Kzlar dnde taklan altnlar ne yaptnz?

nagehancım zaten düğünden sonra alındığı için yarı yarıya hakkın var senin allah korusun ayrılmanız gerekirse kimden ne kaçıtrıyorlar yahu sinir olurum böyle ailelere

Hepsini kasaya götürdük...gelen kücük altinlarida ihtiyacimiza harcadik..! Eksik bitmiyor ki evlenince...:1shok:

Bozdurup FON almıştım tazminatlar felan birikti borçsuz ev sahibi olduk. Şimdi birikenleride bozdurdum Tüp bebek için kullanıcaz nasipse yerimseniben

düğün takılarım , kayınpeder ister diye bi kenarda duruyo olur ya , birinden borç alması gerekir diye eşim kullanmıyo vede kullandırmıyo:umursamaz: bende sinir oldum bi parça altın takmıyorum protesto ediyorum!!! alsınlar napıyolarsa yapsınlar ama bence çok yanlışlmaz:

takıları sadece takı töreni esnasında gördüm
daha sonra gelin odasında üstümüzden çıkarıp keseye koyduk ve kayınvalideme verdik saklaması için
ertesi günde borçların ödenmesi için bozduruldu
ne kadar ne vardı haberim bile yok senağlama

1-2 ay sonra bozdurup bi güzel afiyetle yedik
son kalanlarıda hırsız çaldı :mymeka:

hepsını bozdurduk bankaya yatırdık. eklerdık evın peşinatını verdık. gıttı bıttı yani. ama ben zaten altından hıç hoşlanmam bu nedenle canım yanmadı.

ben altini cok severim :jeyyar:
nezaman kuyumcularin önünden gecsem camekandan ayrilamam delikafadulden

insallah dügünümde cok altin takilirda bende hicbiyere vermek zorunda kalmam.. yani hepsi bana kalsinnnnnnn :jeyyar:

saka bi yana borcumuz varsa sanirim borclar icin bozdururdm.. ama üzülrdm tabii..

neyse hele bi dügünüm olsundan (nezaman bilmiyorum) ondn sonra gelir bu topicde yazarim altin ve paralarla neler yaptimizi..

kızlar bankaya koyanları tebrik ederek başlamak istiyorum malesef ben onu düşünemedim yazıktır dedim 1 bilezik bozdurdum eşime verdim yazıktır dedim bozdurdum ee bozdura bozdura elimde hiç bilezik kalmadı zati ardı kökü 12 tane idi gelen çeyreklerde 40 taneydi 15 ini kaynana düğün yemeği masrafı deyip aldı halbuki düğünde gelen ne altından ne paradan haberimiz yok vermedi bide üstüne bunu aldı bu aldıklarıda annemin tarafından konu komşu arkadaşlardan gelendi ama kaynanaya dedim yüzüne o senin hakkın diildi hakkımı yedin allah seni nasıl biliyosa öle etsin dedim ahım tuttu herhal 2 kaynım bi türlü evlenemiyolar oh canıma değsin paragöz karı nolcak zati cocama yazık herşeyi kendimiz aldık kendimiz ödedik garibanımla şuan elimde sadece 22 ayar setim ve 2 bilekliğim var borcumuz olmasa bende atalira yada tam altın alıp bi köşeye atardım

Son düzenleme:
bileziklerim duruyor kayınvalidemler ve kendi parami katip almiştim zaten 8 tane falan
düğündeki takilan altinlari eşimin güvenlik sertifikasi ve işi için bozdurduk
işe girdi bu sayede olsun durumumuz düzelince gene biriktiririzzemuszemus
1 lirasina bile dokunmadilar kayınvalidemler birlik oturuyorum şuan
çok parasiz kaldiğimiz bir gün bir çeyrek bozdurmuştum sadece
ev masraflari için kendi isteğimle o da
asla sormadilar naptin ne ettin diye
biliyorlar zaten eşime harcadiğimi

kızlar nişanlım bugün dediki nikahta takılan altınların hepsini borca yatıralım.borcumuz kalmasın.ilerde alırım sana dedi. ben olmaz dedim.o altınlar ilerde güzel bir yatırım olur dedim...karşı çıktım bayağı.sizce nişanlımın dediği mantıklımı?? yardımcı olurmusunuz????

Canım elbette sizin kararınız ama ben de bozdurup borçlarımızı kapatmıştım.
Evlenirken de herşeyimiz kendimiz yaptığımız için kredi çekip baya bi borca girmiştik. Eğer altınları bozdurmasam ilk 2 sene çok sıkıntı çekerdik, o nedenle bozdurdum.
Eğer altınları bozdurmayınca borç altında ezilecekseniz bozdurun, çünkü evlilğin hele ki ilk yılları rahat rahat yaşanmalı, keyfi çıkarılmalı bence.
Ama diyorsanki biz borçları sıkışmadan ödeyebilecek kadar kazanıyoruz o zaman da satmayın tabi, ilerde bi ev bi araba alırken sermaye olur size canım:)

teşekkür ederim canım .duruma açıklık kazandırayım.
yaklaşık 10-15 arası borcumuz olacak.ailelerden kimse yardımcı olamıyor. varlıklı insanlar değiliz açıkçası.hem iş yerinden borç çekecez hemde bankadan.kirada oturacağız.yol masrafımız olacak.mutfak masrafı.e balayı var.aslen bana mantıklı geliyor bozdurmak. en azından birazını.zorluk çekeceğimiz kesin.ama bir yandanda bu benim güvencem.ilerde ev alırız peşinat olur diyorum.

evimizi yaptırdık ona harcandı bi kısmı kaydirigubbakcemile2
çeyreklerim arabanın banka taksitlerie ve minimum diğer borçlara gitti.
bilezliklerimin yarısıyla arsa aldık.
setimle hasırım dışında bişe kalmadı :gitme:

Kayinvalide dugunde takilan kucuk altinlari hediyelik bilezikleri ve parayi bizi katakulleye getirip bi guzel aldi(cok uyaniktir kendileri)şakkıdı
bilezikler, setim, kunye vs de onlarin banka kasa hesabinda idi istedim vermek istemedi aldim kendi hesabima koydum simdi pa$a pa$a yatiyor altinciklarimsengözlerimebaksanab

Bilezikler ve küçük altınların hepsi arabaya gitti...
Setim,geçen sene mecburen kürtaj olunca oraya gitti...
Paraların bir kısmıyla balayı yapmıştık,gerisinide afiyetle yedik....
Şimdi ise ellerim bomboş,yüreğimde bir sızı..........
:gitme:

duygu sömürüsüne bak muahahaha:roflol::roflol:

daha iyileri olur ilerde üzülme kuşum:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…