Kv tum mahalleyi bana cagirmis delirecem!

Sizin yine kayınvalideniz, benim kendi akrabam yapmıştı aynısını birgün telefon açtı dedi xx teyzenle sana geleceğiz, belki gelirse birde xx gelecek, yani toplam 3 kişi, bu akrabam biraz hin biridir, evine gittiği insanların kapı menteşesine kadar yoklama çeker toz var mı diye, tek bir toz görsün pasaklı bu der, kendine yakın bulduklarınında paçalarından pasaklılık aksa ne yapsın kız çocuklu psikolojisi bozuk yapamıyor derSanki biz çocuklu değiliz.
Tabii buyrun gelin dedim, Allah'tan misafir hazırlığında herşeyi bol yapan biriyim, eşimde kek poğaça sevdiğinden bolca yaparım herşeyi, neyse misafir günü geldi çattı, kapıyı bir açtım 15 kişi
Beni faka bastıracağını sanan o akrabam beni o gün tam donanımlı görünce şoka uğramıştı

Konu sahibesi sizde hiç canınızı sıkmayın, kayınvalideniz gelip yardım etsin, yetişemediğiniz yerde de bazı şeyleri hazır alın.

portakallı yap cık işin içinden. cocugum durmadı ancak bunu yaptım dersin. kaynanan olan zatada
gelinim hizmetcilik yapıo bana diye herkese hava atıcak sanırım

banada aynısı oldu tüm milleti toplamış bende dedim anne bebekle bir şey yapamam bir tatlı bir kuru pasta alırım o kadar deim oğlunda evi toparlar.aynende böyle yaptım eşim evi toparladı o gün izin aldı o çocukla diğer odada durdu bende herşeyi mutfak tezgahına koydum çağırdım mutfağa ben bebeği besliyeceğim bunları ikram edersin dedim gittim kızımı koyurmaya terslik ya kızımda ,iki kere kustu üst baş onla ilgilen nasıl gelip gittiler anlamadım bile.ama işin iğrenç kısmı bir tepsi bardak çıkardım kaynanam herkeze aynı bardakla su verdi.:)aslında gelsinler ama gerçekten bbebek küçükken kalabalık misafir çok zor oluyor.

İyi cesaretle kv ler böyle davranıyor. Hayır yani mahallenin ahalisi benim evimi görse ne olurr görmese ne olurrr... Aslında balık baştan kokuyor, başta nasıl tavır koyarsanız öyle... Açık açık söyleyin, kabul edemeyeceğim diğer insanları tanımıyorum bile benim evimi görseler ne görmeseler ne diyin. Eşiniz ne diyor bu duruma?

Ben olsam, açık açık söylerin. Ağırlayamam derim. İsterseniz siz davet edin, oraya gelirim yardıma derim, sonra yardım bile etmem. Sizi yumuşakbaşlı görmüş kv, iyi valla. Hayır gelen kadınları da anlamıyorum, yeni gelin bebeği var, ne işiniz var. Millet gezmeye ve karın doyurmaya yer arıyor ya.

ben çalışıyorum pek de sevmem açıkçası tanımadığım misafiri, zaten samimi olmadığım kişileri evime almam dışarda görüşürüm kaynanam böyle bişey yapsa ben o kadar misafirle uğraşamam bebekle derim

Ard arda olucak ama bende eşimle nişanlıyken aramızda geçen diyalogu anlatmak istiyorum.

Eşim dedi ki, annem yemeğe çağırıyor (ama abisinin çocuğuna bakıyor ve abisinin evine çağırıyor, abisinin karısı çalışıyor)
Dedim ki, abinin eşinin haberi var mı?
Eşim, yok bilmiyorum
Ben, ee o ev onların evi, annen nasıl sormadan misafir çağırıyor, ben gitmem evin hanımın haberi yok. Ha yarın birgün bizim evimizi de ortak ev gibi görmesin, kızarım.

Tamam. Konu kapandı, eşim çok bozuldu. Ama tavrımı anladı. Ha sonradan düğün zamanı ailesiyle başka sıkıntılar olduğu için hiç görüşmüyorum. Ama görüşseydim de çizgimi bozdurmazdım.

Kayınvalidem ilk evlendigimde bütün komsularım sana kahvaltıya gelmek istiyor diye başımın etini yemisti en sonunda kabul ettim 12 kişiyi ama sonuç güzeldi komşulardan biri kızım biz seni yormak istemedik kayınvaliden tutturdu gidelim diye deyince yalanı ortaya çıktı bizimkinin banada onlar ısrar ediyor demisti. Oh olsun ona bozulduğuyla kaldı

Bence açıkça istemediğini söyle.
bebeğimle birlikte o kadar şeyi hazırlayamam de.
Keşke çağırmadan bana da sorsaydın de.

jenerasyon farklı bizler sana hakversekte onların yaşadığı dönem farklı belliki evinizi arkadaşlarına göstermek istemiş sizide ayrıca ama iyi tarafından bakın biraz yorulacaksınız kv ye kızacaksınız ama o memnun olacak egosu okşanacak ve yaşlı insanlar bunlar gönülleri hoş olacak....şu dünyada herşey bir avuç topağa dönüşecek yine en güzeli bazen onlarında razı olmalarını sağlayıp iç dünyanızda vicdanen daha mutlu olmanızı sağlayacak şeyler yapabiliriz tabi suistimal etmelerinede izin vermeden...........

Ev görmeye geliyorlarda ne oluyor?
Bende bunu anlamıyorum.
Ne ilginç adetlerimiz var ya.
Ev işte nesini görcen.

Dedikoduya malzeme çıkaracaklar işte..bende hiç anlamam ev görme muhabbetini..hani deseler sana oturmaya geliyoruz sohbet muhabbet için anlarımda sırf amaç ev görmek olunca çok saçma geliyor sana ne benim evimden bana ne senin evinden yahu :)

Ben olsam kabul etmicegimi acikca soylerdim bebek var yapamam derdimm

Güzelim hiç kendini yorma. Zaten bebeğin varmış, bütçen de sınırlı.. Bence hiç birşey hazırlama.. Bir demlik çay yap iki paket bisküvi çıkar yeter.. Hatta çayda yapma kahve yap yeter..Eğer misafirleri güzel ağırlarsan devamlı gelmek isterler.. Ama hiçbir şey hazırlamazsan bir daha da gelmezler. Sen değil kayınvaliden rezil olur.. Zaten kayınvaliden düşünceli birisi olsa, kendisi hazırlar size de yardım eder.

aynısını kayınvalidem bana yapmıştı.
hala hatırladıkça sinir olurum
komşu değil ama akraba.
ev ve bebek görmeye gelmişti akrabaları zaten.
sadece 3 kişi kalmıştı gelemeyen.
bir gün aradı, o 3 akraba gelecek diye.
"tamam" dedim. eşim de evdeydi hafta sonu. nasılsa teyzeleri diye gitmedi evden.

kapıyı bir açtım, 15 dakika kapatamadım.

21 büyük + 8 çocuk geldiler
onları görünce kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. gelenlerin hepsi 10-15 gün geçmişken bir daha geldiler.
ikramı geçtim oturtacak yerim yok evde.
neymiş yolda gelirken o öbürünü görmüş "Miranda'ya gidiyoruz sen de gel" demiş. o ona o ona derken.
saadet zincirini kurup gelmişler!!!

baktı ki ikram yeterli değil.
girdi mutfağa, bilmem kaç kilo pirinçten pilav yaptı.
çevirme tavuk mu aldırmıştı eşime. markete gitti kartonla ayran aldı.
mevlüt havasında tavuklu pilav yediler!!!
yerlerde oturdular falan koltuklara sığmadılar.
çay yetmedi tam rezillik.

onlar gittikten sonra evin hali savaştan çıkmış gibiydi.
ben surat astım misafirlerle de konuşmadım doğru düzgün, zaten konuşulacak bir ortam da yoktu, eşimi odaya çektim bir güzel hıncımı da ondan aldım.
garibim o da şaşırmıştı ama.

ay anlattım rahatladım.

demem o ki neyse ki sizinki haber vermiş

Bu düşüncene katılıyorum.. Millet o kadar uyanık olmuş ki, karnını doyurmaya yer arıyorlar. Ama kendileri de hiç evine davet etmez.. Bu tarz insanlar boş mezar bulsa kaçırmadan yatarlar..

aaa şaka gibi.. umarım kayınvalideniz bir daha aynısını tekrarlamamıştır..

Sana sormadan mı çağırmış.

Yok hastaym de .bebekle de yapalam okadar seyi de.. benimkide heryere benle gider üff çok sklyrm

Ben görüşmediğim ve görüşmeyeceğim insanları evime çağırmka istemiyorum de geç.İster alınsın ister bozulsun.Zamanla unutur.

aaa şaka gibi.. umarım kayınvalideniz bir daha aynısını tekrarlamamıştır..

yok öyle bir surat astım ki bütün gün, cesaret edemedi.
en son kayınvalide gitti evden.
mahcup bir tavırla çıkıyordu kapıdan ve de yorgun çünkü elimi sürmedim hiç bir şeye ..
"anne keşke haber verseydin, bak yetişmedi hiç bir şey, sen yoruldun" dedim.
o da işte "benim de haberim yoktu"ya getirdi. sözde yolda karşılaşmışlar falan da...
yemedim tabii hepsi şıkır şıkır giyinip gelmiş.

bebeğim olduğunda benimki de birgün abartısız 15 kişiyi çağırmıştı bende evimi ben temizlerim ama ikramlarla uğraşamam bebeğim var dedim. evimi eşimle temizledik ikramlarıda sabaahtan evinde yapıp getirdi. sadece birkez gelecekleri için kabul ettim. sonuçta onlarıda anlamak lazım herkesin herşeyine maalesef gittikleri için çağırmak zorunda kalıyorlar. sende böyle yap bence bebeğinle ilgilen hazırlığı o yapsın. madem çağırdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…