Kv ve eşim ...

Bence haklısın ama bu stresinin sonu iyi değil.
Kesin çözüm lazım size.
Eğer bu küslük bazı şeyleri çözecekse uzun bir süre küs kalın.
Evet çok stres yaptım zaten. Bir de is yeri değişikliğinin stresi var benim. Hepsi üst üste gelince baya Bı bunaldım. Büyük suç eşimde.

Mrblar arkadaşlar. Ben geçenlerde de yazmıştım. Kv bizimle kalıyordu. Kayınpeder vefat etti. Konu söyle: oğlumun pazar günü okul kahvaltısı varmış. Eşim dedi annesine de hep beraber gidelim diye. E ben de dedim yalnızca öğrenciler ve anne-babalar gidecek diye. Kv alınmış.tripler filan odasına gitmiş yatıyor. Eşim de gitmiş yanına soruyor ne oldu . Ben tam duymadım ama beni şikayet de etmiş eşime. Yok ben niye is yapmıyor diye söylüyormuşum ona. Gerçekten de hiç is yapmaz. Hep yemek isleri bende. Çalışıyorum bir de. Sabah gelirken tartıştık eşimle. Annemle ve benimle bir daha konuşmayacaksın dedi. Ben de hava hoş bana göre dedim. Yanı kizlar ne yapmalıyım
kv başka eve gitsin sizle kalması anlamsız.

evet kv onların ailesinin parçası değil ki

ben o düşüncedeyim

aile anne baba ve çocuklardan oluşur

kv misafir

neden ailenin bir arada olacağı bir etkinliğe gelsin ki

bence tek istisna ne olabilir biliyor musunuz

anne baba ayrı ise çocuklar eksiklik hissetmesin diye yanında olmayan ebeveyn yerine biri gelebilir hani eşli bir etkinlik vs olursa o boşlukta kalmasın diye

biz de gidiyoruz kahvaltıya vs oturma şekli bile anne baba olarak planlanıyor neden gelsin ki neneler dedeler

konu sahibi gönüllü değil eşi ve çocuğu ile yalnız zaman geçirmek istiyor neden bunu yapmasın

konu sahibinin yaşını bilmiyorum ama okullu çocuğu var kv 20 yıl yaşasa çocuk evlenecek çağa gelir

bu süreçte iki saatlik kahvaltıya ya da annesine dahi kv siz gidemeyecekse hayatının bu dönemini, çekirdek aile olmayı ıskalamayacak mı
Kayınvalideyi kendi evinde otururken bir yere götürmüyorlar ki. Evin içinde kadın ve belli ki gitmek istiyor. Ananemde annemlerde kaldığı vakit hiçbir yere gitmek istemezdi. Siz gidin derdi. Bizimde gönlümüz razı olmazdı, zorla götürürdük.

Kendiniz için güzel empati kuruyorsunuz, haklısınız. Siz onu ailenizin bir parçası görmeyebilirsiniz ama onun bütün ailesi çocukları. Çok çok acı bir durum, yıllarca kambur gibi çocuklarını her yere götür, her şeyden feragat et. Sonra yalnız kaldığın bir vakitte senin gidilecek yere uygun olmadığın düşünülsün. Baş başa bi akşam yemeği değil ki bu. Tatil değil. Kalabalık bi etkinlik kadınada bi farklılık olsa, insan yüzü görse fena mı olur?

Eşin şacmalamış kaynanan abartmış seninde öyle demen doğru değil bence eşini Dink'e konuşma bakalım nereye varacak sonu

Mrblar arkadaşlar. Ben geçenlerde de yazmıştım. Kv bizimle kalıyordu. Kayınpeder vefat etti. Konu söyle: oğlumun pazar günü okul kahvaltısı varmış. Eşim dedi annesine de hep beraber gidelim diye. E ben de dedim yalnızca öğrenciler ve anne-babalar gidecek diye. Kv alınmış.tripler filan odasına gitmiş yatıyor. Eşim de gitmiş yanına soruyor ne oldu . Ben tam duymadım ama beni şikayet de etmiş eşime. Yok ben niye is yapmıyor diye söylüyormuşum ona. Gerçekten de hiç is yapmaz. Hep yemek isleri bende. Çalışıyorum bir de. Sabah gelirken tartıştık eşimle. Annemle ve benimle bir daha konuşmayacaksın dedi. Ben de hava hoş bana göre dedim. Yanı kizlar ne yapmalıyım
Madem konuşmamanızı emretti, yemekleri de oğlunuzla kendinize kadar yapın, onların çamaşırlarını da yıkamayın.

Öyle bir ortam nedir? Veliler ve çocukların toplanıp kaynaştığı bi görüşme. Bence özellikle gitmeli. Evin içinde çocuğun yetişmesini etkileyebilecek insanlardan biri. Oda bulunmalı orada. Bir şey konuşulacaksa oda dinlemeli.

Buradaki mesele “sen bizim ailemizin bir parçası olamazsın” mesajı vermek kadına. Gönüllü götürseler kahvaltıya, kimsenin ne düşündüğünü umarsamaz, laf eden herkese de bi cevapları olurdu.
Onun ailesinin bir parçası değil zaten.

Konuyu ara ara çevrimdışı takip ediyordum ama kayınvalide ve eş kelimelisi yan yana görüp içeriği okuyunca dayanamadım.
Çok çekmiş biri olarak taşları bir bir dökmeye başlıyorum:halay:

1. Çekirdek aile siz,eşiniz ve çocuğunuzdan oluşur. Kayınvalideyi götürmek zorunda değilsiniz. Alıştırmayın. Yanınızda illa bir şey taşımak isterseniz çantanızı fazla doldurun, aynı şey.:KK9:

2. Erkekler evlenince bir anne düşkünü, bir anne bağımlısı olup çıkıyorlar. (bekarken ana baba aramadıkları, nerde akşam orda sabah yaşadıkları halde) Kayınvalidenin gönlünü hoş tutmak pohpohlamak zorunda değilsiniz. Siz eşinizden eşiniz sizden sorumlu. Fazlasını yapmak zorunda değilsiniz, yapıp alıştırmayın.

3. Madem maddi durumu var acilen ayrı ev gerekirse yan apartman, sağ-sol apartman mutlaka başka yer şart. Arada kontrol edersiniz.

4. Ve en önemlisi hiç bir konuda taviz vermeyin. Taviz tavizi doğurur. Eeeh yeter ben sağılacak mö değilim dediğinizde suçlu siz olursunuz. Bizim toplumumuzda anne-babaya gereksiz romantizm aşırı anlam ve çocukları tarafından gereksiz fedakarlıklar yapılması gerektiği dikte ediliyor küçüklükten beri.
Asla katılmıyorum.
Her insanın kendi karakteri, kendi düşüncesi, kendi terazisi, kendi doğrusu-yanlışı vardır. Bunu ebeveynler asla ASLA kabul etmez. Çünkü sizi o doğurmuştur. Onun istediği gibi giyinip onun istediği gibi düşünüp onun istediklerini harfiyen yapmak zorundasınızdır. Halbuki sizde artık bir bireysinizdir ama anne babanız 31548 yaşına kadar onlara bağımlı yaşamanızı isterler.

O duygusuz, afedersiniz kütük dediğimiz erkekler de canım anam-kadın anam diye bu kışkırtmanın, savaşın içine çekilip hop anne tarafını tutar mantık gözetmeksizin.

Benden size tavsiye eşiniz kimseyle konuşma demiş. Aynen uygulayın çok işinize yarar. Kafanız dinlenir. Başınız ağrımaz.

Bazen en güzel cevap susmak ve karşınızdakinin bu sessizlikten delirmesini izlemektir:KK71:

(Üstte yazdıklarım sadece eş anne babası için değil kendi anne babam içinde geçerlidir. Objektif oldum :)

Tabiki kadının eşi ölmüş onu da yapılan aktivitelere götürmek lazım ya da tatile gidersiniz onu da alın yanınıza ancak bu okul kahvaltısı olayında konu sahibi götürmek zorunda değil ki!Götürülecek yer var götürülmeyecek yer var böyle gelinin her yaptığını takip edip oğluna şikayet ederse o ailede huzur mu kalır

götürmek zorunda değil katılıyorum ama götürmesi de yasak değil ki... gelmeye heveslenene gelme demek de olmaz. kaldı ki ben eşli gidilen bi tatile gelip de ayak bağı bağı olmasına daha çok karşıyım...

Bizim yaşlıların hayatı bomboş , eşleri ölünce böyle sap gibi kalıyo bir çoğu ne arkadaşı var ne eşi dostu var.Evde yalnız kalamıyorum ayağı yapıp gelinin evine çöreklenip torunun derslerinden tut da gelinle oğlunun seks hayatına kadar takip ediyor.Zaten efendi yaşlılar kimsenin evinde kalamıyor kendi evinden başka kendi evi varken.Ki 60 yaş yaşlı da değil yani.Bunlar da bomboş hayatlarını geline zulmederek geçirip renklendiriyolar.

Geri adım atmayın konuşmazlarsa konuşmasınlar.Annesinin dolduruşuna gelip başka bir anneye ( üstelik kendi öz çocuğunun annesine) zulmeden erkeğe de Allah akıl versin.Hoş anne olmasa da eşine zulmeden erkeklerin hepsi aynı tür kötüler.

Allah yardımcınız olsun.
Aynen doğru tespit yapmışsınız gercekten. Ben bu ülkemizdeki yaşlıların çoğunu anlayamiyorum tek hayatlari cocuklarindan ibaret, onca yıllara hic mi bi arkadaşlık ya da yalnız vakit gecirmekten hoslanacagin bi aktivite sığdıramadın diye sormuyo değilim.
Benim ananem hic böyle değildir simdi onun ne kadar doğru yaptığını daha iyi anliyorum.
Ananem geliniyle altlı üstlü oturur ama çoğu zaman gidip kapısını bile çalmaz. Gelin ne zaman inmek isterse sanki yabancı bi komsusuna iniyormus gibi ara sıra iner aşağı. Zaten gelin kendi ağzıyla diyor ki eger kv böyle olmasaydi ben altli üstlü oturamaz giderdim diyor. Ki dedem öldü ananem senelerdir evde yalnizdir.
Diğer oğlu falan gel bizle yaşa dedi gitmedi, burdaki eşi dostu birakamam diye.
Mahallede kendiyle yaşıt bi sürü komşusu vardir, bi kaçının eşi de ölmüştür onlar da tek yaşayan kadınlar. Hergün onlarla görüşür, hamama falan giderler.
Evdeyken de temizliğini yemeğini yapar ibadetini yapar tv izler hiç kimseyi darlamaz yalnizim diye. Hatta gelinini arar, yemek yapmadıysan gel biraz götür ben cok yaptım der. Yukari çıkıp ziline basmaz telefonla söyler bunu da. Keske herkesin ananem gibi bi kv si olsa. Keske tüm yaşlılar böyle olsa.

Aynen doğru tespit yapmışsınız gercekten. Ben bu ülkemizdeki yaşlıların çoğunu anlayamiyorum tek hayatlari cocuklarindan ibaret, onca yıllara hic mi bi arkadaşlık ya da yalnız vakit gecirmekten hoslanacagin bi aktivite sığdıramadın diye sormuyo değilim.
Benim ananem hic böyle değildir simdi onun ne kadar doğru yaptığını daha iyi anliyorum.
Ananem geliniyle altlı üstlü oturur ama çoğu zaman gidip kapısını bile çalmaz. Gelin ne zaman inmek isterse sanki yabancı bi komsusuna iniyormus gibi ara sıra iner aşağı. Zaten gelin kendi ağzıyla diyor ki eger kv böyle olmasaydi ben altli üstlü oturamaz giderdim diyor. Ki dedem öldü ananem senelerdir evde yalnizdir.
Diğer oğlu falan gel bizle yaşa dedi gitmedi, burdaki eşi dostu birakamam diye.
Mahallede kendiyle yaşıt bi sürü komşusu vardir, bi kaçının eşi de ölmüştür onlar da tek yaşayan kadınlar. Hergün onlarla görüşür, hamama falan giderler.
Evdeyken de temizliğini yemeğini yapar ibadetini yapar tv izler hiç kimseyi darlamaz yalnizim diye. Hatta gelinini arar, yemek yapmadıysan gel biraz götür ben cok yaptım der. Yukari çıkıp ziline basmaz telefonla söyler bunu da. Keske herkesin ananem gibi bi kv si olsa. Keske tüm yaşlılar böyle olsa.[/QU. Keşke dediğiniz gibi olsa. Ama bütün yemekleri ben yaparım. Ha söyle eskiden oğlum küçükken ona bakıyordu. Kp vardı o zaman. İnan o zaman hiç sorun yoktu. Ne zaman bize geldi kp vefat etti. Oğluna ve kızına Bı nazlanmazlar. Ya ben anlamıyorum. Geçen kızı icin Bı olay olmustu. Kızım abisini babası yerine koydu diyor. Ben de dedim sen de esin yerine mi koyuyon o zaman dedim.

Ben olsam ben de gelsin istemezdim. Sonuçta aynı evdesiniz diye her yere beraber gidecek değilsiniz. Ama sorun olur yani. Şu an kendi KV mı gördüm sanki. Benimki de her yere gelmek ister. Ya da istemiyor gibi yapar ama duygu sömürüsü de yapar sonra eşim dayanamaz ikna eder gelsin diye.

60 yaş yaşlı değil. Sizinle heryere gelmeye çalışıyorsa,Sen yokken de evde yemek yapabilir. İşte eli ayağı tutarken, insanların sırtına yük oluyorlar sonra yaşlanıp muhtaç durumda kalınca bizler çoktan bıkmış oluyoruz.bunu sadece kv kp için değil bütün insanlar için söylüyorum.
Bence çocuklar bile kaşık çatal tutmaya başladıklarında kendi kendilerine yemek yemeğe başladıklarında peşlerinde koşmamak lazım.
Sizin çekirdek aile olarak özel zamanlarınız olmayacaksa neden evlenilsin.. herkes yerini bilmeli

Birzamanlar Benim evine gelince eli elinin üstende 3 saat oturur yerinden kalkmaz , yahu sabit oturmaktan hiç mi biryerine bişey olmaz, toton hiç mi ağrımaz kıpırda be kadın. Ama kızına gidince de sanki koltuklarda iğne var oturamaz hep yardım kızına.sizinkide böyle galiba. Yapmayın kalsın biraz yaşadığı eve katkıda bulunsun

Birzamanlar Benim evine gelince eli elinin üstende 3 saat oturur yerinden kalkmaz , yahu sabit oturmaktan hiç mi biryerine bişey olmaz, toton hiç mi ağrımaz kıpırda be kadın. Ama kızına gidince de sanki koltuklarda iğne var oturamaz hep yardım kızına.sizinkide böyle galiba. Yapmayın kalsın biraz yaşadığı eve katkıda bulunsun

Rahat edemiyordur belki.
Benim kv bir eltime gidince misafir kontenjanından oturur, diğerine gidince de ev sahibi kontenjanından her işi üstlenir. Bana da gelmiyor direk :olamaz:

60 yaş yaşlı değil. Sizinle heryere gelmeye çalışıyorsa,Sen yokken de evde yemek yapabilir. İşte eli ayağı tutarken, insanların sırtına yük oluyorlar sonra yaşlanıp muhtaç durumda kalınca bizler çoktan bıkmış oluyoruz.bunu sadece kv kp için değil bütün insanlar için söylüyorum.
Bence çocuklar bile kaşık çatal tutmaya başladıklarında kendi kendilerine yemek yemeğe başladıklarında peşlerinde koşmamak lazım.
Sizin çekirdek aile olarak özel zamanlarınız olmayacaksa neden evlenilsin.. herkes yerini bilmeli
Aynen katılıyorum. Eli tutarken elinden geleni yapacak ki beklemeye yüzü olsun

Back
X