Kzlar dnde taklan altnlar ne yaptnz?

paralarin büyük kismi onlarda kaldi,birazini sesabimiza yatirmislardi ama esyalari almayinca onlarda esyalarin yarisina yetti anca..kücük altinlarimin acikcasi sayisini bilmiyorum,kasada onlarin adina duruyor,kim girer kim cikar bilmem...bana takilan altinlar falan bildigim kadariyla bende kaldi,yani almadilar ama hediyelik bileziklerimi bilmiyorum ne oldular...
amaaaaan basta cok diyodum vermem falan filan ama kocamla mutsuz oldugumda gözüm onlarida görmüyor ki,önemli olan kocisle iyi olmak...

Aptallik edip dayimi Annemi dinleyip kaynanaya verdik dugun masraflari falan odesinler diye sonra sana alirlar dediler bende o sevincle o mutlulukla, verdim olur dedim simdi kafami duvardan duvara vuruyorum ama nafilesenağlamasenağlamasenağlama
elbet diger tarafda hakkimi isteyecegim onlara birakmicam cunku burda beni yedi bitirdiler vermezler veremezler o kadar altini, Allah buyuk elbet :çok üzgünüm:

AHH AHHH BEN HEPSİNİ EV ALMAK İÇİN BOZDURDUM ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN NE ANNEM NE KAYINVALİDEM HİÇ BİRİNE DOKUNMADI TABİİ BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA ALTINDA PARADA GÖZÜM YOK ALLAH GEÇİNECEK KADAR VERSİN AZ VERİP ARATMASIN ÇOK VERİP AZDIRMASIN ÖNEMLİ OLAN HUZUR VE SAĞLIK .... a.s.

ha bi de altin kadar paralarida onlara verdim ne salak kafam varmis be hic birine degmez ne onlara ne esime
ah salak kafam ahhhhhhhhhh

aldigimiz esyalarin parasini verdik
benim takilarim disinda bisey kalmadi

olsun hayatım borçların kapanması daha önemli bizde de aynen senin gibi oldu.zamanla alınır tekrar Allah sağlık versin dimi amayerimseniben

ya ya

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadslar bazılarımız çok sanlı bazılarımızın ise sans yanına uğramamış bizimde alyansımızdan baska bişi kalmadı hem daha 3 aylık evliyim takıları geçtim bilezikleri bile 3 gün takmadım hepsi ev yaptırdılar diye kayınpedere gitti düğüne ise hiç destek çıkmadı kredi kartıyla eşim yaptı düğünü şimdi ise borç gırtlaga kadar yaptıkları evi bile satısa çıkardık ALLAH herkese yardım etsin dayanma gücü versin elbet bu sıkıntılar son bulur ALLAHhepimize geçim güzelligi versin

arkadaşlar benim iki düğünüm oldu biri benim memleketimde biri eşimin memleketinde.5 aylık evliyim.bizim taraftaki tüm düğün masraflarını ailem karşıladı ve bir sürü altın takıldı 1 tanesine bile dokunmadan verdiler bana.ama eşimin ailesi dandikten bi düğün yaptı.eşim 4 tane bilezik almıştı onun haricinde kaynanamlar 1 tane taktılar birde eşimin babannesi taktı tabi bir sürü çeyrek altın filan geldi ama göstermediler bile.gelin ve damadın önüne takılmıyormuş orda kapıdan girince kaynanama verdi herkes.o nasıl bir adetse anlamadım görmedim.

walla bi kaç ay çalışmadığımız için ve benim sağlık sorunum olduğu için bilezikleri bozdurmuştuk..kalanini da evimize hirsiz girdi... senağlama

sizin yıne iyi kötü elınıze altınlarınız geçmiş benım kaynanam takılar takılır takılmaz elınde çantası peşimizden ayrılmadı.gerekırse kavga çıkarıp alıcaktı yüzünden belliydi.eşimide kandırıp bütüüüüüün altınlarımızı aldı.bidahada yüzümüze bakmadı.daha neler nelerrrr..

Benimde kaynanam peşimizden koştu.Ama ben önceden tahmin ettiğim gibi önlemimi aldım gelin odasına takıdan sonra annemde geldi .Görümcem altınları almak istedi :mymeka: pabuç bırakırmıyım aldım elinden ,ertesi güde belli ettiler renklerini vermiyceklermiş alsalarmış altınları .Herşeyi eşimle ben yaptık biryandanda iyi oldu ertesi gün bi kavga konuşmuyorum hiç biriyle :teytey: kafam rahat :Saruboceq: şimdi kaptırsaydık altınları bizimde evimize haciz gelebilirdi borçlarımızı ödedik.Eşim yapmaya başladı yine altınlarımı

kızlar bu konu ben yenı evlıyken gundemımızdı eşimle.süreklı kızıyodum o da bana. çünkü eşim annesın doldurmasıyla bana çaktırmadan ısteklerını anlatırdı. bu takı konusunda da boyle oldu..nişan da takılanlar sızın .düğündekıler bızım olur bızde boyledr dedıler...çok direndım,yırttım kendımı eşinm olcak alçağa.. bızde boyle brşey yoktur takılanlar gelınle damadındır yaa.sonuçta altınları paraları aldılar.paraları nıkahtan sonra yemeğe gıdıldı orda vermişlermiş.ertesı gunlerde de bana 50 tane çeyrek verdıler sankı hıç ellenmemış gıbı kurdeleda takılı.bende aaa 50 kışımı gelmiş nıkahımıza dedım.lafı gönderdım.parada pul da gözum yok ta,dıretmelerı alcaz alcaz dıye yıktı benı.ama kızım bı bu altınlarla borçlarımızı vercez deselerdı,ihtıyacımız var deselerdı amenna,başım ustune... ama ınatla aldılar... gerıye bılezıklerım kaldı..onlada araba aldık....

ahhh ahhhhhhh bu konuda çok içliyim daha senem olmadan araba aldık altınlarımın hepsigitti 4 sene oldu malesef geri gelemiyo bu gidişle de rüyamda görücem heralde napiyim içimde kaldı takamadımsenağlama

düğü de takılılan altınları ben bişi yapmadım.çünkü kayınvallidem aldı.borcu varmış.topu topu 4 taneydi.zaten altın sevmem ama artık istiyorum bileziği kızımın adına bankaya koyacagım.

sattık ne olcek borç içinde evlendik 1 hafta geçmden hepsi yalan oldu bi yüzüğüm kaldı şükür hihoyyyt
::))))

altımlarımı annemlere verdik
ev alcaklardı kredi cekmesinler die bizde verdik
zaten ya evde yada kasada durcaktı
o yüzden iyi oldu

şok oldum ya burayı okuyunca gelinle damada takılan altınları nasıl ve neden kızın veya oğlanın ailesi alsın ki ?? çok saçma değil mi?? ablamlar kendileri almıştı altınlarıını hiç başka ihtimal konuşulmamıştııı....okuyunca çok şaşırdım....çok ayıp ama yeni ev kurandan bunu istiyorlarsa ,bence çok yanlış onlara destek olmak lazım elindekileri almak değil....tabi bu benim düşüncem çokta bilgim yok ama üzüldüm ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…