• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv oglunun evinde cekinir mi?

Benim kv de kendi kızının çocuguna bakıyor ama kızının evinde hiç.bişey yiyip içmez kızı kızıyor niye yrmiyosun bişey dolap dolu diyo ama kv yok yemez bişey yani bu pek kafaya takacak bişey degil olabilir banada en başında tuhaf geldi ama kadının huyu bu yemez bişey.

Benim öz anam böyle. Neden bilmiyorum.

Bize gelir arada çocuğa bakar. Öğle vakti gelir bi bakarım ekmeğin arasına peynir koymuş yiyor. Anne şundan yesene derim, yok onu siz yersiniz der:deli:

Kadınların cefakarlığı üzerine kurulu bir toplum geleneğinin bi parçası sanırım bu davranış şekli. Annelerimiz rahat etmeye utanıyorlar heralde.

Allah uzun ömür versin benim kayinvalide de rahatına pek düşkündür. Her zaman "önce ben" diyen bi tip. Sen şanslı kadınlardansın.

Kadin olmasi gerektigi gibi davraniyormus ne mutlu size.

Açıkça konuşun

Arkadaşım Kv si de yemezdi

Hatta o dolap yüksek kadın tabak mı alamıyor diye tezgaha tabak koymuştu

Annem de yiyecek olan sandalyeye çıkar alır demişti

İnsanlar değişik değişik

Bizim bakıcımız vardı o da yerdi

Ye diye ısrar ederdik ki zaten 11 saat evdeydi arada evinden kalanlardan da getirirdi ama çoğu Zaman yapar yerdi

Benim pek sevgili Kv dem ve kp ziyarete gelmişler kadın patates salatası yapmış onlara koymuş kendine de koymuş

Ayy sen ne kadar çok koymuşsun o kadar yeme onlara da bırak demiş delirmiştim

Neyse işin özü açıkça söyleyin neden yemiyorsun diye

Bir de tırnaklarınız uzun mu bazı kişiler yemez ya bu sebeple

Çekiniyordur kadın bende dolabı açıpta başkasının evinde yemek yiyemem. Bir kere kv bize gelmişti bizde çalısıyoruz internet bağlamaya geleceklerdi, bizimkinin huyu da anahtarı var her geldiğinde buzdolabını kurcalar :KK12: iki saat kalmıştır belki evde ama akşam aç kaldım yemek yoktu evde diyor yani ekmek vardı kahvaltılık bir şeyler yeseydin dedim bende, maksat yemek yemek değil aslında.. Neyse :işsiz:

Iyi aksamlar. Dert degil ama aklima takiliyor sizden de fikir almak istiyorum. 3 yillik evliyim. Eskiden kv pek gidip gelmezdi hep siz gelin derdi. Bende xalistigim icin ara ara giderdik. Simdi 6 aydir Kv cocuguma bakiyor. Allah razi olsun her gun gelip gidiyor ve cok guzel bakiyor.
Sikinti ettigim konu bizim evde oldugu surede hic bisey yiyip icmiyor. Sabah gelirken evinde kahvalti yapiyor. 2 ay onceye kadar yarim gun kaliyordu. Ben gelince cikiyordu. Anne dur biseyler yiyelim diyordum yok benim gitmem lazim acele isim var falan deyip cikiyordu hemen.simdi 3 e kadar kaliyor mecburi ogle yemegi yiyiyor ama onu da yarim yamalak atistirir sekilde.. sabah o gelince ben cikiyorum hemen. 3 te de ben geldigim gibi o cikiyor. Hic bisey ikram edemiyorum Kac defa soyledim anne bsk dolapta meyve var , pasta var cikar ye yada ac kalma bizi beklme diyorum ama hic bisry yemiyor.
Uzuldugumu kendimi huzursuz hissettigimi de soyledim. Ben zaten seevmem, gunduz vakti yemem, dokunur bana vb birsuru bahana ama kendi evinde yiyor.
Dolapta birsuru kuruyemis var hayatta acip bir tane almaz. Simdi bir tabak hazirladim masaya koydum. Sabah cikarken soylerim ama biliyorum yine hic dokunmayacak.
Ben ona gittigimde cok rahat davraniyorum istiyorum ki o da oyle davransin ama yok sofra kurdugumda bile cok az yiyor tabagin kenarindan tirtikliyor.
Bu konu da ne yapabilirim nasil davranmaliyim. Acaba Benden mi kaynaklaniyor ustune dusmeli miyim yoksa kendi haline mi birakmaliyim..????
Uzun oldu tsk ederim okuyanlara
Not: kendi istegi ile bakiyor torununa cokkkk seviyor. Esim cuzi bir miktar para veriyor onu bile zorla aliyor.
Temizlik konusunda takıntılı olabilir. Kardeşim de asla başkasının evinde yemek yemez. Kapalı kutu meyve suyu bile içmez. Takıntı işte.

Benim annem bana geldiğinde bile böyle davranır bizi de böyle yetiştirdi. Hep der " dolabı boş olur utanır, kimseyi utandırmayın". Cok iyisiniz, allah da gönlünüzce bir kv vermiş. Ailesinden de böyle terbiye görmüş demekki... siz yine de teklif edin.

Çekiniyordur.. Vaktiniz varsa akşamdan bir kaç bir şey hazırlayın, ona özel olsun tabağı.
Sabah giderken söylersiniz , " sana hazırladım anne , sen yemiyorsun diye içimde kalıyor " diye.
..

Bu zamanda gönül rızasıyla , güzel bir şekilde çocuklara bakan kişi çok az bulunur.
Binlerce para dökülüyor iyi bir bakıcı bulmak için.
Anneler aldıkları maaşının büyük kısmını bakicilara veriyor.

Gerçekten bin minnet duymak lazım.
Eleğini alacağı vakit hala çalışıyor karşılıksız.
..

Konu kv . Olunca insanlar çok öfkeli , on yargılı oluyor.

Tamam çok kötü şeyler yaşanmış olabilir ama herkes aynı değil ve herkesin her özelliği kötü olmaz.
Mutlaka iyi yanları vardır .

Nasıl yani , gerçekten anlamadım. Çok şaşırdım tepkinize.

Evinde yiyip içmediği için mutlu mu olmalıydı ?
Hayır kaynanayla herkes resmi olmaya çalışır ama pek başarılı olamaz onun kaynanasi kendisi sogukmus bence bu güzel bir sey

Karakter meselesi bence uzmeyin kendinizi... Bende yemem asla ikram edilmeden... Evde açlıktan ölsem ama yemem mesela bu kişinin değiştirebileceği birşey değil annemden öyle gördüm sanirim. Annemde öyledir asla dolabımi açıp bsy yemez. Bence çok takilmayin yada sürekli sorgularsaniz acaba Yicek mı diye bakıyor diye düşünmesin.

Ben çekinen insanlari seviyorum.. insan da utanma duygusu olduğunu gösterir ve genelde çekinen kişiler patavatsız değildir halden anlayan insanlardır.

Hayır kaynanayla herkes resmi olmaya çalışır ama pek başarılı olamaz onun kaynanasi kendisi sogukmus bence bu güzel bir sey

Aile diye bir şey kalmadı resmiyet , mesafe diye diye..

Mesafe zaten ilişkilerin temel taşıdır , gereklidir ancak şuan ki genç kızlar bu kelimeyle hipnoz olmuşlar resmen.

Iyice abartıyorlar. Aramamayı , sormamayı marifet sanıyorlar.
Iki gülümsemeyle sanıyorlar ki incileri gitti, aha mesafeler yıkıldı.

Samimi , dürüst insan bulmak çok zor artık.
Basma kalıp düşünceler , empoze olmuş hayatlar.

E madem bu sizi bu kadar rahatsız ediyor, o gelmesin siz bebegi götürün. Kendi evinde baksin.
Tiksiniyor olabilir. Benim babam da mesela bizim yemeklerimiz disindaki kimsenin yemegini yemez. Obsesyon gibi.

Aile diye bir şey kalmadı resmiyet , mesafe diye diye..

Mesafe zaten ilişkilerin temel taşıdır , gereklidir ancak şuan ki genç kızlar bu kelimeyle hipnoz olmuşlar resmen.

Iyice abartıyorlar. Aramamayı , sormamayı marifet sanıyorlar.
Iki gülümsemeyle sanıyorlar ki incileri gitti, aha mesafeler yıkıldı.

Samimi , dürüst insan bulmak çok zor artık.
Basma kalıp düşünceler , empoze olmuş hayatlar.
Siz kaynanizla iyi geçiniyor olabilirsiniz kaynananiz sizin samimiyetinizi kötüye kullanmıyor olabilr ama genel kanı kaynanayla resmi olup onun sana senin ona saygısini korumaya çalışmaktır benim acimdan baska turlusu mumkun degil sizin deyiminizle azicik guleryuz gosterince para istemler laf sokmalar dedikodu yapmalar başlıyor

Bu dert bende de var. Çaresi bana da lazim.
Bazen kendine kahve yapar, bazen üzülüyorum derim atıştırır ama canım şunu çekti yapalım ya da şundan yedim dediğini hiç duymadim. Oysa nasıl rahatlayacagim.

ne güzel bir hanımmış
benim kv geldiği zaman ben kendi evimde çekinirim
canım çekse kendime birşey yapsam o ne ki ne yapacaksın neden yapıyorsun gibi binlerce soru ile karşılaşırım
kıymetini bil ama açta beklemesin yaaa

Ben de öyleyim kimsenin dolabıni açıp yemek yiyemem.
Hele evde yoklarsa ölsem bile yemem.
Nasıl alisirsan öyle oturuyo bazı şeyler.
Kv eski toprak galiba , benim kv de öyle , babanem , ananem falan.
Ben garipsemedim.

Siz kaynanizla iyi geçiniyor olabilirsiniz kaynananiz sizin samimiyetinizi kötüye kullanmıyor olabilr ama genel kanı kaynanayla resmi olup onun sana senin ona saygısini korumaya çalışmaktır benim acimdan baska turlusu mumkun degil sizin deyiminizle azicik guleryuz gosterince para istemler laf sokmalar dedikodu yapmalar başlıyor

Yok çok iyi şeyler yaşadığım söylenemez ancak para isteme konusu zaten bende hiç dert değil . Her ay belli bir bütçe ona ayiramadigimizda hep aklım kalıyor.
Gülümsememi , ona bir kaç kendini iyi hisseden şeyler söylemeyi ihmal etmem.

Misal çok iyi bildigim bir konuda yorum yaptığında , " sen daha tecrubelisin , daha iyi bilirsin tabi , tamam öyle yaparım " demeyi ihmal etmem.
O şekilde yapar miyim , hayır ama gönlü hoş olur. Suistimal eder mi, eder ama idare ediyorum. Büyütmuyorum.

Laf sokmalarını hiç duymuyorum ..
Önemli değil ki, ne düşünüyorsa düşünsün.
Ben elimden geleni yapıyorum nasılsa ..

Gider evime kapımı kapatırım olur biter.

Eşimi , çocuklarını kolay buyutmemis. Eşim senelerce sırtında taşısa hakkını ödeyemez.

Bende arada huzursuzluk yapacağıma hoş tutmaya çalışıyorum , hepsi bu.

Back
X