KV veya KP’iniz size sormadan evinize komşu davet etse tepkiniz nasıl olurdu?

Arkadaşlar selam.Dün bi durum yaşandı ve eşime karşı tepkim aşırı mıydı bana bi yardımcı olun bi fikir verin ne yapmam gerekir bu durumda.Şu an yaşadığımız ev eşimin ailesine ait biz yaşıyoruz kv ve kp’im farklı bir şehirde yaşıyor bir haftadır bizdeler. Burada senelerce yaşamışlar ve Apartmandaki komşuları tanıyorlar. Dün akşam komşu arayıp çaya davet etti ama KP’im ısrarla siz gelin dedi hiç bize sormadan. Kayınvalidem en son bana baktı tepkime ben de göz temasını kaçırıp başımı çevirdim her hangi bişey söylemedim sanırım o tepkimden anlayıp biz geliriz dedi ve onlar çıktılar daha önce de kv’dem çocuk görmeye komşular gelmek istiyor demişti ben sadece tek bi tane komşu abla ile görüşüyorum bebeğimin aşıları falan da tam olmadığı için tüm apartmanın toplanıp gelmesini istememiştim sadece o görüştüğüm ablaya gelmesini söyledim ama ertesi sabah kv eşimi arayıp komşulardan bir kaç kişi daha gelecekmiş deyip kapıyı açtığımda tüm apartmandaki kadınları karşımda görmüştüm yediğim en büyük kazıktı belki bana öyle hissettirdi o an ve çok sinirlenmiştim. Dünkü olayı da yaşayınca işin dozu ses çıkartmadıkça artmaya başladığını anlayıp onlar çıktıktan sonra eşimle ufak bir tartışma yaşadık çünkü o da annesi biz geliriz dedikten sonra niye öyle dedin gelselerdi bize diyerek babasının bize sormadan yaptığı o davranışı tastiklemiş oldu onun ailesi tabi daha önce de burada yaşamışlar ama artık burası bizim evimiz bu kadar rahat davranıyor olmaları beni aşırı rahatsız etti. Siz olsanız nasıl bir tepki gösterirdiniz?
Eski nesil sizin görüşünüz saygı göstermez tepki gösterir eski zamanlarda komşunun gelmemesi utançdı bunlara ne söylersen söyle anlamazlar

Bakın sorun çağırmalarında değil, sorun kendi evlerindeymiş ve kendileri o misafiri ağırlayacakmış rahatlığında eve davet etmesinde. Nezaketen bile olsa insan sormaz mı sorulsa zaten ben kendim diyeceğim başımın üzerinde yerleri var gelsinler diye.benim için sorun hiçe sayılmak burada. Daha öncede bu bir kaç defa yapıldığı için.
Bakın şunu anlamıyorsunuz,
Davet ettikleri ev zaten kendilerinin !!!
İçinde sizin eşyalarınız olabilir ama o ev onların ve kendilerinin olduğunu da gözünüze sokuyorlar.

Ben sizi haklı buluyorum misafir ağırlamak istemiyor olabilirsiniz, gelenlerden hazmetmiyorda olabilirsiniz ama o evde yaşıyorsanız buna ses çıkaramazsınız.

Çıkarırsanız da huzursuzluğu göze almanız gerekecek. Kolaylıklar diliyorum.

Tam da bu sebeple başkasının malında, aldığında oturmak bu gibi şeylere zemin oluyor. Tamamiyle haklısınız diyemem, art niyetli değiller çok bariz. Yetiştirilme şekli öyle. Senelerce komşuluk ettikleri insanlar, gelinlerini evlerine oturtmuşlar o kadarlık da hatrımız vardır diye düşünmeleri çok normal. Bazı konular tartışmaya gitmeden daha politik çözümlenebilir. Örneğin bakışla ifade etmek yerine, sizden cevap bekler gibi bakan kvye o andaki durumda gelsinler diyip ardından uygun bir dille bunun için her daim müsait olmayabilirim diyerek ifade edebilirsiniz ki geçici süre evinizdeler. Her ay her hafta tekrar eden durumlar değil. Kayın ailelerde, oğlum gelinim gösterişi yoğun olabiliyor başka insanlara karşı. En temizi, bu gibi diğer krizlere göre çok basit sayılabilecek şeylerde sıkıntı yaşıyorsanız çıkın insanların evinden - bizim evimiz demişsiniz ama kira vermeden lütfedilen bir evde oturuyorsunuz, bu onlara fazlaca söz hakkı verir - keyfinizce takılın. Şimdi buna da zorla oturmuyoruz kendileri istedi dersiniz ama bu işler böyle oluyor. Eleştiri yapan arkadaşlara da sert yaklaşmışsınız, size göre doğru ise yaptığınız devam edin sormak neden?
En doğru ve mantıklı yorum bu başkasının malını kullanan özgür hareket edemez

Bakın şunu anlamıyorsunuz,
Davet ettikleri ev zaten kendilerinin !!!
İçinde sizin eşyalarınız olabilir ama o ev onların ve kendilerinin olduğunu da gözünüze sokuyorlar.

Ben sizi haklı buluyorum misafir ağırlamak istemiyor olabilirsiniz, gelenlerden hazmetmiyorda olabilirsiniz ama o evde yaşıyorsanız buna ses çıkaramazsınız.

Çıkarırsanız da huzursuzluğu göze almanız gerekecek. Kolaylıklar diliyorum.
Bu görüşü de yanlış buluyorum. Oğulları kendine bir aile kurdu neticede büyüklük yapıp evlerini verdiler sağolsunlar. Ama bu tür şeyler de insanı hiçe saymak değil midir? Ben annemin evindeyken bile anne şu arkadaşım gelecek müsait misin derdim.Büyüdüğüm çevremde de hep böyle görmüşümdür garipsememin ve tepki göstermemin asıl sebebi Budur

Kesinlikle haklısınız,
Yaptıkları sizi hiçe saymak ve daha da önemlisi saygısızlık !!!
Ama onların yaptığı bu tabiri caizse kendi çöplüklerinde ötüyorlar.

Burası bizim evimiz istediğimizi yaparız diyorlar.
Hiç tavsiye etmem ama bir istemediğini söyle bakalım neler oluyor.

En başta eşin sana tepki gösterecek.
Biri yazmıştı çok haklı buldum mühür kimdeyse süleyman o.

Sırf meraklarindan dolayı gelmiyorlardir emin olun. KV ve kp nizi sayaraktan geliyorlardir onlar. Benim kızım da öyle küçükken yıllar önce bir komsu geldi kapima. Kızım bebek görmeye geleceğiz ama KV n sürekli sonraya atıyor bir de sana sorayim dedim dedi. Salı musaitsen komşularla gelmek istiyoruz hem de tanisiriz bende tabii ki buyrun gelin demiştim. KV söyledim onun da günü varmış o gün iptal et dedi. Bende yok anne artik iptal edemem ayıp olur dedim. 5-6 komsu gelmişti. KV gününe gitmişti. Sizin ki belki kalabalık bir apartmandır. Bilmiyorum ama bunlar olağan şeyler.
12 kişi birden geldi ve ben bir kişi gelecek diye ona göre hazırlık yapmıştım. Sabahına eşimi arayıp bir iki komşu daha gelecek demiş yine bana söylemedi. Kapıyı açtığımdaysa karşımda 12 kadın 2 de çocuk vardı.Apartman whatsapp grubunda ben yokum oradan konuşup ayarlamışlar meğer bir gün önceden.Buna ne diyeceksiniz peki?

12 kişi birden geldi ve ben bir kişi gelecek diye ona göre hazırlık yapmıştım. Sabahına eşimi arayıp bir iki komşu daha gelecek demiş yine bana söylemedi. Kapıyı açtığımdaysa karşımda 12 kadın 2 de çocuk vardı.Apartman whatsapp grubunda ben yokum oradan konuşup ayarlamışlar meğer bir gün önceden.Buna ne diyeceksiniz peki?
Ayrıca İlk taşındığımızda hoşgeldine gelmek istiyorlar diye haber etmişti o dönemde yoğun çalışıyor olmama rağmen tabikide buyursunlar gelsinler dedim,bana telefon açıp sormuştu ve kaç kişi geleceklerini hangi gün geleceklerini biliyordum kendimi ona göre ayarladım. Titiz bir insanım misafirim geleceği zaman konforunu sağlamak isterim. Bir hafta önceden hazırlığa başlıyorum geceleri uykum kaçıyor o misafirler gelip gidene kadar. Bu sebeple habersiz olan şeyler beni her zaman strese sokuyor tam anlamıyla bana yakışır bir şekilde ağırlayamadığımı düşündüğüm için

Arkadaşlar selam.Dün bi durum yaşandı ve eşime karşı tepkim aşırı mıydı bana bi yardımcı olun bi fikir verin ne yapmam gerekir bu durumda.Şu an yaşadığımız ev eşimin ailesine ait biz yaşıyoruz kv ve kp’im farklı bir şehirde yaşıyor bir haftadır bizdeler. Burada senelerce yaşamışlar ve Apartmandaki komşuları tanıyorlar. Dün akşam komşu arayıp çaya davet etti ama KP’im ısrarla siz gelin dedi hiç bize sormadan. Kayınvalidem en son bana baktı tepkime ben de göz temasını kaçırıp başımı çevirdim her hangi bişey söylemedim sanırım o tepkimden anlayıp biz geliriz dedi ve onlar çıktılar daha önce de kv’dem çocuk görmeye komşular gelmek istiyor demişti ben sadece tek bi tane komşu abla ile görüşüyorum bebeğimin aşıları falan da tam olmadığı için tüm apartmanın toplanıp gelmesini istememiştim sadece o görüştüğüm ablaya gelmesini söyledim ama ertesi sabah kv eşimi arayıp komşulardan bir kaç kişi daha gelecekmiş deyip kapıyı açtığımda tüm apartmandaki kadınları karşımda görmüştüm yediğim en büyük kazıktı belki bana öyle hissettirdi o an ve çok sinirlenmiştim. Dünkü olayı da yaşayınca işin dozu ses çıkartmadıkça artmaya başladığını anlayıp onlar çıktıktan sonra eşimle ufak bir tartışma yaşadık çünkü o da annesi biz geliriz dedikten sonra niye öyle dedin gelselerdi bize diyerek babasının bize sormadan yaptığı o davranışı tastiklemiş oldu onun ailesi tabi daha önce de burada yaşamışlar ama artık burası bizim evimiz bu kadar rahat davranıyor olmaları beni aşırı rahatsız etti. Siz olsanız nasıl bir tepki gösterirdiniz?
1-2 seferse o kadar büyütmezdim ama özel hiçbir hazırlık yapmam çay püskevit yeter😀

Ben genel itibariyle davetsiz misafir sevmezdim. Hazirligimi agirladigim kişi kadar yapar kosemize çekilip sohbet etmekten yanaydım. Çat kapı biri gelince biraz mutfaktan cikilmiyordu sanki. Doğulu bir aileden geliyorum. Bizde uzaktan gelen misafirin konağına kaldığı eve gelinir. Artık buna alıştım doğrusu. Annem babam o an doğaçlama birini evimize cagirdiginda zoruma gitmiyorsa , karşı tarafın ailesi için de hoş karsilardim aksi durumda adaletsiz oluyor. Ne bileyim ağırlamayı beraber yapardık . Amaaan fani dünya valla herşeyin sebebi stres üzmeyin tatlı canınızı 🤭💐

Etrafımdaki bazı kv ve kp’ler gelinlerini arıyor soruyor kızım nasılsın iyi misin birşeye ihtiyacın var mı diyerek sohbet ediyor.O benim gelinim değil kızım diyor etrafına mesela.Bana açık açık kayınvalidem kzıım gibi olmazsın sen tabiki dedi bir konuşmamızda şimdi böyle yaklaşım sergileyen insanlara sıcaklık gösterebilir miydiniz?
E kadın haklı kızı gibi olamazsınız yalan mı? O da sizin anneniz gibi olamaz doğal olarak. Ne desin kadın yalandan şov yapsa daha mi iyi

Misafirciliği sevmem. Eskiden göz yumardım, ağırlardım eş tarafını ama kimsede gram yer etmediğini anladım. Artık kolay kolay misafir almıyorum. Fakat ev benim evim. Bir çöpleri dahi yoktur. Kv kendi de işi abarttığının farkında tek kelime dahi edemiyor. Eskiden ima ederdi şimdi onu bile yapamaz.
Ev onlarınsa abartmadıkları sürece ses etmeyin. Yoksa eşinizi de karşınıza alma ihtimaliniz var. Bir de geçenki konuda bu kadar rahat davranma sebepleri de belli oldu. Ev benim istediğim gibi girerim diye düşünüyorlar. Ev büyük bir yardım. Bunu yaparken karşılığını vereceğinizi tahmin etmeniz gerekiyordu. Çünkü kiminse onun borusu öter. Bunun istisnası çok nadir olur. Onu becerebilen de politiktir. Politik olun. Ufak sebepten parlamayın.

Evi vermiş olmaları bir yüce gönüllülük. Kaldı ki bu kadına hibe mi ettiler kara kaşına kara gözüne mi verdiler. Oğullarına verdiler ya hu?!?! Evde kira almadan oturun dediler diye olmadı bir de girip aralarına yatsınlar. Kadın gelmesinler falan dememiş zaten emri vaki yapılmış bu çok ayıp. Bir de 2 aylık bebeği var yazık ya. Hiç mi anne olmanın zorluklarını yaşamadınız. Gelip destek olacağıma torununa gelinine bakacağına bir de bir dolu insanı eve davet etmiş. Bakın edebilir ama sorar gelinine oturur konuşurlar karşılıklı gönül rızasıyla ayarlar hazırlık yapar öyle davet ederler. Böyle pat diye emri vaki olmaz ki. Zaten kadın bana kötü ve soğuk bir tavırları var demiş. Kusura bakmayın ben de kayınvalidenin kendini bir şey sandığını ve yaptığı iyiliği kafasına kalktığını düşünüyorum. Bu da çok ayıp. İster evi ver ister sarayı ver burası benim oğlumun evi deyip baş köşeye kurulup her şeyi kendine hak göremezsin. O aile artık başka bir aile. Oğlunun da senden öncelikli bir ailesi var bunu kabullenmek ve bu düzene uymak gerek. İyi niyetten şaşmamak gerek. Annelik biraz da şefkatli yardımsever yüce gönüllü olmayı gerektirir. Böyle güzel bir insan olsa insan gibi davransa tüm gelinler de kayınvalidesini sever.

Evet basina gelince cok sinir bozucu bi durum ve insan tepki de verir haliyle ama bunlari onlarin evinde otururken düşüneceksiniz. Hala kendi evleri saniyorlar belli ki. Gecip bedavaya otururken iyi

Sürekli tekrarlanıyorsa tavrını koy tabiki ama bu tavrı eşininde koyması gerek ha erkekler bazen anlamıyor o zaman kayınvalidene sen söyleyeceksin. Ben çok kötü bişey görmedim sonuçta 1 akşam 1 çay koyarsın önüne olur biter he bu her akşam oluyorsa tabi konuşmak lazım.

Sürekli tekrarlanıyorsa tavrını koy tabiki ama bu tavrı eşininde koyması gerek ha erkekler bazen anlamıyor o zaman kayınvalidene sen söyleyeceksin. Ben çok kötü bişey görmedim sonuçta 1 akşam 1 çay koyarsın önüne olur biter he bu her akşam oluyorsa tabi konuşmak lazım.
Kesinlikle Kötü birşey yok zatenortada ama bunun sürekli olmasından ve artık son bulmasını istediğimden bi tavır koymam gerektiğini düşündüm.Sırf iyilikle evlerini bize verdiler diye evimin anahtarını da onlara verecek değilim sonuçta.

Back
X