KV veya KP’iniz size sormadan evinize komşu davet etse tepkiniz nasıl olurdu?

Bana göre annesinin bana onay beklercesine bakışında sessiz kalıp gözlerimi kaçırıp surat asmamda bir cevaptı ve tepkiydi. Tabiki de ilk etapta eşimle bu durumu çözmem gerekir aksi taktirde babası herkesle her konuda mütemadiyen kavga eden bir insan.Seviyesizce bir tartışmanın içinde kendimi bulmak istemediğimden ilk yolum elbette bu olacak.
Aman alt tarafı bir ev verdiler demişsiniz bence de hiç yüz göz olmayıp alt tarafı bir ev olan yerden çıkın ne dersiniz?
15-20 kira alt tarafı neyse veriverirsiniz ne olacak ki.
Alt tarafı demenize çok şaşırdım doğrusu herhalde sizin aileniz de iki evlerinin kirasını falan hibe ediyorlar size

Ama okuduğum kadarıyla siz de bir dişe dokunur tepki verememişsiniz katlanmışsınız. Buraya çok mantıklı mantıklı yazıyorsunuz ancak gerçek hayatınıza döndüğünüzde hoşunuza gitmeyen durumlar devam ediyor ve edecek. Eşinizin de birşeyleri düzeltmek için anne babasını uyaracağını nedense hiç zannetmiyorum. O iki tarafı da idare etme derdinde zannımca. Evlerinden birini size tahsis ettikleri için minnet duygusu olabilir.
Evet olabilir

Aman alt tarafı bir ev verdiler demişsiniz bence de hiç yüz göz olmayıp alt tarafı bir ev olan yerden çıkın ne dersiniz?
Alt tarafı demenize çok şaşırdım doğrusu herhalde sizin aileniz de iki evlerinin kirasını falan hibe ediyorlar size
Belki ediyorlardır ne biliyorsunuz. Konumuz bu değilken niçin farklı bir noktadan bakıyorsunuz olaya

Konumuz hiçe sayılmak,eşimin ailesinin saygısızca ve bencilce bir tutumda olması ve benim buna nasıl tepkiler verebileceğim mesela bunlar hakkında fikirlerinizi söyleyebilirsiniz daha çok yardımcı olabilirsiniz

Belki ediyorlardır ne biliyorsunuz. Konumuz bu değilken niçin farklı bir noktadan bakıyorsunuz olaya
Belki etseler bir kira parası ile ev tutardınız kendinize ilk yaptıklarından sonra değil mi?
İnsanların çocuğu için yaptığı iyiliği alt tarafı diye küçümsemeyin.
Sanki yılda 40 gün sizde kalıyorlar 40 günün 5 günü de eve misafir çağırıyorlar gibi davranmayın.
Telefon etmişler tanıdıkları kayınpeder de zor yürüyen eşi zorlanmasın diye büyük ihtimalle siz gelin demiş.
Kendi annem olsa ben istemem mesela yürümesini çok zor yürüyorsa.
Siz beni kendi kızı gibi görmüyor deyip-ki niye görsün- kendiniz anneniz gibi görmüyorsunuz.
Bakın sürekli oluyor bu onuncu deseniz on kere söyledim yine yapıyorlar deseniz inanın siz haklısınız derdim ama göz devirmekten başka br şey yapmadığınız konuda gelişigüzel olmuş bir konuda bu kadar tantana etmek normal gelmedi.
Eşinize laf yapasınız varmış gibi

Konumuz hiçe sayılmak,eşimin ailesinin saygısızca ve bencilce bir tutumda olması ve benim buna nasıl tepkiler verebileceğim mesela bunlar hakkında fikirlerinizi söyleyebilirsiniz daha çok yardımcı olabilirsiniz
İşte fikrim alt tarafı ev hiç tepki koyup yüz göz olmadan evden çıkıp tamamen benim diyebileceğiniz bir yerde oturmak.

Ben ev hanımı değilim evime komşuların gelip gitmesini bitabi istemiyorum,istemek zorundamıyım ayrıca. Misafir ağırlamayı sevmiyorum kendimde her zaman dışarda buluşalım taraftarı olurum kimseye yük olmamak adına. Eski de kaldı sizin düşünceleriniz. Ev hanımıysanız zor gelmeyebilir çalışan insan olsanız anlardınız zaten.
Yapmayin ya.. calisan olsam anlarmışım hem hamileydim hemde çalışıyordum işimde alanlardaydı ziraat muhendisiyim ben üstüne kayinvalidem her ay 10 gün bizde kaliyordu kendi kayinvalidesine bakmak icin işe giiderken onuda oraya birakip 7 aylik hamile halimle dönüşte aliyordum kendi yapamadiginiz seyleri bir baskasinda görünce çamur atmayın

bu devirde insanlar size ev vermis bi komssusu gelmis cokmu kesske sizin beyninizde biraz eskide kalsaydi insanliktan cikmissiniz haa bu arada bukadar benim evim benim kurallarim diye hhaykiracaksaniz çıkın insanların evinden ozaman daha dik şekilde söylemlerinizi iletirsiniz hatır gönül olur insanda biiraz

istemiyorsanizda buraya konu acaaccaginiza agzinizi acin da söyleyin insanlara en sevmedigim insan tipi yüzüne gelince çenesini açamaz arkalarindan anca kocasını yer .. isiniz zor allah yardimciniz olsun

Belki etseler bir kira parası ile ev tutardınız kendinize ilk yaptıklarından sonra değil mi?
İnsanların çocuğu için yaptığı iyiliği alt tarafı diye küçümsemeyin.
Sanki yılda 40 gün sizde kalıyorlar 40 günün 5 günü de eve misafir çağırıyorlar gibi davranmayın.
Telefon etmişler tanıdıkları kayınpeder de zor yürüyen eşi zorlanmasın diye büyük ihtimalle siz gelin demiş.
Kendi annem olsa ben istemem mesela yürümesini çok zor yürüyorsa.
Siz beni kendi kızı gibi görmüyor deyip-ki niye görsün- kendiniz anneniz gibi görmüyorsunuz.
Bakın sürekli oluyor bu onuncu deseniz on kere söyledim yine yapıyorlar deseniz inanın siz haklısınız derdim ama göz devirmekten başka br şey yapmadığınız konuda gelişigüzel olmuş bir konuda bu kadar tantana etmek normal gelmedi.
Eşinize laf yapasınız varmış gibi
Kızı gibi -ki niye görsün derken siz ,ben neden annem gibi görecekmişim pardon,? Herşeye enerjisi var istediği zaman hiç merak etmeyin. Eşimin evde olmadığı günlerde eve gelmezler mesela arkadaşlarını gezerler zinzin. Yüz versem evimden çıkmaz komşular arkadaşlar. Öylece kolunu kaptırırsın bitmiyor gezmeleri.

Yapmayin ya.. calisan olsam anlarmışım hem hamileydim hemde çalışıyordum işimde alanlardaydı ziraat muhendisiyim ben üstüne kayinvalidem her ay 10 gün bizde kaliyordu kendi kayinvalidesine bakmak icin işe giiderken onuda oraya birakip 7 aylik hamile halimle dönüşte aliyordum kendi yapamadiginiz seyleri bir baskasinda görünce çamur atmayın

bu devirde insanlar size ev vermis bi komssusu gelmis cokmu kesske sizin beyninizde biraz eskide kalsaydi insanliktan cikmissiniz haa bu arada bukadar benim evim benim kurallarim diye hhaykiracaksaniz çıkın insanların evinden ozaman daha dik şekilde söylemlerinizi iletirsiniz hatır gönül olur insanda biiraz

istemiyorsanizda buraya konu acaaccaginiza agzinizi acin da söyleyin insanlara en sevmedigim insan tipi yüzüne gelince çenesini açamaz arkalarindan anca kocasını yer .. isiniz zor allah yardimciniz olsun
Siz böyle yetiştirilmişsiniz demekki her koşulda be okursa olsun kendini hırpala kızım emi onlar kaynanan kayınpederin demişler belliki. Valla birazcık insan gibi davranıyor olsalar hiç bişey gözüme gelmezdi emin olun. Ki emin olun size de öyle davranıyor olsalar o halinizle siz de gram uğraşı sergilemezsiniz saygı falan da duymazsınız

İşte sizin yaptığınız fazla fedakarlık 7 aylık halinizle yazık değil miydi size? Bunları normalleştirmeyin

tolere edebildiğiniz kadar mutsuzluğu ve rahatsızlığı yüklenip sonra da başka kadınları da kendi yüklendiğiniz olumsuzluklar üzerinden yargılmayın ve aynı şekilde yüklenmelerini beklemeyin. herkes aynı değil. herkes tolere edemez.

tolere edebildiğiniz kadar mutsuzluğu ve rahatsızlığı yüklenip sonra da başka kadınları da kendi yüklendiğiniz olumsuzluklar üzerinden yargılmayın ve aynı şekilde yüklenmelerini beklemeyin. herkes aynı değil. herkes tolere edemez.
Memlekette mantıklı düşünen kadınlar varmış demekki. Tam olarak anlatmak istediğim şey bu. Ben millete nasıl davransam arada tutmuş olurum ilişkiyi diye soruyorum bunlar konuyu nerden alıp nerelere çekiyor yok efendim neymiş kendimize bir ev alıp çıkacakmışız onların eviyse herşeyi yapmaya hakları varmış.Yok efendim bir iki çay kurabiye koyamamış mıyım ne olmuş 9 aylık hamile halimle uygulanan mobing’in nesi varmış. 2 aylık bebeğimle bütün apartmanın kadınları ağırlamamda ne gibi bir problem varmış.Bu kabullenişler çok eskide kaldı sanıyordum ama hala eskiyi kabullenen ve sürdüren kendini hırpalayan çok kadın varmış memlekette bu yorumlardan onu anlıyorum.

İşte sizin yaptığınız fazla fedakarlık 7 aylık halinizle yazık değil miydi size? Bunları normalleştirmeyin
aaa olur mu hiç çok sevgili eş aileleri daha değerli bu hayatta full hizmet,ne varki bunları yapmakta. Halbuki herkesin enerjisi farklı,mesela ben oldum olası sevmedim misafirliği üniversiteye gidene kadar ailemleydim üniversitede de hep dışardan yedim evlendim evlendikten sonra mutfakla aram pek iyi olmadığı içşn eşim destek oluyor çoğunlukla. Eski zaman gelinlerinden olamadım olamamda.

Arkadaşlar selam.Dün bi durum yaşandı ve eşime karşı tepkim aşırı mıydı bana bi yardımcı olun bi fikir verin ne yapmam gerekir bu durumda.Şu an yaşadığımız ev eşimin ailesine ait biz yaşıyoruz kv ve kp’im farklı bir şehirde yaşıyor bir haftadır bizdeler. Burada senelerce yaşamışlar ve Apartmandaki komşuları tanıyorlar. Dün akşam komşu arayıp çaya davet etti ama KP’im ısrarla siz gelin dedi hiç bize sormadan. Kayınvalidem en son bana baktı tepkime ben de göz temasını kaçırıp başımı çevirdim her hangi bişey söylemedim sanırım o tepkimden anlayıp biz geliriz dedi ve onlar çıktılar daha önce de kv’dem çocuk görmeye komşular gelmek istiyor demişti ben sadece tek bi tane komşu abla ile görüşüyorum bebeğimin aşıları falan da tam olmadığı için tüm apartmanın toplanıp gelmesini istememiştim sadece o görüştüğüm ablaya gelmesini söyledim ama ertesi sabah kv eşimi arayıp komşulardan bir kaç kişi daha gelecekmiş deyip kapıyı açtığımda tüm apartmandaki kadınları karşımda görmüştüm yediğim en büyük kazıktı belki bana öyle hissettirdi o an ve çok sinirlenmiştim. Dünkü olayı da yaşayınca işin dozu ses çıkartmadıkça artmaya başladığını anlayıp onlar çıktıktan sonra eşimle ufak bir tartışma yaşadık çünkü o da annesi biz geliriz dedikten sonra niye öyle dedin gelselerdi bize diyerek babasının bize sormadan yaptığı o davranışı tastiklemiş oldu onun ailesi tabi daha önce de burada yaşamışlar ama artık burası bizim evimiz bu kadar rahat davranıyor olmaları beni aşırı rahatsız etti. Siz olsanız nasıl bir tepki gösterirdiniz?
Eskiler böyle ne yazikki düşünemiyorlar sizin evinizide kendi evleri olarak gördükleri için davet etmişlerdir kayınvalideniz anlaşliymis yine doldurmayın kendinizi misafirler zaten eski yaşadıkları yere gelmişler idare edin

Eskiler böyle ne yazikki düşünemiyorlar sizin evinizide kendi evleri olarak gördükleri için davet etmişlerdir kayınvalideniz anlaşliymis yine doldurmayın kendinizi misafirler zaten eski yaşadıkları yere gelmişler idare edin
E tabiki idare ettim de önünü alamamaktan çekiniyorum biraz genelde öyle olur çünkü

Memlekette mantıklı düşünen kadınlar varmış demekki. Tam olarak anlatmak istediğim şey bu. Ben millete nasıl davransam arada tutmuş olurum ilişkiyi diye soruyorum bunlar konuyu nerden alıp nerelere çekiyor yok efendim neymiş kendimize bir ev alıp çıkacakmışız onların eviyse herşeyi yapmaya hakları varmış.Yok efendim bir iki çay kurabiye koyamamış mıyım ne olmuş 9 aylık hamile halimle uygulanan mobing’in nesi varmış. 2 aylık bebeğimle bütün apartmanın kadınları ağırlamamda ne gibi bir problem varmış.Bu kabullenişler çok eskide kaldı sanıyordum ama hala eskiyi kabullenen ve sürdüren kendini hırpalayan çok kadın varmış memlekette bu yorumlardan onu anlıyorum.
Ev alıp çıkın demedik ki ev kiralayıp çıkın dedik baya milyon fark arasında.
Her şeyi de çekin demedik arada gelişigüzel olan şeyleri tolere edecekseniz ya da kiraya çıkıp kimseye minnet etmeyeceksiniz dedim.
Hem pastam dursun hem karnım doysun çok zor bu devirde.
Eskiyi kabullenen insanlar olsak bunları derken eski zamanlardaki gibi kayınailenin evinde otururduk, ee oturmuyoruz böyle şeyleri hiç görmüyoruz bile.
Siz hem geleneksel takılıyorsunuz kendi imkanlarınızla kavrulmayarak hem aman uzak dursunlar diyorsunuz.
O yaştakiler öyle bakmıyor işte.
Geleneksel düşündükleri için ev vs veriyor adamlar.
Bu arada %70 yürüme engelli biri nasıl sürekli zıp zıp,fin fin geziyormuş anlamadım.
Engelinin yüzdesini yanlış biliyor olabilir misiniz?

Ev alıp çıkın demedik ki ev kiralayıp çıkın dedik baya milyon fark arasında.
Her şeyi de çekin demedik arada gelişigüzel olan şeyleri tolere edecekseniz ya da kiraya çıkıp kimseye minnet etmeyeceksiniz dedim.
Hem pastam dursun hem karnım doysun çok zor bu devirde.
Eskiyi kabullenen insanlar olsak bunları derken eski zamanlardaki gibi kayınailenin evinde otururduk, ee oturmuyoruz böyle şeyleri hiç görmüyoruz bile.
Siz hem geleneksel takılıyorsunuz kendi imkanlarınızla kavrulmayarak hem aman uzak dursunlar diyorsunuz.
O yaştakiler öyle bakmıyor işte.
Geleneksel düşündükleri için ev vs veriyor adamlar.
Bu arada %70 yürüme engelli biri nasıl sürekli zıp zıp,fin fin geziyormuş anlamadım.
Engelinin yüzdesini yanlış biliyor olabilir misiniz?
Bastonuyla geziyor işte gezmek isteyen geziyor

Mutsuzluk ve rahatsizlik ? o an oyle birsey hissetsem yapmazdim .. ben kimseyi yargilamadim beni yargilayan bayandi calismiyorsunuz calisiyor olsanz boyle yapamazdiniz vs ithamlarda bulundugu icin calistigimi vs acikladim .. ki suan kv ile mecburen gorusuyorum kp ile hic gorusmuyorm 2 5 senedir .. sınırlarım var ve herkesin olmalı herkesin yetistirilme sekli farkli konulari saptirmayin kv si rahhatsizmis rahat etsnler diye evlerini acmislar ve herseyden önce esinin ana babasi komsu degilki hicbirsey tolere edilmesin hersey olmasada bazi seyler edilmeli 1 cay koyarsn gelene icer giderler tatsizlik yaratmaya ne gerek vvar fikir soruldu cevap verdim konu saahibi caamur atinca aciklama yaptm hepsi bu yorum kaldiramayacak veya olaylari saptiracak veyahut yaptigi herseye onay bekleyecek olanlar konu acip fikir sormamali

Mutsuzluk ve rahatsizlik ? o an oyle birsey hissetsem yapmazdim .. ben kimseyi yargilamadim beni yargilayan bayandi calismiyorsunuz calisiyor olsanz boyle yapamazdiniz vs ithamlarda bulundugu icin calistigimi vs acikladim .. ki suan kv ile mecburen gorusuyorum kp ile hic gorusmuyorm 2 5 senedir .. sınırlarım var ve herkesin olmalı herkesin yetistirilme sekli farkli konulari saptirmayin kv si rahhatsizmis rahat etsnler diye evlerini acmislar ve herseyden önce esinin ana babasi komsu degilki hicbirsey tolere edilmesin hersey olmasada bazi seyler edilmeli 1 cay koyarsn gelene icer giderler tatsizlik yaratmaya ne gerek vvar fikir soruldu cevap verdim konu saahibi caamur atinca aciklama yaptm hepsi bu yorum kaldiramayacak veya olaylari saptiracak veyahut yaptigi herseye onay bekleyecek olanlar konu acip fikir sormamali

halen sizinle aynı fikirde değilim. aynı pencereden bakmamız mümkün değil.

Back
X