• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv'ye yardım etmek ya da etmemek

Allah bi yerden almis bi yerden vermis diyorum. Her konuda destek oldu bana. Bişey olsa beni tutar oğluna karşı. Benim oğlum böyledir ben bilirim huyunu der asla oglunu savunmaz. Ilk tanistigimizda bana cok samimi davranmisti bende araya hic mesafe sokmadim. cunku anne sevgisine hasrettim. Arkadaslarimin kv ile her zaman mesafeli olunmali demesine ragmen. Ben simdi evlenicek butun arkadaslarima diyorum kendi anneniz gibi baktıktan sonra karsi taraftan bi kötülük gelmez.
E böyle dusunuyorsunuz kadincagiz da size o kadar iyilik yapmis niue bir tepsi tatlinin hesabini güdüyorsunuz?
Hep ustume kalir nedir ki kalsa ne olur yani tatli iste.
Hayat her zaman hesapla kitapla olmuyor belki siz ondan istemek zorunsa kalacaksiniz bir zaman sonra

Yalnız konu sahibinin eşi bana hiç iyi elektrik vermedi..
Allah Allah..
Eltiye laf söyletmemek ne demek?
Hele; onu böyle kabul edelim beyzanın da kötü huyları var ne demek.. Çok ilginç.

Yalnız konu sahibinin eşi bana hiç iyi elektrik vermedi..
Allah Allah..
Eltiye laf söyletmemek ne demek?
Hele; onu böyle kabul edelim beyzanın da kötü huyları var ne demek.. Çok ilginç.
Bu konu üstünde ayri konusulmasi gereken bi konu. Konu açmayı çok düşündüm ama kendime yediremedim. Çok büyük kavgalar ettik eşimle. Eltime olan abarti ince davranışları beni rahatsiz etti ama fesat olan insan ben oldum. Eltim eşimle kanka gibiydi zaten. Özelden konuşsak daha sağlıklı olur. Bana mesaj atabilir misiniz?

Eltini arayp sans seftali mi aliyim dedii:oha: yok artik ya sen de sus pus devam mi ettn Bursayi gezmeye
O gün rahatsız oldum ama rahatsiz oldum desem eminim tartisirdik. Evlendikten sonra da ayni hareketlere devam edince kayış koptu bende. Eltime çaya gidiyoduk. Ben cikolatali bi tatli istedim canim çekti giderken alalim mi diye. Esim eltimin sevdigi tatliyi alinca bu ne samimiyet diye kavga cikardim. Cok sorun yaşadık bu konularla ilgili. Ama eşim sen fesatsin dedi ve ben kötü oldum. Bu konuyu isterseniz mesajdan konuşalım

Birlikte yemek vs olduğu zaman eltim hiçbir işe elini sürmüyor. Hatta bi keresinde kahvaltıyı niye hazirlamadiniz demisti gulerek. Ki genelde biz kahvaltiyi hazirlarken salonda oturup hazir olmasini bekliyo. Bizi iftara davet ettigimde kv ve benden yemek isteyip onu servis etmeyi teklif etmişti.
'kalk sen de yardım et' deyin yuh yani uyanığa bak

bence kv nize tatlı yapın o size yardım ediyormuş

Sonucta kv aran iyi, onun icin yap bence. Eltiyle ilgili bi konu degil bu senin ve kv nin arasinda. Bosver o yapmasin sen sana yapilan iyiligin karsiligini ver yeter.

Birincisi ablanı bu işe karıştırma sen kendi kararını ver ikincisi sen kendin için ve kayınvalidenin iyiliklerine karşılık yapıyorsun madem rahatsız oluyorsun gönlünün razı geldiği kadarını yap. Ama iki saatini ayrılmakla birşey Olmaz sen elini çekme yap ferim ben

Ablanin doldurusuna gelme kayinvalden gb dusunme annende yokmus gercekten annen bil hem iyi bir insanmis dusunki senin gercekten annen simdi yaptiklarin ve yapacaklarin yarin bigun dustugunde zorunda kalicaklarini severek yap. Esinde sende mutlu ol bi yasliyida mutlu et. Eltninki kendine seninki kendine... hak bilir kimse bilmese... eltin gozune batiyosa ona hizmet etme yada bir is yaparken gel beraber yapalim de. Anne sen otur ×le biz hazirlariz de ... ablan kotu kayinvaldesoyle diye kotu lnak zorunda degilsin. Benim kayinvaldemde cok iyi biri.birbirimize yardim ediyoruz allah razi olsun. Milletin iyisindense kendi kotun bile herzanan daha iyidir. Ve iyilikler unutulmaz. Biz evladmizi kaybettigimizde bizi ayaga kaldirdilar annem babam ikinci gun gitti bizi birakip beni birakip ama kayinvaldem 4ay bakti ... 5 aylik hamikeydim ... kafayi yemek uzereydim doguma kadar dogumdan sonra iki ay hep bakti bize ... sonrasindada birazdaha iyi olana kadar... o baba kizi gb kiyamadi annemin gostetnedigini gosterdi bende ona kiyamiyorum skmdi... bazen kiziyorum takiyorum baxi seylere sonra amannn dunyalik diyorum nefsi duygular geciyo. Sende karsindaki iyiyse iyi ol. Ve kkimin kime muhtac olucagi hic belli olmaz ailene sahip ck.. once esin annesi babasi... sonea digerlri

Pazar günü kv'min misafirleri gelicek. Nerdeyse bi ay öncesinden bana söylemişti. (Annem ve babam ayri olduğu için ben babamla büyüdüm. Annemle yillardir görüşmüyoruz. Yemek yapmayi biraz ablamdan ve yengemden öğrendim. Evlenmeden önce yemek deneyimim pek olmadi yani)

Kayinvalidem iyi bi insan çoğu seyi evlenince ondan öğrendim bana belki annesiz büyüdüğüm için daha yakin davrandi. Yemek yapmayi öğretti bana bi çok konuda yardimi oldu. Bana misafir gelse kendi evde biseyler yapıp gönderir hemen. Eltime de aynı şekilde yapar. Eltim ne isterse kalkip yapan bi kadin yani. Ama bi sorunumuz var. Birlikte yemek vs olduğu zaman eltim hiçbir işe elini sürmüyor. Hatta bi keresinde kahvaltıyı niye hazirlamadiniz demisti gulerek. Ki genelde biz kahvaltiyi hazirlarken salonda oturup hazir olmasini bekliyo. Bizi iftara davet ettigimde kv ve benden yemek isteyip onu servis etmeyi teklif etmişti. Tabiki kimse hiçbirsey yapmak zorunda degil. Ama eşim ve kaynim haftasonu ailece geçirmek istiyo ve toplaniyoruz. Bir araya gelince ben de otursam bütün iş kv'ye yıkılacak sonuçta yiyip içiyoruz evinde. Kv Kötü bi insan olsa umursamam ama eltimin bu rahat tavrı artik batiyor bana. Amacim onu kötülemek degil ama eşitiz neticede. Ablam da sürekli uyarıyor sen kv ye yardim ettikçe işler sana kalicak sen bişey yapma diye. Orta yolu bulamıyorum artik. Pazar günü de misafirleri gelicek ben güzel yapıyorum diye benden tatli bekliyor. Yaparim sorun değil o da bana cok yardim ediyor ama işin sonunda bazi şeylerin benim gorevim olmasini istemiyorum. Kv'nin misafiri gelince gelinden yardım istemesi normal midir? Ne nasil yapilir? Böyle şeyleri anneme danisamadigim ablamin kv'sinin de sorunlu olduğunu bildigim icin size danisiyorum. Siz kayinvalidenizle neyi ne kadar yapiyosunuz?
Canım tabiki yardım etmelisin. Kvaliden senin annen. Hele ki söylediğin kadarıyla böyle iyi biriyse. Eltin yardım etmiyorken illaki zoruna gider ama görmezden gel. Çünkü o olmasaydı da sen yardım etmelisin böyle düşün. Zaten kvaliden de farkediyordur. Birşey söyleyecekse o söyler. Söylemezse de boşver. Görev haline dönüşmemesi için de bence tatlıyı kendi evinde yap onlara götür. Oraya gittiğinde de abartmadan biraz misafir havasında takıl. Yani evlerinde de yardım et tabi ama sürekli hizmet eden biri gibi davranma.

Hayır tabiki. Onun bana söylediklerini yazdım şaka manasinda. Sen çocuksuzsun sen yapiver modunda çünkü
Anladım canım kusura bakma :KK35:
Sen alışıksındır sen de kalkıver çok iş var deyin siz de. Hiç sevmem böyle insanları

Valla canım daha ne istiyorsun öyle kayın valide dostlar başına maşallah yani yap canım sen saygı da kusur etme derim büyüğün kayınvalidenin yanında birşey deme ama yanlzken eltini de şaka mayetli uyar mesala çayı d sen demle hadi elinden içelim yarlda şunu sen yap da elinden yiyelim bı falan gibi daha da mi yapmadı o zaman açık açık uyar ama kayinvaliden bu kadar iyiyken ona sakın tavır alma bence biz yakın oturuyoruz hanım annem enne zan misafir gelse sanki biz de eltimle gelmek zorundaymisiz çağırır bir iki ses etmedim birinde yine tel açtı beim de isim vardı misafir var gelinmi dedi bende isim var anne zaten senin evine gelmişler slm söyle dedim ondan sonra bi daha aramadı beni gitmek isteyince ben giderim ha iyi kadindir ama misafir e gösteriş için biri geldimi onların yanından kalkmaz eltimle.bana da onu getirin bunu getirin der biz de yolunu bulduk misafir gelince arada gitmiyoruz ki bilsin bizim de bı yasantimiz var öyle öyle idare ediyoruz canım ama senin kayınvaliden bence hak etmiyor ona tavır alma ama eltine tavrını koy:sopa:

Back
X