- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Eşimin içi rahat etmemiş gitti ertesi gün kuyumcudaki en pahalı küpeyi almış
anne baba durumu varsa yapar yoksa yapmaz ama hem durumu olup hemde hiçbirşey yapmayan ama saygı hürmet bekleyenlerde var karakter meselesi birazda kp derim hakkım olan mihrimi bile vermedi ki dini olarakta kanunlarımızda kadının güvencesi için mehir verilmesi gerekirken ben altın vs istemedim ailemde istemedi kp der ev eşyasının aldım dedi ama çeyiz sermeye bir gittik hiçbişey yok eşimi de odaya sokmamışlar kp der kv de eşime damat nikah kıyılmadan evi eşyaları görmez demişler eşimde üstünde durmamış anası babası sonuçta düğün salonuna gidiyoruzdiye arabayla çıktık arabada sagdıçlarımız eşim ve ben varız gide gide bi bahçe gibi park gibi bi yere geldik eşim o kadar bozuldu ki gözleri doldu baygınlık geçirecekti ocak ayında bahçede üztelik kar yagarken düğün yaptık düğün sadece 30 dk sürdü kp der yemek ten geçtim bi çay bile ikram etmedi misafirlere eşim akşam sabaha kadar aglamıştı bende aynı şekilde neler neler amann dünya boş vallahi...
bu ikizler sizin mı
iyi de konuyla çok alakasız ki.
size herşey yapılmış onu anlatmışsınız. orda kızcağız bir elbise seçerken kadının demediği kalmamış.
size teklif edilmiş yok demişsiniz ve alınmış. yok dediğinizde kadın saçını başını yolup herşeye de yok diyor rezil ettin oğlum bizi paspas olduk bunlara deseydi. amann boşver diyemezdiniz.. çok alakasız olmuş.
ya konu sahibi kız zaten üzülmeyi hakediyor da. ne hikmetse kkda hiç bi kadın bişey talep etmemiş yani.
yorumları okumadım siz yamyam gibisiniz daha kibar tabirle profesyonel gelin bu ne ya ben evlenirken kayınvalidemden sofra bezi istemeye utanırdım para pul işleri olmasın diye.
yalnız kayınvalide de sizin ayarmış çünkü annemden biliyorum böyle bir durumda oturur ağlardı garbibim suç bende parayı yetiştiremedim diye .
tencere kapak durumu.
mevzu derin mevzu uzun bohça ,çeyiz ,sen - ben , altın beni aşar.
altınım yoktu düğünümü kendimiz yaptık bohça ne hala tam anlamam sonuç evliyim,mutluyum, çocukluyum.
yok küpe tablasını kuyumcu çıkardığında bizimkiler tarttırdı sonra ben istemiyorum küpe takamıyorum dedim almadım ertesi gün eşim almış ben tartılırken görmüştüm önceki gün ama almamıştımkendisi mi söyledi
yalnız anlamadığım bi nokta var.
yorum yapan herkes aynı şeyleri söylüyor.
biz eşimle herşeyi kendimiz yaptık.
ben hiç bişey istemedim.
ben istemedim gittiler en pahalısını aldılar.
vs vs.
Bohca cok mu lazim da kendi paranla aliyosun? Cok sacmaböyle konuları gördükçe kendimi sorguluyorum. kendi nişan bohçamı kendi biriktirdiğim paradan aldım verdim ellerine getirdiler, bizimkilerin haberi yoktu. nişanda takılacakları gene eşim aldı bana. kv nişana 1 kuruş harcamadan misafir gibi geldi yedi içti gitti. düğünde takılacak bilezikleri ucundan bile görmeden daha önce... eşimle beraber kırdık sardık herşeyimizi kendimiz yaptık. ama noldu ben kötü gelinim gene... ben mi doğruyum sen mi anlamadım ki
önce bi geleneğe bakarım gelenek mi diye...
Bohca cok mu lazim da kendi paranla aliyosun? Cok sacma
Sadece konu sahibi ve kv değil ki,konu sahibinin annesi de garip annem beni yolardı misal,en iyi ihtimal dürtüklerdi, onca şeyden sonrada kalkıp o evde kalmazdı
ya konu sahibi kız zaten üzülmeyi hakediyor da. ne hikmetse kkda hiç bi kadın bişey talep etmemiş yani.
kp der bahaneler uydurdu vs ya eşyalara bakmaya gittik tele bakmadi vs daha neler neler inanın anlatmakla bitmez bide bizim buradalarda gelin kız pek gitmez oglanın ailesi gücünün yettiğini alır kp der düğün salonunu tuttum işte burası diye gösterdi bize ama o da yalanmış benim babam da erkek kardeşlerimin evini kendi düzdü ama gelinlerimize katalog gösterdik kendileri seçti bende katalogdan seçmiştim kp derin oyun yapacagı aklıma bile gelmemişti neşimde babasına güvenmiş bizim burada damatın babası elinden geldiğince evi düzer yani son 3 4 senedir gelin kızlar da çarşıya çıkar oldu köyümüzdeKusura bakmada, burda ikinizde suclusunuz. Evlenecek kadar yas'a geliyorsunuz, gram olgunluk yok. Yahu insan nasil ilerde yasayacagi ev'e gidip kendisi secip bakmaz?? Ne demek "esim üzerine pek durmadi"?? Bu sorumsuzluk degilde nedir? Insan müstakbel esi ile beraber niye gidip mobilya secmez, kendi evini kendi kurmaz? Kac yasiniza gelmisiniz, halen anne baba niye hersey ayarlasin? Dügün yapacaksiniz, gelin damat dügün nerede oldugunu bilmiyor öyle mi?
Kusura bakmada evet kv'de kp'derin yaptiklari dogru degil fakat sizin yaptiginizda dogru degil. Ipleri tamamen onlarin ellerine vermisiniz. Ki "böyle yapacaklarini nereden bilelim" diyebilirsin ama diyelimki herseyi 4 4lük yaptilar bu yine dogru degil. O ev ve dügün sizin olmali, onlarin degil.
yalnız anlamadığım bi nokta var.
yorum yapan herkes aynı şeyleri söylüyor.
biz eşimle herşeyi kendimiz yaptık.
ben hiç bişey istemedim.
ben istemedim gittiler en pahalısını aldılar.
vs vs.
anne baba durumu varsa yapar yoksa yapmaz ama hem durumu olup hemde hiçbirşey yapmayan ama saygı hürmet bekleyenlerde var karakter meselesi birazda kp derim hakkım olan mihrimi bile vermedi ki dini olarakta kanunlarımızda kadının güvencesi için mehir verilmesi gerekirken ben altın vs istemedim ailemde istemedi kp der ev eşyasının aldım dedi ama çeyiz sermeye bir gittik hiçbişey yok eşimi de odaya sokmamışlar kp der kv de eşime damat nikah kıyılmadan evi eşyaları görmez demişler eşimde üstünde durmamış anası babası sonuçta düğün salonuna gidiyoruzdiye arabayla çıktık arabada sagdıçlarımız eşim ve ben varız gide gide bi bahçe gibi park gibi bi yere geldik eşim o kadar bozuldu ki gözleri doldu baygınlık geçirecekti ocak ayında bahçede üztelik kar yagarken düğün yaptık düğün sadece 30 dk sürdü kp der yemek ten geçtim bi çay bile ikram etmedi misafirlere eşim akşam sabaha kadar aglamıştı bende aynı şekilde neler neler amann dünya boş vallahi...
Allah daha cok versin.kendi paramla aldığım şeyi kafama kakmayı planlamıyorsun heralde, param çoktu kendime bohça yaptım sorun var mı ?
Kendi adıma ben cidden birsey istemedim annem komşularının gazıyla az maz diyecek oldu onda da babamın cevabını yazdım zaten, ha şu var kv bana ben ağzımı açmadan büyük oğluma 15 bin verdim size de o kadar verecem ne yaparsanız yapın dedi,düğüne harcadık onu,eşyaları falan biz aldık, ama burda konu sahibi sadece nişan için 10 bini az buluyor ben o paranın 4 bin fazlası ile düğün yaptım
kp der bahaneler uydurdu vs ya eşyalara bakmaya gittik tele bakmadi vs daha neler neler inanın anlatmakla bitmez bide bizim buradalarda gelin kız pek gitmez oglanın ailesi gücünün yettiğini alır kp der düğün salonunu tuttum işte burası diye gösterdi bize ama o da yalanmış benim babam da erkek kardeşlerimin evini kendi düzdü ama gelinlerimize katalog gösterdik kendileri seçti bende katalogdan seçmiştim kp derin oyun yapacagı aklıma bile gelmemişti neşimde babasına güvenmiş bizim burada damatın babası elinden geldiğince evi düzer yani son 3 4 senedir gelin kızlar da çarşıya çıkar oldu köyümüzde
yani ısrarla herkes döşemiş sayfalarca ben istemedim şunu kendim aldım bunu kendim aldım. herkes bi takdir bi nispet peşinde gibi geldi inanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?