Kv'ye yardım etmek ya da etmemek

Kayınvalidenin isteği gayet normal. Bende tatlı yaparım genelde ona misafir geleceği zaman. 9 senedir misafir gelince yardım ister. Müsaitsen yapar mısın diyerek. Kimi zaman yapamadığım da olur. Asla bi görev haline gelmedi. Karşında ki halden anlayan biri ise eğer, mecbur olmadığının farkında olur her zaman. Yeri gelince o da bana yardım eder. Sen tüm bunları eltin için değil, kayınvaliden için yapıyorsun. O yüzden o ne yapmış, ne yapmamış, ne demiş, ne düşünmüş umrunda olmasın..

Ona dönüşmek istemiyorum. Kv dem kötü biri olsa hiç takmazdim ama kadin resmen gelinine pervane oluyor kizlarim geldi diye. Hiç unutmam iftara eltimin annesi gelecekti kv'me. Biz mutfakta yemek yaparken eltim oruçsuz oldugu halde icerde yatmıştı. Kv'dem cok sıkıştı bi ara kaynima söyledi gelsin yardim etsin yetişemiyorum diye bi bahane bulup gelmedi.

Kayinvalidem icin yapıyorum. Eltime de yapardim. Dim diyorum sonradan siz yapin ben servis ederim moduna gecince bıraktım

Annelerimize seve seve gidip yardım etmez miyiz?Gelinin yapsın anne der miyiz?Yine de kıyamaz yaparız.Eşinizin annesi de yaptı mı yolluyormuş.İyi bir insanmış.Siz size yapılan iyiliğe karşılık Tabiki yapmalısınız.Elti sizi bağlamaz.O onun düşüncesizliği.

yazık ya
o kadar nadir bulunuyorki kvdeniz gibi kadınlar
kıymetini bilmek lazım
ahmete kızıp hırsınızı mehmetten almaya çalışıyormuş gibi davranmayın
kadın alt tarafı tatlı istemiş
Allah bi yerden almis bi yerden vermis diyorum. Her konuda destek oldu bana. Bişey olsa beni tutar oğluna karşı. Benim oğlum böyledir ben bilirim huyunu der asla oglunu savunmaz. Ilk tanistigimizda bana cok samimi davranmisti bende araya hic mesafe sokmadim. cunku anne sevgisine hasrettim. Arkadaslarimin kv ile her zaman mesafeli olunmali demesine ragmen. Ben simdi evlenicek butun arkadaslarima diyorum kendi anneniz gibi baktıktan sonra karsi taraftan bi kötülük gelmez.

Kayinvalidem icin yapıyorum. Eltime de yapardim. Dim diyorum sonradan siz yapin ben servis ederim moduna gecince bıraktım

Bence sen kimseyi örnek almadan kafanida karistirmasina izin vermeden kendi hislerine guvenerek hareket et.
Boyle önyargılar yüzünden bicok insan birbirine sans veremeden bastan bitiriyor herseyi.
Sen kayinvalidene yap,yeri geldiginde de kime hayır demen gerekiyorsa cekinmeden de.

Evet bende kendi annem burda olsa onada yapardim gözüyle bakiyorum. Etraftan edindigim tecrübelerden çekiniyorum sadece.

emin ol öyle olmuyor o işler
karşındakinin karakteri bozuksa sen istediğin kadar iyi ol sana zarar veriyor
beni geçtim torunlarının rızkına gözünü diken bir kvdem var benim

Her kayın valide bir değildir. Yani mesafe alınacak vardır, anne gibi peşinde olunacak vardır.

Sizinki sizinle arası gayet iyi görünüyor. Kaç yıllık evlisiniz merak ettim?

Müsait olmadığınızda yapamayacak durumda olduğunuzda önceden söyleyin ki alınmasın gücenmesin, ama elinizden geliyorsa da yapın. Ay da yılda bir istiyorsa yapın zaten. Sürekli olsa mesela beni rahatsız eder.

Eltiye yapmayın. Çünkü yapılacak pozisyon açmamış...

Şimdi siz eltiye kızıp valideye fatura kesiyorsunuz nedenki?
Madem aranız güzel yapıverin tatlıyı.
Eltiye karşı da tavrınızı koyun,hizmet beklemesin sizden.
Valide ile eltiyi ayrı değerlendirin.

Görev olarak yapışmasını istemiyorum diyorsunuz ama size her misafir geldiğinde ikramlık yapıp gönderen kayınvalidenizi iyilikle anıyorsunuz bakın.
O görev edinmiş bir kere..
Görevse..

Ah açıkcası çok saçma geldi bana.
Yani bugun tatlıyı yaparsınız yarın yapmazsınız,bazen mazeretiniz olur,bazen bahaneniz derken geçinip gidilir.
Neden berrak suyu bulandırmak?
Dert aramayın yahu.

Evet bende kendi annem burda olsa onada yapardim gözüyle bakiyorum. Etraftan edindigim tecrübelerden çekiniyorum sadece.
İyi olanın,iyi düşünenin Allah yanındadır,fesatlık düşünen de aynısını veya daha fazlasını kendi çeker merak etme.Kaş yapayım derken göz çıkarmamak lazım.Bence siz 1 adım atsanız kv size 10 adımla gelecek gibi

Kadin size yardim ederken bu isler üstüme kalir mi mi diyor? Demiyor ki yapiyor. Anneniz de yokmus, kadin da size annelik ediyormuş. Üstünüze birakacak olsa annelik degil, kayinvalidelik yapardi. Zaten kalsa nolcak ki? Annelerimizin bircok isi üstümüze kaliyor, gocunmuyoruz. Madem o da annelik ediyor, 2 tatli yapmak 3 sofra hazirlamak üstünüze kalsa nolcak kalmasa nolcak.
O eltinin terbiyesizliği. Ve tabii ortamdaki tüm erkeklerin. Bir sofra kuruluyorsa toplaniyorsa, ona herkesin yardim etmesi gerekir.

Kv aranizdaki iliski sizi baglar. Eltinin davranislarina gore kv iliskinizi belirlemek abes olur. Kaldi ki kv size yrdmci oluyormus neden bi tatli yapmayasiniz ki.

Ne yapiyorsan kendin ve kv icin yap, eltinle itismen cok anlamsiz. Zaar kv’den kimin ne oldugunu kendi bilirdir.. birak eltin poposunu buyutsun

Pazar günü için tatlı istemiş. Tabi ki yep götür. Eline yapışmaz. Eltiye yapmıyorsun sonuçta. Onunla da bir aradayken tabakları koyar mısın, şu çorbayı karıştırır mısın de içinde kalmasın.

Şu durumda ben sizin yerinizde olsam ve şayet çalışmıyorsam yardım ederdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…