Kv nin evden kovmadigi kaldi! Bizi catir catir ayirdi!

Kusura bakmada, burda ikinizde suclusunuz. Evlenecek kadar yas'a geliyorsunuz, gram olgunluk yok. Yahu insan nasil ilerde yasayacagi ev'e gidip kendisi secip bakmaz?? Ne demek "esim üzerine pek durmadi"?? Bu sorumsuzluk degilde nedir? Insan müstakbel esi ile beraber niye gidip mobilya secmez, kendi evini kendi kurmaz? Kac yasiniza gelmisiniz, halen anne baba niye hersey ayarlasin? Dügün yapacaksiniz, gelin damat dügün nerede oldugunu bilmiyor öyle mi?

Kusura bakmada evet kv'de kp'derin yaptiklari dogru degil fakat sizin yaptiginizda dogru degil. Ipleri tamamen onlarin ellerine vermisiniz. Ki "böyle yapacaklarini nereden bilelim" diyebilirsin ama diyelimki herseyi 4 4lük yaptilar bu yine dogru degil. O ev ve dügün sizin olmali, onlarin degil.

bu ikizler sizin mı

ikizler keşke bnm olsaydı ama rabbim nasip etmedi bir oğlum var dünya tatlısı

aslında ben şunu demek istedim istemeseydi karşı taraf düşünüp yapardı kadın 10.000 tl ile nişan alışverişine çıkmış daha ne olsun bizim nişan 1000 tl bile zor tutmuştur. Ben istemedikçe kayınvaliidem daha fazla yaptı kızın gönlü kalmasın diye böle çirkef biri olsaydım emin ol o da yapmazdı o çocuğu büyütmüş o yaşa getirmiş meslek sahibi yapmış tek başına gelin ona hakaret etsin sömürsün diye mi? Birazda kayınvalide tarafından bakmak lazım

ya konu sahibi kız zaten üzülmeyi hakediyor da. ne hikmetse kkda hiç bi kadın bişey talep etmemiş yani.

Evet istemedim.
Çünkü ben sevdim sevgili oldum ve üç sene gezdik tozduk. Yani geleneksel bir insan da değilim, görücü usulü de olmadı. Kendim görmüş beğenmiş sevmişim neden anasından babasından talebim olsun. Biz sevdik evleneceğiz diye neden beklentim olsun ki anasından?
O talepler iki tarafta da aşk sevgi yoksa, görücü usulündeyse olur bana göre.
Ayrıca beni annem maddi şeyleri kimseden isteyemeyecek şekilde yetiştirdi. Yani kalkıp ben kimseden şunu tak bunu tak şu kadar gram pazarlığını yapmam çok utanırım..
Bana çok anormal ve çirkin geliyor ondan

Sadece konu sahibi ve kv değil ki,konu sahibinin annesi de garip annem beni yolardı misal,en iyi ihtimal dürtüklerdi, onca şeyden sonrada kalkıp o evde kalmazdı

kendisi mi söyledi
yok küpe tablasını kuyumcu çıkardığında bizimkiler tarttırdı sonra ben istemiyorum küpe takamıyorum dedim almadım ertesi gün eşim almış ben tartılırken görmüştüm önceki gün ama almamıştım kendi öle bişi yapmaz saolsun pahalı bişi alırsa gözüme sokmaz ama ben yapabilirim her an ona 2 kot aldım 200 tl layyynnnnn o kotlara gözün gibi bak lütfennn diye

yalnız anlamadığım bi nokta var.

yorum yapan herkes aynı şeyleri söylüyor.
biz eşimle herşeyi kendimiz yaptık.
ben hiç bişey istemedim.
ben istemedim gittiler en pahalısını aldılar.

vs vs.

yok canım öyle olmadı bende hiçbir şey istemedim kendim aldım her şeyimi ama sağolsun onlarda hiç bi şey almadılar nasılsa istemiyo diye

Bohca cok mu lazim da kendi paranla aliyosun? Cok sacma

Sadece konu sahibi ve kv değil ki,konu sahibinin annesi de garip annem beni yolardı misal,en iyi ihtimal dürtüklerdi, onca şeyden sonrada kalkıp o evde kalmazdı

ya bohçadan diyaloglara inemedim şaşkınlıktan ki ben :)
adam anasını kesecek bizimki bunu kendisini koruma sanmış .
yolda kepaze kepaze kavga etmişler aynı eve gitmişler.
annem orda beni yolar bir de derdi bu iş olmaz arkadaş benim kızım altın değil senin oğlun gümüş değil herkes yoluna.
ya yorumları da yavaştan okuyorum tiksindim yeminle 15.000 tl ile gelmeliydi diyor :)
aman Allahım ben şok ben iptal
konu sahibi duy sesimi oğlu bu kadını keserse kadının ciğeri kalmış bu yamyamlıkla onu da ye sen kardır .

ya konu sahibi kız zaten üzülmeyi hakediyor da. ne hikmetse kkda hiç bi kadın bişey talep etmemiş yani.

Ben vallahi istemedim ya daha eşyalarım bile yok lojmanda kimbilir kaç tayincinin alıp sattığı koltuklarda oturmaya çalııyoruz :) çalışıyoruz diyorum çünkü süngeri aklmamış kanepelerin yayları batıyor olsun can sağlığı olsun

Beleşten gelin alacaklar sonra sağa sola düğün yaptık kız aldık diye kasım kasım kasılacaklardı boşver o kadınla bir ömür geçmez hastalıklı bir evliliğiniz olur

kp der bahaneler uydurdu vs ya eşyalara bakmaya gittik tele bakmadi vs daha neler neler inanın anlatmakla bitmez bide bizim buradalarda gelin kız pek gitmez oglanın ailesi gücünün yettiğini alır kp der düğün salonunu tuttum işte burası diye gösterdi bize ama o da yalanmış benim babam da erkek kardeşlerimin evini kendi düzdü ama gelinlerimize katalog gösterdik kendileri seçti bende katalogdan seçmiştim kp derin oyun yapacagı aklıma bile gelmemişti neşimde babasına güvenmiş bizim burada damatın babası elinden geldiğince evi düzer yani son 3 4 senedir gelin kızlar da çarşıya çıkar oldu köyümüzde

yalnız anlamadığım bi nokta var.

yorum yapan herkes aynı şeyleri söylüyor.
biz eşimle herşeyi kendimiz yaptık.
ben hiç bişey istemedim.
ben istemedim gittiler en pahalısını aldılar.

vs vs.

Kendi adıma ben cidden birsey istemedim annem komşularının gazıyla az maz diyecek oldu onda da babamın cevabını yazdım zaten, ha şu var kv bana ben ağzımı açmadan büyük oğluma 15 bin verdim size de o kadar verecem ne yaparsanız yapın dedi,düğüne harcadık onu,eşyaları falan biz aldık, ama burda konu sahibi sadece nişan için 10 bini az buluyor ben o paranın 4 bin fazlası ile düğün yaptım

Ya bu kadar da olmaz. Komedi yani. Eve gidip bakmaz mi insan? Dugun salonuna bakmaz mi?

yani ısrarla herkes döşemiş sayfalarca ben istemedim şunu kendim aldım bunu kendim aldım. herkes bi takdir bi nispet peşinde gibi geldi inanın.

Katologtan mobilya secmek mi? Bunlar nasil adetler?

Aklim cidden almiyor. Adam dügün yerini kendi secmiyor, sonra hüngür hüngür agliyor. Adetler olabilir fakat akli var, mantik var. Insan kendi dügün ve evinde nasil bir parmagi olmaz, nasil hak sahibi olmaz? Iki olgun insan degilde, iki cocuk evleniyormus gibi.

yani ısrarla herkes döşemiş sayfalarca ben istemedim şunu kendim aldım bunu kendim aldım. herkes bi takdir bi nispet peşinde gibi geldi inanın.

Kimse istememişse belkide uygun olan budur o yüzden o kadar yargıladık konu sahibesini herkes üstüne geliyorsa belki ters gidiyorsundur olamazmı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…