banada aynısı oldu tüm milleti toplamış bende dedim anne bebekle bir şey yapamam bir tatlı bir kuru pasta alırım o kadar deim oğlunda evi toparlar.aynende böyle yaptım eşim evi toparladı o gün izin aldı o çocukla diğer odada durdu bende herşeyi mutfak tezgahına koydum çağırdım mutfağa ben bebeği besliyeceğim bunları ikram edersin dedim gittim kızımı koyurmaya terslik ya kızımda ,iki kere kustu üst baş onla ilgilen nasıl gelip gittiler anlamadım bile.ama işin iğrenç kısmı bir tepsi bardak çıkardım kaynanam herkeze aynı bardakla su verdi.:)aslında gelsinler ama gerçekten bbebek küçükken kalabalık misafir çok zor oluyor.Asla kendi evine kiyamaz kalabalik misafir kabul etmez banada tum konuyu komsuyu cagirmis ben bu kisilerden sadece 3 tanesini taniyorum ev gormeye geleceklermis en az 10 yada daha fazla kisiyle xaten yeni ev borcumuz var benim bebegim var bu kadar insani agirlamak hadi yine neyse boyle emirvaki yapmasi bide aman kizim cok seyler hazirla bunlar dikkat eder diyo siz olsaniz napardiniz tanimadgm kisilere hizmetcimiyim ben bi akil verin kv cok dominat bi kadindir buarada
Asla kendi evine kiyamaz kalabalik misafir kabul etmez banada tum konuyu komsuyu cagirmis ben bu kisilerden sadece 3 tanesini taniyorum ev gormeye geleceklermis en az 10 yada daha fazla kisiyle xaten yeni ev borcumuz var benim bebegim var bu kadar insani agirlamak hadi yine neyse boyle emirvaki yapmasi bide aman kizim cok seyler hazirla bunlar dikkat eder diyo siz olsaniz napardiniz tanimadgm kisilere hizmetcimiyim ben bi akil verin kv cok dominat bi kadindir buarada
Ev görmeye geliyorlarda ne oluyor?
Bende bunu anlamıyorum.
Ne ilginç adetlerimiz var ya.
Ev işte nesini görcen.
İyi cesaretle kv ler böyle davranıyor. Hayır yani mahallenin ahalisi benim evimi görse ne olurr görmese ne olurrr... Aslında balık baştan kokuyor, başta nasıl tavır koyarsanız öyle... Açık açık söyleyin, kabul edemeyeceğim diğer insanları tanımıyorum bile benim evimi görseler ne görmeseler ne diyin. Eşiniz ne diyor bu duruma?
Ben olsam, açık açık söylerin. Ağırlayamam derim. İsterseniz siz davet edin, oraya gelirim yardıma derim, sonra yardım bile etmem. Sizi yumuşakbaşlı görmüş kv, iyi valla. Hayır gelen kadınları da anlamıyorum, yeni gelin bebeği var, ne işiniz var. Millet gezmeye ve karın doyurmaya yer arıyor ya.
aynısını kayınvalidem bana yapmıştı.
hala hatırladıkça sinir olurum
komşu değil ama akraba.
ev ve bebek görmeye gelmişti akrabaları zaten.
sadece 3 kişi kalmıştı gelemeyen.
bir gün aradı, o 3 akraba gelecek diye.
"tamam" dedim. eşim de evdeydi hafta sonu. nasılsa teyzeleri diye gitmedi evden.
kapıyı bir açtım, 15 dakika kapatamadım.
21 büyük + 8 çocuk geldiler
onları görünce kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. gelenlerin hepsi 10-15 gün geçmişken bir daha geldiler.
ikramı geçtim oturtacak yerim yok evde.
neymiş yolda gelirken o öbürünü görmüş "Miranda'ya gidiyoruz sen de gel" demiş. o ona o ona derken.
saadet zincirini kurup gelmişler!!!
baktı ki ikram yeterli değil.
girdi mutfağa, bilmem kaç kilo pirinçten pilav yaptı.
çevirme tavuk mu aldırmıştı eşime. markete gitti kartonla ayran aldı.
mevlüt havasında tavuklu pilav yediler!!!
yerlerde oturdular falan koltuklara sığmadılar.
çay yetmedi tam rezillik.
onlar gittikten sonra evin hali savaştan çıkmış gibiydi.
ben surat astım misafirlerle de konuşmadım doğru düzgün, zaten konuşulacak bir ortam da yoktu, eşimi odaya çektim bir güzel hıncımı da ondan aldım.
garibim o da şaşırmıştı ama.
ay anlattım rahatladım.
demem o ki neyse ki sizinki haber vermiş
Sana sormadan mı çağırmış.Asla kendi evine kiyamaz kalabalik misafir kabul etmez banada tum konuyu komsuyu cagirmis ben bu kisilerden sadece 3 tanesini taniyorum ev gormeye geleceklermis en az 10 yada daha fazla kisiyle xaten yeni ev borcumuz var benim bebegim var bu kadar insani agirlamak hadi yine neyse boyle emirvaki yapmasi bide aman kizim cok seyler hazirla bunlar dikkat eder diyo siz olsaniz napardiniz tanimadgm kisilere hizmetcimiyim ben bi akil verin kv cok dominat bi kadindir buarada
Ben görüşmediğim ve görüşmeyeceğim insanları evime çağırmka istemiyorum de geç.İster alınsın ister bozulsun.Zamanla unutur.Hepinize cvplrniz icin cok tsk ederim inanin ki misafirden asla gocunmam severim akraba aile arkadas ama sonuc olarak bu durum farkli gelecekleri gunu ben belirliyckmsm bu hafta ici olursa iyi olurmus en iysi erteleyim sonrada en fazla 3 komsunu taniyorum onlarla muhabbetim var nezaman isterlersr buyursunlar ama fazlasini maddi manevi kaldiramam deyim beni dusunmuyoda oglunada acimiyo yaa hayret bisey!
aaa şaka gibi.. umarım kayınvalideniz bir daha aynısını tekrarlamamıştır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?