- 11 Ocak 2022
- 600
- 775
- 53
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
popinton yiyorsa kendi paranla ev alır oraya gider sonra alt tarafı bır misafiri cağırıyor diye kv kp inize ahkam kesersiniz. milletin evine çöreklenip bir misafir ağırlayamayacak kadar mı kaybettik biz bir çok değeri.....Arkadaşlar selam.Dün bi durum yaşandı ve eşime karşı tepkim aşırı mıydı bana bi yardımcı olun bi fikir verin ne yapmam gerekir bu durumda.Şu an yaşadığımız ev eşimin ailesine ait biz yaşıyoruz kv ve kp’im farklı bir şehirde yaşıyor bir haftadır bizdeler. Burada senelerce yaşamışlar ve Apartmandaki komşuları tanıyorlar. Dün akşam komşu arayıp çaya davet etti ama KP’im ısrarla siz gelin dedi hiç bize sormadan. Kayınvalidem en son bana baktı tepkime ben de göz temasını kaçırıp başımı çevirdim her hangi bişey söylemedim sanırım o tepkimden anlayıp biz geliriz dedi ve onlar çıktılar daha önce de kv’dem çocuk görmeye komşular gelmek istiyor demişti ben sadece tek bi tane komşu abla ile görüşüyorum bebeğimin aşıları falan da tam olmadığı için tüm apartmanın toplanıp gelmesini istememiştim sadece o görüştüğüm ablaya gelmesini söyledim ama ertesi sabah kv eşimi arayıp komşulardan bir kaç kişi daha gelecekmiş deyip kapıyı açtığımda tüm apartmandaki kadınları karşımda görmüştüm yediğim en büyük kazıktı belki bana öyle hissettirdi o an ve çok sinirlenmiştim. Dünkü olayı da yaşayınca işin dozu ses çıkartmadıkça artmaya başladığını anlayıp onlar çıktıktan sonra eşimle ufak bir tartışma yaşadık çünkü o da annesi biz geliriz dedikten sonra niye öyle dedin gelselerdi bize diyerek babasının bize sormadan yaptığı o davranışı tastiklemiş oldu onun ailesi tabi daha önce de burada yaşamışlar ama artık burası bizim evimiz bu kadar rahat davranıyor olmaları beni aşırı rahatsız etti. Siz olsanız nasıl bir tepki gösterirdiniz?
Bir çoğunuzun benden daha fazla bu duruma tepki göstereceğine eminim:)popinton yiyorsa kendi paranla ev alır oraya gider sonra alt tarafı bır misafiri cağırıyor diye kv kp inize ahkam kesersiniz. milletin evine çöreklenip bir misafir ağırlayamayacak kadar mı kaybettik biz bir çok değeri.....
Aynen öyle ben bana yapılmasını istemeyeceğim için böyle bişeyi karşı tarafa yapmam ailemde yapmaz empati kurmaya kalktığım da hep bu sonuca varıyorumBunu eşiniz yapsaydı tepkiniz ne olurdu? Dürüst cevap verin.
Onlar sizin eşinizin ailesi ve ayrıca ev onların.
Bu şekilde ailelerden bir şey alınca sizin üzerinizde de evinizde de söz hakkı buluyorlar.
Ya evlerinde oturmayın ya da bundan gocunmayın.
Doğrusu sizin kendi ailenize ait evde otursanız babanız anneniz çok sevdiğiniz komşularınızı çağırsa eşiniz gelip surat yapıp ben şunu isterim bunu istemem söyle babanlara bir daha çağırmasınlar buraya minvalinde konuşma yapsa ne hissedersiniz?
Biraz empati rica ederim ya. Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi karşı tarafa yapmayın.
Hep biz gelinler mi empati kuracağız biraz da oğlan ana babaları empati kursun bir zahmet anlayışlı olsun kimse kusura bakmasın da. O kadar da değil. Alt tarafı oğullarına ev açtılar yatakodamızada alalım oldu olacakBunu eşiniz yapsaydı tepkiniz ne olurdu? Dürüst cevap verin.
Onlar sizin eşinizin ailesi ve ayrıca ev onların.
Bu şekilde ailelerden bir şey alınca sizin üzerinizde de evinizde de söz hakkı buluyorlar.
Ya evlerinde oturmayın ya da bundan gocunmayın.
Doğrusu sizin kendi ailenize ait evde otursanız babanız anneniz çok sevdiğiniz komşularınızı çağırsa eşiniz gelip surat yapıp ben şunu isterim bunu istemem söyle babanlara bir daha çağırmasınlar buraya minvalinde konuşma yapsa ne hissedersiniz?
Biraz empati rica ederim ya. Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi karşı tarafa yapmayın.
Ben ev hanımı değilim evime komşuların gelip gitmesini bitabi istemiyorum,istemek zorundamıyım ayrıca. Misafir ağırlamayı sevmiyorum kendimde her zaman dışarda buluşalım taraftarı olurum kimseye yük olmamak adına. Eski de kaldı sizin düşünceleriniz. Ev hanımıysanız zor gelmeyebilir çalışan insan olsanız anlardınız zaten.Ayni durumu bende yasadim onlar orada eskiden beri oturuyordu komsulari vardi ayni sehiirde yasamiyorduk geldiklerinde yuzunu bilmedigim insanlar evime girerdi sonra kendi evimi alarak tasinmistim zaten (4sene oturdum) .. ama hic boyle dusunmedim aklima bile gelmedi nolacak insanlıktır buyursun gelsin arkalarindan istemiyorsaniz gorusmezsiniz olur biter geliyorum diyene gelme denmez sadece şu abla gelsin digerleri gelmesin denir mi ayıp ..
Devir artik böyle oldu kimse kimseyi evinde istemiyor bir bardak çay vermek 1 saat güler yüz göstermek şuraya konu actiracak hale geldi cok yakinlarim disinda kimseye gitmiyorum o yuzden ... herkes ilene ilene bi kalıyor ..
Tavirlarinizida kendiniz koymalisiniz .. annesine sen söyle ben utaniyorum diyen çocuklar gibi eşinizden beklemeyin herseyi herkesin çizgisi tavrı kendine
O benim gelinim değil kızım diyenler kadar yalancı iki yüzlü insan görmedimEtrafımdaki bazı kv ve kp’ler gelinlerini arıyor soruyor kızım nasılsın iyi misin birşeye ihtiyacın var mı diyerek sohbet ediyor.O benim gelinim değil kızım diyor etrafına mesela.Bana açık açık kayınvalidem kzıım gibi olmazsın sen tabiki dedi bir konuşmamızda şimdi böyle yaklaşım sergileyen insanlara sıcaklık gösterebilir miydiniz?
Alt tarafı ev açtılar diye burun kıvırıyorsanız çıkıverin o evden.Hep biz gelinler mi empati kuracağız biraz da oğlan ana babaları empati kursun bir zahmet anlayışlı olsun kimse kusura bakmasın da. O kadar da değil. Alt tarafı oğullarına ev açtılar yatakodamızada alalım oldu olacak
%70 engelli desteksiz ayakta duramayan kadın doğum öncesi iş yapmadı diye laf ediyordunuz az önceKv’dem %70 engelli ayakta desteksiz duramıyor kendisine zor bakıyor Missfir ağırlayacak durumu yok. Ben işin misafir ağırlama kısmında değilim ki zaten mesele beni kızı gibi görmedikleri halde gösterdiği rahatlıkları ve hiçe saymalarındayım. Mesela evden çıkacak oluyorlar güle güle gidin diyorum bi hoşçakal demez sessiz sedasız arkasına bile bakmadan gider anne cevap verir genelde. Yemeğimi yer bi eline sağlık bi ziyade olsun falan demez. Hiçe saymaya bunlarda girebilir bence
Ne zamandır evlatlar ana babasını azarlayabilir oldu?konu sahibi senin hakkını eşin arayacak ve annesini ve babasını azarlayacak ancak o vakit bunlar birdaha bu girişiminde bulunmaz ama esim pasif ise işin zor
Alt tarafı bir ev açtılar demek huzurunuzu da kaçırıyorlar zaten sizi öz evladı gibi görmeyen kadının evinde oturduğunuz yeter bir ev de sizin ana babanız açı versin orada oturun bundan sonraHep biz gelinler mi empati kuracağız biraz da oğlan ana babaları empati kursun bir zahmet anlayışlı olsun kimse kusura bakmasın da. O kadar da değil. Alt tarafı oğullarına ev açtılar yatakodamızada alalım oldu olacak
İki aylık bebeğinize eşiniz mi bakıyor siz işteyken?Ben ev hanımı değilim evime komşuların gelip gitmesini bitabi istemiyorum,istemek zorundamıyım ayrıca. Misafir ağırlamayı sevmiyorum kendimde her zaman dışarda buluşalım taraftarı olurum kimseye yük olmamak adına. Eski de kaldı sizin düşünceleriniz. Ev hanımıysanız zor gelmeyebilir çalışan insan olsanız anlardınız zaten.
Ama okuduğum kadarıyla siz de bir dişe dokunur tepki verememişsiniz katlanmışsınız. Buraya çok mantıklı mantıklı yazıyorsunuz ancak gerçek hayatınıza döndüğünüzde hoşunuza gitmeyen durumlar devam ediyor ve edecek. Eşinizin de birşeyleri düzeltmek için anne babasını uyaracağını nedense hiç zannetmiyorum. O iki tarafı da idare etme derdinde zannımca. Evlerinden birini size tahsis ettikleri için minnet duygusu olabilir.O yüzden yazılanların bir çoğunu dikkate almadım zaten. Eğer yazdıkları gibi kendileri de bir çok şeyi sineye çekip oturuyorlarsa karakterde bir sıkıntı var derim. Onurlu olmalı biraz insan. Laf kavgasını kendime yakıştıramam zaten içimden hırs kalkmıyor değil zaman zaman çok şey söylemek geliyor içimden ama susmayı tercih ediyorum uygun bir dil arıyorum yalnızca kendime sabrımın sınandığı noktada o dilimle konuşmayı planlıyorum.Bu en son olan olay sonrası eşime de net konuştum eğer böyle sessiz kalmaya devam ederse evlilik birliğimizin bozulacağını çünkü kendimi bu ilişki de yalnız hissettiğimi ifade ederek olaylar hakkında konuştum hak verdi düzelteceğini söyledi bu durumu bakalım zaman ne gösterecek bize meraktayım
Bir çoğunuzun benden daha fazla bu duruma tepki göstereceğine eminim:)
Arkadaşlar selam.Dün bi durum yaşandı ve eşime karşı tepkim aşırı mıydı bana bi yardımcı olun bi fikir verin ne yapmam gerekir bu durumda.Şu an yaşadığımız ev eşimin ailesine ait biz yaşıyoruz kv ve kp’im farklı bir şehirde yaşıyor bir haftadır bizdeler. Burada senelerce yaşamışlar ve Apartmandaki komşuları tanıyorlar. Dün akşam komşu arayıp çaya davet etti ama KP’im ısrarla siz gelin dedi hiç bize sormadan. Kayınvalidem en son bana baktı tepkime ben de göz temasını kaçırıp başımı çevirdim her hangi bişey söylemedim sanırım o tepkimden anlayıp biz geliriz dedi ve onlar çıktılar daha önce de kv’dem çocuk görmeye komşular gelmek istiyor demişti ben sadece tek bi tane komşu abla ile görüşüyorum bebeğimin aşıları falan da tam olmadığı için tüm apartmanın toplanıp gelmesini istememiştim sadece o görüştüğüm ablaya gelmesini söyledim ama ertesi sabah kv eşimi arayıp komşulardan bir kaç kişi daha gelecekmiş deyip kapıyı açtığımda tüm apartmandaki kadınları karşımda görmüştüm yediğim en büyük kazıktı belki bana öyle hissettirdi o an ve çok sinirlenmiştim. Dünkü olayı da yaşayınca işin dozu ses çıkartmadıkça artmaya başladığını anlayıp onlar çıktıktan sonra eşimle ufak bir tartışma yaşadık çünkü o da annesi biz geliriz dedikten sonra niye öyle dedin gelselerdi bize diyerek babasının bize sormadan yaptığı o davranışı tastiklemiş oldu onun ailesi tabi daha önce de burada yaşamışlar ama artık burası bizim evimiz bu kadar rahat davranıyor olmaları beni aşırı rahatsız etti. Siz olsanız nasıl bir tepki gösterirdiniz?
Bana göre annesinin bana onay beklercesine bakışında sessiz kalıp gözlerimi kaçırıp surat asmamda bir cevaptı ve tepkiydi. Tabiki de ilk etapta eşimle bu durumu çözmem gerekir aksi taktirde babası herkesle her konuda mütemadiyen kavga eden bir insan.Seviyesizce bir tartışmanın içinde kendimi bulmak istemediğimden ilk yolum elbette bu olacak.Tepki göstermemişsiniz ki. Kocanız zaten anne babasına birşey demez. Siz kocanızla kavga etmişsiniz. Huzırunuzu kaçırmışsınız. Sizin yaptığınız bu. Ne değişti kavgadan sonra. Annesi babası anladı mı. Aaaaa biz hata yapıyormuşuz, bir daha olmayacak affet kızım bizi dediler mi mesela.
Yıllarca orada oturmuş olabilirler artık oturmuyorlar! Yeterince hatırnaz davranıp bebeğim daha 1 buçuk 2 aylıkken kimseyi istemememe rağmen tüm apartmanın kadınlarını evime çağırdığında da sabrımı misafirperverliğimi gösterdim. Bu kadarını kabul etmek zorunda değilim. Artık orası benim evim ve bana sormadan hiç kimse kafasına göre hiç kimseyi davet edemez.Yıllarca orada yaşamışlar , dostlukları komşulukları var ne olmuş bir iki komşuyu davet etmişlerse, koyarsınız önlerine bir çay bitti gitti. Bu kadar büyütecek ne var, kaç yaşında insanlar hep geline göre oturup kalkacaklar yok artık. Biraz hatırnaz olmaktan kimseye zarar gelmez, tepkiniz abartılı ve çok çirkin olmuş.