Kzlar dnde taklan altnlar ne yaptnz?

kayınpederin eline saydık, evimize gitmek için yol parasını borç aldık başkasından....evimiz başka ildeydi.....

bozdurup bi güzel yaptıgımız borçları ödedik ama siz siz olun kıslar sakın bunu yapmayın ben biran önce bitsin sonra alırım diye bozdurdum ama gidenin yerine yenisini koymak okadar zor oluyoki..

Düğünde takılan altınlarla bilezikleri büyüttük. Bankada kasaya koyduk. Altınların bir kısmını ayırdık çünkü maaşımızın 3 katı taksitimiz vardı ilk birkaç ay. Düğünden sonra da eve baya altın geldi ama geldikleri gibi borçlara gittiler. Bu arada çok sıkıştığımız bir zaman 2 bileziğimi kavga dövüş kocama verdim. Artık istemeyeceğine söz verdi. Teklif bile etsem şimdi onlar senin nasıl istiorsan öyle değerlendir diyor. 2 sene geçti üstünden halen alamadık geri, iyiki vermemişim hepsini. Şimdi kocitodan gizli güne girdim. ınşallah alacağım bozdurduklarımı geri. Altın bu kadar yükselmişken zor ama ne alabilirsem kar.

Son düzenleme:
Borçlarımız için bozdurduk. Geriye ne mi kaldı? Sadece 2 tane 14 ayar bilezik,Tipine bakarsanız burma bilezik güya.Onları da kullanmadım hiç. Yakın akrabaların düğününde takarız diye saklıyorum. Zaten hiç tarzım değil.
Şimdi de ev alma niyetlerine girdik. Ben bu gidişle rüyalarımda ancak görürüm,bilezik takı filan...

yaparız üzerimize düşeni dediler kıllarını kıpırdatmadılar herşeyimizi kendimiz yaptık bide benim ailem yaptı onlardan bişi görmedim çarşıya bile çıkartmadılar gelinlik kına kıyafeti söz kıyafeti ayakabı vs aklınıza ne gelirse kendim aldım sorma sormadılar neyin eksik diye bide düğünde rezillik çıkardılar altınlar için mahçup oldum aileme üstelik konuşmuştu babam herşeyi baştan buna rağmen ne rezil bi aile çıktı attım onlardan taraf takılanları eşime de dedim bitmiştir benim için ben çizgimi koydum hadi geçsinler şimdi dedim
benim en mutlu günümü rezil ettiler verecem dediğim halde olay çıkarttılar iftira attılar cahil ve görgüsüz insanlarla uğraşmak zor Allah tan çalışıyorum kimseye eyvallahım yok hadi şimdi gelsinler karşıma rahatta göreyim yüzlerini klava:
1 ay oldu evleneli hala gün ve gün artıyo onlara karşı nefretim eşim unuturum sanıyo ama yanılıyo severek evlenmiştim ailesini bilseydim böle olduğunu bi kere daha düşünürdüm ailede önemli benceklava::

6 tane bilezik taktılar zaten topu topu,onu da düğünün ertesi günü bozdurup borçlara verdik ki yetmedi bile.tabi bunun yanında kendi aile tarafımdan takılanlar da gitti.3-4 tane küçük altın anca verdiler,eşimin arkadaşlarının taktıklarıydı onlar da,parayı ise hiç görmedik.zavallı eşimin cebine zarf sıkıştıranlar olmuş düğün sırasında,düğünden sonra çıkardı cebinden 150-200 lira gibi bişey,geli gibi sevinmiştik ona da:))çünkü maaş günümüze 3-4 gün vardı evlendiğimizde,cebimizde düğün öncesinden zorla ayırdığımız üç kuruştan başka hiçbir şey yoktu.mutfaktaki salçadan yağa kadar hepsini anneciğim alıp koymuştu sağolsun,yemek bile yapmıştı 2-3 gün onları yemiştik:))

1 sene oldu,araba borcu ödüyoruz kayınvalideciğim her fırsatta daha ne zaman ev alacaksınız diye sıkıştırıyor,iki kişi çalışıyormuşuz parayı napıyormuşuz.faydaları yok (istemem de aman)bi de borcumuzun olduğunu kabullenseler!

Son düzenleme:
taktiklarim evde takmadiklarim bankada sositososito
kartlarin birazini balayimizda yedik ictik kendimize harcadik
bilezikler setler saatler duruyor.sengözlerimebaksanab

Kayınvalidemler falan sağolsunlar istemediler,hoş düğünü zaten son kuruşuna kadar eşim yaptı dünya kadar borcla evlendik 8 aylık evliyim ve çok şükür bu süreç içerisinde bütün borçlarımızı çalıştık çabaladık ödedik... altınları kendi adıma bankada hesap açtırıp oraya yatırdım günlük takacaklarımı bıraktım sadece evde...Şuanda da altına yatırım yapıyorum maaşımı biriktiriyorum kendime takacagım seyler alıyorum..hem kullanmıs oluyorum hemde birikim yapmış oluyorum..

Gelin ve damada armağan ve yardım amaçlı gelen takı ve paraları neden aileler alma derdine düşerler hiç anlamam,bence bu saygısızlık .. gelen hersey az ya da cok hepsi ama hepsi gelin ve damadındır!

Ah birde anlasalar!!
yeni geliniz sanki bize o altınlar yakısmıyorda onlara yakısıyor

Senin paranla annesine ev mi aldı?? Bu kadar olur yani.Güven çok önemli gerçekten. Sende neden nişanlıyken kazancını birleştiriyorsun. Evlenmeden kardeşime araba aldım. Şimdide annemlerin evini yeniliyorum. elin oğluna paramı götürcem. Benim kayınbabada herşeyinizi ben alcam diyor. Eşya düğün felan. HAlbuki eşim kazanıyo bunlar övünüyor insanlar hakkaten ilginç yani..

Kayın validem istedikleri gün konuştu. 6 bilezik takacaklar diğer takılan bileziklere de dokunmayacaklar. Takılan çeyrek para borçlara vereceklermiş. ozman ok demiştim çünkü 6 ay nişanlı kalacaktım. Şimdi askerlik uzun dönem çıktı süre 1.5 sene oldu. Eşimde kazanıyor. Borç morç olmaması lazım. tekrar konuşcam Yok alacaz derlerse de kız tarafı takılanlarıda anneme vercem. Onlar yiyene kadar annem yesin.ohhh.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…