Kv'ye yardım etmek ya da etmemek

Madem iyi biri,sanada yardımı olmuş. Bence bir tatlı yap,konu komşuya yapıyorsun yeri geliyor.
Eltininde insanlığı ederi kadar kalsın boşver

Bizde kimse kimsenin temizligine, yemegine yardima gitmez. Tek basima agirlayamayacagim misafiri cagirmam. Bende evlenene kadar yemek yapmis insan degildim.
Kvye gidince misafir gibi otururum. Evimde agirlarsam hicbiseye yardim beklemem hepsini ben yaparim. Annem bile hala beni mutfaga sokmaz gittigimde sagolsun. Ama siz bastan bu konularda yuzgoz olmuşsunuz. Simdi yapmamaya baslarsaniz kv farkli dusunebilir.

Siz hic kimseyi dinlemeyin. Sonucta size iyi davranan biri. Ben kim olursa olsun bana bir adim gelene ben iki adim giderim. O iki gelininide gayet iyi anlamistir bence. Yardim edin sevaptir. Bu sizi onun gozunde daha da yuceltir.

Bi zararı sıkıntısı yoksa kv nin tatlıyı yapın derim.sonuçta arkadaşlara falan da yapıp götürüyoruz.ikram ediyoruz. Sadece bı tatlı yapın hem eli boş gitmemiş olursunuz başka bıseyler isterse bahane bulur yapmazsınız o gün için

Lütfen herşeyi birbirine karıştırmayın.

Kv size yardım etmese derdim ki elti oturuyo sende otur ama durum öyle değil.

Kvniz belli iyi bi insan şanalısınız.

Eltinizde toplandığınızda kv ile birlikte oturup muhabbet edin söyleyin kvnize " anne xin seni kullanmadı hoşuma gitmiyo o sana bişey yapmıyo sende ona yapma misafir gibi gelip gidiyo bizde öyle yapalım" de

Benim kv bana hiçbişey yapmaz istesede yapamaz beceriksiz ve tembel ama mezaman gitsek kızı prenses başköşede oturur evine gideriz yine aynı . Ben açık açık söyledim kızının bulaşığını yıkamak yediğini içtiğini toplamak zırunda değilim baktım yine aynı herşeyi kaldırıp o ve kocasının tabağını bırakıyorum masada . Mecbur kaldırıyolsr

Insanın eline 2 tabak yikamak nasıl yapışıyor anlamiyorum .
Elti olmasaydı da yardım edecektiniz yok sayin yine üstünüze düşeni yapın.
Koca kadın bi de size hizmet mi edecek yahu !!!!
O ayıp eltinin öyle durduğunda hadi bakalim canım sofrayı biz hazırladık bulaşıkta ellerinden öper de al kv yı geç kenara ,yapmiyorum mu diyecek
O zaman her zaman hazıra konup kaz gibi yiyip içme diyeceksin ..
Yani ben derim
Oturup kendimi yiyecegime o yesin
Aklinizi kullanın

Eltiyi bosver. Kv yi seviyorsan sende ona yardimci ol. Ustelik o sana misafir gelecegi zaman yardımcı oluyormus. Birak is sana kalirsada kalsin. Senin degerin artar.

herkes herseyın farkında aslında...
kayınvalıde sıze sevgısını vermıs kayınvalıde olarak anlattıgınız kadar ustune dusenlerı yapmıs
sızde ona yapın
eltınıze yapıyorsunuz olarak dusunmeyın kayınvalıdenızın evı sızde yıyıp ıcıceksınız eltınıze hızmet etmeyın ama sırf o var dıye ortamdan da uzaklasmayın

Yani boyle kayinvalide bas ustunde tutulur. Ne guzel bir insan.
bence sizin sorun edilecek bir durumunuz yok. Oyle ustume gorev kalir vs gibi dusuncelerde olmayin, bu en basta size yakismaz. Ki ustunuze gorev kalsa dahi amac dogru olani yapmak ise varsin kalsin, en azindan balik bilmesede Halık bilir.
Ve eltiye donusmek istemiyorsunuz ama onun gibi davranmak ona donusmektir dogruya dogru.
Saygilar...

Bence iyi niyetine karşılık yapın. Elti için onun kalbini kırmaya değmez. Yazık o da demekki sizleri kızı gibi seviyor ses cıkarmadıgı ıcın baksana. Arada birşey istemiş çok mu. Seni kullanmadığı sürece bence mutlu et. Ablanı da bosver :) bazen cok yakın biri olsa da, kendisinin arası iyi olmadığj için herkesin öyle olmasını isteyenler oluyor.

Elti de sinir bişey hazıra konucak ayıp kimse kimsenin hizmetçisi değil ki. Kalk bi işin ucundan tut dimi? Mesela ben hazıra yediğimde çok utanırım kimsenin bana hizmet etmesini istemem. Allahtan eltim de öyle... bir gün düğüne gidicekti hazırlanıyordu, yemek yaptık kayınvalidem le çağırdım kapısına gittim. Ağladı ben birşey yapamadım aklımdan çıkmış diye... maşallah diyeyim :))

Mesafe herzaman iyidir.kv den iyi bir insan anlattigin kadariyla.ama mesafe li olursan ne haddini asan olur ne de canini sikan.her hafta toplaniliyorsa siz birine katilin.cok gidip gelmek bir sure sonra aliskanlik yapar.benden soylemesi.sonra onunu alamazsin.ben kv demle cok mesafeliyim.iki eltim var ve samimi degilim.yardim da etmem cunku sevmem kendisini.senunki iyi bir kv yanliz keske benim kide oyle olsa da sinsi yilanin teki.neyse kv ye yardim et etmesine de alistirma.hayir demeyi ogren.eltin oradayken gitme sende o yokken git ve mesafeli ol.

Bnce yanlış düşünüyosun ben kv le oturuyorum zararsız insanlarr bu gün varlar yarın yoklar düşünceli olyn lütfen evladınız olduğu aman düşersiniz eline eltiymiş gelinmiş derdine yazıklarr yaşlılarrr Allah rızası içinn iyi davranın dya alırsunızz yaşlılardan alınan duaaa başınınızı dertten sıkıntıdan kurtarır

Her kayinvalide ayni degildir, 1.5 yil kaynanamla oturdum, o kadar cektirdi ki, bana, hala kendime gelemedim. Piskolojim bozuldu. Bazen delirdiyimi dusunuyorum, yaptiklari, soyledikleri beynimden 1 saniye bile cikmiyor, kadin gitti ama beni de bitirdi gitti ...

Valla canım ben 6sene olucak yan yanayım ne yememe karışır ne giymeme o söyler yaparım duamı alırımm çok şükürrr rabbim bozmasınn eltilerime çektirmiş ama banaaa sübhanallah çektirmedii geçimim iyi çünküü alttan almadını bilicenn arada öyle yani canımmmm

Sizin adiniza cok sevindim. Kaynanasi iyi olanlari o kadar kiskaniyorum ki. Kaynanam kotu olsa da kocam cok sukur cok iyi biri. Beni annesine hic ezdirmedi, hep arkamda durdu. Ben de koca konusunda cok sansliyim cok sukur ...

Bu kadar iyi bir kv için, ya görev haline gelirse diye hesap yapmak hoş değil bence.
Gelirse o zaman düşünürsünüz. Bir tatlı yapılmış, bir bulaşık yıkanmış çok mu.. Ne güzel iyi de bir insanmis..
Eltinizin yapmadıklarına kv ses etmiyorsa sizde etmeyin.
Siz sonuçta kv için birşeyler yapıyorsunuz, o da bunu görüyordur. Ben olsam öyle yapardım :)

Eltinle kendini kıyaslama bırak o ne yaparsa yapsın , kayınvaliden iyi niyetli bir kadın anlattığına göre , bence tatlısını yap iş kullanılmaya enayi yerine konulmaya gelmediği sürece yardımcı olmalısın bence ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…