi senin neyin eksik elimiz bollaşsın alıcam dedi aaslında doğuma alacaktı ama hesapta olmayan şeyler oldu canı saolsun o evimde olsun da o görevdeyken yattığım yatağın bile azcık kısmını kullanıyorum yani onu bile benimseyemiyorum o yokken. siz altınlara sarılıp uyuyacaksınız eşyaları sevceksiniz heralde ah güzel bohçam ah pahalı koltuklarım. Bunlar boş işler geçiminize sevgin,ze saygınıza bakın diğerleri olur.

Ucuza gitmeyeyim kiymetimi bilsinler demissin ama kv akilli yememis olan oglana olmus hayirlisi olsun.

valla senin tavrını davranışlarını ve altın için yaptıgın suratı KINIYORUM
gerçekten garip davranmışsın. kv zaten manyak gibi davranmış ama bu iş olmaz deyim sana

bu ikizler sizin mı

yalnız anlamadığım bi nokta var.

yorum yapan herkes aynı şeyleri söylüyor.
biz eşimle herşeyi kendimiz yaptık.
ben hiç bişey istemedim.
ben istemedim gittiler en pahalısını aldılar.

vs vs.

iyi de konuyla çok alakasız ki.
size herşey yapılmış onu anlatmışsınız. orda kızcağız bir elbise seçerken kadının demediği kalmamış.
size teklif edilmiş yok demişsiniz ve alınmış. yok dediğinizde kadın saçını başını yolup herşeye de yok diyor rezil ettin oğlum bizi paspas olduk bunlara deseydi. amann boşver diyemezdiniz.. çok alakasız olmuş.

yalnız anlamadığım bi nokta var.

yorum yapan herkes aynı şeyleri söylüyor.
biz eşimle herşeyi kendimiz yaptık.
ben hiç bişey istemedim.
ben istemedim gittiler en pahalısını aldılar.

vs vs.

aynen çok alakasız olmuş. kızcağıza nispet gibi yazmışlar.
zaten üzgün kız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…