• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv siz şehir dışındayken evinize gitse ne yaparsınız :((

Erkek ve bayan anneleri maalesef eşit değildir.

Kızın annesini kızının evine o yokken bile gelse kızının açığını kapatmaya çalışır görmemeye çalışır,yardım eder, ondan hizmet beklemez, kızım mutlu olsun yeter der.

Ama erkek anneleri kız anneleri gibi o evi maalesef sahiplenemezler. Çünkü misafir gibi düzgün ağırlanmaları gerekir. Ben anneme makarna + çay da verebilirim. Ama kayınvalidem gelse, ona 2 3 çeşit yemek yapmak, meyve koymak evi temizlemek zorundayım. Çünkü adı üzerinde, benim oğlum nerde yaşıyormuş, ev kirliymiş gittim makarna yaptı verdi önüme der.

Nasıl kadınlar ve erkekler her konuda eşit değilse, kız ve erkek anneleri de her konuda eşit değildir.

Ben kayananaları taşlayan bir insan değilim, yarın birgün oğlum da olabilir. Ama doğruya doğru inkar etmeyelim yani. O evin hanımı biziz, nasıl erkekler bir evin çekip çevirilmesine Yüzde 20 zor katkıda bulunuyorlarsa, biz olmadığımız dönemde kimseyi evimizde ağırlamak zorunda değiliz.

Son düzenleme:
Eski konununuzdan hatırladım sizi arkadaşım henüz yeni evliydin galiba, kayınvaliden evde yokken sende onun evine gidiyormuşsun temizlik,yemek vb işler yapmaya bu davranış nasıl senin hoşuna gitmesiydi belki onunda hoşuna gitmiyordu o yüzden sen evde yokken sana karşı misilleme yapmış olabilir benim aklıma bu geldi.

EVinize habersiz gelinmesini istemiyorsan yedek anahtarı elinden alacaksın ayrıca kayınvaliden evde yokken sende onun evine gitme bir daha sen gitmezsen belki oda sana gelmez.
:3::3:

sorun yok diyen eşine annesinin sorun ettiğini belirt bence.yapıcı olmayada çalışma canım kendini üzüyüsosun.kırıp dökme ama kendinide üzme..sonuçta senin evin.bir daha lafı olursa zaten evimde değildim eşimde kalmıyordu biz evde yokken başkasının girip görme ihtimalini düşünemedim kusura bakma anne dersin.

Ev benim evimse ister toplu olurum, ister dağınık. Bu beni ilgilendirir, bir başkasını değil. Eve gelicek misafirinde nezaket gereği önceden haber verme zorunluluğu vardır. Eve pat diye geliyorsa, o onun kabalığıdır herşeyden önce. Biraz nezaket kurallarını öğrenmeliyiz, bence de kayınvaliden ayıp etmiş. hadi diyelim bir sebepten ötürü evine geldi, gördüklerini görmezden gelsin olsun bitsin. Kendinin yaptığı ayıp bence, herkesin bir özel hayatı vardır.

Peki eşiniz orada ev dağınık filan deyipte kaynananız o yüzden temizlemeye gelmiş olaiblir mi. Her gün kaynanama gidiyoruz temizlemeye vaktim olmadı bahanesi ayrı saçma, sadece ziyarete gittiğiniz bir yere anide gittiğiniz için temizleyemediğiniz söylemeniz de saçma ne olursa olsun şehir dışına gidiyorsunuz iç çamaşırlarınız bile ortadaymış. Bir gün daha geç gidip kaynananıza da annenize gideceğinizi evi toplamanız gerektiğini söylerdiniz ayrıca 15 gün gittiğinize göre demek ki çalışmıyorsunuz her gün üm gün mü kaynanandasın hergün bir yerini temizlesen evin hani bir anda değilde, gideceğin akşamda ütülerini yapıp yerleştirsen dünya hali bu yola çıkıyorsun insanın başına ne geleceği belli olmaz eşinin bir arkadşaı da gelmek isteyebilir hem kimse bile gelmese eşinize saygınızdan evinizi öyle bırakmamanız gerekirdi ne kadar annesinde kalmışta olsa evde üst değiştirmeye filan gelmiştir demek ki eviniz hep böyle diye düşünüyorum. Kendi başına nasıl geliyor kaynanan anahtar mı var yani siz yokken geldiyse ya büyük ihtimal oğluyla gelmiştir ya da eşiniz evin dağınıklığını mutlaka söylemiştir evi öyle bıraktı gitti diye ben değil şehir dışına işe bile giderken mükün mertebe toplu bırakırım yatağımı toplarım mutfak tezgahını ortalığı dağınık bırakmam ne olur ne olmaz. Kaynananıza da söyleyeceksiniz o zaman ben yokken neden giriyorsunuz diye.

yıllar once bende yaşadım bu tur sorunlar...hem görümcem hemem kayınvalıdem tarafından..bırı çamaşır makınesını kullanmış ..bırı arkadaşlarını toplamış vs...amaan geldı gectı...yazık etmışım kendıme o yıllarda...bır kere soyle edeple.. yeterdı sanırım..o zamanın verdıgı cahıllıkle eşime soylemıştım çamaşır makınesı olayını...cunku çamaşırlar yıkandıktan sonra banyoma akan pıs sular oylece duruyordu..herkes cahılmış demekkı yaşa bakmıyormuş..cok gerılere gıttım......kalın sağlıcakla herşey gecıcı..zaman gelecek cok uzulceksınız eger böyle takarsanız...

Bence hiç utanıp sıkılma, orası sizin özel yaşam alanınız. eşin ve senden başka hiç kimseyi ilgilendirmez evin tozu dağınıklığı kiri bilmem nesi... Ev sahiplerinin içinde olmadığı bir eve davetsizce girenler utansın asıl.

Ben yikardim ortaligi eger esimle ben yoksam oda evime bize sormadan girdiyse. Ama esim varsa bisey demem annesi sonucta. Benim kv zaten allahtan ariyo kusurunu bulsamda sunu yerin dibine soksam diye. Bikere esim bulasik makinesine bulasiklari dizmis kabasini almadan. kv bize cay icmeye geldi, orayi burayi kontrol edicek ya. Bana yardim edicekmis tabaklari toplamaya tamam dedim. Bu acti makineyi alllaaaahh yok efendim ben nasil insanmisim. Makineye bulasiklar oyle konurmuymus. Hic malin kiymetini bilmiyomusum.. Sonra dedim ben yapmadim oglun yapti. Bide ogluna is yaptiriyorum diye azar isittim. Yani herkeste var biseyler canim.

Beni yanlis anlamassan bisey soyluyecegim. Evini ne olursa olsun hep temiz tutmaya bak. Alisverise ciksan bile. Bu zamanda herkes herkesin dedikodusunu ariyo zaten. Allah korusun hastalansan misafir cat kapi gelse sen uzulursun. Seni cok iyi anliyorum. Belki zamanin az yorgunsun. Ben hergun isten sonra evin bi yerini temizliyorum. Hafta sonuna sadece supurge paspas kaliyor. Buda belki fikir olur sana:21:

Takma kafanaa optum kocaman...

bu kadar üzülme nedenin kayınvalidenin senin evini o sekilde görmesi ve bu konuda seni elestirmesi galiba ama evden giderken göze almıs olmalısın sonucta hersey olabilirdi hem sen evde yoksun dagılabilir ortalık cok abartılı bir pislikte yoktur herhalde cok kafana takma kayınvalideler her kosulda takacak birsey bulurlar :)

Ben yikardim ortaligi eger esimle ben yoksam oda evime bize sormadan girdiyse. Ama esim varsa bisey demem annesi sonucta. Benim kv zaten allahtan ariyo kusurunu bulsamda sunu yerin dibine soksam diye. Bikere esim bulasik makinesine bulasiklari dizmis kabasini almadan. kv bize cay icmeye geldi, orayi burayi kontrol edicek ya. Bana yardim edicekmis tabaklari toplamaya tamam dedim. Bu acti makineyi alllaaaahh yok efendim ben nasil insanmisim. Makineye bulasiklar oyle konurmuymus. Hic malin kiymetini bilmiyomusum.. Sonra dedim ben yapmadim oglun yapti. Bide ogluna is yaptiriyorum diye azar isittim. Yani herkeste var biseyler canim.

Beni yanlis anlamassan bisey soyluyecegim. Evini ne olursa olsun hep temiz tutmaya bak. Alisverise ciksan bile. Bu zamanda herkes herkesin dedikodusunu ariyo zaten. Allah korusun hastalansan misafir cat kapi gelse sen uzulursun. Seni cok iyi anliyorum. Belki zamanin az yorgunsun. Ben hergun isten sonra evin bi yerini temizliyorum. Hafta sonuna sadece supurge paspas kaliyor. Buda belki fikir olur sana:21:

Takma kafanaa optum kocaman...

cok guldum kvdenize :) ya bu kv deler adamı öldürür anlatsak neler yasıyoruz hee :)

Anneniz siz yokken evinize gelebilir mi? Cevabınız evet ise kayınvalideniz içinde evet olması lazım. Evinizin dağınık olması sizin ve eşinizin problemi ama kimin ne zaman ziyarete geleceği bilinmez bundan sonra ona göre davranırsınız.

ne olursa olsun evinizi o halde birakmamaliydiniz,
hastalik var saglik var..
en azindan esinize camasirlari toplamasini tembihleseydiniz,
ve giderkende bir supurge atsaydiniz..
bekarken koye gidecegimiz zaman bile annem evi temizleyip oyle giderdi,
3 ay yokuz halbuki ama hastalik var saglik var derdi..
o zamanlar kizardim ama simdi anliyorum yani
kendimde bi yere gidecegim zaman kokten yapmasam bile bi ortaligi toplar supurge atarim..

ha birde esiniz evdeymis yani kayinvalide oglunu gormeye gitmis bos eve degil :31:

yorumlara goz gezdirdim esiniz evde degil annesindeymis 15 gun boyunca,
e amac ne o zaman sizin eve gitmelerinin ?
ama illaki birsey olmuski gitmisler durup dururken bos eve gideceklerini sanmiyorum :31:

bzide ilk evlendik 2 hafata sonra eşim mide kanaması geçrdi. bisüre evde ona baktım sonra işe devam ettim. annesi gelmiş çamaşırmı yıkamış katlamışmı bi baktım hepsini agrdolaba komidine dizmiş. ya orda bişey görse bide çeneside durmaz utanmadan kıkır kıkır söylerdi. madem yıkadın katladın gerek yokta koy yatağın üstüne ben yerleştireyim dimi eşimin öküzlüğü gerçi.

Evinizin anahtarı kv neden var onu anlamadım zaten ben hiç sevmem öyle şeyleri ne kendi anneme veririm ne kv deme :51:

Bir şey olsa da kayın validemden soğusam halleri.

Ya kendi kizlarinin kv gelse laf ederler ama. Bende simdi dusuk tehlikesi var bende evi bırakıp anneme geldim esimde evde kalmiyor arada ugruyor kv kizinda haftasonu gelecek direk benm evime gelir ben biliyorum valla bu halimle cuma günü gidecem temizleyecem laf getirtemem kendime midem bulandigi gunler igne yapılıyordu oda uyku veriyodu ozamn pek temizleyemiyordum onu kocamin yaninda yuzume vurdu bekarken yaparlar evlenince pasakli diye cok agladim bida yasamam ne olursa olsun gidip temizleyecem.

Seni anlıyorum. Senin üzüldüğün nokta sen yokken evine girmeleri değil, evini dağınık ve kirli görmeleri. Ben de olsam aynı şekilde üzülür hatta günlerce uyuyamazdım ama olan olmuş artık üzme kendini. E biraz da saçma olmuş tabii oğulları kendilerinde kalırken evi gezmeye gelmeleri.

valla ben olsam söylerim benimde bi takim sorunlarim oluyo kayinvaldeyle ama bu konularda agzimi aciyorum.benimde gorumcem anahtarimi almisti bana sormadan esime bi ton firca atip anahtarimi geri getirttirdim.ailem almanyada oldugu icin 2 hafta almanyaya gitmistim kayinvalden gorumcem evime girmisler yatakodamda guya temizlik yapmislar esime istemedigimi belirttim.sonra gecen gun sabah bi yuruyuse katilmistim esim toplamamis ise gitmis ben eve geldim baktim oda toplanmis ama ozel esyalarim vardi etrafta geceden kalma..ayip ya..hayir yatakodasi yukarda zaten..toplu olmadigini nerden biliyosun hangi merakla cikiyosun yukari.bende acik acik soyledim istemiyorum ben yokken girmeyin evime dedim zaten giremiyolar anahtari gerialdigim icin:))) ben evdeykende kimse yukari cikmiyo artik bence acik acik söyle rahatsiz oldugunu en azindan durust olmus olursun kizsalar bile bos yere kizmis olurlar

kv yanlış yapmış canım bende evde yokken kimsenin gelmesini istemem :20::20: ama sende evden giderken o kadar dağınık bırakman yanlış ben bir saatliğine bile bir yere giderken her yeri toplar çıkarım ne olur ne olmaz yani dışarda biriyle karşılaşırım bi kahve içmeye falan gelir sonra çok mahcup olurum bir de sen 15 gün kalmışsınnn:50:

Back
X