Kv nin yalnız duramaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim kayınvalidem eşimle evlendiğimiz gün bi korkuya kapıldı oğlu evden gidince afalladı ve biz 2. Günü kendimizi onun evinde kalıyor bulduk ne acı hâla sinirleniyorum.
hâla da yalnız kalamaz bi oğlu bekar onunla kalıyor ama vardiyalı çalışıyor arar oğlunu bi hafta önceden abin bu hafta çalışıyor size gelcem der ben 1 gün diye idare ediyorum oturur tv başına örgü örer etliye sütlüye karışmaz bende mutfağa geçer işimi yaparım iyi bişey yaptıysam mutlaka içer takdir eder beceremediysem olmadı yapamadın der ama bu süre 1 hafta olsaydı ben eşimle mutlaka kavga ederdim..
Annem gelir şehir dışından 2. Günü gideyim rahat edemiyor çocuk benim yüzümden diye kıvranır durur yani herkes farklı düşünüyor işte
Sizde bence politik olun anneye iyi davranın eşinize kan kusturun kadın geçimsiz bi evde zaten enerjisi söner
Nasıl yani. Kocaman kadın tek kalmaya korkuyor mu🤯 bu işe o kadar zıt oluyorum ki...

Herkes kendi evinde tek başına kalabilmeli. Bu kadar muhtaç duruma düşmesin kimse.

18 yaşında universite okumaya gittiğim şehirde bütünlemeye kaldığım için evde tek kalmistim. Bana yabancı bir şehirde kendimi ait hissetmediğim 1 evde tek kaldim.

Ama kimseye gidip yamanmadım.

Halen daha öyleyim.

Korkmak nedir ya. İcabinda bütün ışıkları aç, sabaha kadar tv karşısında otur ama kimseye minnet etme.

Ben olsam öyle yaparım ve yapıyorum da.

Çünkü sen gelinsin !!!
Hizmet etmekle sorumlusun !!!
Kizinin huzurunu niye bozsun !!!
Orada damat var !!!
Sen kimsin ki onun gozunde !!!
Kadin oğlunun evine geliyor !!!
Dikkat çekiyorum oglununnnnnnnnnnnnn!!!!!
Nolur ironi yaptım de 😄

Insanlar istemiyorsa istemiyordur bu tartismaya fazla acik bir konu degil.

Ama insan annesini istemez e katilmiyorum. Burada yeni evlilerin ‘kocamla yalniz kalamiyorum, yeni evliyim kv cagiriyor oraya gidiyoruz’ vs lerini cok gorduk de 15 yillik evlilikte bence insan idare edebilir 25 gun ya..

torun sevecek insanlar, torun da babanne yi gorecek, adamin da annesi onu memnun edip duasini almak isteyecek. Ben kv ile empati yaptim bu durumda ve uzuldum. Oglumun evinde 25 gunluk hatrim olmasa cok uzulurum oysa anneler dogurana buyutene kadar ne emek veriyor, kendi hayatlarindan vazgeciyor.
Kızına da gidebilir? 25 gün gerçekten çok uzun. Tamam annesi, taşımış büyütmüş emek vermiş ama çocuğu artık evlendi. Her evrenin bir sonu var. Evler ayrılmış. 25 gün içerisinde her şey olabilir. Kadın eşiyle tartışabilir, yayıla yayıla uzanabilir, bir gün canı yemek yapmak istemeyebilir, hizmet etmekten yorulabilir vs... Hani her şeye kocası da yardım edecekse eyvallah. Ama gelin bunlara katlanmak zorunda değil. Kendi annesi de gelse konu sahibi bakacak, kayınvalidesi gelse de gelin bakacak. Hatta ve hatta kayınvalideye gidildiğinde de gelin hizmet edecek. Bu çoğu ailede böyledir. Adaletli mi bu şimdi?

Kadının anası babası gelse 25 gün kalsa erkek surat asıp oturur ki. İşten gelir yemeğini yer belki kızın ana babasıyla sohbet bile etmez çayını içer yatar ertesi gün de işe gider. Ne etliye karışır ne sütlüye. İş de yapmaz, hizmet de etmez. Zaten surat astığı için de bırak 25 i 3. günde kızın ailesi kalkar gider. Nedense kızın anne babasını rahat ettirmek, onlara hürmet etmek damatların pek umurunda olmuyor.

Ne yapacağınız hakkında inanın bi şey diyemiyorum. Allah sabır versin. Anlayışsız bir eşle ve kaynanayla hayat gerçekten çok zor. Eğer idare edecekseniz de çalışıyorsanız işe gidersiniz. Gelebildiğiniz kadar da geç gelirsiniz. Çıkın işten gezin alışveriş yapın, kahve için. Arkadaşlarınızla laflayın. Geldiğinizde de onun için düzen değiştirmezsiniz. Atın buzluğa yemek. Gelince yapın. Bi şey isterse de mutfak orda dolap orda. Kalksın yapsın. 25 gün kalacak insan zaten misafir olmaz. Madem sizi zora sokuyorlar öyle saça böyle tarak

Çok güzel söyledin👏 kv bizde 40 gün kaldı ben oruçda tutuyordum o zamanlar neye yetişeceğimi şaşırırdım o koşturmamı o halimi görmesine rağmen 40 gün boyunca bişeye el atayım demedi akşama kadar oturdu. Ben onun evine gitsem 1 gün kalsam aç kalıyorum çünkü benim gösterdiğim özeni onlar göstermiyolar.
Öyle uzaktan yorum yapmak kolaydır

O zaman kadının kendi annesi de gelsin evlerinde kalsın uzun uzun bakalım o zaman adam ne kadar hoşnut olacak? Ha bide akşamları adam eve gelince o da kendi kaynanasına hizmet etsin o halde
madem büyük o da anne o da kaynana değilmi. Empati öyle tek taraflı olmuyor...
Bu kadının rahatsız olduğu şeyler var belki bilemeyiz madem bu kadın bakacaksa ilgilenecekse onu da anlayıp isteklerine çözüm bulmak gerekir
Hahaha aynısını dedim eşime annem gelsin surda yatar kalır dedi, bende annemi getireyim oda kalsın bizimle dedim sustu😊

Çok güzel söyledin👏 kv bizde 40 gün kaldı ben oruçda tutuyordum o zamanlar neye yetişeceğimi şaşırırdım o koşturmamı o halimi görmesine rağmen 40 gün boyunca bişeye el atayım demedi akşama kadar oturdu. Ben onun evine gitsem 1 gün kalsam aç kalıyorum çünkü benim gösterdiğim özeni onlar göstermiyolar.
Öyle uzaktan yorum yapmak kolaydır
Yaaaa işte herkes önce biraz insan olsa her şey düzelecek. Kaynana eş olmadan önce biraz vicdanlı olsalar. Kırk kat el olsa kalkıp yardım eder.

Evliliğimin basinda ve sonrasında değer gormediysem değer vermemeyi tercih ediyorum,bakıp bakmamak katlanmak kişilerin tercihi benimkide bu yaşanmışlıklar var tabiki bu kararda,ne yasada ne dinimizde bakacaksın diye bir emir yok, yoksa kocamda bunu emredemez etmemeli.Baksnlarada lafim yok Allah iyiliklerini kabul etsin ben bu yönden iyilik etmemeyi tercih ediyorum eşimden de beklentim yok
Kayınvalide ve kayınpeder için sorunluluğumuz yok. Kendi anne babamız için dinde zorunluluk var.

Ama gelin hizmet etmezse olacakları bir düşünün...
O tamamen bambaşka bir konu. Ataerkil düzen konusu.. benim şimdiye kadar bahsettiğim ana baba hakkı konusu. En baştan eşe şu denebilir; annen baban gelebilir, kalabilir. Ama sorumlulukları sende. Ben sadece yaptığım yemeği biraz fazlalaştırırım. Yataklarıyla ilgilen, dağınıklıklarını topla, gönüllerini hoş et. Çıkıp gidip benim avutmamı bekleme. Düzenimi bozmam başım ağrırsa girer yatarım. Arkadaşım çağırırsa çıkarım.

Bu şartlarda erkek zaten uzun kalmalarını istemez. Kardeşini de arar annemi sizi davet diye. Ama baştan alıştırmak lazım. 15 sene sonra sen karışma der tabi adam.

O tamamen bambaşka bir konu. Ataerkil düzen konusu.. benim şimdiye kadar bahsettiğim ana baba hakkı konusu. En baştan eşe şu denebilir; annen baban gelebilir, kalabilir. Ama sorumlulukları sende. Ben sadece yaptığım yemeği biraz fazlalaştırırım. Yataklarıyla ilgilen, dağınıklıklarını topla, gönüllerini hoş et. Çıkıp gidip benim avutmamı bekleme. Düzenimi bozmam başım ağrırsa girer yatarım. Arkadaşım çağırırsa çıkarım.

Bu şartlarda erkek zaten uzun kalmalarını istemez. Kardeşini de arar annemi sizi davet diye. Ama baştan alıştırmak lazım. 15 sene sonra sen karışma der tabi adam.
E tabi orası doğru. Ama hangi erkek yapar ki... Neyse ki benim eşim de benimle aynı kafada, hiç sorun yaşamıyoruz.

Tamam hani bazısı çok şirret olur, oğlu bile istemez o ayrı. Ama yani yılda 25 gün annemiz evimizde gelip kalamayacaksa o evi ne yapayım ben. Açıkçası zaten kayınvalidem gelip 25 gün kalmaz ama kalmak istese de oglunun evi. Gelsin, yesin içsin toplasin kaldırsın kendi evi derim. Kendi annem gelir 10 gün kalır, ben işteyken toplar kaldırır pişirir dip köşemi bile temizler. Ikisini de ayırt etmiyorum. Çok şükür karşımda öyle bir insan var o da benimkini kendi annesinden ayırt etmez. Düşüncesizlik ayrı ama biseye karışmayan kendi halinde anne baba gelip evladında kalmasın istemeyen umarım insan sesine hasret olacağımız o günlerde evlâdım beni arasa, cagirsa seslerini duysam diye hasretle beklemez. zira yaşlıların çoğunun gerçekten tek beklentisi o. Babaannemin annem onunla sohbet ediyor diye mutluluğundan ağladığını hatırlıyorum.
Ben annemi babamı 20 yıl önce depremde kaybettim. İçimde öyle büyük boşluk ki ben de yıllardır yaşlıların kaldığı bir yere gönüllü olarak gidiyorum. Bir telefon etsinler diye bütün gün bekleyenler var. Rahmetli olan bir teyze mız vardı ve 5 cocugu varmış hiç aramadilar kadın her gün sorar di ya nasıl bir acı bu. Çocukları sen bak Hayır sen bak diye birbirine girmişler ve hiç kimse aramadi bile. Kadının durumu da iyiydi maaşı da vardı ama üzüntüsünü asla unutamam. Bırakın gelsin ler kalsin lar ya. Canın annem babam hayatta olsaydı kocam gelselsr laf etseydi yemin ederim boşanma sebebidir.
Mübarek gunde dilerim herkes kalbinin ekmeğini yesin. Nefret ediyorum kv KP leri dislayan insanlarda n. Ben yılda 25 gün kızımın evinde kalamayacaksam lanet olsun herseye

Insan sevildiği yere gider kızı yada oğlu fark etmez nerede rahat ediyorsa oraya gider benim anlamadığım bir evlat neden yetiştirilir yaslandigimizda başımız dara düştüğünde kime siginirsiniz evlat ya 9 ay karnında taşıdığı büyütüp beslediği ne fedakarlıklar yapan ANNEEEE yi BABAYI sokagami atalım gelin istemiyor damadın rahatı bozuluyor diye
Sokakta değil ki ;)
Türk filmi dramasından çıkın.
İleride size baksın diye çocuk yapıyorsanız da o evlada yazık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X